Ποιοτικά ηχεία

Reaction score
0
Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω όλους!:116:
Θα ήθελα τις προτάσεις σας :113:στο να στήσω ένα μεσαίο ποιοτικό ηχοσύστημα για το punta(na)ki μου.Κυρίως με ενδιαφέρουν τα μπροστινά ηχεία(16,5-17cm) επειδή όμως δεν έχω και ιδιαίετερες γνώσεις στα ηχεία αυτοκινήτου θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Μετά από λίγο ψάξιμο στο net και σε προηγούμενα post της κατηγορίας έχω ξεχωρίσει τα:

1)Focal Access 165 A1
2)Peerless DEFINITION 6
3)Pioneer - TS-E170Ci

αλλά δεν έχω ακόμα ξεκάθαρη άποψη :118:ποιο απ' τα παραπάνω ή και κάποιο άλλο μπορεί να αποδώσει ποιοτικό,γλυκό, ευδιάκριτο ήχο τύπου Bose π.χ!?
Έχω το alpine 9812RR 4x60w,θα ήθελα και κάποια πρόταση σχετικά και με ενισχυτή αν πιστεύτε οτι χρειάζεται.

thanks

Reaction score
49
Απάντηση: Ποιοτικά ηχεία

Καλημέρα και καλώς ήρθες στο AVsite. Καλή συνέχεια.:107:

Η επιλογές σου στα ηχεία είναι πολύ καλές.
'Οποιο και αν επιλέξεις θα μείνεις ικανοποιημένος σε θέματα απόδοσης και κυρίως πιστότητας.
Αν θέλεις λίγο πιο σκληρές υψηλές συχνότητες (για rock πχ) μπορείς να δεις και τα Focal. Αν όμως αναζητάς μαλακές υψηλές και κάπως γλυκό ήχο προτίμησε ένα από τα Peerless D6 ή Pioneer 170Ci.
Και τα δύο θα σε αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένο.

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με απλή αλλαγή εμπρός ηχείων.
Η διαφορά στον ήχο θα είναι τεράστια.
Μη χαλάσεις κατ' ευθείαν χρήματα για ενισχυτή.
Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να δει τις διαφορές και όταν αρχίσεις να συνηθίζεις ξεκινάς αναζήτηση ενισχυτή!
Άλλωστε και τότε, εδώ θα είμαστε, να σε βοηθήσουμε!!

Αν έχεις αποφασίσει ήδη για ενισχυτή, καθυστέρησέ το λίγο για να έχεις αποφασίσει και για τοποθέτηση/ αγορά sub (+250 ευρώ περίπου).
Την μέρα που θα βάλεις ενισχυτή θα θέλεις οπωσδήποτε και sub!!

Reaction score
0

Γεια σου Giovanni, δυστυχώς κανένα απ'αυτά δεν χωράει στις πόρτες αλλά ούτε και τα tweeters.
Ξέρει κανείς για τη σειρά DS ή ΚS της Kicker,συγκεκριμένα:
Κicker DS 650.2
Kicker KS 650.2

Reaction score
25.476

concord πολυ φθηνα , απροσμενα καλα και δεν θυμαμαι τον τυπο.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Γεια σου Giovanni, δυστυχώς κανένα απ'αυτά δεν χωράει στις πόρτες αλλά ούτε και τα tweeters.
Ξέρει κανείς για τη σειρά DS ή ΚS της Kicker,συγκεκριμένα:
Κicker DS 650.2
Kicker KS 650.2
Το DS είναι αρκετά ρηχό 4,6 cm, ενώ το KS είναι 5,4 cm αντίστοιχα. Όμως το tweeter του δεύτερου είναι 1 ίντσας διαμέτρου. Πάντως εάν θέλης να διατηρήσης και τις προαναφερθέντες επιλογές σου, που όντως είναι αξιόλογες, θα χρειαστεί να κόψης ένα μικρό μισοφέγγαρο λαμαρίνας εσωτερικά της πόρτας σου. Χωρίς κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά το διαιρούμενο της Kicker θα κάνουμε δοκιμή στο επώμενο τεύχος.

Reaction score
0

Δεν τα έχω ακούσει ούτε μπόρεσα να βρω κάτι σχετικά με αυτά τα ηχεία,μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες?

Reaction score
0

Πάντως εάν θέλης να διατηρήσης και τις προαναφερθέντες επιλογές σου, που όντως είναι αξιόλογες, θα χρειαστεί να κόψης ένα μικρό μισοφέγγαρο λαμαρίνας εσωτερικά της πόρτας σου. Χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αυτό όσους εγκαταστάτες ρώτησα δεν μου το ανέφεραν...θα το ψάξω πάντως.

Όσον αφορά το διαιρούμενο της Kicker θα κάνουμε δοκιμή στο επώμενο τεύχος.
Έχω διαβάσει κάποια απ' τα προηγούμενα τεύχη,πολύ καλή δουλειά:444: έλειπε κάτι τέτοιο, καλή συνέχεια και σε αναμονή λοιπόν για το επόμενο τεύχος σας.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Αυτό όσους εγκαταστάτες ρώτησα δεν μου το ανέφεραν...θα το ψάξω πάντως.

Έχω διαβάσει κάποια απ' τα προηγούμενα τεύχη,πολύ καλή δουλειά:444: έλειπε κάτι τέτοιο, καλή συνέχεια και σε αναμονή λοιπόν για το επόμενο τεύχος σας.
Το Conchord είναι το C6 που σου λέει ο Παναγιώτης. Και είναι best value for money. Μην το φοβηθείς επειδή είναι παρα πολύ φτηνό σε χρήματα. Είναι πραγματικά αξιόλογο.

Reaction score
38

Χαχα, αυτά που έχεις ακούσει και σ' άρεσαν (τα συγκεκριμένα εννοώ) παίζουν πλέον στο αυτοκίνητό μου.
Περιττό να πω ότι μου άρεσαν...

Το Conchord είναι το C6 που σου λέει ο Παναγιώτης. Και είναι best value for money. Μην το φοβηθείς επειδή είναι παρα πολύ φτηνό σε χρήματα. Είναι πραγματικά αξιόλογο.
Ακριβώς: value for money! Τα αγοράζεις σε ένα ποσό χαμηλά στην κλίμακα 100-200 Ευρώ και παίζουν αντίστοιχα με κομμάτια που τοποθετούνται τιμολογιακά ψηλά στην ίδια κλίμακα (κοντά στα 200 Ευρώ).

Reaction score
25.476

ναι αυτα λεω
μιλαμε για πολιτισμικο σοκ οτνα μαθαινεις την τιμη τους.
ουτε εκτπωση δε σου παει να ζητησεις

Reaction score
0

Conchord C6 λοιπόν για... (υπερ)ηχητικές πτήσεις σε economy class τιμες!!!:144:

Reaction score
0

Όσον αφορά το διαιρούμενο της Kicker θα κάνουμε δοκιμή στο επώμενο τεύχος.
Πότε βγαίνει το επόμενο τεύχος ρε παιδιά?
Μήπως μπορείτε να μου πείτε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των Kicker ds 650.2 γιατί σκέφτομαι να τα βάλω...είναι απ τα λίγα που κουμπώνουν ιδανικά στις εργοστασιακές θέσεις.

Reaction score
264

Πότε βγαίνει το επόμενο τεύχος ρε παιδιά?
Μήπως μπορείτε να μου πείτε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των Kicker ds 650.2 γιατί σκέφτομαι να τα βάλω...είναι απ τα λίγα που κουμπώνουν ιδανικά στις εργοστασιακές θέσεις.
Και δεν τους λες να πας μια βολτα στον χωρο οπου κανουνε τις δοκιμες (caraudiotest.gr)να τα ακουσεις ζωντανα την ωρα που θα κανουνε τη δοκιμη?????:137:

Reaction score
0

Mια που αναφέρθηκα στην ποιότητα ήχου πάρτε μια γεύση από...morel!!:615:

Reaction score
0

Τώρα διάβασα το θέμα σου κ ήμουν έτοιμος να σου πω να κοιτάξεις κ σε Morel. :140:
Έχω εγώ ένα ζευγάρι, 2 δρόμων, με 16.5" midbass κ tweeter, το οποίο παίζει καταπληκτικά κ κοστίζει κάτω από 300 ευρώ.
Δες εδώ : http://www.morelhifi.com/products/mob_2way_dotech.html

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Και δεν τους λες να πας μια βολτα στον χωρο οπου κανουνε τις δοκιμες (caraudiotest.gr)να τα ακουσεις ζωντανα την ωρα που θα κανουνε τη δοκιμη?????:137:
Αυτό λυπάμαι αλλά δεν γίνετε. Ισχύει μόνο για όποιον αντιπροσωπο το θελήσει, χωρίς κανένα πρόβλημα! Όχι δεν είναι μυστικό ούτε παράγκα, αλλά για σκέψου πόση ώρα θα σου βγεί ένα test εξηγώντας όλες τις απορίες και στο επώμενο test πάλι τα ίδια. ( και τώρα κάνουμε αυτό και κοίτα εδώ που αδειάζει το χαμηλό και να τα πρίμα ξυρίζουν σε αυτή την ένταση και το μικρόφωνο τοποθετείτε εκεί και,και.......). Υπάρχουν τεχνικά άρθρα κάθε μήνα στο περιοδικό και τόσα άλλα απο το avsite με πάρα πολλές σελίδες που όλοι σας-μας, εφόσον ενδιαφερόμαστε οφείλουμε να τα διαβάσουμε.
Ούτως η άλλως η ακρόαση είναι και υποκειμενική. Από την περιγραφή του ακούσματος την περιγράφουμε στο χαρτί. Εκτός της αξιολόγησης των μετρήσεων που είναι αντικειμενική. Copy paste.

Reaction score
264

Αυτό λυπάμαι αλλά δεν γίνετε. Ισχύει μόνο για όποιον αντιπροσωπο το θελήσει, χωρίς κανένα πρόβλημα! Όχι δεν είναι μυστικό ούτε παράγκα, αλλά για σκέψου πόση ώρα θα σου βγεί ένα test εξηγώντας όλες τις απορίες και στο επώμενο test πάλι τα ίδια. ( και τώρα κάνουμε αυτό και κοίτα εδώ που αδειάζει το χαμηλό και να τα πρίμα ξυρίζουν σε αυτή την ένταση και το μικρόφωνο τοποθετείτε εκεί και,και.......). Υπάρχουν τεχνικά άρθρα κάθε μήνα στο περιοδικό και τόσα άλλα απο το avsite με πάρα πολλές σελίδες που όλοι σας-μας, εφόσον ενδιαφερόμαστε οφείλουμε να τα διαβάσουμε.
Ούτως η άλλως η ακρόαση είναι και υποκειμενική. Από την περιγραφή του ακούσματος την περιγράφουμε στο χαρτί. Εκτός της αξιολόγησης των μετρήσεων που είναι αντικειμενική. Copy paste.
Παρα'γκα??
Υπαρχουνε ακομα???
Πολυ πιθανον να υπαρχουνε και παραγκες,οπως αυτες των οργανωμενων οπαδων...........:112:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Εξαιρετικά προιόντα και με την δική τους φιλοσοφία ήχου. Αλλά το best audio car είναι λίγο βαρύ που βρίσκετε σαν επικεφαλίδα. Τότε το τρίδρομο ταμπλίσιο που φτιάχνει ο Παναγιώτης τι είναι?

Reaction score
25.476

Εξαιρετικά προιόντα και με την δική τους φιλοσοφία ήχου. Αλλά το best audio car είναι λίγο βαρύ που βρίσκετε σαν επικεφαλίδα. Τότε το τρίδρομο ταμπλίσιο που φτιάχνει ο Παναγιώτης τι είναι?

το γιοφυρ τς αρτας!
αν και πιστευω οτι μεχρι μεσα ιουνιου θα εχουμε εκπληξεις

Reaction score
0

Tελικά συμβιβάστηκα με τα ds 650.2 μπροστά αφού ήταν τα μόνα που χωράγανε στις πόρτες χωρίς κάποια μετατροπή-εκτός αν είχα μονίμως κλειστά τα παραθυρα!:138:-και τα ds 400 πίσω + τo μαμά sub προς το παρόν...θα ακολουθήσει ενισχυτής και sub.Πάντως όσο αναφορά το θέμα με τα πίσω ηχεία στν περιπτωσή μου φτιάξανε αρκετά τον ήχο στο αυτοκίνητο και ειδικά με τη ρύθμιση ακουστικής χρονικής διόρθωσης που έχει το alpine .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis