Τα οργανα στο χωρο

Reaction score
47
Ωραια ειναι ολα αυτα που συζηταμε για βελτιωση ψηφιακης αναπαραγωγης αλλα ηθελα να ρωτησω κατι διαφορετικο.
Ας αφησουμε για λιγο το βαθος σκηνης και ας πιασουμε το πλατος.
Οταν στο δικο μου χωρο το πλατος ειναι 3.60 μετρα πως θα μπορεσω να ακουσω μια ορχηστρα 20 ατομων:137:;
Το ζουμι ποιο ειναι: Εβαλα και τους πυκνωτες που ηθελα (αληθεια), τα καλωδια που ηθελα (αληθεια) εχω και τα μηχανηματα που ονειρευομουν (περιπου αληθεια). Οταν παιζει μια κιθαρα και τραγουδαει καποιος-καποια ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Αλλα ειναι και κατι αλητες παραγωγοι και μουσικοι που χρησιμοποιουν πολλα οργανα. Δε χωρανε στο χωρο μου. Τα magnepan για να εχουν λιγο αποσταση μεταξυ τους απεχουν 30 εκατοστα απο τους τοιχους. Οι μουσικοι εξτρεμ λοιπον βρισκουν τοιχο και γυρνανε προς τα μεσα. Εκει ομως ειναι οι μουσικοι του κεντροαριστερα δεξια και γινεται μπαχαλο. Θεωρω οτι ηθελα τουλαχιστον 6 μετρα πλατος για να ακουσω σωστα. Τι να κανω. Εσεις πως το λυνεται αυτο το προβλημα (οσοι το εχετε). Πως μπορω να ακουσω πλατος σκηνης 5 μετρα σε χωρο 3 μετρα;;;;;;

D

deleted user 10898

Guest
τραβα τα 1.60 απο τον τοιχο εμπρος απο τα ηχεια. βαλε ΑΠΟΡΟΦΗΤΙΚΑ στους πλαινους τοιχους (πρωτη αντανακλαση). δοκιμασε αρχικα με φτηνα ρικοφον κλπ απο πρακτικερ.
παιξε λιγο με το toe in (ΣΥΓΚΛΙΣΗ). νομιζω 1.60 μεσα γωνια 1.80 εξω γωνια απο τον πισω τοιχο ειναι optimal setup για φυσιολογικους χωρους. βαλε μονομπλοκια η τουλαχιστον ξεχωριστους μετασχηματιστες ο ενισχυτης για καθε καναλι.
παρε τηλεφωνο τον κωστα αυτια...
και μετα βλεπουμε...

Reaction score
200
Απάντηση: Τα οργανα στο χωρο

Αυτο θα στο πει ο Διαχειριστης Τσαρουχας, που εχει τα ιδια ηχεια, αν δεν κανω λαθος, με τον ιδιο χωρο, αν και παλι δεν κανω λαθος.

Reaction score
4

Πως μπορω να ακουσω πλατος σκηνης 5 μετρα σε χωρο 3 μετρα;;;;;;
Από ακουστικά μπορείς ; :137:

Reaction score
47
Ευχαριστω τα παιδια για τις απαντησεις. Το νοημα του Thread δεν ειναι τοσο να λυσω το προβλημα μου, οσο να επισημανω οτι η ρεαλιστικη αναπαραγωγη σε οικιακο χωρο ειναι πολυ δυσκολη. Μια φορα ειχε τυχει να ακουσω σωστο συστημα οσο αφορα τη τοποθετηση στο χωρο και ειχα μεινει αφωνος. Μιλαμε για συγκεκριμενη τοποθετηση οργανων σε ολες τις διαστασεις. Εκτοτε δεν ασχολουμε με τη βελτιωση του συστηματος μου, απλα περιμενω να αλλαξω σπιτι.

Reaction score
200

Καπου ειχα διαβασει οτι αν τα ηχεια εχουν αποσταση μεγαλυτερη των 3μ εως 3,5μ τοτε δημιουργουνται τρυπες στο ακουσμα.
Αρα πλατος τοθετησης των ηχειων μεγαλυτερο των 3μ ειναι λαθος.
Αρα 5 εως 6 μετρα ακουστικο πλατος δεν μπορει να υπαρχει σε οικιακο συστημα μαλλον.
Μπορει και να εχω λαθος.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα οργανα στο χωρο

Δε μπορω να φοραω ακουστικα. Ακουω φωνες:135:
:116:
Ο λόγος που ρώτησα είναι να το σκεφτούμε -εξαιρώντας τον παράγοντα "χώρος"- και να δούμε πόσο υπεύθυνη είναι η ηχογράφηση, στην αίσθηση που δημιουργείται. (και αφορά την τοποθέτηση των οργάνων)

Reaction score
47
Μπορει να παρεις μια ιδεα. Παντως αν ακουσεις σε συγκεκριμενη θεση τον ντραμερ, δυο μετρα διαγωνια αριστερα τον μπασιστα απο την αλλη αριστερα τον κιθαριστα και στη μεση μπροστα την τραγουδιστρια σε απολυτα συγκεκριμενες θεσεις σε real ογκο και ρεαλιστικες σταθμες (εκτος απο τα drums οι σταθμες), σε στοιχειωνει. Και μετα ξερεις οτι χρειαζεσαι μεγαλο και προσεγμενο χωρο (και magnepan 3,6 με subwooferS).

Reaction score
10
Eίναι απλό, θες χώρο, χωρίς χώρο απλά την ξεχνάς τη σκηνική παρουσία.

Επίσης θες καλή πηγή, ενισχυτικά, ηχεία και καλώδια. Α και καλό ρεύμα. :116:

Reaction score
47
Επειδη εχω περασει φασεις να ακουω αντιστασεις για το ποτεσιομετρο :135:, πυκνωτες στον προενισχυτη επισης :138:, καλωδια, να αλλαζω τις τρεις φασεις στον πινακα ακουγωντας προσεχτικα τις διαφορες, να βαζω πανακριβα αντικραδασμικα στο πολυμπριζο, στηριγματα teflon και κοριαν στα καλωδια ηχειων, τελικα καταλαβα οτι καλα ειναι ολα αυτα και πλακα εχουν και ωραια περνας την ωρα σου (και ασχημα καποιες φορες:110:) αλλα η ουσια ειναι εντελως αλλου. Θελει στησιμο και χωρο, δηλαδη χωρο και μετα σωστο στησιμο(τα "καλα μηχανηματα" εννοουνται).

Reaction score
10
Επειδη εχω περασει φασεις να ακουω αντιστασεις για το ποτεσιομετρο :135:, πυκνωτες στον προενισχυτη επισης :138:, καλωδια, να αλλαζω τις τρεις φασεις στον πινακα ακουγωντας προσεχτικα τις διαφορες, να βαζω πανακριβα αντικραδασμικα στο πολυμπριζο, στηριγματα teflon και κοριαν στα καλωδια ηχειων, τελικα καταλαβα οτι καλα ειναι ολα αυτα και πλακα εχουν και ωραια περνας την ωρα σου (και ασχημα καποιες φορες:110:) αλλα η ουσια ειναι εντελως αλλου. Θελει στησιμο και χωρο, δηλαδη χωρο και μετα σωστο στησιμο(τα "καλα μηχανηματα" εννοουνται).

Μα και εγώ όπως είδες σου είπα πρώτα για το χώρο. :126:

Reaction score
47
Μαζι γραφαμε.
Τελικα ειναι συγκεκριμενη η διαδρομη. Χροιες, σκηνη, δυναμικα, ογκος. Η πορεια του χαιεντα:137:.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Σε ποια σειρά σε ενδιαφέρει να βρεις εισιτήρια?

Μιλάμε για το Μέγαρο ή για το Ηρώδειο?:137:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Απάντηση: Re: Όταν αρχίζουν Τα οργανα στο χωρο...

Μαζι γραφαμε.
Τελικα ειναι συγκεκριμενη η διαδρομη. Χροιες, σκηνη, δυναμικα, ογκος. Η πορεια του χαιεντα:137:.
Στις στιγμές όμως όπου το μόνο όργανο του οποίου η θέση στο χώρο μετράει είναι το όργανο της...τάξης το αποκαλούμενο ''μωρό μου'', ένα καλό ζευγάρι ηλεκτροστατικών ακουστικών σώζει καταστάσεις και σπίτια:116:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Είχε γραφτεί πριν καιρό, σε περιοδικό του χώρου, ότι για να ακούσεις σωστά στο χώρο σου μια ορχήστρα που καταλαμβάνει πλάτος 10 μέτρων, ας πούμε, θα πρέπει να έχεις αντίστοιχο χώρο.

Είναι έτσι?

Reaction score
47
Τα γραφω Πετρο αυτα γιατι εχω διαβασει κατα καιρους απο διαφορα μελη, οτι πλησιαζουν το live, το μεγαρο, τον παιδαρο και δε ξερω και εγω τι αλλο. Εγω απεχω πολυ απο αυτα.

Reaction score
47
Είχε γραφτεί πριν καιρό, σε περιοδικό του χώρου, ότι για να ακούσεις σωστά στο χώρο σου μια ορχήστρα που καταλαμβάνει πλάτος 10 μέτρων, ας πούμε, θα πρέπει να έχεις αντίστοιχο χώρο.

Είναι έτσι?
Αν καθεσαι στα δυο μετρα απο την ορχηστρα ετσι ειναι:137:.

Reaction score
0

Ωραια ειναι ολα αυτα που συζηταμε για βελτιωση ψηφιακης αναπαραγωγης αλλα ηθελα να ρωτησω κατι διαφορετικο.
Ας αφησουμε για λιγο το βαθος σκηνης και ας πιασουμε το πλατος.
Οταν στο δικο μου χωρο το πλατος ειναι 3.60 μετρα πως θα μπορεσω να ακουσω μια ορχηστρα 20 ατομων:137:;
Το ζουμι ποιο ειναι: Εβαλα και τους πυκνωτες που ηθελα (αληθεια), τα καλωδια που ηθελα (αληθεια) εχω και τα μηχανηματα που ονειρευομουν (περιπου αληθεια). Οταν παιζει μια κιθαρα και τραγουδαει καποιος-καποια ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Αλλα ειναι και κατι αλητες παραγωγοι και μουσικοι που χρησιμοποιουν πολλα οργανα. Δε χωρανε στο χωρο μου. Τα magnepan για να εχουν λιγο αποσταση μεταξυ τους απεχουν 30 εκατοστα απο τους τοιχους. Οι μουσικοι εξτρεμ λοιπον βρισκουν τοιχο και γυρνανε προς τα μεσα. Εκει ομως ειναι οι μουσικοι του κεντροαριστερα δεξια και γινεται μπαχαλο. Θεωρω οτι ηθελα τουλαχιστον 6 μετρα πλατος για να ακουσω σωστα. Τι να κανω. Εσεις πως το λυνεται αυτο το προβλημα (οσοι το εχετε). Πως μπορω να ακουσω πλατος σκηνης 5 μετρα σε χωρο 3 μετρα;;;;;;

ρε σύ... τι δουλειά έχεις εδώ πέρα;
Πάνω που έλεγα οτι κοντεύει να πετύχει η απεξάρτηση... Άντε πάλι με τη μεθαδόνη... :101:
Ρε αγόρι μου, μιά χαρά δεν είμαστε στα προβολάκια; Μ΄ένα BenQ κι ενάμιση χιλιαρικάκι είσαι μιά χαρά.
Πάλι μ' "αυτούς" πάς να μπλέξεις; Είναι εποχές τώρα ν' αλλάζεις σπίτια; :135:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe