TANNOY EFX 5.1

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους.

Νέο μέλος στο Av site αν και κατά καιρούς διάβασα αρκετά topics ως guest.
Το θέμα μου υποθέτω πως έχει τεθεί και απο άλλους χρήστες, αλλά θα ήθελα και μια ειδικότερη τοποθέτηση στο δικό μου προβληματισμό.
Στο ψητό λοιπόν.
Μπαίνω σε δικό μου χώρο το Σεπτέμβριο και φυσικό είναι να θέλω να φτιάξω ένα home cinema system.
Τα δεδομένα είναι τα κάτωθι:
1. Το budget δυστηχώς υπερβολικά περιορισμένο. Στα €1000
2. Η χρήση του συστήματος θα είναι 50%Μουσική - 50%Ταινίες.
3. Τα μουσικά γούστα ποικίλουν. Απο soul-jazz και punk-rock, μέχρι alternative rock και tech-house.
4. Τα τελευταία χρόνια ακούω μόνο mp3, πικάπ, cd έχουν αποκλειστεί-διαγραφεί ως πηγές για μένα.
5. Το μέγεθος του καθιστικού που θέλω να στήσω το σύστημα είναι 20 τ.μ. (5,35μ * 3,8μ)
6. Η μουσική που άκουγα την τελευταία 5-ετία ερχόταν απο τα Creative T770 και απο τα Logitech Z-5500. Σίγουρα θα ήθελα να φύγω 'μουσικά' τουλάχιστον 2 κλικ επάνω απο τα πρώτα και ένα κλικ απο τα δεύτερα. Αν και δε θα με χαρακτήριζα ψείρα όσον αφορά το αυτί μου, εξού και το ότι ακούω μόνο mp3 τα τελευταία χρόνια(σίγουρα παίζουν και τα οικονομικά μου ένα ρόλο...).
7. Για λόγους αισθητικής... θα ήθελα να περιοριστώ στην αγορά μικρών ηχείων τοίχου, και όχι σε κάτι μεγαλύτερο(ραφι ή δάπεδο)

Για να μην το κουράσω περισσότερο, κατέληξα μετά απο αναγνώσεις σε διάφορα site αλλά και απο κουβέντες με κάποιους φίλους, στην αγορά του DENON AVR 1909 με τιμή περί τα €500 και για ηχεία σε 7.1, τα tannoy efx 5.1 + 2 έξτρα δορυφόρους της ίδιας σειράς για την τοποθέτηση τους σε 7.1. μέ κόστος επίσης περίπου στα €500.
(Ο κρυφός μου πόθος είναι τα KEF 3005 ή έστω τα 2005 άλλα λόγω budget με βλέπω χλωμό.)
Ποία η γνώμη σας για τα συγκεκριμμένα ηχεία σε 7.1;
Θα με καλύψουν βάσει των παραπάνω δεδομένων;
Γνωρίζω ότι πρέπει, και θα κάνω και μια ακρόαση σε κάποιο κατάστημα αλλά η γνώμη κάποιων ανθρώπων που έχουν αφιερώσει άπειρες περισσότερες ώρες απο εμένα στο άθλημα είναι σημαντική.

Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μήν κούρασα.

Reaction score
6
Τα EFX έχουν αντικατασταθεί από τα SFX.
Οι διαφορές είναι κυρίως στο design.

Τι απαιτήσεις έχεις από το χαμηλό;
Δηλαδή τι κυρίως θα ήθελες; Σεισμό ή μουσική;

Αν πρόκειται για το δεύτερο είναι μανούλες.

Reaction score
0
Απάντηση: TANNOY EFX 5.1

Πονάει το subwoofer τους δηλαδή. Drum and Bass άκουγα μανιωδώς προς δεκετίας. Τώρα υποθέτω πως μπορώ να το αντέξω.
Στις ταινίες όμως πόσο θα φανεί-χτυπήσει αυτο;
Μάλλον μόνο με ακρόαση θα λύσω την απορία μου.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: TANNOY EFX 5.1

Πονάει το subwoofer τους δηλαδή. Drum and Bass άκουγα μανιωδώς προς δεκετίας. Τώρα υποθέτω πως μπορώ να το αντέξω.
Στις ταινίες όμως πόσο θα φανεί-χτυπήσει αυτο;
Μάλλον μόνο με ακρόαση θα λύσω την απορία μου.
Δεν πονάει, απλά δεν κάνει σεισμό.
Είναι σφιχτό και ρυθμικό αλλά ο όγκος είναι κάπως περιορισμένος.
Γι' αυτό και ρώτησα για ταινίες ή μουσική.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.292
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale