Gainclone LM3875 ( ακομα ενας.......)

Reaction score
0
διάβασα αυτό και αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή...

In 1999, 47 Labs introduced the Gaincard amplifier. The Gaincard shook the audiophile community with its unconventional design. It had fewer parts, less capacitance and simpler construction than virtually anything preceding it, and relied on a 56 watt chip for amplification, the National Semiconductor LM3875. These construction techniques went against the accepted wisdom of the time, which favored large power supplies and discrete amplification. This Gaincard was estimated to cost less than 100 USD in parts, but it sold for 3300 USD with its small power supply. Controversy ensued after a number of positive reviews.[1]

link: http://en.wikipedia.org/wiki/Gainclone

Reaction score
0
το τροφοδοτικό είναι σε ξεχωριστό κουτί

και τελειωμένο...

Υ.Γ
Ο ήχος του τριπαθου μου αρέσει καλύτερα !!!!

Reaction score
0
Πιάνει το χεράκι σου ε?
μπραβο, μερακλιδικη και καθαρη δουλεια. Λεπτομερειες, φωτο απο την κατασκευη και σχεδιο-επιλογες ?(νομιζω οτι εχουν εμφανιστει μερικες διαφορετικς σχεδιαστικες λυσεις)

Πες κατι παραπανω για τον ηχο, δωσε περιγραφη, συγκρισεις

Reaction score
0
το σχέδιο είναι καθαρά copy από το PDF της National
συγκριτικά με τον τριπαθο , μου φάνηκε κάπως ξερός.

Reaction score
0
το σχέδιο είναι καθαρά copy από το PDF της National
συγκριτικά με τον τριπαθο , μου φάνηκε κάπως ξερός.
ίσως σε αυτό να συντελεί το ότι οι αρμόνικες του τριπαθου
"βγαίνουν" στα ΑΜ !!! :103::103:

Reaction score
181
Γειά σου Κοκάρ παιχταρά μου.

Δεν με λες:
Αυτά τα βου πολύ τα ζήλεψα.
Και έχω κάτι αλανιάρικα από παλιά ντεκς.
Και θέλω να τα χώσω στον οπαπρό μου.
Αλλά κύκλωμα οδήγησης κατάλληλο δεν βρίσκω εκτός από ένα της smart που μάλλον κάνει μόνο για ενισχυτή.

Reaction score
0
Γειά σου Κοκάρ παιχταρά μου.

Δεν με λες:
Αυτά τα βου πολύ τα ζήλεψα.
Και έχω κάτι αλανιάρικα από παλιά ντεκς.
Και θέλω να τα χώσω στον οπαπρό μου.
Αλλά κύκλωμα οδήγησης κατάλληλο δεν βρίσκω εκτός από ένα της smart που μάλλον κάνει μόνο για ενισχυτή.
Γιάννη το VU είναι το παρακάτω

πηγη:
http://sound.westhost.com/project55.htm

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Πολύ όμορφη και στιλάτη κατασκευή. Μπράβο σου.

Επειδή από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται...έχεις βάλει κανένα πυκνωτή πολύ κοντά στα ποδαράκια τροφοδοσίας του ολοκληρωμένου?

Reaction score
0
στην αρχή είχα βάλει αλλά δεν παρατήρησα καμιά διαφορά ( στα δικά μου τα γέρικα αυτιά )
και τους έβγαλα.....

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ωραίος!
Έχω βρει κάτι ωραία σχεδιάκια για 2x300W chip amps και με βάζουν σε πειρασμό αλλά έχω ήδη τον Truepath και δεν είναι εποχή για οικολογικά πισωγυρίσματα.
Εννοείται ηχητικά είμαι υπέρ-καλυμμένος με τον Truepath (για πολύ καιρό ακόμα).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Προσωπικά θα τοποθετούσα τέσσερις χιλιάρηδες πυκνωτές, αν είναι δυνατόν και πάνω, στα ποδαράκια τροφοδοσίας του κάθε ολοκληρωμένου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.197
Απάντηση: Re: Gainclone LM3875 ( ακομα ενας.......)

Προσωπικά θα τοποθετούσα τέσσερις χιλιάρηδες πυκνωτές, αν είναι δυνατόν και πάνω, στα ποδαράκια τροφοδοσίας του κάθε ολοκληρωμένου.
δεν συμφωνώ (εκτός αν εκεί τοποθετούσες και τη γέφυρα ανόρθωσης, άρα αν εκεί έφτιαχνες την τροφοδοσία). Πάνω από 100μF δε χρειάζεται σε αυτό το σημείο όταν το τροφοδοτικό είναι αλλού. (γι'αυτό και ο kokar δεν άκουσε καμιά διαφορά, διότι έχει αλλού το τροφοδοτικό και το έχει προσέξει ιδιαίτερα - κι όχι γιατί τα αυτιά του είναι γέρικα, μια χαρά ακούει ο άνθρωπος...)

διότι σε αυτό το σημείο το μόνο που θες είναι ένα μικρό - γρήγορο πυκνωτή για να δώσει τη στιγμιαία μικρο-ενέργεια που χρειάζονται για να βγούν τέλεια μικρο-δυναμικά και υψηλές συχνότητες, στις οποίες οι (όποιες) καλωδιώσεις (και οι επαγωγικότητες αυτών) από το τροφοδοτικό μέχρι το ολοκληρωμένο είναι μειονέκτημα.

Αντίθετα, σε χαμηλές συχνότητες και γενικά στα δυναμικά, όλη η ενέργεια θα έρθει από το τροφοδοτικό, το οποίο προφανώς το προσέχουμε όσο χρειάζεται ώστε να μην έχει (ή να έχει το μικρότερο δυνατό) ripple.

Με αυτό το σκεπτικό, ένας 100μF με bypass έναν 0,22μF είναι ό,τι πρέπει. Ταχύτητα χρειάζεται, όχι ποσότητα. :126:

Και πάω και στοίχημα μεσιέ kokar ότι με αυτά τα υλικά που προτείνω πάνω στα ποδαράκια θα ακούσεις διαφορά (στα πρίμα βασικά). Δε θέλει κόπο (και ποσότητα), θέλει "τρόπο" (και γνώση)....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.197
Απάντηση: Gainclone LM3875 ( ακομα ενας.......)

Επίσης, στο συγκεκριμένο ενισχυτάκι, καθώς το τροφοδοτικό είναι σε άλλο κουτί, είναι πιθανό να ακούσεις διαφορά αλλάζοντας το καλώδιο τροφοδοσίας (αυτό που συνδέει το κουτί τροφοδοτικού σταδίου με το κουτί ενισχυτικού σταδίου) χρησιμοποιώντας καλώδιο πολύ χαμηλής επαγωγικότητας και φυσικά του μικρότερου δυνατού μήκους. Η συστροφή των αγωγών τροφοδοσίας μέσα στο κουτί ενίσχυσης δεν είναι άσχημη ιδέα. Αλλά ψυρίζεις τη μαϊμού.... υποθέτω ότι έχεις πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθείς kokar....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Τα 100 μF δεν φτάνουν ούτε για πλάκα τη στιγμή που το τροφοδοτικό είναι κοινό και για τα δύο κανάλια. Σε υψηλές εντάσεις ιδίως θα σκληραίνει ο ήχος και θα στενεύει η εικόνα.

Αν γίνει χρήση καλών πυκνωτών για ήχο και ξεχωριστό τροφοδοτικό ανά κανάλι δεν χρειάζεται κανένας μικρός πυκνωτής. Πάντα η μεγάλης χωρητικότητας πυκνωτές είναι γρηγορότεροι από τους μικρούς.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.307
Members
38.680
Νεότερο μέλος
SNOOPDC