- Μηνύματα
- 5.776
- Reaction score
- 1.187
Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!
ΕΥΓΕ Κώστα! Τα είπες όλα. Και πολύ σωστά!!!
ΕΥΓΕ Κώστα! Τα είπες όλα. Και πολύ σωστά!!!
αφορουν το τεχνικς και αναφερονται στο παρακατω ριβιου τουΟλα αυτά τα τραγικά που περιγράφεις ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ το Technics αλλά κάποια άλλα "επαγγελματικά" πικαπ πλαστικούρες της πλάκας όπως είναι τα Numark, Gemini, Stanton κλπ.
To Technics είναι 10 κλάσεις παραπάνω γι αυτό και όλοι οι επαγγελματίες που σέβονται τον εαυτό τους το έχουν για μοναδική λύση
κλεφτηξέρω αυτό: Grand Prix Audio Monaco direct-drive :
γι αυτο κανουν αυτες τις δουλειες με τα σιντις που γελαμε σημεραΓενικά μιλώντας, ξέρετε σε κανένα στούντιο να έχουν πικάπ Hi-End, από αυτά τα πλουμιστά-πανάκριβα?
Βασιλη εκει ειναι και η ενσταση μκου - προτιμω ενα πιο απλο συστημα οπως Tα BD παρα ενα πολυπλοκο με ηλεκτρονικα που υποκεινται περισσοτερο στην φθορα του χρονουΜεγάλο λάθος . Ένα σοφιστικέ direct drive με καλό μοτέρ , ρότορα το ίδιο το πλατώ και επαρκή ηλεκτρονική υποστήριξη δεν έχει κανένα πρόβλημα.
παρα το αντιθετο που ισχυριζονται πολλοι, θα μου επιτρεψεις να εχω την προσωπικη αποψη του οτι μετραει τελεια δεν παιζει και υποχρεωτικα καλα.Εχουμε στη διάθεσή μας κάποιες εργαστηριακές μετρήσεις που να το αποδεικνύουν αυτό,ειδικά σε σχέση με τα κορυφαία DD της εποχής?
Αυτό ισχύει μερικώς.Λέω μερικώς διότι και να μήν υπήρχε η αδράνεια αμφιβάλλω αν το αποτέλεσμα θα ήταν ικανό να επηρεάσει το αυτί.Και κάτι τελευταίο, ως σημείωση. Όλοι η ηλεκτροκινητήρες που έχουν μαγνητικό σύστημα, και στα μικρά μοτέρ σαν αυτά των πικάπ, αυτή η λύση είναι μονόδρομος, έχουν «κόμπους» στην περιστροφή τους, κάθε φορά που κάποιος μαγνητικός πόλος τοποθετείται μπροστά στον πυρήνα του αντιστοίχου τυλίγματος. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η περιστροφή τους είναι ασταθής, καθώς όταν λειτουργούν υπό φορτίο, έχουν να αντιμετωπίσουν ικανή ροπή αδρανείας, πράγμα που εξομαλύνει πλήρως αυτό το φαινόμενο, είτε με ιμάντα, είτε με άμεση οδήγηση. Αν αυτό το χωράει το μυαλό σας, εντάξει, αν δεν το χωράει, ξέρω ‘γώ; Πάτε για ψάρεμα.
Πολλοί μηχανικοί υποστηρίζουν ότι η μάζα σε ένα πικάπ δέν είναι ικανή να περιορίσει πλήρως ή και μερικώς τους κραδασμούς.Η "μόδα" στις κατασκευές απο σπίτια μέχρι αεροπλάνα είναι το να είναι ελαφριές όσο δέν πάει.Ουσιαστικά η μάζα σκοπό έχει και μόνο να κρατάει σταθερή τη γωνιακή ταχύτητα.Όμως, αυτές οι υλοποιήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία έπασχαν από προβλήματα ακουστικής ανάδρασης, καθώς ελάχιστα ήταν τα μοντέλα που είχαν σασί κάποιας ικανής μάζας, ώστε να παρουσιάζουν αναισθησία σε εξωγενείς κραδασμούς.
Εδώ θα συμφωνήσω και θα χειροκροτήσω διότι πραγματικά το πιο δύσκολο στο πικάπ ειναι να κάνουμε ανεξάρτητο το πλατό απο το περιβάλλον.Δυστυχώς εξαιτίας της φύσης του μοτέρ είναι πιο δύσκολη η απομόνωση.Επίσης το rumble "υπολογίζει" τον θόρυβο του μοτέρ και όχι το μέσο κραδασμό που δέχεται το πικάπ απο τη γή,τα ηχεία κ.τ.λ. το οποίο δέυτερο μάλιστα αποτελεί και αιτία τριξίματος παραθύρων κ.τ.λ.Ακόμα δέν έχω δεί μία μέτρηση...Επίσης έχω παρατηρήσει οτι το mk2 δέν το έχεις σε εκτίμηση.Αφού σύμφωνα με το κείμενο έχει ικανά specs που ανταγωνίζονται τα πάντα...τί δέν σε καλύπτει??Συνοψίζοντας, είτε πρόκειται για ιμάντα, είτε για άμεση οδήγηση, αμφότερες οι λύσεις είναι ορθές, με την άμεση οδήγηση να δημιουργεί το πρόσθετο πρόβλημα της δυσκολίας στην ακουστική απομόνωση του πικάπ, κάτι που είναι παιχνίδι σε ένα πικάπ με ιμάντα και ανάρτηση. Αν αυτές οι δύο λύσεις δεν σας αρέσουν, δεν πειράζει, πάρτε κάτι χειρότερο και πιο εντυπωσιακό, με ακίδες και χωρίς ανάρτηση, με πλατώ πολλών κιλών, με ακρυλικό πλατώ φωτιζόμενο σε διάφορα χρώματα και σχέδια, και άλλες τέτοιες αηδίες. Δεν φταίει κανένας άλλος, η Linn και η Oracle φταίνε, γιατί αν έβγαζαν τα μοντέλα τους στα 1500 – 2000 ευρώ, θα τους είχαν πάρει τα σώβρακα. Μπορεί να μην το κάνουν επειδή είναι ίσως αδύνατο να πείσεις το νεοφερμένο κόσμο να ξεφύγει από τα ελεφάντινα πλατώ, τα πλαστικάκια, τις ακίδες, τα εξωτερικά μοτέρ κι όλες αυτές τις αηδίες.
Γενικότερα ξέρεις δέν είναι μόνο το πικάπ υποκατάστατο.Είναι η γενικότερη μαγκίά του εγώ ξέρω και έχω κατανοήσει το σύμπαν αλλα εσύ ψάχνεσαι, το γενικότερο ύφος ξερόλα που νομίζει οτι όλοι κοιτάν να τον κλέψουν και τα 7,840 Posts που έχει πετύχει σε ένα μόνο φόρουμ απο τα πολλά που γράφει.Επομένως τί να κάνουμε...ο καθείς έχει τα υποκατάστατα του...άλλος το πικάπ και άλλος τα πόστ.Εγώ είμαι μικρός ακόμα και δέν τα "χρειάστηκα" ακόμα.:143::142:Το πικάπ μου δεν είναι προέκταση –πόσο μάλλον υποκατάστατο- του πουλιού μου, δεν υπάρχει ανάγκη άλλωστε)…
το τελειο αυτου του κοσμου, θα ηταν πικαπ μαζας με αναρτηση - αλλα αρκετα ακριβη λυση - προσωπικα προτιμω τα μαζας, χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι γενικο για ολους, παρα απλα προσωπικη επιλογηΆρα τα πικάπ μάζας είναι καλύτερα από τα πικάπ με ανάρτηση;
κακομοιρη Νευτονα4)Και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: σε ποσοστό 99% ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ wow & flutter ούτε rumble ! ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ! ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ!
Mία πρόχειρη ερμηνεία: ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ BELT DRIVE τους με τα DIRECT DRIVE των μεγάλων εταιρειών, ενώ από την άλλη είναι αναγκασμένοι να πουλάνε ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ γιατί δεν μπορούν να κάνουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ! Κατάργησαν λοιπόν τους νόμους της φύσης και... ξεμπέρδεψαν!
ρωτω για τριτη φορα και απαντηση δεν παιρνω.Μπορείς να αναλύσεις γιατί είναι καλύτερο απο ένα stanton???Έχει καλύτερη απορόφηση κραδασμών μήπως??Και αν ναι πώς?Τί καινοτομίες έχει σε σχέση με ένα stanton.
οταν δουλευει - γιατι απο προβληματα του μκ2 σε αυτον τον τομεα, γεματο το ιντερνετκαι ένα άλλο
More than 1.6 kgf.cm stanton...αν το μόνο που σε ενοχλεί είναι αυτό.Σαν ίδια να μου φαίνονται....Απορώ βέβαια ένας audiophile τί το θέλει το pitch control αλλα,.,,,δέν βαριέσαι...
Ναι, και θα θέλει ζυγοστάθμιση, γιατί πάνω από τα 140 αρχίζει να χτυπάει. Με τέτοια επιχειρηματολογία, καλά σας κάνουν.ασχετο - το διαολοσαιτ δεν μου εβγαλε καινουργια ποστ ολη την ημερα και εχασα ολη την φαση, γι αυτο τα γραφω τετοια ωρα μαζεμενα.
Τελος στον φιλο τον Κωστα, που εχει μανια με τις διαφανες πλαστικουρες, ας διαβασει λιγο στην τεχνολογια υλικων, ποσο πιο ομοιομορφα ειναι τοποθετημενα τα μορια στο ακρυλικο - εξου και διερχεται το φως απο μεσα τους - και ποσο βασικο ειναι αυτο για ενα πλατο σε σχεση με την ανομοιομορφια αλλων υλικων- φανταστειτε σε ενα πλατω π.χ.ξυλινο να υπαρχει ενας ροζος στην μια του μερια.
Φαίνεται πως η δήλωση θα παραμείνει... ορφανή!"Δεν φαντάζεστε πόσο μυαλό κρύβεται πίσω από ένα pickup DIRECT DRIVE της...."
Αναζητείται ο πατέρας της δήλωσης που, κατά τα φαινόμενα, διαβάζει πολύ "LE MONDE DIPLOMATIQUE"...
:116:
Θα επιθυμούσα μία απάντηση απο τους υπέρμαχους και μη του συγκεκριμένου πικάπ.Εδώ θα συμφωνήσω και θα χειροκροτήσω διότι πραγματικά το πιο δύσκολο στο πικάπ ειναι να κάνουμε ανεξάρτητο το πλατό απο το περιβάλλον.Δυστυχώς εξαιτίας της φύσης του μοτέρ είναι πιο δύσκολη η απομόνωση.Επίσης το rumble "υπολογίζει" τον θόρυβο του μοτέρ και όχι το μέσο κραδασμό που δέχεται το πικάπ απο τη γή,τα ηχεία κ.τ.λ. το οποίο δέυτερο μάλιστα αποτελεί και αιτία τριξίματος παραθύρων κ.τ.λ.Ακόμα δέν έχω δεί μία μέτρηση...Επίσης έχω παρατηρήσει οτι το mk2 δέν το έχεις σε εκτίμηση.Αφού σύμφωνα με το κείμενο έχει ικανά specs που ανταγωνίζονται τα πάντα...τί δέν σε καλύπτει??
Φίλε μου πρέπει να καταλάβεις κάτι: το Pickup αυτό είναι ΦΕΤΙΧ, (αντικείμενο λατρείας), διεθνώς εδώ και .... ΣΑΡΑΝΤΑ χρόνια! Δεν είναι μόδα που θα περάσει! Κάνε λίγο googling και θα δεις!Θα επιθυμούσα μία απάντηση απο τους υπέρμαχους και μη του συγκεκριμένου πικάπ.
Δυστυχώς πάντως η μόδα δέν χτυπάει μόνο αυτοκίνητα και τσαντάκια...βλέπω χτυπάει και τα hi fi τώρα...
Το ζήτημα είναι οτι ενώ είναι μέτριο τεχνολογικά σε σχέση με κάτι άλλα το παρουσιάζετε ως hi end και ως καλύτερο απο τον ανταγωνισμό του-stanton- και μάλιστα αναπόδεικτα.Αν είναι το φετίχ τότε...πάσο...Φίλε μου πρέπει να καταλάβεις κάτι: το Pickup αυτό είναι ΦΕΤΙΧ, (αντικείμενο λατρείας), διεθνώς εδώ και .... ΣΑΡΑΝΤΑ χρόνια! Δεν είναι μόδα που θα περάσει! Κάνε λίγο googling και θα δεις!
Eπίσης ο κ. Τσαντουλής είπε εδώ να μιλάμε μόνο για ultra high end!
Αν συμφωνείτε όλοι συνεχίζουμε την συζήτηση περί SL-1200 μια ...γειτονίτσα παρακάτω, δηλαδή εδώ:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=68954
:107:
Άντε πάλι με το STANTON. (Oύτε υδραυλικό σύστημα που να κατεβάζει την βελόνα μαλακά στον δίσκο δεν έχει, τουλάχιστον το STR8-60!)Το ζήτημα είναι οτι ενώ είναι μέτριο τεχνολογικά σε σχέση με κάτι άλλα το παρουσιάζετε ως hi end και ως καλύτερο απο τον ανταγωνισμό του-stanton- και μάλιστα αναπόδεικτα.Αν είναι το φετίχ τότε...πάσο...