Το τέλος ενός Sony vpl-vw60

Reaction score
56
Όταν πριν από λίγους μήνες ο Sony vpl-vw60 προσγειώθηκε ανώμαλα από τα χέρια μου (πηγαίνοντας να τον τοποθετήσω στην βάση του στο ταβάνι) στο πάτωμα κόντεψα να πάθω εγγεφαλικό, έμφραγμα και επιληπτικό σοκ μαζί.
Οταν (και μετά από πατέντες και κολήματα με σιλικόνη) τελικά το έβαλα στην πρίζα έπαιξε παρόλο που όλη η αριστερή (2cm) μπλέδιζε και όλη η δεξιά πρασίνιζε (επίσης 2cm) και το οποίο δεν διορθώνονταν από το μενού όσο και αν προσπάθησα.Πρόσφατα άλλαξα βάση στο ταβάνι και δυστηχώς ο προβολέας μου ξαναέπεσε απο τα χέρια (τι στο καλό @@ατά έχεις στα χέρια σου αγόρι μου) όχι βέβαια από το ταβάνι αλλά από χαμηλά αυτή τη φορά αλλά για τον προβολέα ήταν το χαριστικό χτύπημα γιατί πλέον δείχνει θόλα (focus γιοκ ) αλλά και στραβά το ορθογώνιο (γέρνει δηλαδή) αλλά και η οθόνη χωρίς σήμα μόνο μπλε δεν είναι. Επειδή θεωρώ ότι οποιαδήποτε απόπειρα επισκευής είναι μάλλον μάταιη λόγω κόστους (αν διαφωνείτε πείτε μου) δύο είναι τα πράγματα που σκέφτηκα.

1)Βγήκα παγανιά για να βρώ Sony vpl-vw60 αφού έτσι πιθανώς να κρατήσω την λάμπα του παλιού αλλά και ότι αλλά ανταλακτικά πιθανώς έχουν σωθεί.Βρήκα λοιπόν μόνο μεταχειρισμένο με 200 ώρες στην λάμπα του και με 1500Ε.
2)Να πάρω τον Optoma HD82 στα 2750Ε κιανούργιο.
Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει η διαφορά των χρημάτων υπέρ της καλύτερης(?) εικόνας του HD82. Τα χρήματα είναι ένα θέμα αφού να σκεφτείτε 'οτι πριν από λιγοτερο ένα χρόνο έδωσα 2500Ε για τον 60αρη.Αν βέβαια ζοριστώ και κυρίως πιστεύεται ότι αξίζει η οικονομική θυσία για τον Optoma το συζητώ (δηλ. βάζω δόσεις)
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις γνώμες και τις απόψεις σας οι οποίες θα είναι πολύτιμες γιατί ως γνωστόν είμαι ένας άκρως αναποφάσιστος καταναλωτής (κατά Θεοφράστου του επί τροχών)
Αχιλλέας

Reaction score
6
Για τον 82 μπορείς να διαβάσεις εδώ στο συγκριτικό με τον 80άρη και τον 750.

Βέβαια δεν έγινε δοκιμή πτώσης, αλλά θα πάρεις μια ιδέα... :138:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Απάντηση: Το τέλος ενός Sony vpl-vw60

Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι ότι οι διαφορετικές τεχνολογίες των δύο προβολέων συνεπάγονται και αρκετές διαφορές στην εικόνα, που μόνο βλέποντας τις ο ίδιος στην πράξη θα μπορέσεις να τις κρίνεις.
Λάβε πάντως υπόψη σου ότι ο HD82 έχει σύστημα εξομάλυνσης της κίνησης, που -κατά τη γνώμη μου- είναι σημαντικό ατού. Αποσβεστήρες πρόσκρουσης δεν έχει πάντως. :137:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Αχιλλεα μου, σου επιστρεφω το ερωτημα.
Υπαρχουν δυο βιντεοπροβολεις τους οποιους δεν εχω δει.
Ο Α κουβαλαει σχεδον 3 χρονια στην πλατη του.
Ο Β ειναι ολοκαινουργιος.
Μου δινεις πιθανοτητες για το ποιος θα ειναι ο καλυτερος?

Μεχρι να αποφασισεις μπορω να σου ζητησω μια μικρη χαρη?:120:
Μηπως μπορεις να κρατησεις την πεθερα μου για 2-3 λεπτακια
στα χερακια σου?:144:
Θα το εκτιμησω φιλε...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Το τέλος ενός Sony vpl-vw60

Θα το εκτιμησω φιλε...[/quote]

δεν παιζεσαι ανδρεα!!! ντροπη....:119:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.244

Τον νέο σου προβολέα όποιος κι αν πάλι στο ταβάνι θα τον βάλεις;

Reaction score
56

Για τον 82 μπορείς να διαβάσεις εδώ στο συγκριτικό με τον 80άρη και τον 750.

Βέβαια δεν έγινε δοκιμή πτώσης, αλλά θα πάρεις μια ιδέα... :138:
Σίγουρα παίρνω τον τίτλο του reviwer πτώσης προβολέα.Φέρτε μου τους προβολείς σας παιδιά!!!!!!!!!
Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι ότι οι διαφορετικές τεχνολογίες των δύο προβολέων συνεπάγονται και αρκετές διαφορές στην εικόνα, που μόνο βλέποντας τις ο ίδιος στην πράξη θα μπορέσεις να τις κρίνεις.
Λάβε πάντως υπόψη σου ότι ο HD82 έχει σύστημα εξομάλυνσης της κίνησης, που -κατά τη γνώμη μου- είναι σημαντικό ατού. Αποσβεστήρες πρόσκρουσης δεν έχει πάντως. :137:
Αποσβεστήρες? Ουάου πολή καλή ιδέα θα κατωχηρώσω την πατέντα!!!
Αχιλλεα μου, σου επιστρεφω το ερωτημα.
Υπαρχουν δυο βιντεοπροβολεις τους οποιους δεν εχω δει.
Ο Α κουβαλαει σχεδον 3 χρονια στην πλατη του.σου
Ο Β ειναι ολοκαινουργιος.
Μου δινεις πιθανοτητες για το ποιος θα ειναι ο καλυτερος?

Θα το εκτιμησω φιλε...
Κάτι θα κάνω για την πεθερά σου.........με το αζημίωτο βέβαια!!!!!!!!
Τον νέο σου προβολέα όποιος κι αν πάλι στο ταβάνι θα τον βάλεις;
Ναι αλλά δεν το ξανακάνω στο aytobianki..... ε μόνος μου εννοώ(Α αυτό δεν σας το είπα)

Reaction score
56

Μώρε δεν έχω αμφιβολίες ότι είναι καλύτερος, απλά με πονάει η πτώση και λίγο η........... τσέπη και ίσως και να προσπαθώ να δικαιολογήσω εκ νέου το 60αρη!!!!!!!!!
Αύριο θα πάω στον Νιx να δώ τον Optoma HD80 για το rainbow και θα αποφασίσω μετά.Τα λέμε λοιπόν αύριο!!!!!1

Reaction score
1
Απάντηση: Να θυμάσαι όμως...

Αύριο θα πάω στον Νιx να δώ τον Optoma HD80 για το rainbow και θα αποφασίσω μετά.Τα λέμε λοιπόν αύριο!!!!!1
Να έχεις μόνο υπόψη σου, ότι την εικόνα ενός προβολέα που παίζει σε χώρο batcave όπως είναι του Νίκου, είναι εντελώς αδύνατον να την πάρεις σε έναν χώρο με λευκούς τοίχους, χωρίς καμμία βοήθεια από masking...

Reaction score
56

Να έχεις μόνο υπόψη σου, ότι την εικόνα ενός προβολέα που παίζει σε χώρο batcave όπως είναι του Νίκου, είναι εντελώς αδύνατον να την πάρεις σε έναν χώρο με λευκούς τοίχους, χωρίς καμμία βοήθεια από masking...
Μα Παναγιώτη το rainbow ηθέλα να δω και ευτυχώς δεν είδα!!!!.Σίγουρα δεν θα μπορώ να πάρω την ίδια εικόνα στο δικό μου set up . Μακάρι να μπορούσα να έχω δωμάτιο αφιερωμένο σε home theater σαν του Nix τον οποίο και ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.(Καλώς να ορίσετε Νίκο μαζί με τον Μάνο και την Φωτεινή, ελπίζω να μην κάνω λάθος τα ονόματα γιατά δεν είναι το δυνατό μου σημείο.)
Α........ και τελικά παρήγγειλα τον Optoma.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.440

Α........ και τελικά παρήγγειλα τον Optoma.
Τον έχεις δει τον 82;

Γιατί μπορεί να κοπείς από την ευκρίνεια του που είναι σαν ξυράφι:138:

Reaction score
56

Τον έχεις δει τον 82;

Γιατί μπορεί να κοπείς από την ευκρίνεια του που είναι σαν ξυράφι:138:
Δεν τον είδα δια ζώσης αλλά είδα τον HD80 και μου άρεσε και επίσης διαβασα αρκετά review στο internet και.......λίγο αίμα πιθανώς να μου κάνει καλό!!!!!
Πολυ καλη κινηση!Δεν θα το μετανοιωσεις.
Αντε, με το καλο!:126:
Ανδρέα σε ευχαριστώ πολύ και για τις συμβουλές σου.Η προσφορα για την πεθερά σου υσχύει ακόμη?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.671
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale