LCD ή PLASMA???

Reaction score
6
Απάντηση: LCD ή PLASMA???

Εγώ πάντως που ήμουνα "ορκισμένος" οπαδός των lcd (philips γαρ), μετά από 2 μήνες ψάξιμο και διάβασμα και φάγωμα νυχιών κλπ, βαρέθηκα να διαβάζω για ghosting, φωτεινές γωνίες, banding, και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο μπορεί να σου τύχει με μια lcd.....
Έτσι λοιπόν, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (εντάξει, βοήθησε και η επίσκεψη στον gkontoleta - γνωστός plasma-Panny!) παράγγειλα απόψε την plasma Panasonic TX-P46G10E ...!!!:109:
Πάει, μπήκα και εγώ στο ...club του...."infinite black"...!!!

Να δω αν θα μου έχει μείνει νύχι από την αγωνία, μέχρι να έρθει (από εβδομάδα μου είπαν)...
120 ώρες burn-in και μετά.... ποιος μας πιάνει...!

Reaction score
14

Εγώ πάντως που ήμουνα "ορκισμένος" οπαδός των lcd (philips γαρ), μετά από 2 μήνες ψάξιμο και διάβασμα και φάγωμα νυχιών κλπ, βαρέθηκα να διαβάζω για ghosting, φωτεινές γωνίες, banding, και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο μπορεί να σου τύχει με μια lcd.....
Έτσι λοιπόν, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (εντάξει, βοήθησε και η επίσκεψη στον gkontoleta - γνωστός plasma-Panny!) παράγγειλα απόψε την plasma Panasonic TX-P46G10E ...!!!:109:
Πάει, μπήκα και εγώ στο ...club του...."infinite black"...!!!

Να δω αν θα μου έχει μείνει νύχι από την αγωνία, μέχρι να έρθει (από εβδομάδα μου είπαν)...
120 ώρες burn-in και μετά.... ποιος μας πιάνει...!
Αντώνη ίσως είναι το καλύτερο μοντέλο της Panasonic Που εχει βγεί ποτέ!

12ης γενιάς πάνελ, με την τεχνολογία Plasma NeoPDP, που βγάζει μάτια!!!!

ΜΕ'ΓΕΙΑ :114::114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.571

Με γειές! Καλές θεάσεις!

Αυτο παλι πρωτη φορα το ακουω.Εσυ καταργεις ολα τα μηχανακια μετρησεων και ολους τους ειδικους μετρησεων :139:μαλον δεν εισαι καθολου ψαγμενος.
Όχι φίλε μου, δεν είμαι "ψαγμένος". Αλλά έχω μάτια και βλέπω. Και είδα και το μαύρο της LED (που ήταν πιο μαύρο από το μαύρο πλαστικό της τηλεόρασης - ίδιο με την τηλεόραση σβυστή!) και διάβασα και την αντίθεσή της (2,000,000 : 1). Δίπλα η plasma έλεγε 40.000 : 1. Ποιά έχει καλύτερο μαύρο? :142:

Στο κάτω κάτω αυτό είδα, αυτό ξέρω, αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη, όπως το έγραψα και πριν (ΙΜΗΟ). Δεν είμαι "ειδικός", μια άποψη είπα από προσωπική παρατήρηση. Αν κάνω λάθος παρακαλώ πείτε μου να μάθω.

Δηλαδή εσύ αγαπητέ, που είσαι "ψαγμένος", κάνε μου τη χάρη να μου εξηγήσεις γιατί λες πως "καταργώ ολα τα μηχανακια μετρησεων και ολους τους ειδικους μετρησεων"? Όχι τίποτε άλλο, αλλά είμαι οπαδός των μετρήσεων... Για να μάθω βρε αδερφέ, κατάλαβες?

Και θα ήθελα να μάθω από σας που είστε γνώστες και "ψαγμένοι", και αν οι LED έχουν τα προβλήματα που ανέφερε ο φίλος πριν (ghosting, φωτεινές γωνίες, banding) των LCD. Τα έχουν?

θενκς!

Reaction score
0

Ρε παιδιά, έχει όμως μια πολύ σωστή τοποθέτηση. Δεν νομίζω κανείς μας, να πάει να δώσει ενα σκασμό λεφτά για να βλέπει καλά τα ελεύθερα κανάλια. Το ζητούμενο είναι λοιπόν πώς αποδίδουνε σε HD υλικό. Εκεί είναι που εστιάζουμε κυρίως. Εκεί δλδ οι Plasma είναι πίσω τελικά απο τις νέες, αναμενόμενες led?

Reaction score
6

Με γειές! Καλές θεάσεις!

Όχι φίλε μου, δεν είμαι "ψαγμένος". Αλλά έχω μάτια και βλέπω. Και είδα και το μαύρο της LED (που ήταν πιο μαύρο από το μαύρο πλαστικό της τηλεόρασης - ίδιο με την τηλεόραση σβυστή!) και διάβασα και την αντίθεσή της (2,000,000 : 1). Δίπλα η plasma έλεγε 40.000 : 1. Ποιά έχει καλύτερο μαύρο? :142:

....

Και θα ήθελα να μάθω από σας που είστε γνώστες και "ψαγμένοι", και αν οι LED έχουν τα προβλήματα που ανέφερε ο φίλος πριν (ghosting, φωτεινές γωνίες, banding) των LCD. Τα έχουν?

θενκς!

Μην συγκρίνεις το "δυναμικό" 2.000.000:1 των led με το πραγματικό 40.000:1 contrast των plasma.....(άλλωστε όλες οι plasma έχουν τουλάχιστον 1.000.000:1 "δυναμικό" contrast....!)
Στα χαρτιά άσε να γράφουν ότι θέλουνε, στην πράξη είναι το θέμα τι γίνεται...
Και εγώ τις είδα τις led και το κατάμαυρο μαύρο, που όμως έχανε στην λεπτομέρεια στα σκοτεινά σημεία σε σχέση με τις plasma....
Τέλος, όσο και να τρέχουν οι lcd (και led) , τα 0.001 msec response time των plasma δεν τα πιάνουν με τίποτα....
Ούτε τα χρώματα, ούτε την κίνηση, oύτε την κινηματογραφική αίσθηση που έχεις βλέποντας μια καλή plasma....(είτε σε SD, είτε σε HD)
Άσε που κανένας δεν θα διαφωνήσει στο ότι οι plasma έχουν καλύτερη εικόνα στα απλά αναλογικά κανάλια...
Η αλήθεια είναι ότι οι led έχουν ανεβάσει αρκετά τον πήχη, οι τιμές τους όμως είναι ακόμα ψηλά σε σχέση με τις αντίστοιχες plasma...
Όσο για τα διάφορα προβλήματα που ταλαιπωρούν τις lcd , υπάρχουν (σε μικρότερο βαθμό) και στις led, ενώ έχουν εμφανιστεί και νέα προβλήματα λόγω της συγκεκριμένης τεχνολογίας (πχ στις νέες samsung με πλαινά led, υπάρχει ανομοιογένεια στην φωτεινότητα από τις άκρες προς το κέντρο....)
Στην επόμενη γενιά led θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο...

Reaction score
1.592

Συμπληρωματικά να αναφέρω πως στο σπίτι δεν εχω εγκατάσταση κεραίας και ως εκ τούτου δεν βλέπω καθόλου τηλεοπτικό (Ελληνικό) πρόγραμμα. Η TV (LG50PG7000)χρησιμοποιείται μόνο για δορυφορικά και φυσικά HD υλικό.

Reaction score
0

Με γειές! Καλές θεάσεις!

Στο κάτω κάτω αυτό είδα, αυτό ξέρω, αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη, όπως το έγραψα και πριν (ΙΜΗΟ). Δεν είμαι "ειδικός", μια άποψη είπα από προσωπική παρατήρηση. Αν κάνω λάθος παρακαλώ πείτε μου να μάθω.

Δηλαδή εσύ αγαπητέ, που είσαι "ψαγμένος", κάνε μου τη χάρη να μου εξηγήσεις γιατί λες πως "καταργώ ολα τα μηχανακια μετρησεων και ολους τους ειδικους μετρησεων"? Όχι τίποτε άλλο, αλλά είμαι οπαδός των μετρήσεων... Για να μάθω βρε αδερφέ, κατάλαβες?

θενκς!
Εγω πρωσοπικα που εχω κουρο οσο και αν ψαχτηκα το μαυρο της δεν το ειχε καμια,και δεν μιλαμε για μετρησεις σε εικονα με σκετο μαυρο,αλλα γενικα θεαση ταινιας με μαυρο.Και οσο για (ghosting, φωτεινές γωνίες, banding) για να ειμαι ειλικρινης οχι δεν εχω παρατηρηση στις samsung led.Μετα ενοειτε ο καθενας με τα ματια του τι βλεπει καλυτερα, διαφορετικα θα υπηρχαν 3 μαρκες τηλεορασεις και αυτες θα ηταν πανακριβες διοτι δεν θα υπηρχε ανταγονισμος.

Reaction score
0

Και για να λεμε τα πραγματα οπως ειναι, οι πολυ ψαγμενοι, και αυτοι που εχουν ματια αετου,και γνοριζω αρκετους, πανε σε plasma.

Reaction score
424

Πρότεινα κι εγώ σε φίλο μία plasma, σύμφωνα με όσα λέτε γι αυτές.
Πρόσφατα, έτυχε να δούμε μία Panasonic 46 (δεν θυμάμαι μοντέλο) στο fnac και μπορώ να πω ότι δεν τρελάθηκα με την εικόνα. Είχε και μία kuro πιο δίπλα.
Εντάξει το μαύρο είναι καλύτερο, αλλά η εικόνα είχε μπιμπίκια τα οποία δεν ήταν του film αλλά της τηλεόρασης. Και η kuro αλλά και η Panasonic παρόλο που έπαιζαν με blueray με διαφορετικές ταινίες, τα ίδια σπυράκια είχαν στην εικόνα.
Αν παίζουν έτσι η plasma, το θεωρώ απαράδεκτο.
Αλλά για να λέτε όλοι εσείς ότι είναι άψογες, μπορείτε να πείτε τι μπορεί να φταίει;

Reaction score
1.844

... Τώρα αν είναι να πάρεις μεγάλη TV για να βλέπεις εναέριο STAR και MEGA, εντάξει, πάρε plasma ...
... Δεν νομίζω κανείς μας, να πάει να δώσει ενα σκασμό λεφτά για να βλέπει καλά τα ελεύθερα κανάλια. Το ζητούμενο είναι λοιπόν πώς αποδίδουνε σε HD υλικό. Εκεί είναι που εστιάζουμε κυρίως. Εκεί δλδ οι Plasma είναι πίσω τελικά απο τις νέες, αναμενόμενες led?
:106: Να κάνω ένα σενάριο. Έχει κάποιος μια παλιά τηλεόραση και θέλει να την αλλάξει. Οι λόγοι πολλοί.
  1. Νέες είσοδοι που διευκολύνουν δυνατότητα θέασης διαφόρων φορμά, από διάφορες πηγές.
  2. Μεγαλύτερη οθόνη που "χαρίζει" ακόμα και σε θέαση τηλεοπτικών σταθμών.
  3. Δυνατότητα ρυθμίσεων που δεν έχουν ούτε στον ύπνο τους οι CRT.
  4. Πολύ μαζεμένες διαστάσεις και βάρος.
  5. Μειωμένη κατανάλωση.
  6. 'Αψογη γεωμετρία.
Επομένως είναι θεμιτό να ερευνά τις νέες συσκευές, ακόμα και αν τον περισσότερο χρόνο θα παρακολουθεί τηλεοπτικές εκπομπές. Σχετικοάσχετο. Ανοίγω τηλεόραση, μισή έως μιάμιση ώρα πριν κοιμηθώ, για να νυστάξω, το νυχτοπούλι! :119:

Και τώρα το ζουμί. Είναι χειρότερες οι Plasma από τις TFT; Παίζεται. Π.χ. το καλύτερο μαύρο το είδα σε 50άρα Kuro. Σαν 8ο υπόγειο ανθρακωρυχείου. :123: Απεικόνιση υλικού υψηλής ευκρίνειας, πέραν πάσης κριτικής. Και χρωματικά και σε κίνηση.

Και το ερώτημα. Αφού και σε άλλες Plasma δεν έχει παρατηρηθεί υστέρηση σε υλικό HD, γιατί να μην τις προτιμήσει ο υποψήφιος αγοραστής, λαμβάνοντας υπόψιν το πλεονέκτημα που έχουν σε υλικό με διαφορετική ανάλυση από την εγγενή τους; Κάτι στο οποίο οι TFT δεν ανταπεξέρχονται ικανοποιητικά. :126:

Reaction score
0

Πρότεινα κι εγώ σε φίλο μία plasma, σύμφωνα με όσα λέτε γι αυτές.
Πρόσφατα, έτυχε να δούμε μία Panasonic 46 (δεν θυμάμαι μοντέλο) στο fnac και μπορώ να πω ότι δεν τρελάθηκα με την εικόνα. Είχε και μία kuro πιο δίπλα.
Εντάξει το μαύρο είναι καλύτερο, αλλά η εικόνα είχε μπιμπίκια τα οποία δεν ήταν του film αλλά της τηλεόρασης. Και η kuro αλλά και η Panasonic παρόλο που έπαιζαν με blueray με διαφορετικές ταινίες, τα ίδια σπυράκια είχαν στην εικόνα.
Αν παίζουν έτσι η plasma, το θεωρώ απαράδεκτο.
Αλλά για να λέτε όλοι εσείς ότι είναι άψογες, μπορείτε να πείτε τι μπορεί να φταίει;
Αυτα τα μπιμπικια που ηταν αισθητα εντονα στις lcd ειναι ενας απο τους λογους που πηγα σε plasma .Αυτο που ειδες εσυ, σιγουρα ηταν της ταινιας, η΄μαπα συνδεση.

Reaction score
0

Και τώρα το ζουμί. Είναι χειρότερες οι Plasma από τις TFT; Παίζεται. Π.χ. το καλύτερο μαύρο το είδα σε 50άρα Kuro. Σαν 8ο υπόγειο ανθρακωρυχείου. :123: Απεικόνιση υλικού υψηλής ευκρίνειας, πέραν πάσης κριτικής. Και χρωματικά και σε κίνηση.

Και το ερώτημα. Αφού και σε άλλες Plasma δεν έχει παρατηρηθεί υστέρηση σε υλικό HD, γιατί να μην τις προτιμήσει ο υποψήφιος αγοραστής, λαμβάνοντας υπόψιν το πλεονέκτημα που έχουν σε υλικό με διαφορετική ανάλυση από την εγγενή τους; Κάτι στο οποίο οι TFT δεν ανταπεξέρχονται ικανοποιητικά. :126:[/quote]

1,000,000 ++++++++

JL_

Reaction score
19
Αυτό με την "καλύτερη απόδοση των Plasma σε αναλύσεις διαφορετικές από την εγγενή" είναι πέρα για πέρα αναληθές. Αυτό είναι καθαρά θέμα του επεξεργαστή εικόνας και όχι του πάνελ.

Αυτό που κάνει τις Plasma "καλύτερες" στο τηλεοπτικό, είναι πως επειδή χρησιμοποιούν φωσφόρους, όπως και οι CRT, η χρωματική τους "χροιά" μοιάζει με αυτών και δύσκολα το μάτι μας ξεπερνάει τη συνήθεια ετών. Επίσης, δεν πάσχουν και από "ουρές" στην κίνηση, λόγω της τάχιστης απόκρισής τους (αν και οι LCD έχουν κάνει και αυτές τεράστια βήματα προόδου τελευταία).

@costas EAR: Εσύ doc είσαι Plasmaτάκιας και δεν το ξέρεις ακόμα...
Οι Plasma πραγματοποιούν στον τομέα της εικόνας, αυτό που ονειρεύεσαι για τον ήχο: πλήρως ψηφιακή αλυσίδα. Ω, ναι... Στις Plasma η εικόνα γίνεται αναλογική ουσιαστικά στο μάτι μας!!!

Όσον αφορά την απόδοση του μαύρου, οι θεάσεις στα καταστήματα δεν αποτελούν αξιόπιστο κριτήριο. Λόγω του τρόπου κατασκευής και λειτουργίας των πάνελ, σε φωτεινό περιβάλλον οι περισσότερες LCD θα φανούν να έχουν καλύτερο μαύρο από τις Plasma. Όταν όμως τα φώτα σβήσουν, οι περισσότερες Plasma έχουν μαύρο κατράμι, ενώ οι περισσότερες LCD σκούρο γκρι.

JL_

Reaction score
19
Αυτά τα μπιμπίκια που είδε ο φίλος παραπάνω, μάλλον ήταν PWM noise, εγγενές πρόβλημα των περισσότερων τηλεοράσεων Plasma, το οποίο όμως εμφανίζεται μόνο με ακραίες τιμές αντίθεσης/φωτεινότητας. Κοινώς, σε καλιμπραρισμένη ή έστω σωστά ρυθμισμένη συσκευή, δεν υφίσταται.

Reaction score
424
Απάντηση: Re: LCD ή PLASMA???

Αυτά τα μπιμπίκια που είδε ο φίλος παραπάνω, μάλλον ήταν PWM noise, εγγενές πρόβλημα των περισσότερων τηλεοράσεων Plasma, το οποίο όμως εμφανίζεται μόνο με ακραίες τιμές αντίθεσης/φωτεινότητας. Κοινώς, σε καλιμπραρισμένη ή έστω σωστά ρυθμισμένη συσκευή, δεν υφίσταται.
Αυτό βασικά σκέφτηκα, μήπως τις έχουν πουσάρει τόσο για να φαίνονται εντυπωσιακές σε ένα σχετικά φωτεινό περιβάλλον και δημιουργούνται αυτά τα τεχνουργήματα.

Αλήθεια, πλέον οι plasma μπορούν να παίξουν άνετα σε ένα φωτεινό χώρο (σαλόνι) ή θα φαίνονται ξεπλυμένες;

Αν έχεις συνδεδεμένο htpc όχι μόνο για ταινίες αλλά ως multimedia τι προτείνεται plasma ή lcd;
To pc δεν πάει καλύτερα με lcd;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.571

@costas EAR: Εσύ doc είσαι Plasmaτάκιας και δεν το ξέρεις ακόμα...
Οι Plasma πραγματοποιούν στον τομέα της εικόνας, αυτό που ονειρεύεσαι για τον ήχο: πλήρως ψηφιακή αλυσίδα. Ω, ναι... Στις Plasma η εικόνα γίνεται αναλογική ουσιαστικά στο μάτι μας!!!
πάσο. Ζήτω οι plasma. Ζήτω!

για να τα έχω πάντως καλά με τον (αναλογικό) πρόεδρα, λέω να πάρω LED. Σιγά τ'αυγά που λέει κι ο Αρκάς.

Πλάκα πλάκα πρέπει κάποτε να πάρω και τηλεόραση.
Όχι για μένα, εγώ ταινίες μόνο στον προβολέα βλέπω. Για τα παιδιά και τη γυναίκα που την έχουν αναμμένη όλη μέρα έτσι για να παίζει κάποιο παιδικό καρτούν για περισσότερη φασαρία (λες και δε φτάνει όση κάνουν τα 3 κουτσούβελα). Απλά βαρέθηκα να βλέπω την 38' καθοδικού σωλήνα 4:3 γκουμούτσα που πήρα πριν 10 χρόνια. Με βλέπω για κάποια 40' LED ή Plasma, με ΜΟΝΟ κριτήριο επιλογής την κατανάλωση ρεύματος. Όποια έχει μικρότερη, κερδίζει...

Reaction score
1.213

Αλήθεια, πλέον οι plasma μπορούν να παίξουν άνετα σε ένα φωτεινό χώρο (σαλόνι) ή θα φαίνονται ξεπλυμένες;

Kαμμια απαντηση σε αυτο εχουμε ? :121:

JL_

Reaction score
19
Ξεπλυμένες δεν θα φαίνονται, αλλά σε ένα πολύ φωτεινό δωμάτιο μία LCD θα δείξει πιο ζωντανή. Η Plasma από πλευράς φωτεινότητας θα δείχνει περίπου όπως μία CRT στον ίδιο χώρο. Κι όσο χαμηλώνει ο φωτισμός, τόσο πιο φυσική θα φαίνεται η Plasma.

@costas EAR: Αν πας με μοναδικό κριτήριο την κατανάλωση, τότε σε βλέπω με "αναλογική" λεντο-ελ-σε-ντε...:142::143::143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.571

τι να κάνω... έχω οικολογική συνείδηση...
(και με κυνηγάει η ΔΕΗ με δίκανο)

Reaction score
4

χμμ.. είχε Kuro στο fnac?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.740
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88