Τεχνολογία... βινυλίου...

Reaction score
11.719
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Πολύ όμορφα...:101:
Τίποτε άλλο για τις φωτογραφίες στο thread Τεχνολογία βινυλίου?!:115:
Μην εκνευρίζεσαι! Τι σου είπα εγώ στην πρώτη μου απάντηση!!!:137::143:

Reaction score
11.719

Και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας το μοιραστεί να το δούμε κι όσοι δεν το ξέρουμε:102: Τώρα γιατί εσείς ενδιαφερθήκατε περισσότερο για την διαφορά αναλογικής και ψηφιακής είκόνας...:133:
φριλε μου εχει συζητηθει τοσο αυτο οπως μπορεις να δεις σε πολλα θεματα σε αυτο το σαιτ, που ενα μικρο μπρεικ δεν βλαπτει και πολυ.
Πράγματι, τον τελευταίο καιρό ΜΟΝΟ για αυτό διαβάζω. Όχι ότι με χαλάει. Φίλε cookies, γιατί δεν παίρνεις ένα DAC?:113:

Αστειεύομαι...

Reaction score
11.719
Τί δοκιμή θα κάνεις; Έχεις καμμία Red στην κατοχή σου;
Όχι, μέχρι τώρα παίρνω καλύτερες (ποιοτικά, όχι θεματικά) φωτογραφίες από την D200 από ότι με τα παρακάτω φιλμ:

FUJI G-100
AGFA HDC 100
KODAK GOLD 200-6
KONICA VX100
FUJI HG1600
FUJI Superia S-100
FUJI Superia S-200
AGFA PRO 200-Y

και slides

Kodak EB-2
FUJI Sensia 100

JL_

Reaction score
19
Ααα, για φωτογραφία εννοούσες... :120:

Όσες δοκιμές και να κάνεις, δεν νομίζω πως θα αλλάξει το συμπέρασμα που έχεις ήδη, ίσα-ίσα που θα ισχυροποιηθεί. :605:

Στην κινούμενη εικόνα όμως, έχουμε ακόμα λίγο δρόμο να διανύσουμε εώς το ψηφιακό να φτάσει και να ξεπεράσει ποιοτικά το φιλμ ως πρωτογενές υλικό (στον τομέα του post και intermediate, το έχει ήδη καταφέρει εδώ και καιρό).

Reaction score
11.719
Για αυτό τις κάνω, για να είμαι σίγουρος.
Για να μη βρεθεί ποτέ κανείς να μου πει: [Σεφερλής mode]"Ε, δεν ήξερες, ε δε ρώταγες; [/Σεφερλής mode]

Περιμένω να μου δώσε ένας φίλος κάτι extra fine grain slides να δω.

Reaction score
8
Φίλε noizmaker :605: , τα έχεις λίγο μπερδεμένα... (παρεπιπτόντως, συγχαρητήρια για το εξαιρετικό σου άρθρο για τα αναλογικά μαγνητόφωνα) Κατά κανόνα, οι στάνταρ φακοί των βιντεοκαμερών, είτε SD, είτε HD, έχουν μεγάλο βάθος πεδίου και των κινηματογραφικών μηχανών λήψης, 16, 35 ή/και 65mm μικρό.

Αυτό που δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα στον κινηματογράφο, είναι η ευκρίνεια (η οπτική πληροφορία που αναφέρεις) και η χρωματική πιστότητα του φιλμ. Το θέμα είναι, πως αυτή την ποιότητα, την έχει μόνο το πρωτότυπο αρνητικό φιλμ του γυρίσματος, το οποίο το βλέπουν μόνο στο στούντιο του post. Οι συνήθεις οπτικοί "αναλογικοί" τρόποι αντιγραφής του φιλμ, ρίχνουν τόσο πολύ την ευκρίνεια και όλες τις άλλες παραμέτρους της ποιότητας εικόνας, που πολλές φορές στις αίθουσες καταλήγουν κόπιες σε φιλμ, χειρότερες κι από DVD. O μόνος τρόπος να διατηρήσουμε το μέγιστο αυτής της αρχικής ποιότητας είναι με ψηφιακό σκανάρισμα του αρνητικού σε 4 ή 8Κ (ανάλογα με τον τύπο του φιλμ) και εκτύπωση των θετικών με laser printer...

@GeorgeSpyros: Και σε μία FF ψηφιακή, πάλι έχουμε ελαφρώς μεγαλύτερο βάθος πεδίου (με τα ίδια οπτικά), εξαιτίας της κατασκευής του αισθητήρα με τους μικροφακούς, ο οποίος ουσιαστικά έχει "πάχος" σε σχέση με την πρακτικά επίπεδη χημική στρώση του φιλμ.

Φιλε JL, κα' αρχην σ'ευχαριστω πολυ για την φιλοφρονηση.

Θα ηθελα να κλεισουμε εδω το θεμα σ'αυτο το topic διοτι εχει απολυτο δικιο ο φιλος μας ο cookies.
Θα μπορουσαμε ομως να το συνεχισουμε σε καποιο αλλο, διοτι με ενδιαφερει παρα πολυ και βλεπω οτι υοαρχουν γνωστες του θεματος, αν και εγω τα ξερω διαφορετικα τα πραγματα, οπως ο φιλος thanasis.

Αν θελετε ανοιξτε καποιο αλλο topic. Θα το εκτιμουσα αφανταστα.

Reaction score
4
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Ελπίζω μόλις βρείτε εκείνα που παίζουν ρόλο στην αντίληψη, να μεταφερθούν ανάλογα στον ήχο. :102:

Πάντως με το θέμα φίλμ-ψηφιακό είμαι υπέρ του αναλογικού. :138:

Μπορεί κανείς να πει ότι δεν του αρέσουν οι παλιές polaroid ; !

:616: Δεν νιώθει, μωρέ..

Reaction score
8

Ελπίζω μόλις βρείτε εκείνα που παίζουν ρόλο στην αντίληψη, να μεταφερθούν ανάλογα στον ήχο.

Πάντως με το θέμα φίλμ-ψηφιακό είμαι υπέρ του αναλογικού.

Μπορεί κανείς να πει ότι δεν του αρέσουν οι παλιές polaroid ; !

Δεν νιώθει, μωρέ..
Ου ρε πουλημενεεεεεεεεεεεεεε

Και στον ηχο γιατι εισαι ψηφιακοπουλος ρε;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

....
Και στον ηχο γιατι εισαι ψηφιακοπουλος ρε;
Δεν είμαι ρε !
:137:

"Αναλογικάκης" (από την Κρήτη)

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Δεν είμαι ρε !
:137:

"Αναλογικάκης" (από την Κρήτη)
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!! Αναλογικατσης εισαι!!!! Καλα, γιατι εγω καταλαβαινω αλλα; Τι σκατα. Μυαλο κουκουτσι δεν εχω.:142::142:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!! Αναλογικατσης εισαι!!!! Καλα, γιατι εγω καταλαβαινω αλλα;
...:142::142:
Να ρε κοίτα .... :137:

Μπορεί ένας ψηφιακός να γράψει κάτι τέτοιο ;

Έχω πάρει θέση ήδη.
Τώρα το μέσο που θα ακούσω "αναλογικά" είναι σε δεύτερη μοίρα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.794
Ο Δούρειος Ίππος της Τεχνολογίας Βινυλίου

http://gadgets.boingboing.net/2008/05/09/vinyl-cutter-makes-c.html
http://www.futuresonic.com/08/art/cdrecycled/
Yπόσχεται πως το υλικό διαθέτει καλύτερα χαρακτηριστικά από το βινύλιο.Oι προοπτικές που ανοίγονται είναι αξιόλογες:
Υβριδικά φετίχ αναφοράς με ψηφιακά στρώματα στη μιά πλευρά και αναλογική χάραξη στην άλλη
Διάσωση των ριπαρισμένων ψηφιακών δίσκων από το νόμο του Φρίσμπυ
Η λατρεία των DJ γιά το υλικό τους περνά σε νέο επίπεδο
Οι αμετανόητοι βινυλιοφάγοι δε θα νιώθουν πιά...ενοχές γιά την ψηφιακή τους συλλογή και τα downloading
Τα Laserdisc θ'αναστηθούν ως LP
Πεδίο δόξης λαμπρόν γιά τους πιουρίστες(Ποιό το πιστότερο...αναλογικό;Βινύλιo ή CD;)
Εκ νέου θεώρηση του...jitter,αυτή τη φορά στ'αναλογικά transfer:126:
κ.ο.κ.
Η επέκταση της μεταφοράς και σε...κρυστάλλινο CD πλησιάζει επικίνδυνα(Τσαϊκόφσκυ σ'έκδοση Σβαρόφσκυ)

Χριστός Ανέστη-Αληθώς Ανέστη

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.794

Reaction score
10

Ποτε δεν αγορασα cdplayer η cd disc,μονο και μονο απο τη συγκριση στα εξωφυλλα το cd ειναι χαμενο.Μετα απο μερικα χρονια αρκετοι δισκοι περνουν τεραστια αξια,τα cd ακριβως το αντιθετο,παιρνουν τη θεση στο μπαλκονι για να διωχνουν τα περιστερια.
Δεν θα κανω καμια συγκριση ηχητικα γιατι πιστευω οτι αυτο ειναι θεμα τι ακουει ο καθενας[η τι βλεπει]
Το παρακατω βιντεο το αφιερωνο σε οσους ψαχνονται ολα τα χρονια απο που θα ακουνε και εχουνε παθει μια κριση πανικου αν θα καταληξουν στο cd/sacs/laserdisc/mp3/gti/ggt/cpc

http://www.youtube.com/watch?v=JIp9_5rXw0o

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.794

Στρατηγέ μου,
Δεν καθοριζόμαστε μονάχα από τη γυναίκα μας,αλλά κι από το...αίσθημά μας:137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads