Πρόταση για πικάπ.

Reaction score
0
Κατ'αρχάς χαίρεται. Είναι το πρώτο μου post σε αυτό το forum. Θα ήθελα λοιπόν να ζητήσω τη βοήθεια σας. Ψάνχω για ένα πικαπ (όχι κατ'ανάγκη ένα κομμάτι, δέχομαι και προτάσεις για πλατό και βραχίονα ξεχωριστά), με κόστος περίπου στα 1000 ευρώ (μαζί με την κεφαλή). Διατίθομαι να πληρώσω και περισσότερα σε περίπτωση που όντως αξίζει. Μαζί με την πρόταση αυτή, θα ήθελα να μου συστήσεται και ένα καλό phono stage. Το ξέρω ότι ζητάω πολλά, αλλά θέλω να ελπίζω ότι ήρθα στο κατάλληλο μέρος.

Reaction score
685
Απάντηση: Πρόταση για πικάπ.

Για πικαπ κοντα στα 1000 Ευρω δες το Cello της Scheu

http://www.scheu-analog.de/en/cello.htm

Για phono stage εξαρταται απο το budget σου.

Στις χαμηλες κατηγοριες καλα λογια ακουγονται για τα phono της Cambridge Audio και της Project...

Για πιο ψηλα πουλαω ενα μεταχειρισμενο Lehmann Black Cube SE στα 400 Ευρω που ειναι κορυφαιο value for money στην κατηγορια του (τιμη καινουργιου 700).

Εαν ψαχνεις για καινουργιο και μπορεις να ανεβεις κοντα στα 1000 καλυτερα να δεις το PS Audio....

Reaction score
3

Κι εγώ ακριβώς στην ίδια κατηγορία με σένα είμαι. Λέω κοντά στα 1000 ευρώ να δώσω.
Μια ερώτηση, εμφανισιακά δεν υπάρχει κάτι στο στύλ του Linn ?
Ρωτάω γιατί είναι αυτό που μου αρέσει σαν πικ απ.

Reaction score
0

Θανάση, το έχω δει αυτό το thread και το χάζευα μία μέρα ολόκληρη. Αυτό που μου άρεσε ήταν το Scheu. ΑΛΛΑ, σκεφτόμουνα και μια άλλη εναλακτική που οι hi end δεν θα εγκρίνουν...Ωστόσο θέλω τη γνώμη σας:
http://www.tonearm.co.uk/dj-technics-arm.htm

αλλά με βραχίονα της rega.

Reaction score
1.390

Θανάση, το έχω δει αυτό το thread και το χάζευα μία μέρα ολόκληρη. Αυτό που μου άρεσε ήταν το Scheu. ΑΛΛΑ, σκεφτόμουνα και μια άλλη εναλακτική που οι hi end δεν θα εγκρίνουν...Ωστόσο θέλω τη γνώμη σας:
http://www.tonearm.co.uk/dj-technics-arm.htm

αλλά με βραχίονα της rega.
Πολυ καλο πικαπ το ΜΚΙΙ αλλα αν δεν συγκρινω τους δυο βραχιονες στο ιδιο συστημα δεν με πειθουν οτι ο βραχιονας του δεν ειναι καλος. Θεωρω την OL ακριβη εταιρεια, αν θες τροποποιημενο rega κοιτα εδω http://www.audiomods.co.uk/ Ακομα και αν αγορασεις εναν βραχιονα με ολες τις τροποποιησεις που κανει εισαι πιο κατω απο την τιμη ενος OL silver! Παντως αν αγοραζα το ΜΚΙΙ θα εδινα χρηματα για μια χαμηλοεξοδη MC κεφαλη που να μπορει ο stock βραχιονας να την οδηγησει σωστα και θα ακουγα για εξι μηνες πριν κανω την επομενη μου κινηση.

Και τα Scheu τα θεωρω καλα πικαπ, διαφορετικης κατασκευης απο το Technics. Ευτυχως σημερα υπαρχουν παρα πολλες επιλογες σε πικαπ, ειναι ευχαριστος πονοκεφαλος...

Reaction score
0

Παντως αν αγοραζα το ΜΚΙΙ θα εδινα χρηματα για μια χαμηλοεξοδη MC κεφαλη που να μπορει ο stock βραχιονας να την οδηγησει σωστα και θα ακουγα για εξι μηνες πριν κανω την επομενη μου κινηση.
Δεν έχεις άδικο για την αναμονή, αλλά αυτό που θέλω να εκτιμήσω είναι κατά πόσο θα βελτιωθεί η ποιότητα του ΜΚ2 με προσθήκη βραχίονα rega. Ακόμα, σε περίπτωση που αποφασίσω να πάω για MK2, δεν θέλω να πάω σε μια κεφαλή που είναι καλή για το βραχίονα του MK2, και κατόπιν να αλλάξω βραχίονα και η κεφαλή να μην ταιριάζει (ηχητικά) πλέον.
Όσο για το Scheu, μου τα έχουν προτείνει, αλλά δεν τα έχω ακούσει. Οπότε περνάω και στο δεύτερο θέμα μου. Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει που μπορώ να βρω καταστήματα που πουλάνε πικ απ στην Αθήνα (δυστυχώς λείπω αρκετά χρόνια). Κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί πολύ!

Reaction score
8

Το ΜΚΙΙ που εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει μαλλον κυριως λογω εμφανισης και τεχνικης ιδεολογια -ωχ να τα διαβασει αυτα ο Κωστας κραξιμο που θα πεσει - ειναι εξαιρετο για τα χρηματα του και ακομα και σε διπλασια κατηγορια τιμης. Προσωπικη αποψη οτι με εναν απλο βραχιονα REGA θα βελτιωθει, αν και σε αυτο καλυτερα να απαντησει ο Κωστας. Παντως δεν θα επενδεια καποια επιπλεον ποσα για την βελτιωση του βραχιονα, γιατι ως συνολο διατιθεμενου ποσου, θα ανεβαινα κατηγορια, οπου υπαρχουν και αλλα αξιολογα πλατω. Τα επιπλεον χρημματα θα τα επενδεια σε καλυτερη κεφαλη και φονο.
Για επιδειξη πλατω ξερω μονο τα μαγαζια του Ορφεα και επειδη συνεχεια το αναφερω, για να μην θεωρηθει ως διαφημιση, ας πει και καποιος αλλος συνφορουμιτης, αν υπαρχουν και αλλοι αντιπροσωποι που εχουν μονιμα πλατω για επισειξη.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.573

Δεν έχεις άδικο για την αναμονή, αλλά αυτό που θέλω να εκτιμήσω είναι κατά πόσο θα βελτιωθεί η ποιότητα του ΜΚ2 με προσθήκη βραχίονα rega.
Από ελάχιστα έως καθόλου. Όχι γιατί ο Rega είναι κακός βραχίονας, αλλ' αντιθέτως διότι ο βραχίονας του ΜΚΙΙ είναι πάρα πολύ καλός, δηλαδή, έχει ορθή γεωμετρία, εξαίρετη ποιότητα κατασκευής, και ενεργό μάζα τέτοια, που να ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις κεφαλές MC.
Ακόμα, σε περίπτωση που αποφασίσω να πάω για MK2, δεν θέλω να πάω σε μια κεφαλή που είναι καλή για το βραχίονα του MK2, και κατόπιν να αλλάξω βραχίονα και η κεφαλή να μην ταιριάζει (ηχητικά) πλέον.
Τα κριτήρια ταιριάσματος μιας κεφαλής με έναν οποιοδήποτε βραχίονα είναι τρία:
  1. Το βάρος της, οπότε ο βραχίονας καλείται να έχει το κατάλληλο αντίβαρο για να ισορροπήσει στο επιθυμητό βάρος ανάγνωσης.
  2. Οι φυσικές διαστάσεις της κεφαλής, κυρίως το ύψος της.
  3. Η ενδοτικότητα της ανάρτησης του στελέχους, η οποία πρέπει να ταιριάζει με την ενεργό μάζα του βραχίονα.
Όλα αυτά, ο βραχίονας του ΜΚΙΙ τα κάνει, και μπορεί να δεχθεί σχεδόν όλες τις κεφαλές της αγοράς, κάθε ποιότητας και τιμής, αλλά αφού έχεις ενδοιασμούς, μην πάρεις το ΜΚΙΙ. Πάρτο μόνον εάν ενημερωθείς σωστά και πλήρως - και πεισθείς, κι αυτό μην το περιμένεις από τους εμπόρους hi-fi. To ΜΚΙΙ, παρά το γεγονός ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό πικάπ, έχει φύγει εδώ και καιρό από το κύκλωμα του hi-fi, και δεδομένου και του βραχίονα S που έχει, δεν "δείχνει", δεν είναι μέσα στη σημερινή μόδα του hi-fi. Είναι ένα εργαλείο που απευθύνεται στον συνειδητοποιημένο αγοραστή, και όχι στον τυπικό πελάτη που θα περάσει την πόρτα ενός καταστήματος hi-fi.
Για να μην έχεις το άγχος, μη τυχόν και έκανες αποτυχημένη αγορά, πάρε κάποια από τις πλαστικούρες ή κάποιο από αυτά τα άτεχνα σανίδια που θα σου προτείνει ο πωλητής hi-fi. Δεν θα παίζει καλύτερα από το MKII, χειρότερα θα παίζει, αλλά τουλάχιστον θα είσαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση. Εάν θέλεις να συνδυάσεις και εμφάνιση και απόδοση, πάρε ένα πικάπ με ανάρτηση, ένα Project, ή ένα Rega P25, κάτι τέτοιο. Αυτά τα διάφανα πλαστικάκια των 500 και των 1000 ευρώ δεν είναι πικάπ, είναι playmobil για παιδιά. Σόρρυ αν ακούγομαι κακός, αλλά...

Reaction score
3

Εάν θέλεις να συνδυάσεις και εμφάνιση και απόδοση, πάρε ένα πικάπ με ανάρτηση, ένα Project, ή ένα Rega P25, κάτι τέτοιο.
Όταν λέτε με ανάρτηση τι ακριβώς εννοείται?:120::120:
Κοίταξα και νομίζω το P25 που λες είναι το αντίστοιχο P5 όπου είναι κοντά στα 1000ευρώ.

Αυτά τα διάφανα πλαστικάκια των 500 και των 1000 ευρώ δεν είναι πικάπ, είναι playmobil για παιδιά. Σόρρυ αν ακούγομαι κακός, αλλά...
Μού έχει κάνει κι εμένα εντύπωση πως τα περισσότερα που κυκλοφορούν είναι αυτού του στύλ, όπως όλα τα Rega, Clearaudio και πολλά Project, Thorens - Πιστεύεις πως αυτά δεν αξίζουν? Αν ναι, τότε καλό table βρίσκεις πάνω από 2000 ευρώ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.906

Το ΜΚΙΙ που εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει μαλλον κυριως λογω εμφανισης και τεχνικης ιδεολογια
Σεβαστή η άποψή σου βεβαίως βεβαίως, αλλά η δική μου είναι η ακριβώς αντίθετη, διότι πολύ μου αρέσει εμφανισιακά το ΜΚΙΙ, άσε που μου θυμίζει τα χρόνια που έκανα παρέα σε ντι-τζέις, ενώ ταυτόχρονα η τεχνική του υλοποίηση είναι τέτοια που δικαίως μπορείς να το χαρακτηρίσεις "γομάρι", "γαϊδούρι", "σκυλί" και τα συναφή, καθώς ο επαγγελματικός του προσανατολισμός εγγυάται πολλά απροβλημάτιστα χρόνια άριστης λειτουργίας και εξαιρετική αντοχή!

Εξ'άλλου, αν περισσεύουν και χρήματα, υπάρχουν κι άλλα σημεία σε ένα ηχοσύστημα που μπορείς να τα επενδύσεις...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.906

Για την εμφάνιση να τονίσω πως ΙΜΗΟ το να θες χρωματιστά πλατώ και διάφανα σασσί με γυαλιστερές επιφάνειες είναι για μένα εντελώς χάλια, καρακιτσαρία ολκής, αλλά γούστα είναι αυτά, οπότε αποφασίζει αυτός που πλερώνει...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.515
Re: Απάντηση: Πρόταση για πικάπ.

Σεβαστή η άποψή σου βεβαίως βεβαίως, αλλά η δική μου είναι η ακριβώς αντίθετη, διότι πολύ μου αρέσει εμφανισιακά το ΜΚΙΙ, άσε που μου θυμίζει τα χρόνια που έκανα παρέα σε ντι-τζέις, ενώ ταυτόχρονα η τεχνική του υλοποίηση είναι τέτοια που δικαίως μπορείς να το χαρακτηρίσεις "γομάρι", "γαϊδούρι", "σκυλί" και τα συναφή, καθώς ο επαγγελματικός του προσανατολισμός εγγυάται πολλά απροβλημάτιστα χρόνια άριστης λειτουργίας και εξαιρετική αντοχή!

Εξ'άλλου, αν περισσεύουν και χρήματα, υπάρχουν κι άλλα σημεία σε ένα ηχοσύστημα που μπορείς να τα επενδύσεις...
Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι ένα αθάνατο πικάπ που, για χρήση σε οικιακό περιβάλλον, θα το βρουν και τα δισέγγονα σου.
Τώρα ο ήχος του δεν είναι και για υψηλές προσδοκίες.
Μέχρι τη κατηγορία των 800-900 ευρώ έχει προβάδισμα από πολλά πικάπ του είδους <<έτσι για να υπάρχουμε>>.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.573

Όταν λέτε με ανάρτηση τι ακριβώς εννοείται?:120::120:
Εννοώ πως το πλατώ και ο βραχίονας είναι τοπθετημένα σε χωριστό υποσασί, το οποίο "επιπλέει" κρεμασμένο από ελατήρια, όντας αναρτημένο ελαστικά από το υπόλοιπο τμήμα του πικάπ, το σασί. Αυτό δίνει στο πικάπ εξαιρετική αναισθησία στο φαινόμενο της ακουστικής ανάδρασης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.906
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόταση για πικάπ.

Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι ένα αθάνατο πικάπ που, για χρήση σε οικιακό περιβάλλον, θα το βρουν και τα δισέγγονα σου.
Τώρα ο ήχος του δεν είναι και για υψηλές προσδοκίες.
Μέχρι τη κατηγορία των 800-900 ευρώ έχει προβάδισμα από πολλά πικάπ του είδους <<έτσι για να υπάρχουμε>>.
Αυτά τα δυό είναι τα βασικά του ταλέντα, κατά πολλούς ιδιαίτερα σημαντικά.

Τώρα αν ο ήχος του υπολείπεται σε σχέση με άλλα, καθώς λες πως "ο ήχος του δεν είναι και για υψηλές προσδοκίες", είναι ένα θέμα που πιστεύω χωρά πολλή συζήτηση, συμπεριλαμβανομένου σε κάθε περίπτωση του συνολικού κόστους πλατό-βραχίονα-κεφαλής-φόνο στέιτζ, κι όχι κοιτώντας το μεμονωμένα.

Εσύ δηλαδή τι πιστεύεις? Δηλαδή στα ίδια συνολικά χρήματα, αν έχεις δυό συνολάκια, το ένα με ΜΚΙΙ και ακριβό φόνο στέιτζ και το άλλο με ακριβό πικάπ και φτηνό φόνο στέιτζ, ποιό θα παίζει στην τελική καλύτερα? (και στις δυό περιπτώσεις θεωρούμε δεδομένο το σωστό συνδυασμό βραχίονα κεφαλής κι όχι κουκουρούκου συνδυασμούς βασισμένους σε ξεχωριστές για το καθένα κριτικές του στερεοφίλ...)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.515
Με ρωτάς τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.
Και βέβαια το ΜΚ με τον καλύτερο προενισχυτή πικάπ.

Reaction score
0

Το λοιπόν: επειδή όντως τείνω προς το ΜΚ2 μπορεί κάποιος να μου προτείνει μια κεφαλή και ένα phono stage έτσι ώστε να έχω καλό ταίριασμα.

Reaction score
0

A! Και κάτι επιπλέον. Δεν ξέρω τι είναι οι moving coil κεφαλές. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι, αν ταιριάζει κάποια από αυτές με το ΜΚ2 και αν απαιτεί κάποιο ειδικό phono stage?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.202
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon