Γνωρίζετε εάν υπάρχει… «καθαρό μνημόνιο»…

Reaction score
3
Ως προς το θέμα του ήχου στο αυτοκίνητο σκέφτηκα κάτι το οποίο δεν γνωρίζω εάν υπάρχει ήδη….
Με αφορμή το γεγονός του σχετικά αργού boot που κάνει το με mp3 cdrom player του αυτοκινήτου, θεώρησα ότι για τα σημερινά πλέον δεδομένα, θα ήταν μάλλον εντελώς περιττή η ύπαρξη του cdrom drive.
Αντί για το cdrom drive θα πρότεινα να υπάρχει μόνον ένα καθαρό μνημόνιο, (μαζί με ένα τυπικό ραδιοφωνάκι στα FM), το οποίο θα είναι είτε ηλεκτρονική μνήμη ram (μεγάλης χωρητικότητας), είτε μαγνητική όπως ένας σκληρός δίσκος.
(Θα προτιμούσα την ηλεκτρονική μνήμη διότι αφ ενός μεν είναι πιο γρήγορη, και αφ ετέρου θα άντεχε στις καταπονήσεις…)
Αυτό διότι μέσω της υποδοχής USB του car cdrom player θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε μέσω της υποδοχής π.χ. USB και ενός USBstick , όσα τραγούδια επιθυμούμε…
:126:
Ίσως το καλύτερο από όλα να ήταν η προσθήκη ενός mini υπολογιστή (που θα μπορεί να έχει και πρόσβαση στο internet) στο αυτοκίνητο, ο οποίος απλά θα οδηγούσε (με αναλογικό σήμα) έναν ενισχυτή αυτοκινήτου…:107:

Reaction score
49
Απάντηση: Γνωρίζετε εάν υπάρχει… «καθαρό μνημόνιο»…

Αγαπητέ Δαμιανέ, συγνώμη για την καθυστέρηση αρχικά. :120:

Στην αγορά υπάχουν πάρα πολλές συσκευές με είσοδο usb για flash sticks. Μερικά με την είσοδο εμπρός και μερικά με την είσοδο πίσω και καλώδιο προέκτασης για να φθάνει στο ντουλαπάκι.
Ακόμα και αυτοκίνητα έχουν υποδοχή usb ήδη (Hyundai i-30, i-20, Grande Punto & Bravo της Fiat κοκ).
Μάλιστα υπάρχουν και στα καταστήματα ειδικά flash sticks πολύ κοντά και γρήγορα για ελάχιστες ανάγκες χώρου και λιγότερο επικίνδυνες αν είναι τοποθετημένες στην πρόσοψη.
Προσωπικά θα επέλεγα συσκευές με είσοδο usb πίσω.....

Ααα....Υπάρχουν και συσκευές (αρκετές JVC πχ) και με είσοδο κάρτας SD στην πρόσοψη που επίσης βολεύει....

Αλλά κάτι που πλησιάζει περισσότερο σε αυτά που αναφέρεις είναι δύο πηγές της Alpine: iDA-X100

& iDA-X300

Reaction score
0
Μιας και το κατέχεις το άθλημα... Γνωρίζεις αν το Kia Ceed (νομίζω είναι ίδιο με το Hyundai i-30) δέχεται στη USB του και σκληρό δίσκο; Θέλω να κάνω ένα δώρο και θα ήθελα να είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει...

Ευχαριστώ! :107:

Reaction score
49

Συνονόματε, εγώ θα πήγαινα σε μερικά flash stick και πιθανότατα όχι πάνω από 4GB γιατί δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το τι χωρητικότητες σηκώνει η πηγή!!
Απλά θεωρώ το όριο των 4GB λογικό, μια και τα Cee'd και i30 είναι φρέσκα σχεδιαστικά και λογικά σηκώνουν 4GB στις usb τους.

Εξωτερικό σκληρό σηκώνουν κάποιες after market πηγές (πχ Pioneer) και μάλιστα από πίσω θύρα.....

Άσε μου λίιιιγο χρόνο να ρωτήσω φίλο που δουλεύει στην αντιπροσωπεία μήπως έχει τεχνικά χαρακτηριστικά για τις θύρες των Hyundai & Kia. Λογικά μέχρι αύριο θα ξέρουμε....

Reaction score
49

Μια ιδέα.....
Αν θες να δώσεις περισσότερα χρήματα μπορείς πχ να αγοράσεις 3-4 flash sticks των 4GB και σε κάθε flash θα υπάρχει διαφορετικό είδος μουσικής (Rock, pop, OST, Ελληνικά κλπ)
Προσοχή αν κάνετε rip Audio CD's όλοι οι τίτλοι να είναι στα αγγλικά για να μην διαβάζετε αλαμπουρνέζικα στην οθόνη....

Περίμενε πάντως να ρωτήσω....

Reaction score
0
Αν δεις εδώ: http://upload.net.ua/download.php?file=d_Manual_car_RHD_pdf85 σελίδα 112, αναφέρει πώς δεν ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ η χρήση σκληρού δίσκου. Αυτό καλό μου ακούγεται! Μάλλον θα δουλεύει! :116:

Σκεφτόμουν να ξοδέψω 50-60€ για έναν 2,5" 250GB. 4 Flash-άκια θα βγουν περίπου 25€, οπότε είναι πιο οικονομικά, αν και το μέγεθος σημαντικά μικρότερο!

Όσον αφορά το είδος της μουσικής, άσε, είναι για τον... γέρο, οπότε όλα τα φλασάκια ελληνική θα έχουν! Βέβαια θα μπορούσε να έχει: Ελαφρολαϊκό - Λαϊκό - Σκυλέ και πάει λέγοντας! :135:

Reaction score
1.844

Συνονόματε, εγώ θα πήγαινα σε μερικά flash stick και πιθανότατα όχι πάνω από 4GB γιατί δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το τι χωρητικότητες σηκώνει η πηγή!! ....
Το δικό μου (Pioneer P80BT) σηκώνει αλλά υπάρχει άλλο θέμα. Όταν είναι πολύ μεγάλη η χωρητικότητα, χάνει η μάνα το παιδί κ.λ.π. Ψάχνεις για ένα κομμάτι κάμποση ώρα. Παρ' ότι είναι χωρισμένα σε φακέλους και υποφακέλους. Καλύτερα 2 των 4 Gb, αφού είναι μια απλή κίνηση να τα αλλάξεις. Άσε που και το ένα φτάνει, χωράει 500 - 600 τραγούδια σε 320 Kbps. :126:

Reaction score
3

Αγαπητέ Δαμιανέ, συγνώμη για την καθυστέρηση αρχικά.
Ευγενικέ μου φίλε Γιάννη, σ΄ευχαριστώ για την πολύτιμη απάντησή σου... φυσικά και δεν υπάρχει λόγος για θέματα καθυστέρησης, γνωρίζω ότι είμαστε άνθρωποι εργαζόμενοι και έχουμε και άλλες υποχρεώσεις:107:

Υ.Γ.
Μην κοιτάς που καμία φορά στα πλαίσια του διαδικτυακού και φιλικού πειράγματος, αναφέρω πότε πότε το γεγονός ότι μας λείπεις... (και σου ζητώ ειλικρινά συγνώμη, εάν σε αγχώνω λέγοντας αυτό)...όχι ότι δεν είναι αλήθεια... ...αλλά δεν είναι και λόγος για να φορτιστούμε γενικά με επιπλέον άγχος...:107:
Εξάλλου προσωπικά από τους φίλους μου δεν στεναχωριέμαι ποτέ, διότι και εγώ από την πλευρά μου σαν φίλος, οφείλω να δείχνω πάντα έστω και την ελάχιστη υπομονή και κατανόηση:107:
ο φίλος
Δαμιανός
:107:

Reaction score
49

@Δαμιανό: :120:

@GiannisHD: Μου είπαν σήμερα πως σηκώνει εξωτερικό σκληρό. Δεν μπορώ να σου υποσχεθώ ότι όντως ισχύει γιατί αν δεν το έχω δοκιμάσει μόνος μου δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος. Αν δεν βιάζεσαι, στείλε μου ένα πμ την επόμενη εβδομάδα (μετά την Τετάρτη) να πεταχτώ στην αντιπροσωπία για δοκιμή

Προτείνω το εξής: δανείσου έναν μικρό εξωτερικό 2.5άρη σκληρό (που δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία με ρεύμα) και δοκίμασε αν δουλεύει.
ΠΡΟΣΟΧΗ: χρησιμοποίησε το καλώδιο usb που παρέχεται με τον εξωτερικό σκληρό και όχι με κάποιο που τυχαία είχες σπίτι σου. Γιατί αν το δικό σου είναι και 1-2 πόντους μακρύτερο μπορεί να μην ξεκινήσει καν ο εξωτερικός σκληρός (να δέχεται έστω και ελάχιστα μικρότερης έντασης ρεύμα και να μην δουλεύει).
Από την άλλη κάνε δοκιμές με 4άρια φλασάκια. Βολικότερο και αν έχεις ξεχωρήσει τα στικάκια σε Στικ Νο1= Ελαφρολαϊκά, Στικ Νο2= Ζειμπέκικα κλπ θα μπορεί να βγάλεις εύκολα άκρη......

Υπάρχουν στο ebay ξεχασμένοι κάτι σκληροί 1.8".
Αυτοί ίσως να είναι ιδανικοί αφού σχεδόν σίγουρα θα τους διαβάσει, και έχουν και λογικό μέγεθος για χρήση σε αυτοκίνητο.....

Επίσης ρίξε μια ματιά σε κάτι....
Υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορεί η πηγή του Cee'd να διαβάσει φακέλους και υποφακέλους. Στο i30 που κυκλοφόρησε αργότερα διαβάζει. Ριξε μια ματιά αν το κάνει στο δικό σας.....

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου! :) Δυστυχώς δυνατότητα για δοκιμές δεν υπάρχει γιατί μας χωρίζουν... 600 χιλιόμετρα! Θα το ρισκάρω κι αν δεν δουλέψει υπάρχει κι ο αδερφός που δεν θα πει όχι!

Reaction score
25.481

υπαρχει ενα θεμα με τροφοδοσια των σκληρων
πχ στην alpine iva505 ο 320αρης δεν ξεκιναει λογω τροφοδοσιας.
μολις του δωσεις 5v απο εξωτερικο τροφοδοτικο τον βλεπει αερα.
συνηθως ο χωρισμος σε υποφακελους δεν εξυπηρετει τιποτα
το μηχανημα μαλλον θα δει τους τελευταιους μονο , δηλαδη στην αναζητηση με βαση τους φακελους θα εμφανισει μια λιστα με ολους μαζι τους φακελους που εχουν περιεχομενο αρχειων και θα ψαχνεις πανω κατω συνεχεια.
η λαηθεια εινα οτι αν δεν εχεις οθονη μεγαλη (δηλαδη πανω απο 5 γραμμες) καλυτερα να τα θηκιαζεις σε φλασακια των 8 γιγα (μη σου πω 4 που λεει ο γιαννης)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης