Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Oταν λες αντικες που αναφερεσαι..? :204:
Στις διαχρονικές αξίες που οι περισσότεροι επιστρέφουν με τον καιρό:126:

Reaction score
1.213

Στις διαχρονικές αξίες που οι περισσότεροι επιστρέφουν με τον καιρό:126:

Κατι σαν αποκουμπι στην θυελλα των εξελιξεων δηλαδη ....:138:

Reaction score
4
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Σύμφωνοι ότι βρήκεις αξιόλογες μουσικές σε βινύλιο.
ακόμα και να το αποκτήσεις πρέπει να το 'ψηφιοποιήσεις' για να το ακούς περισσότερο (παντού).

Τώρα πόση μουσική υπάρχει σε δίσκους και πόση σε cd + internet είναι κάτι που δεν συγκρίνεται καν :144:

Μετά από όλες τις προσπάθειες των Βινίλιους να πείσουν για την υπεροχή του μέσου, καταλήγουμε στην μουσική...., λες και αυτή δεν ακούγεται από ψηφιακά..., φοβερό !

Πείτε μου πόση κ.... έχει, να ψάχνεις χρόνια ένα δίσκο και να μην τον έχει βρει ακόμα...; :137:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Να κάνω μια ερώτηση όμως;

Υπάρχουν σήμερα σε ψηφιακή μορφή καλές ηχογραφήσεις από τη δεκαετία του '60 για παράδειγμα;

Θέλω να πω, για ιστορικούς λόγους, κάποιος που θα τον ενδιέφεραν μεγάλες ορχήστρες εκείνης της δεκαετίας, μπορεί να τις βρει σε ψηφιακή μορφή;

Δεν γνωρίζω και γι' αυτό ρωτάω.
Δεν είναι στα πλαίσια της αναζήτησης (έστω) της υψηλής πιστότητας αυτό;
Υπάρχουν και πολλές απευθείας από τις λαμπάτες πρωτότυπες τανιες ηχογράφησης με λαμπάτο μάστερινγκ. Βλέπε: www.anakrousis.gr Λ.Σ.

Reaction score
40

ακόμα και να το αποκτήσεις πρέπει να το 'ψηφιοποιήσεις' για να το ακούς περισσότερο (παντού).

Ποιός είπε ότι θέλουμε να τις ακούμε παντού? Για μια πραγματικά απερίσπαστη ακρόαση χρειάζεσαι χρόνο και τόπο καθώς και μεγάλη παρατήρηση. Είπαμε για τα γρήγορα μην τα ξαναλέμε

Τώρα πόση μουσική υπάρχει σε δίσκους και πόση σε cd + internet είναι κάτι που δεν συγκρίνεται καν :144:

Δεν αντιλέγω υπάρχει πολύ ψαχνό

Μετά από όλες τις προσπάθειες των Βινίλιους να πείσουν για την υπεροχή του μέσου, καταλήγουμε στην μουσική...., λες και αυτή δεν ακούγεται από ψηφιακά..., φοβερό !

Ακούγεται αλλά πως ακούγεται είναι το θέμα.

Πείτε μου πόση κ.... έχει, να ψάχνεις χρόνια ένα δίσκο και να μην τον έχει βρει ακόμα...; :137:
Αν με το κ.... εννοείς κάψα ε τότε είναι μεγάλη:137:

Reaction score
47

Υπάρχουν και πολλές απευθείας από τις λαμπάτες πρωτότυπες τανιες ηχογράφησης με λαμπάτο μάστερινγκ. Βλέπε: www.anakrousis.gr Λ.Σ.
Τι ειναι το λαμπατο μαρκετινγκ;;

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Δεν χρειάζεται να ψηφιοποιηθεί ένα βινυλιο για να αποφευχθεί η φθορά. Ποιος σου λέει ότι τα βινύλια καταστρέφονται με το παίξιμο; Η wikipedia υποθέτω. Τα cd έχουν ημερομηνία λήξης.
Εκ πείρας, έχω δίσκους που έχουν χιλιοπαίξει και μετά από 40 χρόνια παίζουν άψογα. Τα cd θα παίζουν μετά από 40 χρόνια;;;;;

Η καλύτερη μουσική σε όλα τα είδη γράφτηκε αναλογικά. Υπάρχουν δισεκατομμύρια δίσκοι που μπορείς να φτιάξεις την καλύτερη δισκοθήκη που δεν μπορείς να φτιάξεις αν αρκεστείς σήμερα στο cd.
Αν σε ενδιαφέρει η παλαιότερη καλή εποχή το αναλογικό και το βινύλιο είναι μονόδρομος. Μετά συμπληρώνεις με λίγα cd το κενό.
Δυστυχώς η μουσική που είναι και το ζητούμενο δεν ακούγεται καλά από ψηφιακά μέσα.
Αν ξέρεις τί εστί ζωντανή ακουστική μουσική τότε ξέρεις ότι το αναλογικό και το βινύλιο είναι μονόδρομος.Λ.Σ.

Reaction score
59

Τι ειναι το λαμπατο μαρκετινγκ;;
Μάστερινγκ όχι μάρκετινγκ. Όλη η διαδικασία μεταφοράς της μουσικής από την ταινία στη μήτρα από την οποία θα τυπωθούν οι δίσκοι. Λ.Σ.

Reaction score
3.497
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Ο έρωτας δεν αγοράζεται. Δεν μπορείς με τίποτα να τον αγοράσεις. Είναι κάτι διαφορετικό, ανώτερο από την πληρωμένη, αγοραστή εκσπερμάτωση. Λ.Σ.
Μην μπερδεύεις τον αληθινό έρωτα με το υγρό upsampling στο νιπτήρα

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Μην μπερδεύεις τον αληθινό έρωτα με το υγρό upsampling στο νιπτήρα
Το *επισόδειο* στο νηπτήρα ήταν αληθινός έρωτας. Αλλά πού να το καταλάβεις, αφού ο νου σου αμέσως πήγε στον "αγοράιο έρωτα". Εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια. Λ.Σ.

Reaction score
3.497

Όσο για το υγρό παίξιμο, με έβαλε κάποια κάποτε όρθιο μπροστά στο νεροχύτη στο μπάνιο της, άνοιξε τη βρύση και εκεί να δεις υγρό παίξιμο. Είχε πολύ φαντασία το κορίτσι. Δεν το είχα ποτέ σκεφτεί το παίξιμο έτσι. Λ.Σ.
:120:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Χαίρομαι που συμφωνείς κι εσύ ότι το θέμα δεν αφορά στην υψηλή πιστότητα. :126:
Και όμως υψηλέ μου κύριε (είσαι ψηλότερος από μένα...) αφορά την ΗΨΗΛΗ πιστότητα...
Ακόμη και με το φτηνό πικαπάκι που έχω, την μουσική την απολαμβάνω όσο τιποτα (όχι και τίποτα αλλά λέμε τώρα...)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028

...το φτηνό πικαπάκι που έχω...
ένστασις....:135::143::135:

Reaction score
1.213

ένστασις....:135::143:

Βαλε καμμια φωτο..:136:

Γιατι αλλιως θα στην απορριψουμε....:138:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Απάντηση: Re: O πιό πολύτιμος αναλογικός δίσκος του Κόσμου

Ακριβώς για αυτόν και μόνο το λόγο αξίζει να ασχοληθεί όχι μόνο ο πρωτάρης αλλά και ο πραγματικός εραστής της μουσικής:126:
Η όλη διαδικασία της αναζήτησης της μουσικής μέσω του βινυλίου είναι θα έλεγα μια ιεροτελεστία από την αρχή μέχρι το τέλος.
Είναι σαν να ψάχνεις χρυσό ή το καλύτερο το σπάνιο πετράδι που θα κοσμήσει την δισκοθήκη σου και τον ψυχικό σου κόσμο. θα σε κάνει επίσης να προσέξεις και την παραμικρή λεπτομέρεια, να αφουγκραστείς τον κάθε ήχο, να ψάξεις για το καλύτερο πικάπ την καλύτερη βελόνα για να μην σου φθαρούν τα μωρά σου:128: κλπ.
Δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα δηλ. να ακούσεις γρήγορα μουσική αλλά και όλος αυτός ''ο δρόμος'' που κάνεις για να φτάσεις στην ακρόαση αυτής.
Έτσι ακριβώς όπως η λεγόμενη ιεροτελεστία του τσαγιού στην Κίνα.

Έχω την τύχη να έχω στην κατοχή μου ένα σπανιότατο δίσκο
που γι αυτόν δεν γίνεται καμιά αναφορά πουθενά, τουλάχιστον δεν υπάρχουν ηχητικά δείγματα ούτε καμιά φωτογραφία του εξώφυλλου ούτε άλλες αναφορές για τον δίσκο.
''Kr. Heidegger's Fountain Of Youth'' (Chamber Opera in one act) του Jack Beeson CRI SD 406 ΤΟΥ 1979 original cast production :102:
Ήθελα να ήξερα αν δεν έβρισκα αυτόν τον δίσκο από που θα μάθαινα για την ύπαρξη αυτής της όπερας?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέρα από αναλογικές μηχανές και συλλογές,τα πικάπ είναι ναοί τέχνης που πάντα θα μεταφέρουν μιά αιωνιότητα στην πραγματικότητα,εξαιτίας αυτού του δίσκου
[youtube]Vjslb1g3PI8&feature=related[/youtube]
http://voyager.jpl.nasa.gov/spacecraft/goldenrec.html
http://voyager.jpl.nasa.gov/spacecraft/goldenrec1.html
[youtube]9MO5XcNH8Eg&feature=related[/youtube]
Κάθε ιεροτελεστία έχει τη μαγεία ότι μπορείς και παίρνεις μέρος σ'αυτήν.Άρα και μόνο το πρωτόκολλο που τηρείς,είναι στιγμές που δεν τις ξαναζείς...
[youtube]WpizS9h-1Xk&feature=related[/youtube]
[youtube]vKpO9jMPz4M&feature=related[/youtube]
http://www.lyricsdownload.com/donovan-season-of-the-witch-lyrics.html

Reaction score
3.497

Δεν είπε ποτέ κανείς να μην ακούτε -ή να μην ακούμε- τα βινύλια στο πικάπ.

Τουλάχιστον ας σταματήσει κάποια στιγμή η σκόπιμη παραπληροφόρηση που θέλει τη μεταφορά ενός master tape σε βινύλιο να ακούγεται πιο πιστά από την αντίστοιχη μεταφορά σε ψηφιακό μέσο υψηλής ανάλυσης.
Αυτό είναι λάθος γιατί ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Το τελευταίο τεκμηριώνεται απόλυτα και με μετρήσεις.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

καλέ μπούτια !!! Τι βιδεο είναι αυτά? Ανατρίχιασα!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Χαίρομαι που συμφωνείς κι εσύ ότι το θέμα δεν αφορά στην υψηλή πιστότητα. :126:

...
Δε μου λες; Τί θα γίνει με την περίπτωσή μου; Όποτε πας για ψαροτούφεκο και δε βγάζεις λέπι, πλακώνεις και ξεδίνεις εδώ μέσα και μου τους τσατίζεις, και μετά άντε να τους μαζέψω. Απάνω που είχα ψήσει το g.kar να του πουλήσω το Hooked on classics 250 ευρά. Σκέτη χαλάστρα είσαι!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028

Α! οι μετρήσεις!!! Η ακοή πάει περίπατο. Λ.Σ.
ε, από κάποια ηλικία και μετά, αναμφίβολα....:135::143::135:

(πριν κλάψεις με μαύρο δάκρυ, δες την ηλικία του Κόγια....)

ΥΓ πως άκουγες πριν από 20 χρόνια? Θυμάσαι, ή υπάρχει και αλτζχάιμερ πλεόν?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut