Ξεκίνησε η παρακολούθηση όλων των κινήσεών μας στο Διαδίκτυο

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

"Ξεκίνησε και στην Κύπρο εδώ και τρεις εβδομάδες η συλλογή και φύλαξη όλων των κινήσεων μας στο Ίντερνετ, όπως και των δεδομένων που αφορούν το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, ακόμα και των τηλεφωνικών ή βίντεοκλήσεων που πραγματοποιούμε μέσω του Διαδικτύου.

Η Κύπρος έθεσε σε εφαρμογή κανονικά τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία από τις 15 Μαρτίου, επιβεβαίωσε στον «Φ» από το εξωτερικό όπου βρίσκεται η επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Γούλα Φράγκου, που είναι αρμόδια για την πιστή τήρηση των όρων φύλαξης και επεξεργασίας των εξαιρετικά σημαντικών για τον καθένα μας προσωπικών δεδομένων. Η νομοθεσία είχε ψηφιστεί από τη Βουλή στο τέλος του 2007.

Σύμφωνα με την Οδηγία, οι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί φυλάσσουν και διατηρούν για περίοδο έξι μηνών τα δεδομένα επικοινωνίας που αφορούν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνίας μέσω Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, σε κάθε σύνδεσή μας στο Ίντερνετ και για τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καταγράφονται και διατηρούνται ο τηλεφωνικός αριθμός καλούντος για την πρόσβαση μέσω τηλεφώνου, η ψηφιακή συνδρομητική γραμμή (DSL) ή άλλη απόληξη της πηγής της επικοινωνίας, ο αποδοθείς κωδικός ταυτότητας χρήστη, ο κωδικός ταυτότητας χρήστη και ο τηλεφωνικός αριθμός που δίνονται σε κάθε επικοινωνία που εισέρχεται στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο και το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση του συνδρομητή ή εγγεγραμμένου χρήστη στον οποίο είχε αποδοθεί κατά το χρόνο επικοινωνίας διεύθυνση ΙΡ (Πρωτοκόλλου Διαδικτύου), κωδικός ταυτότητας χρήστη ή αριθμός τηλεφώνου.

Ακόμα και σε περίπτωση που συνδεόμαστε με το Ίντερνετ μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας (με data cart ή απευθείας μέσω κινητού) καταγράφονται και φυλάσσονται τα δεδομένα που είναι αναγκαία για τον προσδιορισμό της θέσης του εξοπλισμού κινητής επικοινωνίας, ο κωδικός θέσης (κωδικός ταυτότητας κυψέλης) κατά την έναρξη της επικοινωνίας και τα δεδομένα με τα οποία προσδιορίζεται η γεωγραφική θέση των κυψελών βάσει των κωδικών θέσης (κωδικών ταυτότητας κυψέλης), κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος για το οποίο διατηρούνται τα δεδομένα των επικοινωνιών.

Για τις κλήσεις μέσω Ίντερνετ, ( π.χ. μέσω Skype) καταγράφονται και διατηρούνται δεδομένα που αφορούν στον προσδιορισμό του προορισμού της επικοινωνίας, ο κωδικός ταυτότητας χρήστη ή αριθμός τηλεφώνου του αποδέκτη διαδικτυακής τηλεφωνικής κλήσης, το ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του συνδρομητή ή εγγεγραμμένου χρήστη και ο κωδικός ταυτότητας χρήστη του αποδέκτη της επικοινωνίας και τα αναγκαία δεδομένα για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας, ώρας και διάρκειας της επικοινωνίας."

(Φιλελευθερος)

Reaction score
0
Μα αυτά δεν ισχύουν χρόνια τώρα στην Ελλάδα; Απλά, η Κύπρος σαν νέο μέλος, τα εφαρμόζει τώρα. Οι δικοί μας ISP χρόνια τώρα κρατάνε αυτά τα στοιχεία, και τα δίνουν στις αρχές με εισαγγελικό αίτημα. Επίσης, καταγράφουν και όλες τις τηλεφωνικές μας κλήσεις, μέσω σταθερού και κινητού. Το νέο θα είναι αν αρχίσουν και καταγράφουν πακέτα, του τύπου τόσα MB από torrent με το τάδε IP...
Αυτό που γράφουν για τις κλήσεις μέσω internet είναι νέο μάλλον, και φαντάζομαι θα παρακολουθούν όλους τους messenger + SIP κλήσεις;

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Ξεκίνησε η παρακολούθηση όλων των κινήσεών μας στο Διαδίκτυο

Μα αυτά δεν ισχύουν χρόνια τώρα στην Ελλάδα ....
Ακριβώς. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η αλλαγή είναι η διάρκεια τήρησης των αρχείων, από, δεν θυμάμαι πόσο (νομίζω 6 μήνες) σε 12 μήνες.
Και παλιότερα υπήρχε (και υπάρχει σε πιο εξελιγμένη μορφή) άλλη μέθοδος. :125:
Ίσως είναι και μια πλάγια μέθοδος να ψαρώσει ο ντουνιάς, ότι και καλά μπορούμε να σας καταχωρούμε και αλλοίμονό σας .... καθήστε στ' αυγά σας, κοτούλες! :116:

dil

Reaction score
32
Απάντηση: Ξεκίνησε η παρακολούθηση όλων των κινήσεών μας στο Διαδίκτυο

Λοιπον εχω μια σχεση και μια φορα την εχω κερατωσει. Μενω στο ψυχικο . εχω ενα αυτοκινητο. κατεβαζω torrents . εχω δορυφορικη.....με dreambox :):). Εχω σπασμενο xbox 360. Εχω πολλα mp3 .Τι αλλο??? ρε παιδεια να τους τα πουμε ολα να μην κουραζονται οι ανθρωποι.αααα και εχω και μια συλλογη με 1000 ταινιες αγορασμεεεεεεενες παντα

Reaction score
1.844

Αυτό δεν ξανάγινε ρε dil, Αρτέμη Μάτσα του εαυτού του δεν ξανάδα! :119:

Reaction score
84

Με τα συνχωρήσεως θα μας κλ......ουν μια μάντρα......

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ξεκίνησε η παρακολούθηση όλων των κινήσεών μας στο Διαδίκτυο

Με τα συνχωρήσεως θα μας κλ......ουν μια μάντρα......
Σωστός....!!! :142:

dil

Reaction score
32

οχι μωρε απλα ειναι η σοβαροφανεια και το κανω κατι για τα ματια του κοσμου. Δηλαδη ολοι αυτοι δεν εχουν mp3 στο pc τους ουτε εχουν δει ποτε καμια ταινια σε screener. Ελατε τωρα.τι πραγματα ειναι αυτα

Reaction score
11

Αν μια κρατική υπηρεσία σας στείλει ένα mail που θα λέει οτι έχετε κατεβάσει από το τάδε torrent τόσες ταινίες και σας προειδοποιήσει οτι είναι παράνομο και τιμωρείται από το νόμο θα ξανακατεβάσετε;

Reaction score
0

οχι μωρε απλα ειναι η σοβαροφανεια και το κανω κατι για τα ματια του κοσμου. Δηλαδη ολοι αυτοι δεν εχουν mp3 στο pc τους ουτε εχουν δει ποτε καμια ταινια σε screener. Ελατε τωρα.τι πραγματα ειναι αυτα
Δεν έχω κανένα mp3 στον υπολογιστή (δεν ακούω καθόλου μουσική), στο αμάξι πάντα ραδιόφωνο, και όλες οι ταινίες που έχω δει είναι από το dvd club (ότι πάρεις dvd/bluray 1 ευρώ την μέρα!).
Η μόνη παρασπονδία είναι ότι έχω δει 2 σειρές που δεν παίξαν ποτέ Ελλάδα. Αλλά δεν τις κατέβασα εγώ :142:...
Μάλλον την γλιτώνω, ε;; :137:

Reaction score
0

Αν μια κρατική υπηρεσία σας στείλει ένα mail που θα λέει οτι έχετε κατεβάσει από το τάδε torrent τόσες ταινίες και σας προειδοποιήσει οτι είναι παράνομο και τιμωρείται από το νόμο θα ξανακατεβάσετε;
Έχει συμβεί σε γνωστό μου: του ήρθε μια μέρα e-mail από μεγάλο αμερικάνικό studio, που τον προειδοποιούσε ότι έχει εντοπιστεί, με λίστα τίτλων του στούντιο που είχε κατεβάσει! Έβαλε λέει encryption και συνεχίζει. Είναι λίγο αφελές νομίζω...
Οπότε η "ανωνυμία" του ιντερνετ είναι μύθος. Μέχρι και το φαινομενικά άσχετο e-mail του ήξεραν...
Το θέμα είναι ότι δεν θα την πληρώσουν όλοι. Θα την πληρώσουν λίγοι, για παραδειγματισμό. Αλλά οι "τυχεροί" θα είναι πολύ άτυχοι... :104:

dil

Reaction score
32
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξεκίνησε η παρακολούθηση όλων των κινήσεών μας στο Διαδίκτυο

Δεν έχω κανένα mp3 στον υπολογιστή (δεν ακούω καθόλου μουσική), στο αμάξι πάντα ραδιόφωνο, και όλες οι ταινίες που έχω δει είναι από το dvd club (ότι πάρεις dvd/bluray 1 ευρώ την μέρα!).
Η μόνη παρασπονδία είναι ότι έχω δει 2 σειρές που δεν παίξαν ποτέ Ελλάδα. Αλλά δεν τις κατέβασα εγώ :142:...
Μάλλον την γλιτώνω, ε;; :137:
Μπορεις να μου στειλεις ενα pm που ειναι αυτο το dvd club που τις χρεωνει 1 ευρω την ημερα να παω να γραφτω σημερα

dil

Reaction score
32

εγω πειστευω οτι θα την πληρωσουν(Λιγοι) οσοι εχουν οτι εχουν στον σκληρο τους. οσοι εχουν προλαβει να τα κανουν back up.......

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Είναι σαν να παίζεις lotto...

Εκατομμύρια χρήστες κατεβάζουν... μερικές εκαντοντάδες θα έχουν πρόβλημα...

Κανέναν δεν απασχολεί σοβαρά το συγκεκριμένο θέμα!

Reaction score
14
Κόφτε όλοι τις ADSL για ένα χρόνο να σας πω εγώ για πότε καταρρέει το σύμπαν.Και μετά θα τις βάλουν στον κ..ο τους τις οπτικές ίνες και τα FFTH που μας πιπιλάνε.Εμείς τους κάνουμε μάγκες

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξεκίνησε η παρακολούθηση όλων των κινήσεών μας στο Διαδίκ

Μπορεις να μου στειλεις ενα pm που ειναι αυτο το dvd club που τις χρεωνει 1 ευρω την ημερα να παω να γραφτω σημερα
Στον Ασπρόπυργο (εκεί μένω). Και τα bluray 1 ευρώ, και με απόδειξη παρακαλώ! Στην περιοχή σου πόσο τα χρεώνουν;

Reaction score
0
Κόφτε όλοι τις ADSL για ένα χρόνο να σας πω εγώ για πότε καταρρέει το σύμπαν.Και μετά θα τις βάλουν στον κ..ο τους τις οπτικές ίνες και τα FFTH που μας πιπιλάνε.Εμείς τους κάνουμε μάγκες
Γιατί θα καταρρεύσει το σύμπαν; Το πολύ πολύ να κλείσουν μερικοί ISPs...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξεκίνησε η παρακολούθηση όλων των κινήσεών μας

Στον Ασπρόπυργο (εκεί μένω). Και τα bluray 1 ευρώ, και με απόδειξη παρακαλώ! Στην περιοχή σου πόσο τα χρεώνουν;
2.20€

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.941
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm