ψηφιακες ατασθαλιες

• Thread starter deleted user 10898
  • Ημερομηνία δημιουργίας
D

deleted user 10898

Guest
ακομα και στο ριπαρισμα...
κοiταχτε τι διαπιστωσε ο αγαπημενος των ψηφιακων Steve N.
και μετα μου λετε σκληροι και κολοκυθια..... (τρολλ)

The result: The EAC .wav rips are not even close. I thought they were good, but I was wrong. The dbpoweramp .wav rips are highly focused, with improved depth and imaging.

απο το computeraudiophile αλλα και το asylum...

Reaction score
20.902
Απάντηση: ψηφιακες ατασθαλιες

Επειδή κάπου τον έχασα, τι ακριβώς ισχυρίζεται δηλαδή; Ότι παρότι τα rip των ίδιων κομματιών και από το EAC και από το dbpoweramp είναι bit-perfect (κάτι τέτοιο κατάλαβα από τις απαντήσεις κυρίως, γιατί στο δικό του κείμενο δεν υπάρχει η παραμικρή ανάλυση), αυτός ακούει διαφορές;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Με το offset ασχολούνται, έλεος...
Στο EAC ρυθμίζεις ό,τι offset θέλεις ενώ αναφέρεται ρητά σε οδηγίες να μην το πειράζουμε. Προφανώς το default offset του dbpoweramp είναι αλλού..

Τώρα αν και πόσο ακούγεται αυτό, δεν ξέρω. Δεν έχω τόοοσο ελεύθερο χρόνο ώστε να ασχολούμαι με τέτοιες λεπτομέρειες.

Well, I can tell you that the offsets are looking like the smoking gun.

Tony has sent me two files without telling me what is what, track1.wav and track2.wav. One is dbpoweramp and one EAC. He stripped all of the tags from these so they compare bit-perfect. The offsets are differnt though.

I heard a difference in the two files in a blind A/B. Interestingly the EAC file sounded more focused this time. Also, my original dbpoweramp accurate-rip sounds better than either Track1.wav or Track2.wav, so his editing changed the sound too.

He is now in the process of creating some test cases now using the "body" of the EAC rip with changing offsets, so we can determine the audibilty of offsets.

Steve N.
Empirical Audio

Μην αγχώνεστε πάντως..
Όσο η μάζα των audiophiles περνάει στα PC θα βλέπουμε και reviews για drivers καρτών γραφικών σε σχέση με την ηχητική τους απόδοση.
Εδώ ο άλλος παίζει με μία αρχαία έκδοση του Foobar γιατί του ακούγεται λέει πιο αναλογικός ο ήχος...

Reaction score
10
Και δηλαδή σε περίπτωση που η αντιγραφή είναι 5-10% χειρότερη από το πρωτότυπο τι έγινε? Εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου. Είναι τόσο πολύ η μουσική και η ευκολία που απλά δεν με νοιάζει.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Σωστός αλλά έτσι κι αλλιώς το rip δεν είναι χειρότερo από το πρωτότυπο... Απλά, ως γνωστόν, αν αλλάξεις κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις με τις οποίες γίνεται το rip αλλάζει και ο ήχος.
Το κατά πόσο αξίζει να κάνουμε λόγο για τις διαφοροποιήσεις αυτές πραγματικά δε γνωρίζω, αλλά όταν χρησιμοποιείς ένα άριστο και δοκιμασμένο πρόγραμμα όπως το EAC (με σωστές ρυθμίσεις) τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
Περισσότερο νόημα έχει να συζητάμε αν το VRDS-NEO της TEAC διαβάζει καλύτερα από τo CD2Pro, παρά για τα offset..

Όλο αυτό, εν τω μεταξύ, μου θυμίζει τα debate που είχαν ξεκινήσει όταν η Yamaha έβγαλε κάτι audio-oriented αντιγραφικά για PC.
Αυτά που έγραφαν με μεγαλύτερο αυλάκι για μείωση του jitter και άλλα τέτοια (στέκει θεωρητικά και έχει νόημα αλλά στον αρχαίο κόσμο που το media το διάβαζαν συμβατικά transport on the fly)... Εκεί είχε κάτι ρυθμίσεις offset πάλι... -2 -1 0 +1 +2 , κάτι τέτοιο.
Εκεί να δεις debate για το ποια ρύθμιση δίνει τον καλύτερο ήχο...

Reaction score
10
Nα ομολογήσω ότι και Mp3 θα άκουγα από το να γυρίσω πάλι σε transport. :116:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.131

Tony has sent me two files without telling me what is what, track1.wav and track2.wav. One is dbpoweramp and one EAC. He stripped all of the tags from these so they compare bit-perfect. The offsets are differnt though.
Tags σε wave container; Μου διαφεύγει κάτι;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Εντάξει, mp3 δεν ξέρω (έχω και πολύ καλό αυτί εγώ, ακούω μέχρι 26,543 kHz να φανταστείς :138:), αλλά όσο σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή είχα ψηθεί να τα χώσω για το Marantz το SA15, ανατριχιάζω...

Η μόνη μαμακία είναι που είχα φτιάξει TNT Flexy rack και τώρα έχει επάνω μόνο το πικάπ, το phono και ένα tuner... :143:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: ψηφιακες ατασθαλιες

Tags σε wave container; Μου διαφεύγει κάτι;
Πρέπει να πας στο Asylum για περισσότερα απ'ότι κατάλαβα γιατί ο Empirical απλά μεταφέρει τι γράφεται εκεί..
Όμως σε προειδοποιώ πως όταν λένε Asylum το εννοούν. :116:
Enter at your own risk.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.131

Ρε Κώστα, o wave container δεν παίρνει tags. Απ' αυτό και μόνο, βγάλε συμπέρασμα.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Αυτά θα λέει.. Στην ουσία για headers και flags μου κάνουν.

(image από εδώ - τα λέει αρκετά αναλυτικά)

Επίσης κάποια προγράμματα επιτρέπουν να βιάσεις στην κυριολεξία το wav standard και να βάλεις tags αλα mp3 μέσα στο container, αλλά δε νομίζω να εννοεί αυτό...
Ψάξε "wav tags" στο Google να δεις τι γίνεται..

Απλά ο τύπος μάλλον κράτησε το data sub-chunk και έκανε τη σύγκριση.

D

deleted user 10898

Guest
αρχιζω και τα χανω... για βοηθηστε με λιγακι να καταλαβω...
πως γινεται να εχουν ακουστες διαφορες δυο ιδια αρχεια? συνεπως τα αρχεια δεν ειναι ιδια. αφου τα data ειναι bit για bit ιδια, η πληροφορια που υπαρχει πριν απο αυτα ειναι που κανει την διαφορα? εδω λεγαμε πως wav και flac ειναι το ιδιο και μου την λεγατε οταν ελεγα οτι υπαρχουν πλαυερς που παιζουν αλλιως το ενα και αλλιως το αλλο.
τωρα θα πρεπει να ξερω και με ποιο τρανσπορτ και προγραμα εγινε το bit perfect ριπαρισμα?
θα το παρω το vrds-neo που λεει και ο ΚωσταςΦ να τελειωνω...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
αρχιζω και τα χανω... για βοηθηστε με λιγακι να καταλαβω...
πως γινεται να εχουν ακουστες διαφορες δυο ιδια αρχεια? συνεπως τα αρχεια δεν ειναι ιδια. αφου τα data ειναι bit για bit ιδια, η πληροφορια που υπαρχει πριν απο αυτα ειναι που κανει την διαφορα?
Υπάρχουν παααάρα πολλά άρθρα που εξηγούν τι κάνει το offset και γιατί αλλάζει o ήχος με λάθος ρύθμιση. Υπήρχε ένα πολύ καλό άρθρο στο θέμα και δε μπορώ να το βρω τώρα online..
Αν ενδιαφέρεσαι πάντως είναι εύκολο να βρεις και να διαβάσεις το τι και πως.

εδω λεγαμε πως wav και flac ειναι το ιδιο και μου την λεγατε οταν ελεγα οτι υπαρχουν πλαυερς που παιζουν αλλιως το ενα και αλλιως το αλλο.
Άλλο θέμα αυτό. Ένα συγκεκριμένο wav έχει προέλθει από rip που έγινε με συγκεκριμένο offset στις ρυθμίσεις άρα και το FLAC που φτιάχνουμε από το wav αυτό "κουβαλάει" το ίδιο offset (σαν προίκα ένα πράγμα).

τωρα θα πρεπει να ξερω και με ποιο τρανσπορτ και προγραμα εγινε το bit perfect ριπαρισμα?
θα το παρω το vrds-neo που λεει και ο ΚωσταςΦ να τελειωνω...
Όχι. Αρκεί να ξέρεις ότι έγινε με EAC και σωστές ρυθμίσεις.
Αν το...backup έχει γίνει από σοβαρό άτομο θα υπάρχουν όλα στο EAC log.
Πάντως εγώ δεν μπαίνω καν στον κόπο να κοιτάξω τόσο λεπτομερώς το log.
Τα "χοντρά" κοιτάζω και απολαμβάνω τη μουσικούλα μου διότι αν μπεις σε αυτό το τριπάκι δε βγάζεις άκρη...

Nα πάρω VRDS-neo ή CD2Pro? Παίζουν διαφορετικά... Ποιό είναι πιο σωστό; Μήπως το άλλο το ανεστραμμένο; Ή της Chord? Ή μήπως αυτό το pc drive του 10ρικου που βάζει η Meridian; Αλλά αυτό δεν είναι βαρύ... Ποιός μπορέι να επιλέξει και να είναι 100% σίγουρος ότι πήρε το καλύτερο; Κανείς.

Κι όλα αυτά χωρίς κανένα από τα παραπάνω transport να σου δίνει τις εγγυήσεις, τις λεπτομέρειες λειτουργίας, τη βάση χρηστών και τις εξονυχιστικές δοκιμές από χιλιάδες απαιτητικούς (και συνήθως γνώστες του αντικειμένου) χρήστες που έχει περάσει ένα δωρεάν (και ιστορικό, όχι νεόκοπο σαν κάτι άλλα) πρόγραμμα όπως το EAC.
Πίστεψέ με, αν το πρόγραμμα δεν έκανε αυτό που διαφημίζει θα είχε βγει στη φόρα τον πρώτο μήνα...
Μακάρι να πέρναγαν από τόσο εξονυχιστικούς και συνεχείς ελέγχους από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες και τα υπόλοιπα κομμάτια της "HiEnd" ηχητικής αλυσίδας μας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.570

ψηφιακες ασυναρτησιες

JL_

Reaction score
19
Προετοιμάζουν το έδαφος για High-End καβλώδια SATA, εσωτερικά τροφοδοσίας κτλ...

Λες να κυκλοφορήσουν μελλοντικά και σκληρό δίσκο με εξωτερικό μοτέρ;:143:

Reaction score
10
Απάντηση: Re: ψηφιακες ατασθαλιες

Με το offset ασχολούνται, έλεος...
Στο EAC ρυθμίζεις ό,τι offset θέλεις ενώ αναφέρεται ρητά σε οδηγίες να μην το πειράζουμε. Προφανώς το default offset του dbpoweramp είναι αλλού..

Τώρα αν και πόσο ακούγεται αυτό, δεν ξέρω. Δεν έχω τόοοσο ελεύθερο χρόνο ώστε να ασχολούμαι με τέτοιες λεπτομέρειες.
Εεε είναι βέβαιο... πώς δεν το έχετε δει ακόμα;
Το EAC λόγω του διαφορετικού offset έχει περισσότερο jitter στα αρχεία του :143:
Μπροστά στην πίστη η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

D

deleted user 10898

Guest
Υπάρχουν παααάρα πολλά άρθρα που εξηγούν τι κάνει το offset και γιατί αλλάζει o ήχος με λάθος ρύθμιση. Υπήρχε ένα πολύ καλό άρθρο στο θέμα και δε μπορώ να το βρω τώρα online..
Αν ενδιαφέρεσαι πάντως είναι εύκολο να βρεις και να διαβάσεις το τι και πως.

Άλλο θέμα αυτό. Ένα συγκεκριμένο wav έχει προέλθει από rip που έγινε με συγκεκριμένο offset στις ρυθμίσεις άρα και το FLAC που φτιάχνουμε από το wav αυτό "κουβαλάει" το ίδιο offset (σαν προίκα ένα πράγμα).

Όχι. Αρκεί να ξέρεις ότι έγινε με EAC και σωστές ρυθμίσεις.
Αν το...backup έχει γίνει από σοβαρό άτομο θα υπάρχουν όλα στο EAC log.
Πάντως εγώ δεν μπαίνω καν στον κόπο να κοιτάξω τόσο λεπτομερώς το log.
Τα "χοντρά" κοιτάζω και απολαμβάνω τη μουσικούλα μου διότι αν μπεις σε αυτό το τριπάκι δε βγάζεις άκρη...

Nα πάρω VRDS-neo ή CD2Pro? Παίζουν διαφορετικά... Ποιό είναι πιο σωστό; Μήπως το άλλο το ανεστραμμένο; Ή της Chord? Ή μήπως αυτό το pc drive του 10ρικου που βάζει η Meridian; Αλλά αυτό δεν είναι βαρύ... Ποιός μπορέι να επιλέξει και να είναι 100% σίγουρος ότι πήρε το καλύτερο; Κανείς.

Κι όλα αυτά χωρίς κανένα από τα παραπάνω transport να σου δίνει τις εγγυήσεις, τις λεπτομέρειες λειτουργίας, τη βάση χρηστών και τις εξονυχιστικές δοκιμές από χιλιάδες απαιτητικούς (και συνήθως γνώστες του αντικειμένου) χρήστες που έχει περάσει ένα δωρεάν (και ιστορικό, όχι νεόκοπο σαν κάτι άλλα) πρόγραμμα όπως το EAC.
Πίστεψέ με, αν το πρόγραμμα δεν έκανε αυτό που διαφημίζει θα είχε βγει στη φόρα τον πρώτο μήνα...
Μακάρι να πέρναγαν από τόσο εξονυχιστικούς και συνεχείς ελέγχους από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες και τα υπόλοιπα κομμάτια της "HiEnd" ηχητικής αλυσίδας μας.
ευχαριστω πολυ, αψογος...

D

deleted user 10898

Guest
Προετοιμάζουν το έδαφος για High-End καβλώδια SATA, εσωτερικά τροφοδοσίας κτλ...

Λες να κυκλοφορήσουν μελλοντικά και σκληρό δίσκο με εξωτερικό μοτέρ;:143:
αυτα τα σχολια ειναι πλεον κοινοτυπα...
στην αρχη γελαγαμε...

JL_

Reaction score
19
αυτα τα σχολια ειναι πλεον κοινοτυπα...
στην αρχη γελαγαμε...
Δεν τα έγραψα απαραίτητα για να γελάσετε...

Αλλά όσο υπάρχει κόσμος που "δουλεύει" τα ψηφιακά σαν να είναι αναλογικά, η αγορά θα είναι παραπάνω από γόνιμη για τη συγκομιδή τέτοιων φρούτων...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.013
Members
38.521
Νεότερο μέλος
seos