Advance Acoustic MCD-203 II Review

Reaction score
9
Απάντηση: Advance Acoustic MCD-203 II Review

Χρησιμοποιώ τις balanced εξόδους οπότε θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου, ευχαριστώ:103:

Reaction score
9

Η αναβάθμιση είναι πλέον γεγονός όμως τώρα αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα. Συνδέοντας το player με τον προενισχυτή με rca (το προτίμησα τελικά λόγω του ότι λοξοκοιτάω προς λάμπα μεριά) η απώλεια σε ισχύ σήματος είναι τεράστια. Αυτό σε συνδυασμό με τα αναίσθητα Duevel Planets έχει σαν αποτέλεσμα απίστευτα μικρή στάθμη στην ένταση όσο και εάν δώσω γκάζια στο σύστημα. Με δύο λόγια όχι μόνο δεν είδα την επιθυμητή βελτίωση αλλά ουσιαστικά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το cd player.
Λίγη βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Τι ακριβώς βελτίωση έγινε?
Με την αντικατάσταση και μόνο των υλικών αποκλείεται να μειώθηκε το κέρδος του σταδίου.

Reaction score
9

Η αναβάθμιση περιλάμβανε αντικατάσταση πυκνωτών με καλύτερης ποιότητας και κατάργηση το κυκλώματος μετά τις λάμπες ώστε να παίρνω ήχο από τις λάμπες άμεσα χωρίς ψηφιακές παρεμβολές, αν το λέω σωστά. Δεν την έκανα εγώ προσωπικά την αναβάθμιση, η εργασία αφορούσε πολλά σημεία εντός του μηχανήματος με απώτερο σκοπό τον πιο λαμπάτο ήχο που θα μπορούσα να πάρω. Η αντίσταση του προενισχυτή λήφθηκε υπόψη επίσης.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.329

(!!!)

Δε με λες μπρε καρντάση μ, θέλω να σε ρωτήσω κάτι, αλλά θα με υποσχεθείς ότι δε θα τα πάρεις στο κρανίο, ότι δε θα πάρεις το θέμα επί προσωπικού. Με το υπόσχεσαι;

Reaction score
9

Όχι φίλε μου δεν θέλω νε με ρωτήσεις τίποτα

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Re: Απάντηση: Advance Acoustic MCD-203 II Review

Η αναβάθμιση περιλάμβανε αντικατάσταση πυκνωτών με καλύτερης ποιότητας και κατάργηση το κυκλώματος μετά τις λάμπες ώστε να παίρνω ήχο από τις λάμπες άμεσα χωρίς ψηφιακές παρεμβολές, αν το λέω σωστά. Δεν την έκανα εγώ προσωπικά την αναβάθμιση, η εργασία αφορούσε πολλά σημεία εντός του μηχανήματος με απώτερο σκοπό τον πιο λαμπάτο ήχο που θα μπορούσα να πάρω. Η αντίσταση του προενισχυτή λήφθηκε υπόψη επίσης.
Προφανώς αυτό έγινε επειδή καταργήθηκε το κύκλωμα μετά τις λάμπες, το οποίο έκανε και τη μετατροπή από ισορροπημένο σε ανισόρροπο χωρίς απώλεια στάθμης.

Για τη μίξη του σήματος + και - θα χρησιμοποίησε ο τεχνικός δικτύωμα αντιστάσεων που μείωσαν τη στάθμη.

Λύση στο πρόβλημα είναι η επανασύνδεση του κυκλώματος εξόδου βελτιώνοντας βέβαια τα υλικά του.
Οπωσδήποτε άλλος τελεστικός, άλλοι πυκνωτές απόζευξης και
πυκνωτές εξόδου.
Καλό θα ήταν να αλλαχθούν και οι αντιστάσεις που βρίσκονται στη πορεία του σήματος.

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: Advance Acoustic MCD-203 II Review

Όσον αφορά τη διαπίστωση του προηγούμενου φίλου, σχετικά με την αντικατάσταση των λυχνιών, είναι λογικό να μη παρατηρείται ουσιαστική διαφορά σε συστήματα αντίστοιχα του player ιδίως όταν γίνεται χρήση των RCA εξόδων.
Με balanced XLR συνδέσεις το χρησιμοποιώ.
Δεν είπα ότι δεν παρατήρησα διαφορές με τις αλλαγές των λυχνιών.
Είπα ότι τελικά από όσες λυχνίες κι αν δοκίμασα καλύτερα από όλες παίζουν οι δικές του κινέζικες no name λυχνίες!!!
Οσο κι αν όλα τα περιοδικά λένε αλλάξτε αμέσως λυχνίες γιατί αυτές είναι για πέταμα και βάλτε Electroharmonix, Telefunken, κλπ.
Τελικά μόνο για πέταμα δεν είναι οι δικές του. Τουναντίον μάλιστα! :119:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Ενώ αυτό τι θυμίζει?

http://www.xtz.se/produkt.php?allmant=true&mer=true&produkt=61&eng=true

Προφανώς τα "κουτιά" τα προμηθεύονται από την ίδια εταιρία.
Η παρόμοια εμφάνιση δεν σημαίνει απαραίτητα και ίδια μηχανή.
Υπάρχει προς ακρόαση, μαζύ με τα υπόλοιπα ΧΤΖ, και στην τιμή των 450 ευρω.

Reaction score
1.188

Γι αυτό η επόμενη επιλογή θα είναι Esoteric που είναι Made in Japan και δεν υπάρχουν μαϊμουδιάρικες εκδόσεις από τους φασονατζήδες κινέζους που το φτιάχνουν για λογαριασμό άλλου.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Γι αυτό η επόμενη επιλογή θα είναι Esoteric που είναι Made in Japan και δεν υπάρχουν μαϊμουδιάρικες εκδόσεις από τους φασονατζήδες κινέζους που το φτιάχνουν για λογαριασμό άλλου.
Το να σχεδιαστεί κάτι στη Σουηδία και να κατασκευαστεί στην Κίνα με τα υλικά που επιλέχθηκαν για χαμηλό κόστος, αλλα και
σε τεράστιες ποσότητες
δεν αποτελεί μαϊμουδιάρικη έκδοση, αν μου επιτρέπεις.
Κάτι τέτοια έλεγαν και για τους Γιαπωνέζους, αν γνωρίζεις, την δεκαετία '60 & '70 και τους υποβλέπανε.

Reaction score
9

Το οτι Γαλλικα, Σουηδικά και αμιγώς Κινέζικα προιόντα έχουν σχεδόν το ίδιο σχέδιο, έστω εξωτερικά (αν και το κινέζικο Winner φαίνεται ίδιο και εσωτερικά) μόνο ενθαρυντικό δεν είναι. Η πολιτική αυτή στερεί από το προιόν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα, έστω και εμφανισιακά. Άλλο να φτιάχνεις κάτι στην Κίνα για μείωση κόστους και άλλο να μην μπορείς να σχεδιάσεις ούτε το κουτί του προιόντος αλλά να το παίρνεις έτοιμο φασόν μαζί με άλλες δυο τρεις εταιρείες. Δεν αναφέρομαι καθόλου στο πως παίζουν τα μηχανήματα αφού δεν τα έχω ακούσει όλα, αλλά στην εμφάνισή τους.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Advance Acoustic MCD-203 II Review

Η παρόμοια εμφάνιση δεν σημαίνει απαραίτητα και ίδια μηχανή.
Υπάρχει προς ακρόαση, μαζύ με τα υπόλοιπα ΧΤΖ, και στην τιμή των 450 ευρω.
Συμφωνώ. Εγώ μίλησα για το κουτί μόνο.

Reaction score
1

Το οτι Γαλλικα, Σουηδικά και αμιγώς Κινέζικα προιόντα έχουν σχεδόν το ίδιο σχέδιο, έστω εξωτερικά (αν και το κινέζικο Winner φαίνεται ίδιο και εσωτερικά) μόνο ενθαρυντικό δεν είναι. Η πολιτική αυτή στερεί από το προιόν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα, έστω και εμφανισιακά. Άλλο να φτιάχνεις κάτι στην Κίνα για μείωση κόστους και άλλο να μην μπορείς να σχεδιάσεις ούτε το κουτί του προιόντος αλλά να το παίρνεις έτοιμο φασόν μαζί με άλλες δυο τρεις εταιρείες. Δεν αναφέρομαι καθόλου στο πως παίζουν τα μηχανήματα αφού δεν τα έχω ακούσει όλα, αλλά στην εμφάνισή τους.
Συμφωνώ και στο θέμα περί εξωτερικής εμφάνισης.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να πληρώσει για μία ιδιαίτερη εμφάνιση στο μηχάνημα που επιλέγει, αν αυτό τον κάνει ευτυχισμένο.
Εγώ σαν αντιπρόσωπος πάντως θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής να μπορώ να πουλάω ένα WEISS Medea 40% λιγώτερο, να μπορούν να ευτυχούν πολλοί περισσότεροι ακούγωντάς το, και ας είχε ένα κουτί που θα έμοιαζε με πολλά άλλα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan