ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Οταν κανουμε τις δοκιμες μηχανηματων η αξεσουαρ ακουγοντας φυσικα οργανα οπως π.χ πιανο, κιθαρα, σαξοφωνο, ντραμς , βιολια κλπ αλλά και φωνη , μπορουμε να εχουμε πιο αντικειμενικη αποψη του ηχου τους γιατι εχουμε ακουσει οι περισσοτεροι απο κοντα τον ηχο και τις χροιες τους οπως και την ανθρωπινη φωνη. Ενω αντιθετως τα synthesizers ,τα διαφορα ηλεκτρονικα εφε , τις ηλεκτρικες κιθαρες και μπασα, τα drum machines κ.α ρυθμιζονται τελειως διαφορετικα απο group σε group και απο ηχοληπτη σε ηχοληπτη οποτε δεν μπορουμε να εχουμε ακριβη εικονα στις δοκιμες μας με ηλεκτρονικα οργανα. οσο με τα φυσικα-κλασσικα.
......
.......
Θα έλεγε κανείς ότι ο ήχος της κιθάρας είναι ένας ή η χροιά της φωνής μεταξύ τραγουδιστών είναι ίδια.... και αυτή προσπαθούμε να προσεγγίσουμε !!
Δηλαδή όταν ακούμε οποιονδήποτε να παίζει κιθάρα, ο ήχος θα είναι πάντα ο ίδιος..

Ακούγοντας ένα μουσικό κομμάτι, μπορούμε να βρούμε τα λάθη στην χροιά τους (όργανα-φωνή) ;
Δηλαδή να πει κάποιος έμπειρος "Όχι , δεν αυτός ο ήχος του τάδε βιολιού".

Πέρα από αυτό όμως, πως επηρεάζει την χροιά και την "διορθώνει" ;
Αλλάζει κάτι στις συχνότητες, εικάζω...(;)
Και εάν, ναι, γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο όταν αναπαράγουμε μουσική από ηλεκτρικό ή ψηφιακό όργανο ;

Reaction score
6
Στη φυση τιποτα εν ειναι ομοιο ποσο μαλλον οι χροιες των μουσικων οργανων που διαφερουν απο κατασκευαστη σε κατασκευαστη.Σιγουρα κανεις δεν μπορει να μετρησει τις διαφορες και διαφορετικες χροιες και κανενα ηλεκτρονικο μετρητικο οργανο.

Η κριση ειναι διαφορετικη και υποκειμενικη απο ατομο σε ατομο .

Απλα ειμαστε πιο εξοικιωμενοι σε ακουσματα φυσικων οργανων και φωνων γιατι αυτα δεν περνούν ως σηματα απο παραμορφωτες οπως τα ηλεκτρονικα οργανα. Κανενα οργανο δεν ακουγεται το ιδιο γιατι ειναι κατασκευασμενα απο διαφορετικους κατασκευαστες, και ακομα αν ειναι ιδιου κατασκευαστη ο χωρος ηχογραφησης διαφερει οπως και το μοντελο των μικροφωνων, ο ηχοληπτης , η μεταφορα του σηματος, το μεσο και το συστημα αναπαραγωγης, ο χωρος ακροασης κλπ.

Οι διαφορές των ΝΜ Sonic Purifiers και βεβαια ειναι ακουστες και στα ηλεκτρονικα οργανα οσο και στα κλασσικα. Απλα στα ηλεκτρονικα οργανα δεν μπορουμε να εντοπισουμε χροιες γιατι δεν ειναι φυσικες αλλα τεχνιτές.

Η αλλη μου απαντηση για την χροια. Δεν βελτιωνουν τη χροια αλλα την συνολικα αποδοση του συστηματος. Οταν βελτιωνεται η αποδοση του συστηματος, βελτιωνονται εκτος των αλλων και οι χροιες. Αυτο δεν προσπαθουμε να επιτυχουμε με καθε δυνατο τροπο στα συστηματα μας ? Και γιαυτο δεν μενουμε με τα ιδια μηχανηματα και αξεσουαρ οσα χρονια ασχολουμαστε με το χομπι μας. Ο ανθρωπος παντα προσπαθει να επιτυχει το καλυτερο.

Reaction score
6
Καλοπροαιρετα απαντησα σε καποιες ερωτησεις γιατι οφειλα να το πραξω.

Δεν διαφημιζω τα προιοντα. Υπαρχουν γιαυτο τον λογο τα περιοδικα του ειδικου τυπου, το website της εταιρειας και οι φιλοι που τα χρησιμοποιουν.

Σε παλαιοτερο ποστ ειδατε οτι με πολυ καλη διαθεση σας προτεινα αν θα θελατε να γινει μια δοκιμη σε καποιο συστημα φιλου σας -μας που εμπιστευεστε και να ακολουθησει μια συζητηση για τα οποια αποτελεσματα υπαρξουν. Δεν εχω λαβει καποια απαντηση αλλα ξερω οτι ο χρονος ολων μας ειναι περιορισμενος .

Οταν καποιος ειναι σιγουρος για ενα προιον που προσφερει στην αγορα και δεν δισταζει να το παρουσιασει ενωπιον οσων ενδιαφερονται να το δουν και να το δοκιμασουν ωστε να εχουν αποψη, κατι σημαινει. Αυτο σιγουρα δεν ειναι παραπλανητικη διαφημιση αλλα μια εντιμη προσκληση για να αποδειχθει εμπρακτα του λογου το αληθες.

Εξ αλλου ολοι μας κινουμαστε στον ιδιο χωρο , εχουμε το ιδιο χομπι και δεν εχουμε να κατι να κρυψουμε η να φοβηθουμε τιποτα.

Καλο Πασχα σε ολους

Reaction score
1.685
Απάντηση: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Αγαπητε Νικο,
Θα ηθελα να πω μονο, οτι μετα την τηλεφωνικη μας επαφη θα περιμενα καποια απο αυτα που ειχαμε τοτε πει να γινουν πραξη.
Μετα λυπης μου ομως βλεπω οτι δεν εχουμε αποτελεσματα σχεδον σε "κανενα".

Ομοιως τις ευχες μου για καλο Πασχα.

Reaction score
4

.......
Οταν βελτιωνεται η αποδοση του συστηματος, βελτιωνονται εκτος των αλλων και οι χροιες.
...
Θα ήθελα αν μπορούσες να ορίσεις το "απόδοση" για να μην πάει χαμένη η κουβέντα. :132:

Καλοπροαιρετα απαντησα σε καποιες ερωτησεις γιατι οφειλα να το πραξω.

Δεν διαφημιζω τα προιοντα. Υπαρχουν γιαυτο τον λογο τα περιοδικα του ειδικου τυπου, το website της εταιρειας και οι φιλοι που τα χρησιμοποιουν.
Έχεις λίγο δίκιο γιατί έχουν ειπωθεί πολλά....από εμάς...:137:

Από την άλλη είμαστε τυχεροί που μπορούμε και ανταλλάσσουμε απόψεις με ένα "κατασκευαστή" και μακάρι να μάθουμε πράγματα !
Δεν πιστεύω να είναι κακό να αναρωτιόμαστε μεταξύ μας....και ψάχνουμε το "πως δουλεύει"..

Καλές γιορτές

Reaction score
6
Αγαπητε Timbre,

Σε ευχαριστω για το οτι αναφερεις οτι εχουν ειπωθει διαφορα απο εσας. Ετσι ειναι οντως αλλά καταλαβαινω οτι αυτα συμβαινουν και θελω να τα ξεχασω οσο μπορω.

Χαιρομαι πραγματικα γιαυτη την ευθυτητα και ειλικρινεια σου.

Επισης σε ευχαριστω που αναφερεις οτι:
''Από την άλλη είμαστε τυχεροί που μπορούμε και ανταλλάσσουμε απόψεις με ένα "κατασκευαστή" και μακάρι να μάθουμε πράγματα !
Δεν πιστεύω να είναι κακό να αναρωτιόμαστε μεταξύ μας....και ψάχνουμε το "πως δουλεύει"..''

Βλεποντας ενος τετοιου επιπεδου κειμενο σαν το δικο σου αισθανομαι και εγω τυχερος που επικοινωνω μαζι σας. Χαιρομαι που στο χωρο αυτο υπαρχουν παρα πολλοι ανθρωποι που ειναι και αξιολογοι και φιλοτιμοι και ευγενεις και σεβονται τον αλλον ακομα και αν δεν τον γνωριζουν. Παντα υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλά τι μπορουμε να κανουμε γιαυτο...

Οσο για την αποδοση που αναφερεις .Για εμενα αποδοση ενος συστηματος ειναι η πλησιεστερη προσεγγιση του στην αναπαραγωγη του μουσικου προγραμματος χωρις να αλλοιωνει τα βασικα στοιχεια του. Δηλαδη να προσφερει οσο το δυνατον καλυτερη τονικοτητα, συχνοτικη ισορροπια , εικονα, ρυθμο, χροιες , δυναμικα και να κραταει σε ενδιαφερον τον ακροατη χωρις να τον κουραζει.

Αυτο ειναι το ζητουμενο αλλωστε απο ενα συστημα, να μας κρατα σε ενδιαφερον και να μας κανει να συμμετεχουμε σαν θεατες και ακροατες. Τοτε θα ελεγα οτι η αποδοση του εναι πραγματικα καλη.

Βεβαια παντα θα υπαρχει η υποκειμενικοτητα στα θεματα αυτα , γιατι τα κριτηρια αξιολογησης οπως και ο τροπος που ακουμε διαφερουν απο ατομο σε ατομο λιγοτερο η περισσοτερο.

Εδω βοηθαει η εμπειρια που ερχεται με τα χρονια και οι συνεχεις δοκιμες διαφορων τυπων και σχολων μηχανηματων.

Δεν ειναι κακο να αναρωτιουνται καποιοι και να ψαχνουν πως δουλευει ενα προιον .Δεν πρεπει ομως αυτο το ψαξιμο να προσβαλει, να δυσφημιζει και να αδικει τοσο τους κατασκευαστες οσο και τα προιοντα τους. Ολα αυτα μπορουν να γινονται με εναν καλοπροαιρετο και ευγενικο τροπο που συναδει με το επιπεδο του χομπι.

Εξ αλλου δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα. Τη μουσικη αγαπαμε ολοι μας και αυτο το χομπι.

Θα τα ξαναπουμε και με περισσοτερα νεα.

Εως τοτε σας ευχομαι Καλη Ανασταση

Reaction score
3.331

Μετρήσεις παρακαλώ.

κι όχι ορισμούς περί χροιάς και απόδοσης ... έλεος !

Reaction score
3.331

Η αποτελεσματικότητα της απορροφητικότητας στο EM πεδίο μπορεί να γίνει μόνο με μέτρηση στη μπάντα συχνοτήτων, ας πούμε από 100MHz έως τα 3 GHz. Μας ενδιαφέρει η μείωση του πεδίου (σε dB) σε σχέση με τη συχνότητα.

Δείτε μετρήσεις στο διαδίκτυο αντίστοιχων προϊόντων, και θα καταλάβετε για ποιο λόγο αυτές οι μετρήσεις δεν μπορούν να γίνουν με απλά όργανα.

Εκανα quote ένα δικό μου post (22-1-2009).

Ακόμα περιμένουμε ... (15-4-2009)

Reaction score
2
Αγαπητοι φιλοι,

Δεν εχω κανενα λογο να θελω να πεισω κανεναν οτι τα προιοντα μου ειναι ενδιαφεροντα και οτι προσφερουν αυτα που υποσχονται.

Οσοι με γνωριζετε ξερετε τον τροπο που κινουμαι στο χωρο αυτες τις τρεις δεκαετιες.

Πιστευω ακραδαντα οτι ο καταναλωτης εχει παντα τον τελευταιο λογο ,αρκει να εχει το ενδιαφερον και την καλη διαθεση να τα δοκιμασει και να ακουσει τις οποιες διαφορες του δωσουν.

Αν τελικα του αρεσει το προιον και πραγματι εντοπισει αλλαγες και ηχητικες βελτιωσεις στο συστημα του που τον ικανοποιουν πραγματικα, τοτε στην κριση του θα ειναι να αποφασισει αν θα το αγορασει η οχι.

Τα προιοντα μου ειναι μια σειρα αξεσουαρ που οπως και αλλα του χωρου μας εχουν οπως πιστευω λογο υπαρξης και εχουν ικανοποιησει αρκετους μεχρι τωρα φιλους μας που τα χρησιμοποιουν. Ο στοχος ηταν και ειναι αυτος.

Πιστευω οτι ο κυριος Τσαρουχας θα επανελθει με περισσοτερα νεα απο τις πραγματικα ενδιαφερουσες δοκιμες του με τα ΝΜ Sonic Purifiers στο συστημα του και ετσι θα μπορεσετε να εχετε αντικειμενικες πληροφοριες και αξιολογηση απο εναν φιλο σας που εμπιστευεστε για τις γνωσεις και την εμπειρια του στο χωρο μας.

Καταλαβαινω πως για καθε νεο προιον υπαρχουν καποιες επιφυλαξεις και δικαιολογω απολυτα οσους τις εχουν.

Γι'αυτο εξ αλλου γινονται δοκιμες των προιοντων του χωρου μας απο αξιοπιστους, εμπειρους και αντικειμενικους κριτες που εμπιστευομαστε ωστε να μαθαινουμε την αληθεια και την ηχητικη ταυτοτητα των προιοντων που δοκιμαζονται.

Μετα την ολοκληρωση του τεστ απο τον κυριο Τσαρουχα,ειμαι στη διαθεση σας αν επιθυμειτε να παρουσιασω και να δοκιμασουμε μαζι τα προιοντα σε ενα συστημα φιλου σας του AV SITE που θεωρειτε οτι ειναι ακριβες, καλα ρυθμισμενο και αποκαλυπτικο. Ετσι θα εχουμε την ευκαιρια να επικοινωνησουμε μακρυα απο το πληκτρολογιο που ειναι απροσωπο μεσο επικοινωνιας και να ακουσουμε ολοι μαζι τα προιοντα και τις οποιες διαφορές που αυτα θα δωσουν στο συστημα.

Παντα με καλη διαθεση και ενδιαφερον για το χωρο μας,

Φιλικα

Νικος Μενδρινος
Μετα την ολοκληρωση του τεστ απο τον κυριο Τσαρουχα,

Τώρα δέσαμαι!!!

Κρίμα και πιστεύω οτι κάτι προσπαθείς να κάνεις φίλε Νίκο!!!

Reaction score
2
Μετα την ολοκληρωση του τεστ απο τον κυριο Τσαρουχα,

Τώρα δέσαμαι!!!
Φίλε μου έχω βαρεθεί να διαβάζω προσωπικές σου επιθέσεις απέναντι στο συγκεκριμένο άτομο και σε κάποιο άλλο. Βλέπεις πως ήδη υπάρχει μεγάλη ανέχεια απέναντι σου. Σε άλλα forums θα είχες πάρει καμιά 10αριά ποινές. Σταμάτα τις επιθέσεις και βοήθα στην ομαλή λειτουργία.

Φιλικά,

Γιώργος

Reaction score
2
Φίλε μου έχω βαρεθεί να διαβάζω προσωπικές σου επιθέσεις απέναντι στο συγκεκριμένο άτομο και σε κάποιο άλλο. Βλέπεις πως ήδη υπάρχει μεγάλη ανέχεια απέναντι σου. Σε άλλα forums θα είχες πάρει καμιά 10αριά ποινές. Σταμάτα τις επιθέσεις και βοήθα στην ομαλή λειτουργία.

Φιλικά,

Γιώργος
Για πιό λόγο βαρέθηκες?????
Λές να τα ξέρω αυτά τα άτομα???????
Και επειδή μιλάς γιά ανέχεια στο forum ....
απλά γιά να μην είμαι και ο γραφικός
για πές μου ΤΙ??? σε χαλάει στα όσα γράφω?????
σε ποιόν χαλάω τη σούπα????
Αλήθεια εσύ είσαι ο δικηγόρας???της κάθε κορασίδας??

Γιά να βοηθήσω στην ομαλή λειτουργεία του forum????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ///
Δεν χρειάζομαι τύπους σαν εσένα του στύλ το είπε ο Βασιλιάς
και αφού το είπε αυτός εσένα σε έχω βαρεθεί και σου βάζω 10 points

Σε τελευταία ανάλυση .....
Τα Forums που ασχολόυνται με τον ηχο στην Ελλάδα είνα λίγα
Δυστυχώς γιά εμένα σας θεωρώ το ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ?????
Δηλήματα περί διαγραφής και ανέχειας όχι σε μένα...
Διάλογο άν θες ευπρόσδεκτος...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

[offtopicmode] Iron αντί να ασχολείσαι με τον Τσαρουχά, σου έχω ένα τεφαρίκι για να δοκιμάζεις τι χρειές βγάζει

[/offtopicmode]

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.315

Αυτό δε θα ήταν dirty job,aλλά dirty dancing σε ρυθμό κουρδιστού πορτοκαλιού,παρατηρεί ο Δρ Στρέϊντζλοβ.:119:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.473

α, καλά, τώρα όντως δέσαμαι... (μούτσο?)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.547

... κόμο σι φουέρα εστά νότσε
λα ούλτιμα βεεεεεεεεες...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.312
Members
38.447
Νεότερο μέλος
Gian