32LG3000 - Παράξενη συμπεριφορά σε "σκοτεινές" σκηνές...

Reaction score
0
Είμαι κάτοχος μιας 32LG3000 από τον περασμένο Αύγουστο και έχω παρατηρήσει κατ' επανάληψη πως σε σκηνές που είναι σχετικά σκοτεινές...η οθόνη σκοτεινιάζει ακόμα περισσότερο μέχρι να επανέρθει μια φωτεινή σκηνή, οπότε "πουφ" επανέρχεται ξαφνικά η φωτεινότητα...Αυτό δεν παρατηρείται στην επιλογή "δέκτης τηλεόρασης", αλλά όταν αναπαράγω υλικό από ένα Samsung DVD player μέσω HDMI, από USB flash πάνω στο Samsung και από ένα laptop το οποίο συνδέω επίσης με HDMI (διαφορετική μάρκα και specs από αυτό που χρησιμοποιώ για το DVD player)...

Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει; Έχω ήδη δοκιμάσει άλλα HDMI καλώδια, έκανα reset to factory defaults κλπ, to no avail... :(

Reaction score
164
Απάντηση: 32LG3000 - Παράξενη συμπεριφορά σε "σκοτεινές" σκηνές...

Είναι προφανώς κάποιο σύστημα το οποίο ρίχνει το backlight της οθόνης στις σκοτεινές σκηνές, για να επιτύχει καλύτερο μαύρο.
Δεν στο κάνει στα τηλεοπτικά σήματα, γιατί μάλλον κάθε είσοδος έχει διαφορετικές ρυθμίσεις. Για ψάξε λίγο για το πώς απενεργοποιείται... Κοίταξε ποιά συστήματα είναι ενεργοπιημένα στο HDMI και ποιά στο tuner. Πιστεύω ότι θα βρεις άκρη. Το πιθανότερο είναι η ονομασία του να έχει σχέση με τη βελτίωση της αντίθεσης.

Reaction score
0
Σε αυτό που λες θα είχες δίκιο, αλλά το πρόβλημα είναι πως το backlight πέφτει τόσο που είναι πρακτικά αδύνατο κάποιος να παρακολουθήσει τι συμβαίνει στη σκοτεινή σκηνή...κομματάκι ενοχλητικό αν με ρωτήσεις, αλλά μιας και δεν είχα την ευκαιρία λόγω έλλειψης χρόνου να δω πολλές ταινίες το άφησα...

Αναφορικά με τα μενού και των δύο συσκευών το έχω ψάξει αρκετά, αλλά δε μπόρεσα να εντοπίσω κάτι...μήπως κάποιος με LG τηλεόραση ή/και Samsung home theater μπορεί να μας διαφωτίσει;

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: 32LG3000 - Παράξενη συμπεριφορά σε "σκοτεινές" σκηνές...

Σε αυτό που λες θα είχες δίκιο, αλλά το πρόβλημα είναι πως το backlight πέφτει τόσο που είναι πρακτικά αδύνατο κάποιος να παρακολουθήσει τι συμβαίνει στη σκοτεινή σκηνή...κομματάκι ενοχλητικό αν με ρωτήσεις, αλλά μιας και δεν είχα την ευκαιρία λόγω έλλειψης χρόνου να δω πολλές ταινίες το άφησα...

Αναφορικά με τα μενού και των δύο συσκευών το έχω ψάξει αρκετά, αλλά δε μπόρεσα να εντοπίσω κάτι...μήπως κάποιος με LG τηλεόραση ή/και Samsung home theater μπορεί να μας διαφωτίσει;

Eγω παντως δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο.

Για πες καμμια ταινια (και σε ποια χρονικη στιγμη αυτης ..).. παραδειγμα..

Reaction score
0
Στην αρχή του Master & Commander για παράδειγμα που δείχνει τις σκοτεινές στιγμές μέσα στο πλοίο...(εκεί που χτυπάνε τα καμπανάκια)...

Reaction score
0
Επανέρχομαι με νεότερα στο θέμα...

Δοκίμασα να συνδέσω τη φέτα (Samsung HT-TX35) με RCA και SCART διαδοχικά για το video και τα συμπτώματα ΔΕΝ συναντώνται...Επίσης όταν συνδέω πλέον το laptop μέσω HDMI (ακόμα και στο ίδιο HDMI port) και αναπαράγω το ίδιο υλικό μέσω VLC full screen τα συμπτώματα επίσης ΔΕΝ συναντώνται...Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως κατά τη σύνδεση του laptop στην TFT ΔΕΝ έχω όλες τις επιλογές στο υπομενού Advanced Settings της TFT, όπως με τη φέτα (φαντάζομαι δεν υποστηρίζει πλήρως το φορμά 1.3 του HDMI η κάτι παρόμοιο)..

Έχω ψιλοχαθεί...μπορεί να φταίει και η φέτα τελικά; Πως μπορώ να απομονώσω το πρόβλημα στην μια από τις δύο συσκευές και να πείσω το σέρβις πως υπάρχει πρόβλημα εκτός του να δανειστώ κάποια άλλη φέτα που να παίζει divx κλπ...

Reaction score
2

Μήπως είναι το dymanic contrast και άδικα ταλαιπωρείσαι?

Reaction score
0
Έχω μια βάσιμη υποψία πως δεν είναι αυτό, εξάλλου το dynamic contrast αναφέρεται περισσότερο σε στοιχειοθετημένο spec μετρημένο για τα χαρτιά, δεν είναι κάτι που φαίνεται κατ ουσίαν και υλοποίηση στην οθόνη σαν το Eye Care και το White Balance...

Reaction score
2

Μα το dynamic contrast αυτό ακριβώς που λες κάνει. Σε σκοτεινές σκηνές χαμηλώνει το backlight της τηλεόρασης για να μη βλέπεις το μαύρο ως γκρί.

Δεν έχω την LG3000 εδώ για να κάνω δοκιμές, αλλά θα σου πρότεινα το εξής.
Πάρε μια μαύρη και μία λευκή εικόνα. (π.χ. http://corporate.pukar.googlepages.com/corporate.black.v.JPG/corporate.black.v-full.jpg και http://www.marmarataliantziae.gr/photos/marbles/white.jpg) και πρόβαλέ τις εναλλάξ είτε από το laptop είτε από το dvd. Λογικά σε 1-2" από την προβολή της μαύρης εικόνας θα πέφτει το backlight και στην άσπρη θα ανεβαίνει.

Με αυτόν τον τρόπο θα δεις πως επηρρεάζει το dynamic contrast την εικόνα που βλέπεις. Είναι το ίδιο σκοτείνιασμα που βλέπεις και στην ταινία?

Reaction score
0
Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή, για την ώρα έχω "κλείσει" δύο ακόμα DVD players με HDMI για δοκιμή...Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι όπως καταλαβαίνεις αν:

1. Θα έπρεπε να δουλεύει το dynamic contrast με έναν τόσο "καταστρεπτικό" τρόπο για τον τηλεθεατή και την ταινία
2. Γιατί εμφανίζεται ΜΟΝΟ συνδέοντας το dvd player μέσω HDMI και όχι με SCART, ή RCA...

Reaction score
2

1. Δεν ξέρω. Θα έπρεπε ο καταναλωτής να ψαρώνει με τα πλασματικά νούμερα των χαρακτηριστηκών?
2. Υποθέτω ότι κάτι παίζει με τα level του μαύρου που βγάζει το dvd μέσω διαφορετικών εξόδων. (μπορεί να λέω και μ@λακί@ βέβαια, αλλά ίσως π.χ. το μαύρο μέσω της hdmi να είναι πιο μαύρο από αυτό στη scart...)

Reaction score
0
Δοκίμασα και με δύο ακόμα HDMI enabled DVD players...ένα "ακριβό" LG DVD recorder και ένα "φτηνό" iQ DVD player...τα αποτελέσματα είναι ακριβώς τα ίδια.

Και για να μη λέμε μόνο θεωρίες, παραθέτω το παρακάτω που δείχνει ακριβώς το τι συμβαίνει...

http://homepage.mac.com/rtouris/.Public/MVI_5077.mp4

Κάτι δεν πάει καλά λοιπόν εδώ ε; (εννοώ προς το τέλος της σκηνής)

Reaction score
0
Ναι σιγουρα δεν παει κατι καλα.Εκτος και αν καποιος επεξεργαστης δυναμικης αντιθεσης που ειναι ενεργος να δουλεβει τελειως χαζα.Ακριβως το ιδιο φαινομενο το εχω συναντησει σε sony v 4000.

Reaction score
164

Πολύ έντονο το φαινόμενο... Νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: 32LG3000 - Παράξενη συμπεριφορά σε "σκοτεινές" σκηνές...

Δοκίμασα και με δύο ακόμα HDMI enabled DVD players...ένα "ακριβό" LG DVD recorder και ένα "φτηνό" iQ DVD player...τα αποτελέσματα είναι ακριβώς τα ίδια.

Και για να μη λέμε μόνο θεωρίες, παραθέτω το παρακάτω που δείχνει ακριβώς το τι συμβαίνει...

http://homepage.mac.com/rtouris/.Public/MVI_5077.mp4

Κάτι δεν πάει καλά λοιπόν εδώ ε; (εννοώ προς το τέλος της σκηνής)

Φιλε μου αν θες θα το κοιταξω και με ενα toshiba rec που εχω και θα σου πω.
Αν θες πες μου ποια ειναι η συγκεκριμενη ταινια που εχεις βαλει στο video και σε ποια λεπτα ειναι η συγκεκριμενη σκηνη.

Μεχρι τοτε θα ψαξω να βρω το m & c (καπου πρεπει να το εχω..).

Reaction score
0
Σε ευχαριστώ για την προσφορά σου. Οφείλω όμως να σου υπενθυμίσω πως σε μια οποιαδήποτε ταινία αυτό συμβαίνει οποτεδήποτε υπάρχει μια σκοτεινή σκηνή...Η συγκεκριμένη είναι η "Keith" και συνέβη πολλάκις :-( κατά τη διάρκειά της...Είναι πολύ έντονο και πολύ συχνό.

Θα μιλούσα με το τοπικό εξουσιοδοτημένο service σήμερα, αλλά δεν άδειασα από δουλειές, οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα τους πάρω ένα τηλέφωνο αύριο με το καλό να τους πω πως δοκίμασα με εναλλακτικές πηγές ΚΑΙ καλώδια να δούμε τι έχουν να προτείνουν αυτή τη φορά. Προφανώς θα χρειαστεί να τους την μεταφέρω για να δουν τα συμπτώματα και από κοντά...

Reaction score
0
Φιλε μου πηγαινε στο μενου picture,advanced control,black level και βαλτο στο low.Λογικα ολα θα διορθωθουν.

Reaction score
0
Τι να σου πω,ειχα το ιδιο προβλημα και διορθωθηκε...Για καλο κ για κακο σου δινω τις επιλογες που εχω στο advanced menu κατα σειρα-medium,off,off,off,low,low,off,off.Ελπιζω να βοηθησει...Ολα αυτα στο καναλι του dvd ετσι,οχι της τηλεορασης.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.829
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou