Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
8
Εγω φταιω;

Αν με ακουγε ο μ@λ@κας ο Waters οταν του μιλαγα, δεν θα ηταν ετσι σκατα το αποτελεσμα. :142::142::142:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.007
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Λυπάμαι αλλά εσείς όλοι είναι φανερό πως είσαστε εκ γενετής hiendaδες και ένα τέτοιο thread δεν μπορεί να το παρακολουθήσει πλέον ένας κοινός hifiντελάς!

Είναι βέβαιο όμως ότι εσείς μπορείτε να απαντήσετε στο εξής απλό ερώτημα που τις τελευταίες ώρες με απασχολεί ως εκολαπτόμενο αναλογοφρίκουλα:

1)Kάνω σύγκριση Α-Β, (CD-ΒΙΝΥΛΙΟ), των "LATIN" του Νταλάρα και παίζει καλύτερα το βινύλιο.

2)Με τον ίδιο τρόπο Α-Β συγκρίνω το "ΤΗΕ DARK SIDE OF THE MOON" και παίζει καλύτερα το CD !

Τελικά σαν εκολαπτόμενος αναλογοφρίκουλας τι πρέπει να πιστέψω; Φταίει το βινύλιο; Φταίει το CD; Φταίει ο noizmaker που είναι και ηχολήπτης; Τις πταίει;
:107:
φταίει ο εαυτός σας που αναρωτιέται
Ό,τι μπορείτε ζείστε το χωρίς ενδοιασμούς,μα με...συνδυασμούς:135::135:
http://www.youtube.com/watch?v=etCLykVyE7M&feature=related

Reaction score
59
Κώσταφτιά εγώ διαλέγω τα πάντα στο σύστημά μου έχοντας σαν αναφορά τον ζωντανό ήχο. Ό,τι με φερνει πιο κοντά το θεωρώ σωστό. Απλό δεν είναι;Λ.Σ.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

φταίει ο εαυτός σας που αναρωτιέται
Ό,τι μπορείτε ζείστε το χωρίς ενδοιασμούς,μα με...συνδυασμούς:135::135:
http://www.youtube.com/watch?v=etCLykVyE7M&feature=related
Βρε παλλικαρι,

Παρακολουθω τοσον καιρο τα post σου.

Ειλικρινα, δεν μπορω να καταλαβω, γιατι τοση πολυ ειρωνεια.

Δεν εχεις εξηγησει τελικα και σε εμας τους αδαεις.

Ποιος εισαι τελικα; Τι κανεις; Πως καταδεχεσαι να μας μιλας;

Πως καταναλωνεις τοσο πολυ χρονο για να βρεις ολες αυτες τις εικονες που βαζεις απο το youtube για εμας τους παρακατιανους;

Μη νομιζεις οτι περιμενω απαντησεις.

@σμενες τις εχω.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Ά να γειά στο στόμα σου.

Έτσι είναι.

Το αντικειμενικά σωστό, κουράζει, όπως ακριβώς κουράζει και η ζωντανή μουσική (πόση ώρα νομίζεις μπορείς να ακούς ντράμς ή τρομπέτες να παίζουν μέσα στο σαλόνι σου? ή μια χορωδία από 20 μόνο γυναίκες απέναντι από τον καναπέ σου? ή τον παβαρότι παρέα με μια υψίφωνο να "τα δίνουν" μέσα στο καθιστικό σου? σε πόσα λεπτά θα αρχίσουν τα αυτάκια σου να βουίζουν με ένα κλαρίνο να τα δίνει στα 3 μέτρα παρέα με τουμπερλέκια?).

Οπότε έρχεται το "πως σου αρέσει" να ακούς, ξεκούραστα, με μειωμένα δυναμικά και με μειωμένο συχνοτικό φάσμα, και με μιά δόση γλύκας, και δένει το γλυκό (πικάπ+λάμπα=ξεκούραστο άκουσμα, με μπόλικες "χροιές" φιλικότατες στο ανθρώπινο αυτί, κι ας είναι παραμορφώσεις, στα παλιά μας τα παπούτσια! - άσε που τό'χουμε συνηθίσει τόσα χρόνια και χωρίς αυτό δε γίνεται....).
Άν σε κουράζει το σύστημα, τότε είναι για κλάματα. Ακούω κάθε μέρα μουσική περί τις 6 ώρες συνεχόμενα χωρίς ίχνος κόπωσης. Την ίδια γνώμη έχουν και οι συνακροατές μου, ενώ στο δικό τους σύστημα κουράζονται μετά από μία ώρα.
Ποτέ δεν αισθάνθηκα κούραση ούτε και οι άνθρωποι που ήταν μαζί μου, σε μια ζωντανή ακουστική συναυλία, καθήμενος στην 4 ή 5 σειρά σε διαφορετικές αίθουσες και χώρες.
Η ζωντανή μουσική, αυτή που εγώ εννοώ, η ακουστική, ΠΟΤΕ δεν κουράζει!!!
Πρέπει να έχεις πολύ περιορισμένες ή μάλλον καθόλου τέτοιες εμπειρίες. Λ.Σ.

Reaction score
8
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Αν με ακουγε ο μ@λ@κας ο Waters οταν του μιλαγα, δεν θα ηταν ετσι σκατα το αποτελεσμα.
ισως ο φιλος καραβελ να αναφερεται στην τελευταια επετειακη εκδοση του νταρκ σε βινυλιο, που ηταν οντως χαλια.

Reaction score
40

Είναι απλά τα πράγματα... Κάθε άνθρωπος δεν βλέπει το ίδιο με κάποιον άλλον που απλά βλέπει αλλά δεν παρατηρεί και δεν εκστασιάζεται με τον περιβάλλοντα χώρο.
Κάτι ανάλογο ισχύει και με το θέμα της ακοής...δεν ακούμε όλοι το ίδιο για πολλούς και διαφόρους λόγους οι οποίοι αναφέρθηκαν σε προηγούμενα posts.

To ερώτημα τώρα είναι άλλο, πως γίνεται κάποιος να θεωρεί τον εαυτό του high-enda από τη στιγμή που απορρίπτει τον ήχο κάποιων μουσικών οργάνων λόγω χροιάς πρέπει να τονίσω δε πως μουσική μπορεί να παραχθεί ακόμα κι από....πέτρες.....ή κι από άλλα περίεργα μουσικά όργανα....γνωρίζουν ποιοί και πόσοι αυτές τις ηχητικές διαφορές ή μπερδεύουν την χροιά της πέτρας αυτής με το ταμ ταμ?
Πιστεύετε πως μπορεί κάποιοι να δοκιμάζουν ηχοσυστήματα με μουσικά έργα κλασικής μόνο μουσικής για παράδειγμα απορρίπτοντας κάποια άλλα λόγω του ότι δεν συμβαδίζουν με την αισθητική τους?

Στο ερώτημα τελικά αν ένας πρωτάρης αξίζει να ασχοληθεί με το βινύλιο παίζει ρόλο

1. Η αναγνώριση του ήχου και της χροιάς ( χρώμα) των διαφορετικών μουσικών οργάνων?
2. Η γνώση μόνο σε τεχνικά θέματα?
3. Η αισθητική που χαρακτηρίζει τον ακροατή?
4. Η μουσική του παιδεία?
5. Όλα αυτά μαζί?
6. Τίποτα απ' όλα αυτά?
7. Η ακουστική του δεινότητα? (σχετικό)
8. Το κληρονομικό χάρισμα?:143::143:
9. Η διαφορετική αντίληψη τελικά σχετικά με το φυσικό και το αφύσικο?
10. Μήπως τελικά ακούει αυτό που έχει πείσει τον εαυτό του ότι θέλει να ακούσει?

Τι παραφροσύνη νυχτιάτικα

Reaction score
4.250

Χμμμ, εγω που ακουω δηλαδη απο λαμπα και μ αρεσει, πρεπει να πραδεχτω οτι ενδεχομενως μ αρεσει ν ακουω λιγο λανθασμενα. Ειναι θα ελεγα ενα γλυκο λαθος. Οπως π.χ. μπορει να ειμαστε παντρεμενοι αλλα κανα βραδι εαν παμε μ εκεινη την ψηλη διμετρη Ουκρανεζα ειναι επισης λαθος, ενα γλυκο και ακριβο λαθος. Αφηστε μας ρε παιδια που και που να κανουμε και κανενα λαθος. Κωστα ακου και συ καμμια φορα απο πικαπ και λαμπα, μην θελεις να εισαι μια ζωη αναμαρτητος! :137::137:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.007
Απάντηση: Re: Χορηγός...Ονείρων

Βρε παλλικαρι,
Παρακολουθω τοσον καιρο τα post σου.
Ειλικρινα, δεν μπορω να καταλαβω, γιατι τοση πολυ ειρωνεια.
Δεν εχεις εξηγησει τελικα και σε εμας τους αδαεις.
Ποιος εισαι τελικα; Τι κανεις; Πως καταδεχεσαι να μας μιλας;
Πως καταναλωνεις τοσο πολυ χρονο για να βρεις ολες αυτες τις εικονες που βαζεις απο το youtube για εμας τους παρακατιανους;
Μη νομιζεις οτι περιμενω απαντησεις.
@σμενες τις εχω.
Φιλαράκι καλημέρα,
Είμαι από τη βιολογικά πιστοποιημένη γενιά των νέων αδαών.Η σύγχρονη αισθητική που με διακατέχει,δε συναινεί στην...ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.
Επαναφόρτισε στο σκουπάκι της γνώσης σου την φράση δεν έχω τίποτα να κρύψω και βάλε στον καταψύκτη του νου σου το ΄΄δεν ειρωνεύομαι αλλ'απολαμβάνω χωρίς να κουράζομαι΄΄ και κλείσε το διακόπτη.
Γιά να το πω και πιό...ποιητικά με τα λόγια του Τ.S.Eliot:
No! I am not Prince Hamlet, nor was meant to be;
Am an attendant lord, one that will do
To swell a progress, start a scene or two
Advise the prince; no doubt, an easy tool,
Deferential, glad to be of use,
Politic, cautious, and meticulous,
Full of high sentence, but a bit obtuse;
At times, indeed, almost ridiculous --
Almost, at times, the Fool.
Προς τί οι ερωτήσεις λοιπόν όταν δεν περιμένεις απάντηση,όταν δηλαδή δεν έχεις ελπίδα;:443:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ναι βρε παιδί μου αλλά, πιστεύω υπάρχουν αλλά φόρα με περισσότερο... φιλοσοφικο προσανατολισμό.

Γενικά στο Ελλάδα έχουμε πήξει από στοχασμούς, θεωρίες και ποιητές... Από ανθρώπους της πράξης και της δημιουργίας έχουμε έλλειψη...(sorry δε έψαξα για σχετικό βιντεο... :138:)

Αφηστε μας ρε παιδια που και που να κανουμε και κανενα λαθος. Κωστα ακου και συ καμμια φορα απο πικαπ και λαμπα, μην θελεις να εισαι μια ζωη αναμαρτητος!
Ουδείς αναμάρτητος... :142:

Reaction score
0

Να ρωτήσω κάτι?
Πως είναι δυνατόν να κρίνει κάποιος ότι το σύστημά του κάνει ορθή αναπαραγωγή της μουσικής βάση της εμπειρίας που έχει από την ακρόαση ζωντανής μουσικής?
Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι το ίδιο έργο από τους ίδιους μουσικούς θα ακουστεί εντελώς διαφορετικά μέσα στην ίδια αίθουσα αν αυτή είναι γεμάτη ή μισογεμάτη.
Μια ακουστική κιθάρα ακούγετε στο σαλόνι μου διαφορετικά όταν αυτό έχει χαλιά και διαφορετικά το καλοκαίρι που έχουμε σηκώσει τα χαλιά.
Όλοι εσείς που βάζετε στο πλατό σας ή στο cd σας μία ηχογράφηση και λέτε "Α ωραία σαν να είναι ζωντανό ακούγετε" ή "καμία σχέση με το ζωντανό, το σύστημα παίζει ψεύτικα" πως ακριβώς ξέρετε τις συνθήκες της ηχογράφησης για να το κρίνετε.
Πως ξέρετε τι ήθελε ο ηχολήπτης να περάσει και αν το πέρασε με βάση τα τεχνικά μέσα που είχε στη διάθεσή του και τον χώρο που εργαζόταν?
Η μικρή μου εμπειρία στις ηχογραφήσεις λέει ότι μικρόφωνο από μικρόφωνο μας δίνει και διαφορετικό ήχο, σίγουρα υπάρχουν άτομα που ξέρουν καλύτερα από εμένα, αλλά αν αυτό ισχύει που βρίσκετε όλα αυτά τα στοιχεία που επηρεάζουν τον ήχο μίας ζωντανής ηχογράφησης, τα εξισώνετε και βγάζετε το συμπέρασμα ότι αυτό που ακούτε έχει κάποια σχέση με τη ζωντανή μουσική?

Reaction score
10
Το πρώτο αναπαράγει με ακρίβεια ότι πληροφορία βρίσκεται αποθηκευμένη στο μέσο αποθήκευσης ενώ το δεύτερο, με τα τερτίπια του, πλησιάζει περισσότερο τη ζωντανή αίσθηση.
Συμφωνώ απόλυτα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Κώσταφτιά εγώ διαλέγω τα πάντα στο σύστημά μου έχοντας σαν αναφορά τον ζωντανό ήχο. Ό,τι με φερνει πιο κοντά το θεωρώ σωστό. Απλό δεν είναι;Λ.Σ.

Α, ναι, πολύ απλό, αλλά και ... πολύ λάθος. :144:

Άν σε κουράζει το σύστημα, τότε είναι για κλάματα. Ακούω κάθε μέρα μουσική περί τις 6 ώρες συνεχόμενα χωρίς ίχνος κόπωσης. Την ίδια γνώμη έχουν και οι συνακροατές μου, ενώ στο δικό τους σύστημα κουράζονται μετά από μία ώρα.
Ποτέ δεν αισθάνθηκα κούραση ούτε και οι άνθρωποι που ήταν μαζί μου, σε μια ζωντανή ακουστική συναυλία, καθήμενος στην 4 ή 5 σειρά σε διαφορετικές αίθουσες και χώρες.
Η ζωντανή μουσική, αυτή που εγώ εννοώ, η ακουστική, ΠΟΤΕ δεν κουράζει!!!
Πρέπει να έχεις πολύ περιορισμένες ή μάλλον καθόλου τέτοιες εμπειρίες. Λ.Σ.

Α, ναι, πολύ απλό, και ο dj στο μπαράκι που πήγα πριν 2 μέρες δεν ενοχλούνταν καθόλου από τη στάθμη που έπαιζε η μουσική μέσα στο μαγαζί, και με κοίταξε σαν εξωγήινο όταν του είπα να το χαμηλώσει λιγάκι (υποθέτω ότι ο ίδιος μετά από 10 χρόνια που παίζει στο μαγαζί αυτό κάθε μέρα, έχει τουλάχιστον 20db πτώση στο ακουόγραμμά του)... Εγώ έφυγα από κει (μετά από 1 ώρα) με εμβοές πάντως...:141:

Επίσης, όταν πάω σε γνωστό στέκι που παίζουν live Jazz, όπου τα κρουστά και τα πνευστά είναι χωρίς μικρόφωνο-ενισχυτή-ηχεία (τι να τα κάνουν σε κλειστό χώρο?) ναι μεν παίζει τέλεια το πράμα (μπρος στο αληθινό πιατίνι τύφλα νά'χει το ρίμπον) αλλά δεν αντέχω πάνω από ένα δίωρο με τίποτα, άσε που όταν πλησιάζω στο 1 μέτρο από τα ντραμς σε πολλά χτυπήματα κλείνω στιγμιαία τα (αντανακλαστικά) μάτια από την δύναμη του κρουστικού ήχου που χτυπάει το τύμπανό μου...

Ακόμα και στο σπίτι μου, όταν η κόρη μου παίζει πιάνο (είτε της κάνει μαθήματα η γυναίκα μου είτε εφαρμόζει όσα της λέει η δασκάλα στο ωδείο) ναι μεν το πιάνο ακούγεται τέλεια, καθότι φυσικό όργανο και καλοκουρδισμένο, αλλά στις 2 ώρες έχω πονοκέφαλο....

Τώρα εσύ αν ακούς Live μουσική και δεν έχεις ίχνος ακουστικής κόπωσης, μου θυμίζεις τον φίλτατο dj στο προχθεσινό μπαράκι... :142:

Και κάτι άλλο: Μην βάζεις στοίχημα για το τι εμπειρίες ζωντανής μουσικής έχω...

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Α, ναι, πολύ απλό, αλλά και ... πολύ λάθος. :144:

Α, ναι, πολύ απλό, και ο dj στο μπαράκι που πήγα πριν 2 μέρες δεν ενοχλούνταν καθόλου από τη στάθμη που έπαιζε η μουσική μέσα στο μαγαζί, και με κοίταξε σαν εξωγήινο όταν του είπα να το χαμηλώσει λιγάκι (υποθέτω ότι ο ίδιος μετά από 10 χρόνια που παίζει στο μαγαζί αυτό κάθε μέρα, έχει τουλάχιστον 20db πτώση στο ακουόγραμμά του)... Εγώ έφυγα από κει (μετά από 1 ώρα) με εμβοές πάντως...:141:

Επίσης, όταν πάω σε γνωστό στέκι που παίζουν live Jazz, όπου τα κρουστά και τα πνευστά είναι χωρίς μικρόφωνο-ενισχυτή-ηχεία (τι να τα κάνουν σε κλειστό χώρο?) ναι μεν παίζει τέλεια το πράμα (μπρος στο αληθινό πιατίνι τύφλα νά'χει το ρίμπον) αλλά δεν αντέχω πάνω από ένα δίωρο με τίποτα, άσε που όταν πλησιάζω στο 1 μέτρο από τα ντραμς σε πολλά χτυπήματα κλείνω στιγμιαία τα (αντανακλαστικά) μάτια από την δύναμη του κρουστικού ήχου που χτυπάει το τύμπανό μου...

Ακόμα και στο σπίτι μου, όταν η κόρη μου παίζει πιάνο (είτε της κάνει μαθήματα η γυναίκα μου είτε εφαρμόζει όσα της λέει η δασκάλα στο ωδείο) ναι μεν το πιάνο ακούγεται τέλεια, καθότι φυσικό όργανο και καλοκουρδισμένο, αλλά στις 2 ώρες έχω πονοκέφαλο....

Τώρα εσύ αν ακούς Live μουσική και δεν έχεις ίχνος ακουστικής κόπωσης, μου θυμίζεις τον φίλτατο dj στο προχθεσινό μπαράκι... :142:

Και κάτι άλλο: Μην βάζεις στοίχημα για το τι εμπειρίες ζωντανής μουσικής έχω...
Σου μιλώ για μήλα και συ μου απαντάς για πορτοκάλια. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε Λουκά. Μονίμως το παίζεις αδιάφορος κάθε φορά που στριμώχνεσαι. :605:

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βιν

Σου μιλώ για μήλα και συ μου απαντάς για πορτοκάλια. Λ.Σ.
λάθος.

μιλάμε για υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, και συ μιλάς για είδη μαναβικής.

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

....
To ερώτημα τώρα είναι άλλο, πως γίνεται κάποιος να θεωρεί τον εαυτό του high-enda από τη στιγμή που απορρίπτει τον ήχο κάποιων μουσικών οργάνων λόγω χροιάς πρέπει να τονίσω δε πως μουσική μπορεί να παραχθεί ακόμα κι από....πέτρες.....ή κι από άλλα περίεργα μουσικά όργανα....γνωρίζουν ποιοί και πόσοι αυτές τις ηχητικές διαφορές ή μπερδεύουν την χροιά της πέτρας αυτής με το ταμ ταμ?
Πιστεύετε πως μπορεί κάποιοι να δοκιμάζουν ηχοσυστήματα με μουσικά έργα κλασικής μόνο μουσικής για παράδειγμα απορρίπτοντας κάποια άλλα λόγω του ότι δεν συμβαδίζουν με την αισθητική τους?
.....
Ναι

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514