WD-40 ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ-ΛΙΠΑΝΣΗ ΒΙΝΥΛΙΩΝ!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144
Απάντηση: WD-40 ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ-ΛΙΠΑΝΣΗ ΒΙΝΥΛΙΩΝ!

Φιλική συμβουλή: Πλύνε όσους δίσκους έχεις λερώσει με αυτό το λάδι, και παίζε τους δίσκους σου στεγνούς. Ο δίσκος είναι σχεδιασμένος να ζήσει μέσα στο φάκελό του για δεκαετίες. Αν τύχει να μείνει κλεισμένος εκεί μαζί με λάδια, αυτά θα ξεραθούν πάνω του, και θα κολλήσει και το χαρτί του φακέλου, και θα είναι πολύ δύσκολο να τον καθαρίσεις. Εκτός αυτού, το γεγονός ότι έχει εξαφανισθεί ο θόρυβος επιφανείας δεν σε βάζει σε υποψίες, ότι κόβει και τις αντίστοιχες συχνότητες από το εγγργραμμένο σήμα; Δηλαδή, αυτό το λάδι είναι το έξυπνο, και μπορεί να ξεχωρίσει τί είναι σκρατς και τί είναι μουσική. Πέταξέ το αυτό το πράμα, και μην ακούς τον κάθε παπάρα κομπογιανίτη.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: WD-40 ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ-ΛΙΠΑΝΣΗ ΒΙΝΥΛΙΩΝ!

Φιλική συμβουλή: Δηλαδή, αυτό το λάδι είναι το έξυπνο, και μπορεί να ξεχωρίσει τί είναι σκρατς και τί είναι μουσική. .
Λογικό να κόβει τις υψηλές!

Προς το παρόν το ψάχνω! Πάντως τουλάχιστον με το δικό μου αυτί, οι υψηλές είναι στην θέση τους! (Από την γεννήτρια ακούω 16000 hz. Παραπάνω δεν δοκίμασα!).

Μοιάζει, τα βινύλια, να έχουν αποβάλλει όλα τους τα ελαττώματα!

Φίλε Κώστα μήπως έχεις καμιά παλιά κεφαλή και βινύλιο για μια δοκιμή; Πίστεψέ με αξίζει τον κόπο!

:107:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

Έχω κάνει πολλές δοκιμές. Φτάνει, όχι άλλες.

Reaction score
141
ο Κωστας εχει δικιο,το δοκιμασα αυτο που λες με το αντισκοριακο σε ενα παλιο δισκο και το αποτελεσμα ηταν θλιβερο.Κατευθειαν ξεπλεινα τον δισκο και καθαρισα τη βελονα.Καλου κακου τα ξεματιασα κιολας.

Reaction score
1.187

Ας μην το δοκιμάσω τότε ούτε καν στους δανεικούς δίσκους που έχω εδώ στο σπίτι... :126:

Reaction score
11
ο Κωστας εχει δικιο,το δοκιμασα αυτο που λες με το αντισκοριακο σε ενα παλιο δισκο και το αποτελεσμα ηταν θλιβερο.Κατευθειαν ξεπλεινα τον δισκο και καθαρισα τη βελονα.Καλου κακου τα ξεματιασα κιολας.
Άλλο αντισκωριακό, άλλο WD-40! Άν είχες δοκιμάσει WD-40 θα κελαηδούσες μαζί με τους δίσκους!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: WD-40 ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ-ΛΙΠΑΝΣΗ ΒΙΝΥΛΙΩΝ!

.....
.. Οι δίσκοι ακούγονται σαν ψηφιακοί με λίγο περισσότερο θόρυβο!
....
..:111:.., ε ?

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WD-40 ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ-ΛΙΠΑΝΣΗ ΒΙΝΥΛΙΩΝ!

..:111:.., ε ?
Παιδιά δεν πειράζει! Μην το δοκιμάζετε! Δεν είμαι έμπορος WD-40!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WD-40 ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ-ΛΙΠΑΝΣΗ ΒΙΝΥΛΙΩΝ!

Παιδιά δεν πειράζει! Μην το δοκιμάζετε! Δεν είμαι έμπορος WD-40!

Μα δεν μίλησα για το προιόν αλλά για το αποτέλεσμα... (που έγραψες)

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WD-40 ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ-ΛΙΠΑΝΣΗ ΒΙΝΥΛΙΩΝ!

A! ναι αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντίληψης που λέει πως όταν παίζει καλά ένα ψηφιακό σύστημα ακούγεται σαν... αναλογικό, και όταν παίζει καλά ένα αναλογικό, (χωρίς θόρυβο, scrats, κτλπ.), ακούγεται σαν... ψηφιακό! Το έχω συναντήσει...

:142:

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WD-40 ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ-ΛΙΠΑΝΣΗ ΒΙΝΥΛΙΩΝ!

Eκτός και αν εννοείς το τεχνικό θέμα. Ε λοιπόν μια δοκιμή με παλιά κεφαλή και βινύλιο θα ... μιλήσει!

Reaction score
141
Άλλο αντισκωριακό, άλλο WD-40! Άν είχες δοκιμάσει WD-40 θα κελαηδούσες μαζί με τους δίσκους!

με WD 40 το δοκιμασα φιλε μου αλλα δεν το΄πιασες.
Για να κελαηδηση ο δισκος πρεπει να ειναι καθαρος και στεγνος.

Reaction score
11
με WD 40 το δοκιμασα φιλε μου αλλα δεν το΄πιασες.
Για να κελαηδηση ο δισκος πρεπει να ειναι καθαρος και στεγνος.
Και τι πρόβλημα σου έκανε;

:121:

Reaction score
11
Σαν να μπηκε μια κουβερτα μπροστα απο τα ηχεια.
Ξέρεις επειδή στο hobby μας οι λεπτομέρειες έχουν το ιδιαίτερο βάρος τους, πως έκανες την εφαρμογή; Γιατί εγώ το άριστο αποτέλεσμα το έχω με τον συγκεκριμένο τρόπο που περιγράφω!

Καλά είναι ενδιαφέρον ότι μέχρι τώρα κανείς δεν βρέθηκε να κάνει την δοκιμή όπως την προτείνω!

Reaction score
1.187

Πάντως πρέπει να ξέρεις ότι όλα αυτά τα λάδια καταστρέφουν τα πλαστικά μετά από μερικά χρόνια. Εγώ ακόμα κλαίω ένα ωραίο τηλεκατευθυνόμενο Nissan 300ΖΧ πού είχα. Ενα τέτοιο λάδι κατέστρεψε όλα τα πλαστικά μέρη της μετάδοσης (μειωτήρας, διαφορικό)
Είχαν πλαστικά γραναζάκια σε μεταλλικούς άξονες.

Σε μερικά χρόνια και οι δίσκοι αυτοί που λάδωσες θα έχουν παρόμοια τύχη. :104:

Reaction score
141
σε πιστονι ελατηρια παντως,εδω και μια δεκαετια ,το wd40,κανει πολυ καλη δουλεια.
Α!και καθαρισμα μπουζι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt