diy 2way multiuse ηχειο

Reaction score
0
Χερετω το forum...
κατοπιν αναγνωσης διαφόρων παρόμοιων thread αποφασισα να σας αναφερω και εγώ ενα project που εχω στο μυαλό μου...

Σκευτομαι να ιδιοκατασκευασω δυο ηχεια 2 δρόμων τυπου βιβλιο8ηκης (περιπου) ...
θα προοριζεται τοσο για ελαφρια χρηση (σε δωματιο 3χ5) σε χαμηλες σταθμες οσο και για βαρια χρηση (σε partys) με υψηλες στα8μες (να γεμιζει χωρους 40-50 τμ)
το στυλ του δεν θα ειναι τοσο hi-end και homecinema οσο κατι μεταξυ τυπου studio και professional...

Η καμπινα λογικα θα κατασκευαστει απο mdf με bass reflex

Τα ηχεια που σκευτομαι να χρησιμοποιησω ειναι
tweeter-κορνα: beyma cp22
woofer: beyma 8m100/8mi100/10mi100

το κροσοβερ μαλλον ετοιμο απο το εμποριο γιατι δεν ειμαι εξικειωμενος με πολυπλοκες ηλεκτρονικες κατασκευες

Ακομα εχω σκευτει το ενδεχομενο να το κανω ενεργο!(δεν ξερω ποσο ευκολο θα ειναι και αν συμφερει)

Περιμενω τις γνωμες των ποιο εμπειρων εδω μεσα...
Ειναι κατι τετοιο υλοποιησιμο ή υπαρχουν παραμετροι που δεν εχω εξετασει? Με καλυπτουν αυτα τα ηχεια για την χρηση που τα 8ελω?
:121:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.049
Απάντηση: diy 2way multiuse ηχειο

το 10' πάντως, θα χρειαστεί σαμπάκι, ιδίως για μεγάλο χώρο. σα μιντ-γούφερ είναι πολύ καλό όμως.

αντίθετα, αυτό μπορεί και να φτάσει και να μη χρειαστεί σαμπ

http://www.usspeaker.com/beyma 10MwNd-1.htm

Reaction score
43
Tυγχάνει να έχω φτιάξει ένα ζεύγος ηχεία (τρίδρομα) με μονάδες Beyma 8mι100 για mid και μπορώ να σου πώ μετα σιγουριάς οτι το συγκεκριμένο μεγάφωνο είναι μόνο mid (όχι mid-bass), "κράζει" απίστευτα και κάνει μόνο για τρίδρομες υλοποιήσεις με προσεκτικό "ματσάρισμα" και "κροσσάρισμα" απο τα 200Hz και πάνω.
Παίζοντας το ρόλο του mid-bass σε δίδρομο σύστημα η αποτυχία είναι εγγυημένη.
Σίγουρα αυτό ή αυτό το 10ιντσο θα δουλέψει σαφώς καλύτερα, ειδικά με αυτά τα tweeterακια... είναι εγγύηση.

Βεβαίως βεβαίως αυτά που προτείνει ο costas EAR (ειδικά το ομοαξονικό...σκοτώνει!) είναι μια - δύο κλάσεις επάνω αλλά η τιμούλα είναι και αυτή το ίδιο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.049

ναι, το ομοαξονικό είναι η "φυσιολογική" λύση για το φίλο μας, και δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβό θα έλεγα...
ακριβό είναι το καλό τουίτερ, το ρίμπον, αλλά αν τα έχει το παλικάρι, γιατί να μη τα σκάσει?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.527
Θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά...
Φτηνές μονάδες με σωστό κροσόβερ θα αποδώσουν πολύ καλύτερα (σαν σύνολο) από ακριβές με τυχαίο κροσόβερ.

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα κατασκευής κροσόβερ ώστε να ταιριάξει με τα συγκεκριμένα μεγάφωνα είναι προτιμότερη η έτοιμη λύση.

Το κάθε μεγάφωνο έχει της <<ιδιαιτερότητες>> του, που καμιά φορά δεν φαίνονται ούτε από τα στοιχεία που δίνει ο κατασκευαστής του, και αυτές τις <<ιδιαιτερότητες>> αναλαμβάνει να χαλιναγωγήσει το κροσόβερ.

Reaction score
43
Re: Απάντηση: diy 2way multiuse ηχειο

ναι, το ομοαξονικό είναι η "φυσιολογική" λύση για το φίλο μας, και δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβό θα έλεγα...
ακριβό είναι το καλό τουίτερ, το ρίμπον, αλλά αν τα έχει το παλικάρι, γιατί να μη τα σκάσει?
Συμφωνώ απόλυτα! :444:

GF

Reaction score
27
Απάντηση: Re: diy 2way multiuse ηχειο

Θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά...
Φτηνές μονάδες με σωστό κροσόβερ θα αποδώσουν πολύ καλύτερα (σαν σύνολο) από ακριβές με τυχαίο κροσόβερ.

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα κατασκευής κροσόβερ ώστε να ταιριάξει με τα συγκεκριμένα μεγάφωνα είναι προτιμότερη η έτοιμη λύση.

Το κάθε μεγάφωνο έχει της <<ιδιαιτερότητες>> του, που καμιά φορά δεν φαίνονται ούτε από τα στοιχεία που δίνει ο κατασκευαστής του, και αυτές τις <<ιδιαιτερότητες>> αναλαμβάνει να χαλιναγωγήσει το κροσόβερ.
Σωστοτατο!!!

Reaction score
0
Το θεμα του ενεργου δεν ειδα να το σχολιασε κανενας:119:!!!

θα πρεπει να βαλω beyma 10XC25?
με beyma 8mi100/10mi100 δεν θα γινει δουλεια?(γιατι εχω βρει καποια σε καλη τιμη:105:)

Με τα 10XC25 δεν χρειαζομαι αλλο twitter?
ειναι ικανοποιητικα αυτα τα μεγαφωνα για να γεμισουν (με δυνατο ηχο) 40-50 τμ?

κανενα σχεδιο απο παρομοιο project υπαρχει? ξερετε ποσο μεγαλη καμπινα θα χρειαστω (στο περιπου)?

Reaction score
0

με beyma 8mi100/10mi100 δεν θα γινει δουλεια?(γιατι εχω βρει καποια σε καλη τιμη:105:)

κανενα σχεδιο απο παρομοιο project υπαρχει? ξερετε ποσο μεγαλη καμπινα θα χρειαστω (στο περιπου)?
με ενα 2way crossover 4kHz γυρω στα 450w θα εχω προβλημα κενου με τα 10mi100-cp22 μιας και τα δυο εχουν οριο τα 4kHz???

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.609

Προτείνω κρος στα 2KHz. Από εκεί και πάνω το γούφερ αρχίζει να σπάει, και η απόκρισή του σηκώνεται. Δες εδώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.049
Απάντηση: Re: diy 2way multiuse ηχειο

καλό είναι το ενεργό. τι να σχολιάσουμε?

γιατί όχι?

στα μπάσσα όχι. θα χρειαστείς σαμπ.

όχι βέβαια...

φυσικά!

για κάθε μεγάφωνο είναι διαφορετικά τα δεδομένα. αποφάσισε πρώτα...
,,,,,

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.264
Members
38.673
Νεότερο μέλος
tazman71