Τεχνολογία... βινυλίου...

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Έτσι απάντησα.

Να στο πω στα απλά....
Κόντρα ανάμεσα σε ένα junior και ένα νεό golf.

Εγώ θα ήθελα να οδηγήσω τo αλφα ρομέο, αλλα σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερο του golf.
Σταματισες να στεινεις Johnny;:138:

Αν θα ειχες την δυλιτρη τη Veloce, θα ετρωγε πολυ σκονη το Golfακι και θα ξεκιναγες με 2α, διοτι αν εκανες και ξεκιναγες γκαζομενος με 1η, το πιθανοτερο θα ηταν να κανεις σβουρες.:142:

Reaction score
4
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Καλα γελατε για φορητο πικαπ αλλα σας εχω εκπληξη.
Να το ξε καταχωνιασω και θα ποσταρω φωτο.
Επειδη το υποσχεθηκα το εφαγα τα παταρι αλλα το βρηκα.
Δεν ξερω αν ηταν το πρωτο φορητο πικαπ αλλα σιγουρα δεν εχω ξαναδει κατι παρομοιο.
Παιρνει 4 μπαταριες ή ρευμα και ακους και με ακουστικα αν θελεις. Μπαινει και στον τοιχο.
Κυκλοφορησε το 1983 και ειχα ακουσει απο αυτο ατελειωτες ωρες μουσικης αφου του ειχα αλλαξει και 2 βελονες :137:

Εδω στο youtube.
[youtube]6qQwiaZdP0k[/youtube]

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Τι λες τώρα:111::111:

Μόνο μην το δει ο Κούκουρακης.Σε βλέπω σκίτσο με adidas stansmith,καδένα ράπερ και αυτό στο λαιμό:142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.562

με κούφανες δικέ μου!

Reaction score
7

Επειδη το υποσχεθηκα το εφαγα τα παταρι αλλα το βρηκα.
Δεν ξερω αν ηταν το πρωτο φορητο πικαπ αλλα σιγουρα δεν εχω ξαναδει κατι παρομοιο.
Παιρνει 4 μπαταριες ή ρευμα και ακους και με ακουστικα αν θελεις. Μπαινει και στον τοιχο.
Κυκλοφορησε το 1983 και ειχα ακουσει απο αυτο ατελειωτες ωρες μουσικης αφου του ειχα αλλαξει και 2 βελονες :137:
Τι τρελή retro Gadgetάρα είναι αυτή;:111: ΖΗΛΕΥΩ! Είχα δει ένα αντίστοιχο της Audio Technica παλιότερα στο ebay, αλλά δεν ήξερα ότι έβγαζε και η Sony τέτοιο. Φυλαγέ το καλά, είναι απίστευτο!

BTW, Ritchie Blackmore's Rainbow RESPECT!...το έχω και γω το βινυλιάκι αυτό...για την ακρίβεια έχει λιώωωωωωωσει :109:

Reaction score
2
Τι να πει κανείς.Ούτε έχω δει ποτέ τέτοιο μαραφέτι.

Σαν gadgetιά όντως λέει να το έχεις!Αλήθεια πόσο το είχες πάρει τότε?

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

BTW, Ritchie Blackmore's Rainbow RESPECT!...το έχω και γω το βινυλιάκι αυτό...για την ακρίβεια έχει λιώωωωωωωσει :109:
Οταν ακουσα μετα απο πολλα χρονια το catch the rainbow και δεν ειχε το χρατς σε εκεινο το σημειο που το ειχε ο δισκος μου επαθα πλακα:142:
Τραγουδουσα και το χρατς ακομη.

Τι να πει κανείς.Ούτε έχω δει ποτέ τέτοιο μαραφέτι.

Σαν gadgetιά όντως λέει να το έχεις!Αλήθεια πόσο το είχες πάρει τότε?
Εγω ημουν 11 χρονων τοτε.
Ο πατερας ειναι μουσικος και με τρέλα μεγαλη και ολο τετοια εφερνε απο το εξωτερικο. Οποτε δεν ξερω ποσο εκανε.
Ακομη εχω στο παταρι πικαπ του 85' με ματακι που του πατουσες το 5ο τραγουδι και τσουπ πηγαινε μονο του.
Καθε 6 μηνες το πηγαιναμε για ρυθμιση γιατι εκανε οτι ηθελε :142:

Καποια στιγμη θα βγαλω φωτο και ηλεκτρικη κιθαρα Feder rock 'n roll του 55' που ακομη ειναι του κουτιου.

Reaction score
11.733
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Οταν ακουσα μετα απο πολλα χρονια το catch the rainbow και δεν ειχε το χρατς σε εκεινο το σημειο που το ειχε ο δισκος μου επαθα πλακα:142:
Τραγουδουσα και το χρατς ακομη.
Αμ, δεν έχουν τέτοια τα CD:142:. Αλλού ακούγεται τη μια φορά το κλικ και το ποπ, αλλού την άλλη... ενω στο δίσκο και στη κασσέτα, πάντα στο ίδιο σημείο!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Βγαλτην εξω Σταυροοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!:142:
Tστστστ...., θα παρεξηγηθείς στο τέλος :116:

Του Πσήρα είναι η κιθάρα, ρε.

Υ.Γ.
Και off topic
Το στήσιμο το σταμάτησα..., για δοκιμές :128:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Tστστστ...., θα παρεξηγηθείς στο τέλος :116:

Του Πσήρα είναι η κιθάρα, ρε.

Υ.Γ.
Και off topic
Το στήσιμο το σταμάτησα..., για δοκιμές :128:
Γιατι μωρε να παρεξηγηθω. Επειδη θελω να δω μια κιθαρα; Κυριε ελεησον!!!!!:142::142:

Reaction score
3

Χαίρεται, είμαι καινούριος στο φόρουμ, το παρακολουθώ καιρό κατά διαστήματα,,,και τώρα είμαι κοντά στην αγορά ενός πικ απ.

Απλώς μία ερώτηση που εμένα μου είναι φαίνεται πολύ απλή...

Ο ήχος που παράγει το βιολί ας πούμε αναπαρηστάτε σε γράφημα σαν ένα κύμα (από αυτά που κάναμε κάποτε σην Φυσική) ή να το πω αλλιώς σαν ένα φύδι ή σαν να παίρνεις ένα μολύβι και να τραβάς μία ευθέια και να το κουνάς πάνω κάτω ταυτοχρόνα - συγνώμη αλλά προσπαθώ να το εξηγήσω κάπως.

Τώρα, η καταγράφή αυτού στο βινίλιο θα είναι σχεδόν όπως την βλέπουμε, αλλα λόγω της δυσκολίας να καταγραφεί τόσο πιστά θα έχει μερικά "λαθάκια" // Αντιθέτως η καταγραφή του ψηφιακά σε οποιοδήποτε μέσω ξεκινάει με την εξής διαδικασία: καταγράφοντας τις ακραίες καταστάσεις αυτού του γραφήματος, και μετά όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία από το γράφημα, πάρα πάρα πολλά σημεία και μετά τα ενώνουμε. Κι έτσι βγαίνει ο ήχος. Δηλαδή στην ψηφιακή καταγραφή δεν θα υπάρχουν λάθη ή ατέλειες αλλά ίσως μικρές παραλήψεις.

Γι'αυτό κατά την ταπείνη μου γνώμη (δυστυχώς είμαι μικρός ακόμα και γνωρίζω ελάχιστα για όλα αυτά που έχετε πει στο συγκεκριμένο thread) παρατείρούνται αυτές οι διαφορές μεταξύ πικ-απ και cd. Γι'αυτό στο σιντί λέμε ότι ο ήχος είναι πιο σκληρός και πιο ακριβής ενώ στο πικαπ είναι πιο γλυκός και πιο γεμάτος.

Θα ήθελα κάποια σχόλια πάνω σε αυτό αν μπορείτε από εσάς που γνωρείζεται πολλά παραπάνω όπως παρατήρησα, αλλά παραξενεύτητα που κανένας δεν ανέφερε κάτι τέτοιο που είναι η Κύρια διαφορά του αναλογικού με του ψηφιακού ήχου - και φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει μόνο στον ήχο, αλλά και στις οθόνες, στις φωταγραφικές μηχανές, σε όλα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.562

Γι'αυτό στο σιντί λέμε ότι ο ήχος είναι πιο σκληρός και πιο ακριβής ενώ στο πικαπ είναι πιο γλυκός και πιο γεμάτος.
μπα, δε συμφωνώ. αυτό που περιγράφεις έχει άλλη εξήγηση, πιο κοντά στο θέμα ηχείου -χώρου - οδήγησης - απαιτήσεων (συχνοτικού πλαισίου - δυναμικών) παρά στο θέμα λαθών ή παραλείψεων όπως απλοϊκά - αλλά όχι απαραιτήτως λάθος - έθεσες... είναι κι αυτό μια άποψη, στα πλαίσια της φιλοσοφικής ερμηνείας της τεχνολογίας.

Reaction score
11.733
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Χαίρεται, είμαι καινούριος στο φόρουμ, το παρακολουθώ καιρό κατά διαστήματα,,,και τώρα είμαι κοντά στην αγορά ενός πικ απ.
Καλοσήρθες! Έχεις να ρίξεις διάβασμα εδωμέσα!

Αντιθέτως η καταγραφή του ψηφιακά σε οποιοδήποτε μέσω ξεκινάει με την εξής διαδικασία: καταγράφοντας τις ακραίες καταστάσεις(*1) αυτού του γραφήματος, και μετά όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία(*2) από το γράφημα, πάρα πάρα πολλά σημεία και μετά τα ενώνουμε(*3). Κι έτσι βγαίνει ο ήχος. Δηλαδή στην ψηφιακή καταγραφή δεν θα υπάρχουν λάθη ή ατέλειες αλλά ίσως μικρές παραλήψεις.
*1. Δεν καταγράφοντα οι ακραίες καταστάσεις. Καταγράφεται η κατάσταση του σήματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανά 1/44100 δευτερόλεπτα για το red book (CD).
*2. Όχι και πάααααρα πολλά, όσα καθορίζει η δειγματοληψία που είπαμε παραπάνω, δηλαδή 44100 δείγματα το δευτερόλεπτο, για το red book.
*3. Το "τα ενώνουμε" είναι που κάνει τη διαφορά!! Παλιά, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, το ένωμα δεν γινόταν και πολύ καλά από τις φτηνές συσκευές CD Player, με αποτέλεσμα ο ήχος να μην ήταν και πολύ καλός. Αντίθετα, τα ακριβά CD Player βάζανε καμμιά 10 τσιπάκια των 100 δολλαρίων για να ενώσουν σωστά τα σημεία, με αποτέλεσμα να έχουν τον ήχο που μπορεί να δώσει το red book CD.
Τώρα, για το πως πρέπει να ενωθούν αυτά τα σημεία...στο επόμενο επεισόδειο (περί παρεμβολής και υπερδειγματοληψίας).

στις φωταγραφικές μηχανές
Για τις φωτογραφικές μηχανές που λες, το πρόβλημα είναι το βαθυπερατό φίλτρο που τοποθετείται μπροστά από τον αισθητήρα. (Γιατί και στο CD το ίδιο δεν γίνεται;). Αυτό λοιπόν κάνει τον αισθητήρα να είναι κοντραστάτος (δηλαδή να ξεχωρίζεις) μέχρι κάποια συγκεκριμένη χωρική λεπτομέρεια (ζεύγη γραμμών ανά χιλιοστό) και μετά μηδέν ανάλυση! Αντίθετα το φιλμ (μαζί με όλα τα μειονεκτήματά του) απλά συνεχίζει να ξεχωρίζει όλο και πιο πολλές γραμμές, αλλά τις ξεχωρίζει με όλο και πιο μειωμένο κοντράστ, ώσπου στι πάρα πολλές γραμμές ανά χιλιοστό, να μην ξεχωρίζεις τίποτα.

Αυτά!

Υ.Γ. Κόγια καλά τα λέω;;;;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Για να γυρίζουμε στην ουσία...

Δεν ξέρω πόσοι από εσάνς διάβασαν στο τελευταίο τεύχος του stereophile ένα πολύ καλό άρθρο για την ισοστάθμιση RIAA. Όπου για ακόμη μία φορά φαίνεται το ανέφικτο της υψηλής ποιότητας του δίσκου βινυλίου, από παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν ούτε με την ποιότητα της συσκευής αναπαραγωγής, ούτε με την κεφαλή ανάγνωσης, παρά μόνο με την ίδια την φύση του μέσου. Άκρως ξεστραβωτικό, αν και όσοι φοράν παρωπίδες θα αρκεστούν σε αυτές...

[supergreek mode]Τι ξέρουν παραπάνω μωρέ οι κουτόφραγκοι, που όταν αυτοί ανακάλυψαν το κρέας εμείς είχαμε χοληστερίνη;[/supergreek mode]

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.488