32LG3000 - Παράξενη συμπεριφορά σε "σκοτεινές" σκηνές...

Reaction score
0
Τι να σου πω,ειχα το ιδιο προβλημα και διορθωθηκε...Για καλο κ για κακο σου δινω τις επιλογες που εχω στο advanced menu κατα σειρα-medium,off,off,off,low,low,off,off.Ελπιζω να βοηθησει...Ολα αυτα στο καναλι του dvd ετσι,οχι της τηλεορασης.
Ποιό μοντέλο έχεις, το ίδιο;

Reaction score
0
Εχω την 32lg5000.Με το ιδιο ακριβως προβλημα με αυτες τις επιλογες εξαφανιστηκε.Τις δοκιμασες?Στο picture mode εχεις standard ετσι?

Reaction score
0
ακριβώς με το standard παίζω ναι...το δοκίμασα τώρα και φαίνεται να δουλεύει...αλλά ένα πράγμα με ενοχλεί αφάνταστα. Στις σκοτεινές σκηνές τώρα ΔΕΝ φαίνεται σχεδόν τίποτα. Λόγω της αντίθεσης προφανώς. Δηλαδή εκεί που έδινε το black level high φως στις σκοτεινές σκηνές, τώρα απλά απουσιάζει...Ναι μεν δεν είναι τόσο έντονο το φαινόμενο της κατάπτωσης της φωτεινότητας, αλλά χάνεις πολύ σε ευκρίνεια από το υλικό που ειναι όντως αποτυπωμένο στην ταινία, αλλά τελικά δεν το βλέπεις λόγω του σκοτεινού της οθόνης...μα καλά, μια μέση λύση δεν υπάρχει;!;

Δώσε λίγο backlight, brightness, contrast για setup για ταινίες...εγώ τα έχω 75/75/60 και sharpness στο 65...δεν είμαι ευχαριστημένος. Το black level στο high δημιουργεί σαφέστατα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά παράλληλα και το πρόβλημα με τις καταπτώσεις. Αλήθεια, θέμα software δεν είναι αυτο; Μήπως μπορούμε να κάνουμε κάποιο update για να λυθεί το ζήτημα;

Reaction score
0
Τι να σου εμενα μονο ετσι δουλεψε.Δοκιμασε το brightness k backlight στο 50 κ contrast 90,ειναι λιγο καλυτερα.Ασχετο μηπως εχεις κ εσυ toshiba dvd?

Reaction score
0
Όχι έχω ένα all-in-one tuner/dvd player/5.1 σύστημα της Samsung, το TX-HT35 με 5 ηχεία...καλό κατά τα άλλα, με πολύ καλή ποιότητα εικόνας σε σχέση με ένα κατά τι ακριβότερο LG dvd recorder που δοκίμασα πάνω στο σύστημα για να δω τι παίζει με το θέμα της φωτεινότητας προχθές. με 50/50 brightness, backlight χάνω ακόμα περισσότερα από πληροφορία, τα επανέφερα 75/60 και είναι καλύτερα από την πρότασή σου, αλλά παραμένουμε στα σκοτεινά...δυστυχώς.

Reaction score
0
Το contrast το δοκιμασες πανω απο 80?.Νομιζω 50-50-90 ειναι πολυ καλυτερα απο 75-60-60

JL_

Reaction score
19
Για να μη δοκιμάζεις ρυθμίσεις στα τυφλά, "βρες" το δισκάκι Digital Video Essentials ή έστω το Home Theater Setup που είχε δώσει γνωστό περιοδικό και ρύθμισε με αυτά την τηλεόρασή σου. Όλα τα συστήματα τύπου dynamic contrast δουλεύουν με αυτόν τον ηλίθιο τρόπο, δεν έχει πρόβλημα η συσκευή σου, γι' αυτό και προτείνεται να είναι απενεργοποιημένα για σοβαρές θεάσεις.

Reaction score
0
Μόλις "βρήκα" το δισκάκι...θα χρειαστεί 2 μέρες περίπου να έρθει όπως το βλέπω, οπότε στο ενδιάμεσο θα συνεχίσω να ψάχνω για λύσεις στο θέμα του black level...Software version κάποιος? Εγώ τρέχω 3.25.1...σε γερμανικό φόρουμ διάβασα πως κυκλοφορεί 3.28.1...έχουμε κάποια ενημέρωση;

Reaction score
0
Το contrast το δοκιμασες πανω απο 80?.Νομιζω 50-50-90 ειναι πολυ καλυτερα απο 75-60-60
Έχε στα υπόψιν σου πως το δικό σου είναι 50000:1, ενώ το 3000 είναι 15000:1, οπότε μπορεί πάνω εκεί να παίζουν διαφορές στο κοντράστ...

Reaction score
0
Απάντηση: 32LG3000 - Παράξενη συμπεριφορά σε "σκοτεινές" σκηνές...

Μπορεί και το Eye care να παίζει κάποιο ρόλο το κοιτάξατε ?

Reaction score
0
Το eye care παίζει μόνο στις πολύ φωτεινές σκηνές και αυτό που κάνει είναι να εξισορροπεί, να "ρίχνει" κάπως την συνολική φωτεινότητα για να μην έρθει ξαφνικά και θαμπώσει η όραση από την αλλαγή από την σκοτεινή στη φωτεινή σκηνή...

Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι να μη χάνουμε την πληροφορία στις σκοτεινές σκηνές από την απενεργοποίηση του black level high...

Κατ ουσίαν λοιπόν είναι συναφές, αλλά παράλληλα αντίθετο...

Reaction score
0
Βρέθηκε λύση!

Να σημειωθεί πως το παρακάτω είναι copy paste από το avclub.gr, στην διεύθυνση:

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=55165

Να σημειωθεί επίσης πως μετά την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του λογισμικού της τηλεόρασής μου πλέον δεν παρατηρείται το φαινόμενο...

"λοιπον οποιος εχει LG και εχει αυτο το ενοχλητικο μηνυμα ή απλα θελει να εχει την τηλεοραση του αναβαθμισμενη στην τελαυταια εκδοση και εχει ενα απο τα ακολουθα μοντελα μπορει να κατεβασει το τελαθταιο firmware.

πως το περναμε στην τηλεοραση?
Απλα, εχεται ενα usb stick φορμαρισμενο σε FAT32 και το αρχειο .bin που αφορα το μοντελο σας μεσα στο usb (oxi se kapoio fakelo)

σβηστε την τηλεοραση σας απο το τηλε/ριο και βαλτε το usb stick στην υποδοχη usb-service only που εχει η τηλεοραση απο πισω η πλαγια.

αναψτε την τηλεοραση και περημενετε αν εχεται παλαιοτερη εκδοση θα δει το usb και θα αναβαθμιστει και θα κανει επανεκινηση αυτομτα.
ΠΡΟΣΟΧΗ κατα την διαρκεια αναβαθμισεις ΜΗΝ βγαλετε το usb ουτε σβησετε την τηλεοραση.

Αν καποιος δεν ξερει τη κανει η εχει αλλο μοντελο καλο ειναι να μην το κανει.
Ευθυνη φερνει ο καθενας για τον ευατο του σε περιπτωση βλακειας.

LG Firmwares:

models
37LG5000
42LG5000
47LG5000
52LG5000
firmware: http://synapse.gr/downloads/37-42-47-52LG5000-ZA_IC101-IC102(LGE7363C)_V3.51.01_2009-05-14.bin
v3.51.01

models
32LG2000
37LG2000
42LG2000
26LG3000
32LG3000
37LG3000
42LG3000
32LG5000
firmware: http://synapse.gr/downloads/32LG500...IC101-IC102(LGE7363C)_V3.51.01_2009-05-14.bin
v3.51.01"

Ελπίζω να βοήθησα κάποιους...

Δημήτρης

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: 32LG3000 - Παράξενη συμπεριφορά σε "σκοτεινές" σκηνές...

Ρε φιλε που το θυμηθηκες να ποσταρεις....:114:

Με αφορμη την επικειμενη αγορα neotion καρτα θα περναγα αυριο το καινουργιο firmware και αναρωτιομουνα αν θα λυνοταν και αυτο το προβλημα ...
Τελικα αυτο το προβλημα το ειχα και εγω , αλλα δεν με ενοχλουσε ιδιαιτερα μια που γινοταν κυριως αντιληπτο σε μενα στα γραμματα στο τελος της ταινιας...:114:

Reaction score
0
πάλι με χρόνια με καιρούς...

Θυμήθηκα πως με ταλαιπωρούσε και επέστρεψα να το ξεκαθαρίσω τουλάχιστον γιατί όντως ήταν κάτι που με κράτησε αρκετό καιρό στο ψάξιμο...

Τέλος καλό λοιπόν...

Υ.Γ.: Και εγώ για neotion έψαχνα και "έπεσα" πάνω στο νέο firmware, οπότε λέω δεν το βάζω να το δοκιμάσω μήπως και; και καταλαβαίνεις την χαρά που πήρα ;)

Reaction score
1.213

πάλι με χρόνια με καιρούς...

Θυμήθηκα πως με ταλαιπωρούσε και επέστρεψα να το ξεκαθαρίσω τουλάχιστον γιατί όντως ήταν κάτι που με κράτησε αρκετό καιρό στο ψάξιμο...

Τέλος καλό λοιπόν...

Υ.Γ.: Και εγώ για neotion έψαχνα και "έπεσα" πάνω στο νέο firmware, οπότε λέω δεν το βάζω να το δοκιμάσω μήπως και; και καταλαβαίνεις την χαρά που πήρα ;)
:444:

Αν προλαβεις να παρεις την καρτα πριν απο μενα , ενημερωσε αν θελεις αν εφυγε το υδατογραφημα και ποσο χρονο θελει για την εναλλαγη των καναλιων...:121:

Βεβαια εχουμε 'επικοινωνια' και με αλλους φιλους (μπορει να εισαι ενας απο αυτους ) αλλα οσες περισσοτερες γνωμες τοσο καλυτερα.:137:
Ποια εκδοση neotion ακριβως λες να παρεις ? pocket dtv,ιrdeto ? Eχω ψιλομπερδευτει και με τις εκδοσεις , δεν ξερω αν εχουν και καποια ουσιαστικη διαφορα..:121:

Reaction score
0
Φεύγει το υδατογράφημα ναι και από ότι διαβάζω οι χρόνοι παίζουν από 2 μέχρι και 4-5 δεύτερα σε μερικές περιπτώσεις (μη με ρωτήσεις ακριβώς έριξα μόνο μια ματιά στις πληροφορίες)...παρακολούθησε το παραπάνω νήμα στο αδελφό site, όπου φαίνεται να υπάρχει πληθώρα από εμπειρίες και διευκρινήσεις για τα μοντέλα που με ρωτάς...

Εδώ που μένω δεν έχω κάλυψη ακόμα στα ψηφιακά, απλά το έψαχνα για το μέλλον το ζήτημα...

Reaction score
1.213

Εδώ που μένω δεν έχω κάλυψη ακόμα στα ψηφιακά, απλά το έψαχνα για το μέλλον το ζήτημα...
Οκ ,τοτε θα ακουσεις νεωτερα απο μενα..:114:

Παρακολουθω το νημα και στο αδελφο site..:137:

thanx που ποσταρες για το προβλημα που ειχες/με.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos