Μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής.

Reaction score
1.846
Υπάρχουν μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής στερεοφωνικών συνθέσεων, ή συσκευών μεμονομένων. Είτε αυτά είναι hi-end, είτε hi-fi (δηλαδή το ίδιο περίπου με τα προηγούμενα χωρίς να κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά :125:) είτε είναι hi-sixtir (τα επονομαζόμενα και στερεοφονικά, που σκοτώνουν τον ήχο :119: ).

Στη δουλειά λέμε πως το μάστορα τον κάνουν τα εργαλεία :606:. Άρα και στο προκείμενο, η ακριβέστερη προσέγγιση των μετρήσεων εξαρτάται από την καταλληλότητα ή όχι των χρησιμοποιούμενων εργαλείων μέτρησης. Ξεκινώντας από τους δέκτες (π.χ. μικρόφωνα) έως το τελικό στάδιο (π.χ. λογισμικό).

Για βοηθάτε τον άοματο. Αν θέλω να ασχοληθώ (ακαδημαϊκή ερώτηση) με την αξιολόγηση ικανότητας αναπαραγωγής ηχητικών συστημάτων, τι εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσω; Ας ξεκινήσουμε με τους δέκτες, δηλαδή μικρόφωνα κατάλληλα για τις συγκεκριμένες μετρήσεις.

Τα υπόλοιπα απαραίτητα στοιχεία (συσκευές ή ότι άλλο) ανάλογα με το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση.

Εννοείται πως αυτιά, δερμάτινα πέτσινα ή χρυσά αποκλείονται, εκτός και υπάρχουν τεχνικά χαρακτηριστικά, σε αρχείο excel περικαλώ, για να μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή σχετικό συγκριτικό! :138:

Reaction score
8
Υπάρχουν μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής στερεοφωνικών συνθέσεων, ή συσκευών μεμονομένων. Είτε αυτά είναι hi-end, είτε hi-fi (δηλαδή το ίδιο περίπου με τα προηγούμενα χωρίς να κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά ) είτε είναι hi-sixtir (τα επονομαζόμενα και στερεοφονικά, που σκοτώνουν τον ήχο ).

Στη δουλειά λέμε πως το μάστορα τον κάνουν τα εργαλεία . Άρα και στο προκείμενο, η ακριβέστερη προσέγγιση των μετρήσεων εξαρτάται από την καταλληλότητα ή όχι των χρησιμοποιούμενων εργαλείων μέτρησης. Ξεκινώντας από τους δέκτες (π.χ. μικρόφωνα) έως το τελικό στάδιο (π.χ. λογισμικό).

Για βοηθάτε τον άοματο. Αν θέλω να ασχοληθώ (ακαδημαϊκή ερώτηση) με την αξιολόγηση ικανότητας αναπαραγωγής ηχητικών συστημάτων, τι εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσω; Ας ξεκινήσουμε με τους δέκτες, δηλαδή μικρόφωνα κατάλληλα για τις συγκεκριμένες μετρήσεις.

Τα υπόλοιπα απαραίτητα στοιχεία (συσκευές ή ότι άλλο) ανάλογα με το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση.

Εννοείται πως αυτιά, δερμάτινα πέτσινα ή χρυσά αποκλείονται, εκτός και υπάρχουν τεχνικά χαρακτηριστικά, σε αρχείο excel περικαλώ, για να μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή σχετικό συγκριτικό!

Μαλιστα, πολυ καλη ερωτηση. Προχωρα στην επομενη.

Reaction score
1.846
Απάντηση: Re: Μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής.

Μαλιστα, πολυ καλη ερωτηση. Προχωρα στην επομενη.
Παίδες, μια-μια θα κάνω τις ερωτήσεις. Να δω πρώτα τι χρεώνετε τις απαντήσεις, μη μπω και μέσα! :119:

Reaction score
8
Απάντηση: Μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής.

Μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής.
εμ ετσι που τον εγραψες τον τιτλο βρε Ανεμελε, αλλου πηγε το μυαλο μου.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής.

Παίδες, μια-μια θα κάνω τις ερωτήσεις. Να δω πρώτα τι χρεώνετε τις απαντήσεις, μη μπω και μέσα! :119:
Θα σου απαντησω, μονο............................αν εισαι καλος μαζι μου:138:

Reaction score
1.846

εμ ετσι που τον εγραψες τον τιτλο βρε Ανεμελε, αλλου πηγε το μυαλο μου.
Τότε που σε γνώρισα δε μου έκανες για πορνοτέτοιος, αλλά θα σε δω με άλλο μάτι ... :114:
Θα σου απαντησω, μονο ................ αν εισαι καλος μαζι μου:138:
Να κάτσεις στη σειρά, προηγείται άλλος όπως βλέπεις! :119:

Για να απαντήσουν, όσοι γνωρίζουν, απλοϊκά, να καταλαβαίνω δηλαδής, να δώκω ένα παράδειγμα. Όταν μετράμε απόκριση συχνότητας ενός συστήματος, φαντάζομαι πως δεν κάνει ένα μικρόφωνο πίστας, Θεωρώ πως αυτά έχουν περιορισμένη πρόσληψη συχνοτήτων, αφού η ανθρώπινη φωνή δεν πιάνει όλο το ακουστικό φάσμα. Επίσης, απ' όσο ξέρω, αυτά είναι εγγύς πεδίου, για να μην πιάνουν τον ήχο απ' τα ενισχυτικά του μαγαζιού. Για διορθώστε ...

Όσο το ψάχνω, με τα ελάχιστα που ξέρω, βλέπω πως είναι μπέρδεway και πολύ εύκολο να γίνει πατατιά, αν δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. :203:

Reaction score
4

Υπάρχουν μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής στερεοφωνικών συνθέσεων, ή συσκευών μεμονομένων. ...
Πως δεν υπάρχουν !
Δώσε μονάδα μέτρησης όμως.

Αν πεις [Ευρώ] ως μονάδα, θα δεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν σπουδάσει καλά...., επιστήμονες !

- Πόσο καλά παίζει ;
- Πάνω από 100Κ !! :407:

Tip:
Του έχει κοστίσει βέβαια ~20Κ.
Έτσι γίνεται 'σπουδαίος' :137:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.168

Τότε που σε γνώρισα δε μου έκανες για πορνοτέτοιος, αλλά θα σε δω με άλλο μάτι ... :114:

Να κάτσεις στη σειρά, προηγείται άλλος όπως βλέπεις! :119:

Για να απαντήσουν, όσοι γνωρίζουν, απλοϊκά, να καταλαβαίνω δηλαδής, να δώκω ένα παράδειγμα. Όταν μετράμε απόκριση συχνότητας ενός συστήματος, φαντάζομαι πως δεν κάνει ένα μικρόφωνο πίστας, Θεωρώ πως αυτά έχουν περιορισμένη πρόσληψη συχνοτήτων, αφού η ανθρώπινη φωνή δεν πιάνει όλο το ακουστικό φάσμα. Επίσης, απ' όσο ξέρω, αυτά είναι εγγύς πεδίου, για να μην πιάνουν τον ήχο απ' τα ενισχυτικά του μαγαζιού. Για διορθώστε ...

Όσο το ψάχνω, με τα ελάχιστα που ξέρω, βλέπω πως είναι μπέρδεway και πολύ εύκολο να γίνει πατατιά, αν δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. :203:
Ααααυτό. Αλλά δε ξέρω πόσο κάνει. Πες του Θέμη να σου πει...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Δημήτρη θα σου δώσω ένα παράδειγμα ώστε να γίνει κατανοητό πως αντικειμενικές μετρήσεις δεν υπάρχουν.

Παίρνουμε μερικά καλώδια διασύνδεσης με ίδιο μήκος και μετράμε την απόκριση τους.

Στο ακουστικό φάσμα, αλλά και πολύ πάνω από αυτό, η απόκριση όλων, αν δεν είναι ευθεία, θα έχει ελαχιστότατη απόκλιση.
Παρόλα αυτά η ακουστική τους διαφέρει πολύ.

'Εχω κάνει ακραίες μετρήσεις μέχρι να δω διαφορές μεταξύ των καλωδίων.
Με τίποτα δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποια συγκεκριμένη μέτρηση ή ομάδα μετρήσεων μπορεί να είναι ενδεικτική της ακουστικής ενός καλωδίου.

Reaction score
1.846

Τώρα κάτι αρχίζω να καταλαβαίνω:
Ααααυτό. Αλλά δε ξέρω πόσο κάνει. Πες του Θέμη να σου πει...
Του λέω ... :107:
Από χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο σκίζει πάντως. Omni directional και από απόκριση :622:

Πετράν, καλά τα λες, άλλο αν δεν λύνεις θέματα. Ξέρουμε όλοι πως δεν υπάρχουν οι απόλυτες μετρήσεις, αλλά ας αρκεστούμε στις επαρκείς. Ούτε το αυτί είναι απόλυτα ορθό όργανο αντίληψης, είναι απλά επαρκές.
Προσπαθώ να καταλάβω ποιες είναι οι μέθοδοι μέτρησης και συγκεκριμένα πως γίνονται οι επιλογές υλικού (hardware). Και μήπως γίνει μια κουβέντα που να λύσει διάφορες δυσκολίες στη μέτρηση, απ' αυτές που αντιμετωπίζουν όσοι προσπαθούν να δώσουν νούμερα ή γραφικές παραστάσεις.

Timbre αυτά, τις ευρωμονάδες, μόλις λύσουμε (αν μπορέσουμε) το θέμα των κατάλληλων μικροφώνων. :114:

Reaction score
4

.....

Timbre αυτά, τις ευρωμονάδες, μόλις λύσουμε (αν μπορέσουμε) το θέμα των κατάλληλων μικροφώνων. :114:
Η γνώμη μου είναι ότι και στα μικρόφωνα μετρήσεων ισχύει κάτι ανάλογο των καλωδίων από την άποψη του Πέτρου.
Μπορείς να μετρήσεις και με απλό μικρόφωνο.
Οι διαφορές που θα πάρεις, έναντι του απόλυτου, δεν θα υπολογίζονται στο τελικό αποτέλεσμα*.

Αλλά για να μιλάς για μικρόφωνο, θέλεις να μετρήσεις μηχάνημα "στον χώρο"....!

Αυτό που ακούμε δηλαδή ή για την ακρίβεια αυτό που φτάνει στα αυτιά μας. . . !

Σε πάω. :615:

Υ.Γ.
Εγώ ρε γαmoto θέλω να δω τι "μπαίνει" από αυτό που φτάνει :137:

Reaction score
1.846

... Αλλά για να μιλάς για μικρόφωνο, θέλεις να μετρήσεις μηχάνημα "στον χώρο"....!

Αυτό που ακούμε δηλαδή ή για την ακρίβεια αυτό που φτάνει στα αυτιά μας. . . !
Για χώρους θα μιλήσουμε αργότερα, σε άλλο θέμα καλύτερα. :107:
Και το άλλο είναι στο doctora, τουλάχιστον για μένα. :121:

Reaction score
4

Για χώρους θα μιλήσουμε αργότερα, σε άλλο θέμα καλύτερα. :107:
Και το άλλο είναι στο doctora, τουλάχιστον για μένα. :121:
Τότε τι θα κάνεις με το μικρόφωνο ;
Σε ειδική αίθουσα θα μετρήσεις ; :111:

Πες μας ντε....:137:

Reaction score
1.846

Ωρέ Γιάννη η ερωτήσεις είναι ακαδημαϊκές, μπαααα ... :123:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής.

Γιατι ωρε Γιαννη, αυτοι που μετρανε (υποτιθεται), σε ειδικη αιθουσα μετρανε;

Και τι μετρανε;
Πως μετρανε;
Με τι μικροφωνα;
Με ποια analyzers;
Με τι ειδους Hardware;
Με τι ειδους Software;
Σε ποιες αιθουσες;
Σε ποιες αποστασεις;

Ελα τωρα. Ξερω οτι γνωριζεις. μην τρελενομαστε λοιπον με τις μετρησεις.

Καθε χωρος μετραται, για το συγκεκριμενο ηχειο, που βαραει μεσα του. Τελος.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής.

Τελικά δεν το έχει δει το θέμα οπότε ψαχούλεψα μόνος μου.

Πόοοσο! :111:
:623:
Ε για ευτο που ειναι, δεν ειναι ακριβο.
Αν το συγκρινεις με το AKG C12VR, το οποιο κοστιζει μονο 5000 dollars, ειναι μαλλον φθηνο.:142::142:

Reaction score
1.846

Ναι το εμπέδωσα. Άμα θες "εργαλείο" τι να λέει μιάμιση χιλιαρικάρα! :142:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Μπα μη το λες ότι χρειάζεσαι ακριβό εργαλείο.
Τα προγράμματα μετρήσεων κάνουν αντιστάθμιση της απόκρισης του μικροφώνου.

Τους βάζεις ένα αρχείο (συνήθως το φτιάχνεις μόνος σου) με την απόκριση του μικροφώνου που χρησιμοποιείς και αυτά προσαρμόζουν τη απόκριση σύμφωνα με αυτή του μικροφώνου.

Το αποτέλεσμα είναι η τελική απόκριση να είναι επίπεδη σε όλο το ακουστικό φάσμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney