Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βιν

Ναι, ξερεις... εκεινες τι συχνοτητες που προσπαθουμε να φερουμαι στη μειξη, με εκεινο το διαολεμενο το koutoulaizer με τα curve και shelf. :110:

Δυσκολα πραματα φιλε μου, στρομοκωλα εως και πίζουλα.:142:
Βασίλης εγώ μαζί σου είμαι !
Αλλά οι αρμονικές και οι χροιές αντιμετωπίζονται ως δύο πράγματα, που δεν είναι αρκετά αναλυμένα.

Κάνε ρε ένα θέμα με αυτό ακριβώς που γράφεις.
Ποιες συχνότητες, πόσο και γιατί !
Κάποιοι έχουν "τεχνικό" τρόπο σκέψης και θα το καταλάβουν καλύτερα (+ εγώ μαζί).

Please.....:136:

- - - - - - - - -
Edit:

"Καλοτάξιδη"

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αυτό το συμπέρασμα από που προκύπτει;

...
Είναι δύο τα θέματα.

Το πρώτο για την τεχνική αρτιότητα και τη δυσκολία υλοποίησης μιας διάταξης ακριβείας νομίζω δεν θέλει εξήγηση.

Το δεύτερο έχει να κάνει με το εξής... και εδώ μπαίνει ο παράγων διαθέσιμο υλικό προς ακρόαση.
Αν μια ηχογράφηση είναι άψογη και τα δύο συστήματα θα αποδώσουν αξιοπρεπέστατα, το δεύτερο βάζοντας την υπογραφή του βέβαια.
Αν όμως δεν είναι το σύστημα ακριβείας θα μας πετάξει στη μούρη και το παραμικρό πρόβλημα και την παραμικρή τεχνική ατέλεια και όλα τα σφάλματα των δημιουργών και παραγωγών.

Δεν θέλω ακόμα να μαρτυρήσω περισσότερα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Γιατί να χωρίσεις υποχρεωτικά ;

Καταρχήν πρέπει να ορίσεις τον στόχο.
Αν ο στόχος είναι το να σου αρέσει όλα καλά.
Ακριβώς αυτό ρωτάω.
Τι έχουμε θέσει ως στόχο και βάση ποιον κριτηρίων.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Ακριβώς αυτό ρωτάω.
Τι έχουμε θέσει ως στόχο και βάση ποιον κριτηρίων.
:615:

Αυτά βέβαια πρέπει να ξέρουμε έτσι ; :137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η αίσθηση του ζωντανού είναι αυτό που μπορούμε να έχουμε σαν κριτήριο στη τελική κρίση μας για το πόσο κοντά είμαστε. Η τεχνική πληροφορία τι μπορεί να μας πει και σε πόσους?
Η "αίσθηση" αφορά την κολοκυθόπιτα και μόνον. Αν μας αρέσει να στηριζόμαστε στην κολοκυθόπιτα πάσο. Αλλά ας μην προβάλλουμε την προσωπική μας κολοκυθόπιτα ως την υπέρτατη αλήθεια. Αυτό προσπαθώ να πω. :126:

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Και να κάτι που μου είπε φίλος τις προάλλες όταν φεύγαμε από τη συναυλία των Πλιάτσικα-Ο'κονορ.

<<Πάλι καλά που ακουγόταν έτσι ο Πλιάτσικας γιατί μου είπαν πως η φωνή του στις συναυλίες, σε σχέση με τα CD του, ακούγεται χάλια>>

Reaction score
8
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Aν και ξέρω κάποιους που όχι μόνο ξέρουν τι είναι το high-end αλλά χρησιμοποιούν και μηχανήματα που είναι πολύ αποδεκτά στο χώρο.
ευχαριστω για το κοπλιμαν.

Reaction score
8

όπως ένας ενισχυτής των 10 βαττ δε μπορεί να βγάλει 500 βαττ.
και ομως γινεται

ποιος βαζει στοιχημα;

εγω μολις τα καταφερα

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Είναι δύο τα θέματα.

Το πρώτο για την τεχνική αρτιότητα και τη δυσκολία υλοποίησης μιας διάταξης ακριβείας νομίζω δεν θέλει εξήγηση.

Το δεύτερο έχει να κάνει με το εξής... και εδώ μπαίνει ο παράγων διαθέσιμο υλικό προς ακρόαση.
Αν μια ηχογράφηση είναι άψογη και τα δύο συστήματα θα αποδώσουν αξιοπρεπέστατα, το δεύτερο βάζοντας την υπογραφή του βέβαια.
Αν όμως δεν είναι το σύστημα ακριβείας θα μας πετάξει στη μούρη και το παραμικρό πρόβλημα και την παραμικρή τεχνική ατέλεια και όλα τα σφάλματα των δημιουργών και παραγωγών.

Δεν θέλω ακόμα να μαρτυρήσω περισσότερα...
Μα γιατί, όσα περισσότερα λες, τόσο περισσότερο θάβεις το βινύλιο. Διότι αν τελικά το πάλαι ποτέ αναλογικό μέσο αναπαραγωγής δεν είναι ακριβές αλλά βάζει "υπογραφές" ή καλύπτει ατέλειες, τότε δεν μπορεί να ανήκει στα μέσα υψηλής πιστότητας. Νομίζω είναι απλό, σωστά; Εκτός κι αν ο στόχος μας είναι άλλος και όχι η υψηλή πιστότητα. Διότι υπάρχουν 1000 άλλοι λόγοι εκτός από αυτήν για να ακούει κάποιος από αναλογικό μέσο. Μην τα ξαναλέμε... :126:

...

Reaction score
8

Μην είστε σίγουροι ότι η πραγματική μουσική έχει σχέση με το τι είναι γραμμένο, πχ σε ένα CD, βινύλιο, κτλ.

Σκεφθείτε για λίγο τους τεχνικούς περιορισμούς των διαφόρων μεθόδων ηχοληψίας, αλλά και τους ίδιους τους ηχολήπτες των studios ηχογραφήσεων.

Τι όντα είναι αυτά?
Τι είδους σπουδές έχουν κάνει?
Ποιες σχολές έχουν βγάλει?
Ποιοι τους έχουν διδάξει και τι?
Τι εμπειρία έχουν?
Τι δεξιότητες έχουν?
Τι αντίληψη έχουν?
.
.
.

Η ηχοληψία είναι μία διαδικασία που εκτός από τις κατάλληλες γνώσεις απαιτεί και ορισμένες δεξιότητες, ταλέντο και εμπειρία. Είναι πραγματική τέχνη.
ορθως ομιλησες

Reaction score
968
Και για να θέσω βρε μαστόρια ένα ερώτημα...

Έχουμε δύο συστήματα.

Το πρώτο αναπαράγει με ακρίβεια ότι πληροφορία βρίσκεται αποθηκευμένη στο μέσο αποθήκευσης ενώ το δεύτερο, με τα τερτίπια του, πλησιάζει περισσότερο τη ζωντανή αίσθηση.

Ποιο είναι το σωστό?:104:

Ωραίο ερώτημα, αλλά είναι πολύ γενικό, ασαφές, ακαθόριστο, απροσδιόριστο, .....

Πως είναι δυνατό να γνωρίζουμε στην πράξη ότι κάποιο σύστημα αναπαράγει με ακρίβεια ότι πληροφορία βρίσκεται αποθηκευμένη στο μέσο αποθήκευσης???

Προφανώς εννοείς ένα ουδέτερο σύστημα, αλλά στην πράξη η ουδετερότητα είναι ουτοπία.

Επίσης, πως είναι δυνατό να εκτιμήσουμε ότι ένα σύστημα (που δεν είναι ουδέτερο) πλησιάζει περισσότερο την ζωντανή αίσθηση???

Εδώ, να θέσω και το θέμα της ακουστικής μνήμης η οποία διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα. Όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από το ακουστικό ερέθισμα χάνονται οι περισσότερες λεπτομέρειες που είναι απαραίτητες για μία περισσότερο αντικειμενική εκτίμηση. Δυστυχώς, ο ανθρώπινος εγκέφαλος, όπως και στο ζωικό βασίλειο έχει αναπτυχθεί εξελικτικά γύρω από την όραση και όχι γύρω από την ακοή. Εξ΄άλλου τα όνειρά μας ούτε αυτά έχουν ήχο (είναι βουβά).

Reaction score
8

Αυτό που με χαροποιεί ιδιαιτέρως είναι πως όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα στο πνεύμα του αρχικού θέματος
αφου ο ανθρωπος που το ανοιξε, πρεπει να βρισκεται πλεον σε βαθεια γεραματα και εχει κουφαθει πλεον.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Απλά το ένα σύστημα που έχει και μεγάλη ακρίβεια και ουσιαστικά είναι και τεχνικά αρτιότερο σε κάποιες περιπτώσεις θα κουράσει τη στιγμή που το άλλο, βάζοντας τη στάμπα του πάντα, θα αποδειχτεί ποιος πιστός σύντροφος. Παντός καιρού θα έλεγα.
Ά να γειά στο στόμα σου.

Έτσι είναι.

Το αντικειμενικά σωστό, κουράζει, όπως ακριβώς κουράζει και η ζωντανή μουσική (πόση ώρα νομίζεις μπορείς να ακούς ντράμς ή τρομπέτες να παίζουν μέσα στο σαλόνι σου? ή μια χορωδία από 20 μόνο γυναίκες απέναντι από τον καναπέ σου? ή τον παβαρότι παρέα με μια υψίφωνο να "τα δίνουν" μέσα στο καθιστικό σου? σε πόσα λεπτά θα αρχίσουν τα αυτάκια σου να βουίζουν με ένα κλαρίνο να τα δίνει στα 3 μέτρα παρέα με τουμπερλέκια?).

Οπότε έρχεται το "πως σου αρέσει" να ακούς, ξεκούραστα, με μειωμένα δυναμικά και με μειωμένο συχνοτικό φάσμα, και με μιά δόση γλύκας, και δένει το γλυκό (πικάπ+λάμπα=ξεκούραστο άκουσμα, με μπόλικες "χροιές" φιλικότατες στο ανθρώπινο αυτί, κι ας είναι παραμορφώσεις, στα παλιά μας τα παπούτσια! - άσε που τό'χουμε συνηθίσει τόσα χρόνια και χωρίς αυτό δε γίνεται....).

Reaction score
1.213

Επίσης, πως είναι δυνατό να εκτιμήσουμε ότι ένα σύστημα (που δεν είναι ουδέτερο) πλησιάζει περισσότερο την ζωντανή αίσθηση???

Αντε και το εκτιμησαμε και αυτο το συστημα πλησιαζει οσο γινεται το ..πραγματικο.

Αυτο τι σημαινει ? Οτι ολα τα αλλα συστηματα με διαφορετικο πιθανως χαρακτηρα ..απομακρυνονται απο το πραγματικο ? Και αν ναι ποσο ? Λιγο πολυ , ειναι συστηματα υψηλης πιστοτητας η οχι ? Επισης μετα ο ιδιοκτητης του αρχικου συστηματος εχει το δικαιωμα να αλλαξει / να αναβαθμισει κατι στην ηχητικη αλυσιδα του ? Και αν για ποιο λογο και με ποιο τροπο ?

Ειναι θεματα που με απασχολουν..πριν παω για μπυρες..:138::204:

Reaction score
968
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ένα εξαιρετικά ουδέτερο και υπεραναλυτικό σύστημα, θα έκανε τον περισσότερο κόσμο να δυσφορεί και να τον κουράζει σε μακροχρόνια ακρόαση.

Αντίθετα, ένα σύστημα που είναι τόσο αναλυτικό όσο χρειάζεται, είναι προτιμότερο. Πόσο χρειάζεται?
Τόσο ώστε να αποκαλύπτονται οι ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της ηχογράφησης, αλλά όχι περισσότερο ώστε να αποκαλύπτει τα εγγεγραμμένα ελαττώμματα και τα προβλήματα.

Δηλαδή, αν το καταλαβαίνετε αυτό, θα ήθελα να μου το εξηγήσετε και σε μένα.

Reaction score
11.759
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

αφου ο ανθρωπος που το ανοιξε, πρεπει να βρισκεται πλεον σε βαθεια γεραματα και εχει κουφαθει πλεον.
Μπορει και να ψαχνει ποιον βιντεοπροβολεα να αγορασει:136::142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

...

Έχουμε δύο συστήματα.

Το πρώτο αναπαράγει με ακρίβεια ότι πληροφορία βρίσκεται αποθηκευμένη στο μέσο αποθήκευσης ενώ το δεύτερο, με τα τερτίπια του, πλησιάζει περισσότερο τη ζωντανή αίσθηση.
Αυτό είναι άτοπο. Διαφορετικά, οι αστρολόγοι θα ήταν απόφοιτοι σχολής θετικών επιστημών, και όχι κοινωνικοί μηχανικοί, (για να μην πω απατεώνες...)

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Πάντως του έχουμε ήδη απαντήσει.

Δεν αξίζει να ασχοληθεί, εκτός εάν θέλει να καταντήσει βαρεμένος σαν εμάς εδώ μέσα.

Reaction score
968
Βέβαια, μετά από βαθειά ενασχόληση και διαλλογισμό επί του αντικειμένου, μπορεί κάποιος να καταλήξει να διαφωνεί ....... και με τον εαυτό του ...... και μετά να πάει για ψυχανάλυση.

Reaction score
140
Όντως έχει πλάκα το συγκεκριμένο thread
Αυτός που το άνοιξε έκανε 3 ποστ
Το σύνολο 899 μέχρι τώρα
Α ρε έλληνα !

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ