Av+behringer και φαση ηχειων

Reaction score
204
καλησπερα συνφορουμιτες...

το συστημα μου αποτελειται απο τα εξης...

Av yamaha 661
2 τελικοι behringer ep-1500 (οδηγουν τα 3 front ηχεια)
3 ηχεια basic bass της ΜΤΖ audio μπροστα (God bless Mr Τζωρτζακης)
και πισω 2 b&w 602 s2...(τα οδηγει ο 661)
πηγη για ταινιες ps3....

οταν θελω να ακουσω μουσικη ξεβυσματωνω τον 1 behringer που οδηγει τα μπροστα και του δινω balanced σημα απο το PC με καρτουλα την E-MU 0404 usb.

και ερχομαι στο προβλημα...

εν τελει μετα απο ερκετες δοκιμες κατεληξα οτι μου αρεσει περισσοτερο να ακουω μουσικη απο PC-behringer με αναποδα συνδεδεμενα τα ηχεια..(αναποδη φαση δηλαδη..εχει πιο καθαρο χαμηλο στα αυτια μου)

οταν ομως θα βλεπω ταινιες φανταζομαι οτι κατι δεν θα ειναι σωστο με αναποδα συνδεδεμενα τα L-R...
να συνδεσω αναποδα και το κεντρικο το οποιο επισης οδηγειται απο τον ep-1500??
τα πισω???

στο auto setup o yamaha βγαζει σφαλμα...αναγνωριζει δηλαδη την λαθος φαση..να το παραβλεψω??(κατα τα αλλα κανει κανονικα τις οποιες διορθωσεις του)

καμια ιδεα??

Υ.Γ πραγματικα μονο οταν συνδεσα τον τελικο απευθειας στην 0404 ειδα τις δυνατοτητες του behringer και των ηχειων...μεσω yamaha απλα δεν επαιζε ο τελικος....

Reaction score
1.772
Απάντηση: Av+behringer και φαση ηχειων

οταν το ελεγα εγω πριν χρονια πολλοι το ακουγαν κανεις δεν μπορεσε να το εξηγηση.

προφανως ειναι ιδιαιτεροτητα του συγκεκριμενου τελικου.

συνδεσε και το κεντρικο αναποδα και τα πισω για να μην εχεις ακυρωσεις στο πολυκαναλο και παραβλεψε τη λεει ο yamaha.

υ.γ.και που να βαλης ενα δικαναλο προενισχυτη (καλο)αναμεσα στην καρτα και στον behringer.

Reaction score
204

thanks back..

αυτο σκεφτομουν και εγω...!

στο θεμα του προενισχυτη...αν δεν αλλαξω πρωτα ηχεια η' χωρο...(παιζω σε χωρο 6.5χ5.5 σαλονι +κουζινα ενιαιο..) δεν με βλεπω να προχωραω! (

εναλλακτικος χωρος που θα εινια ιδανικος για τα ηχειακια μου ειναι ενα δωματιο 2.75χ3.50....(μικρος για ταινιες..αλλα επαιζαν φοβερα μουσικουλα τα μικρα basic)

μεχρι να κατασταλαξω που θα μεινει μονιμα το συστημα δεν κανω καποια αλλη αγορα..

Reaction score
2

Και εγώ ακούω μπροστά με μπέρι με ανάποδη φάση στα ηχεία (μεγάλη διαφορά!), αλλά δεν είχα σκεφτεί να αλλάξω την φάση και στα πίσω ηχεία! (κεντρικό δε χρησιμοποιώ).

Thanks last in line για του θέμα που άνοιξες! Πάω για την αλλαγή!

Reaction score
2

καλησπερα συνφορουμιτες...

το συστημα μου αποτελειται απο τα εξης...

Av yamaha 661
2 τελικοι behringer ep-1500 (οδηγουν τα 3 front ηχεια)
3 ηχεια basic bass της ΜΤΖ audio μπροστα (God bless Mr Τζωρτζακης)
και πισω 2 b&w 602 s2...(τα οδηγει ο 661)
πηγη για ταινιες ps3....

οταν θελω να ακουσω μουσικη ξεβυσματωνω τον 1 behringer που οδηγει τα μπροστα και του δινω balanced σημα απο το PC με καρτουλα την E-MU 0404 usb.

και ερχομαι στο προβλημα...

εν τελει μετα απο ερκετες δοκιμες κατεληξα οτι μου αρεσει περισσοτερο να ακουω μουσικη απο PC-behringer με αναποδα συνδεδεμενα τα ηχεια..(αναποδη φαση δηλαδη..εχει πιο καθαρο χαμηλο στα αυτια μου)

οταν ομως θα βλεπω ταινιες φανταζομαι οτι κατι δεν θα ειναι σωστο με αναποδα συνδεδεμενα τα L-R...
να συνδεσω αναποδα και το κεντρικο το οποιο επισης οδηγειται απο τον ep-1500??
τα πισω???
Eχω την εντυπωση πως απο την στιγμη που και τα δυο ηχεια ειναι συνδεδεμενα με τον ιδιο τροπο,τοτε δεν υπαρχει διαφορα στη φαση,(ειναι δηλαδη συμφασικα),γιατι το οριζεται οτι παιζουν σε αναποδη φαση?????

Reaction score
204

τα μπροστα L-R ειναι συμφασικα μεταξυ τους...(αν και αναποδα συνδεδεμενα με τον ενισχυτη δηλ. μαυρο -->κοκκινο)
τα υπολοιπα ομως??

για τα υπολοιπα ξεκινησα το ερωτημα...

Reaction score
2

τα μπροστα L-R ειναι συμφασικα μεταξυ τους...(αν και αναποδα συνδεδεμενα με τον ενισχυτη δηλ. μαυρο -->κοκκινο)
τα υπολοιπα ομως??

για τα υπολοιπα ξεκινησα το ερωτημα...
Eνοειται πως τα βαζεις ολα το ιδιο,αλλιως θα εχεις ακυρωσεις.

Reaction score
2

θυμηθηκα και κατι αλλο.Μπορει παρολο που ειναι συνδεμενα αναποδα κοκκιο-μαυρο,να ειναι συμφασικα γιατι ειναι και τα δυο συνδεδεμενα το ιδιο,αλλα το γουφερ δεν παλλεται πρως τα εξω αλλα προς τα μεσα....Ισως σε αυτο να οφειλεται η διαφορα στον ηχο,ειναι ομως σωστο???

Reaction score
204

σωστο η΄ λαθος δεν ξερω αν ειναι...παντως ο ηχος που παιρνω με αναποδα συνδεδεμενα μου αρεσει αρκετα καλυτερα με τα ηχεια που εχω..

παντως αν οι behringer αλλαζουν τη φαση οπως εχει ειπωθει...τοτε μηπως τα πισω ηχεια που οδηγει ο yamaha να τα συνδεα με τη σωστη φαση???
Το σκεπτικο μου ειναι οτι τα μπροστα με την αλλαγη φασης ερχονται στα ισια τους ενω τα πισω με την αλλαγη "χαλανε"....(δηλαδη εχω ακυρωσεις...)

προς το παρον τα εχω ολα με αναποση συνδεση..

Reaction score
2

σωστο η΄ λαθος δεν ξερω αν ειναι...παντως ο ηχος που παιρνω με αναποδα συνδεδεμενα μου αρεσει αρκετα καλυτερα με τα ηχεια που εχω..

παντως αν οι behringer αλλαζουν τη φαση οπως εχει ειπωθει...τοτε μηπως τα πισω ηχεια που οδηγει ο yamaha να τα συνδεα με τη σωστη φαση???
Το σκεπτικο μου ειναι οτι τα μπροστα με την αλλαγη φασης ερχονται στα ισια τους ενω τα πισω με την αλλαγη "χαλανε"....(δηλαδη εχω ακυρωσεις...)

Αν ισχυει αυτο με την φαση των μπερυ τοτε το αλλο θελει αλλιως......

Reaction score
1.772

ειχε παλια το Hitech ενα dvd για να τσεκαρης τη φαση.

μπορη ο μπερυ να κανη αναστροφη εσωτερικα και οταν τα βαλης αναποδα να ερχονται

στα ισα τους.

μπορης να φτιαξης και ενα cd με ροζ θορυβο και παιζοντας με ολα τα ηχεια μετρας με ενα

dbmeter και βλεπεις τι γινεται.

Reaction score
204

thanks back...

τη λυση με το dvd τη θυμαμαι...απλα ελεγα μηπως ειχε κανεις το ιδιο θεμα και επαιρνα καμια ετοιμη λυση..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.299
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007