BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Θα επιθυμούσα μία απάντηση απο τους υπέρμαχους και μη του συγκεκριμένου πικάπ.

Δυστυχώς πάντως η μόδα δέν χτυπάει μόνο αυτοκίνητα και τσαντάκια...βλέπω χτυπάει και τα hi fi τώρα...
Το ΜΚ2 είναι ένα τεχνικά άρτιο πικάπ και με καλύπτει σχεδόν σε όλα. Πρόκειται για ένα κορυφαίο πικάπ, ανεξαρτήτως τιμής. Δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και, φυσικά, δεν υπάρχει καμιά σύγκριση με αυτές τις αηδίες της Stanton με τον ευθύ βραχίονα, που εισάγει τεράστιο σφάλμα ανάγνωσης.

Το μόνο που δεν με καλύπτει πλήρως είναι η όποια ευαισθησία του στην ακουστική ανάδραση, η οποία είναι αξιοσημείωτη, εφάμιλλη των πλαστικών πικάπ με ακίδες, αλλά δεν μπορεί να φθάσει ένα πικάπ με ανάρτηση και ιμάντα, (Linn, Systemdeck, Manticore, Thorens, Dual, Oracle).

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Το ΜΚ2 είναι ένα τεχνικά άρτιο πικάπ και με καλύπτει σχεδόν σε όλα. Πρόκειται για ένα κορυφαίο πικάπ, ανεξαρτήτως τιμής. Δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και, φυσικά, δεν υπάρχει καμιά σύγκριση με αυτές τις αηδίες της Stanton με τον ευθύ βραχίονα, που εισάγει τεράστιο σφάλμα ανάγνωσης.

Το μόνο που δεν με καλύπτει πλήρως είναι η όποια ευαισθησία του στην ακουστική ανάδραση, η οποία είναι αξιοσημείωτη, εφάμιλλη των πλαστικών πικάπ με ακίδες, αλλά δεν μπορεί να φθάσει ένα πικάπ με ανάρτηση και ιμάντα, (Linn, Systemdeck, Manticore, Thorens, Dual, Oracle).
Αυτός είναι "στραβός"??
http://www.sme.ltd.uk/uploads/images/seriesvbig.jpg

Reaction score
777
Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Άντε πάλι με το STANTON. (Oύτε υδραυλικό σύστημα που να κατεβάζει την βελόνα μαλακά στον δίσκο δεν έχει, τουλάχιστον το STR8-60!)

Μα φίλε μου σου έδειξα τις επίσημες προδιαγραφές της εταιρείας από τις οποίες φαίνεται πως ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΗ! Τι άλλο να πούμε επ' αυτού;

:107:
Ναι και εγώ σου έστειλα το αμέσως χαμηλότερο μοντέλο που είχε τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με το mk2...:107:

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Eπι τέλους! Όσο για το θέμα της ανάδρασης η TECHNICS λέει ότι το ΜΚ VI (6) είναι πολύ βελτιωμένο και ελάχιστα ακριβότερο! (Αλλά φίλε Κώστα τα απορροφητικά πόδια που έχουν θέση ανάρτησης, δεν είναι αποτελεσματικά; Ειλικρινά το ρωτάω γιατί εγώ, παίζοντας σε σχετικά χαμηλές εντάσεις βέβαια, αλλά και με το pick up πολύ κοντά στα ηχεία, δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο ORIGINAL.).

Reaction score
777
Για να μήν παπαραλογώ... την ίδια φθήνια στο σχεδιασμό που βλέπετε εσείς σε ένα stanton βλέπω και εγώ σε ένα mk2 συγκριτικά με ένα hi end.Απο το σύστημα "ακουστικής ανάδρασης" τα γελοία αυτά ποδαράκια που έχει, τον βραχίονα τον οποίον μόνος να τον έφτιαχνα καλύτερος θα ήταν αλλα και τα υλικά που είναι κατασκευασμένο.Τώρα στο google θα βρείτε απο αστείο dj που βρήκε τη θεία φώτιση σε αυτό, απο φιγουρατζή hi fidελά που νομίζει οτι θα βρεί έτσι τη χαμένη παιδική ηλικία του μέχρι και πολλά παράπονα απο το μοτέρ που τρίζει μέχρι και τη βελονα που πηδάει σε κάποιο μπασο.Για λεπτομέρειες διαβάστε τα links του thanasik ή ψάχτε στο google.Εγώ βαριέμαι να ψάχνω μεταξύ των παραπάνω βαρεμένων να βρίσκω απαντήσεις.Προτιμώ να τις σκεφτομαι μόνος...ή με μικρή παρέα.:123:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Σόρρυ, εγώ φταίω που δεν ήμουν σαφής. Εννοώ ο βραχίονας δεν τοποθετεί την κεφαλή υπό την κατάλληλη γωνία εκτροπής, η οποία πρέπει να υπάρχει σε όλους τους ορθά σχεδιασμένους ακτινικούς βραχίονες, και τους ίσιους, και τους σχήματος S, και τους σχήματος J.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Σόρρυ, εγώ φταίω που δεν ήμουν σαφής. Εννοώ ο βραχίονας δεν τοποθετεί την κεφαλή υπό την κατάλληλη γωνία εκτροπής, η οποία πρέπει να υπάρχει σε όλους τους ορθά σχεδιασμένους ακτινικούς βραχίονες, και τους ίσιους, και τους σχήματος S, και τους σχήματος J.
Χμμμ...Έτσι κάτι γίνεται...Βέβαια απο την άλλη απορώ πως μία εταιρεία μαζικής παραγωγής οπου αντιγράφει ένα προιόν δέν το σκέφτηκε αυτό και το σκεφτήκαμε εμείς αλλα...αει στο καλό να πάει...

Διόρθωση....Σε αυτό
http://www.stantondj.com/v2/t50_big.html
Βλέπω οτι ο βραχίονας έχει αυτή την δυνατότητα.Χάνω κάτι????

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Αλλά φίλε Κώστα τα απορροφητικά πόδια που έχουν θέση ανάρτησης, δεν είναι αποτελεσματικά; Ειλικρινά το ρωτάω γιατί εγώ, παίζοντας σε σχετικά χαμηλές εντάσεις βέβαια, αλλά και με το pick up πολύ κοντά στα ηχεία, δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο ORIGINAL.

Όσο καλά και να είναι, παρέχουν υψίσυχνη απόσβεση, είναι σκληρά, κάτι απαραίτητο για τη δουλειά που το θέλουν οι επαγγελματίες. Εντονα προβλήματα ανάδρασης δεν έχει, τουλάχιστον εγώ δεν το έχω ακούσει να βουίζει σε υψηλές εντάσεις, αλλά στην απόδοση των χαμηλών έχω την αίσθηση πως δεν φθάνει ένα πικάπ με μαλακή ανάρτηση. (Επίσης, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κατήργησαν τις 78 στροφές του ΜΚ4, αλλά μικρό το κακό. Έχω ένα Garrard γι' αυτή τη δουλειά).

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!

Ναι, χάνεις.
Τί χάνω???Απάντηση μετά τις διαφημίσεις γιατί πάω για καφέ...να δώ και καμια γκόμενα βρε αδερφέ!!!!Τί νομίζεις σήμερα με βινύλια και μ@#$%& ξέρεις πώς πέφτουν???

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!

Τί χάνω???Απάντηση μετά τις διαφημίσεις γιατί πάω για καφέ...να δώ και καμια γκόμενα βρε αδερφέ!!!!Τί νομίζεις σήμερα με βινύλια και μ@#$%& ξέρεις πώς πέφτουν???
Aς με συγχωρέσει ο κ. Τσαντουλής!

Φίλε μου ρίξε μια ματιά:

o.k?

Reaction score
777

Aς με συγχωρέσει ο κ. Τσαντουλής!

Φίλε μου ρίξε μια ματιά:
o.k?

Όχι...Και σε παρόμοιο άρθρο για το mk2 πιθανότατα να βρείς τα ίδια χαρακτηριστικά.Η φιλοσοφία κατασκευής είναι η ίδια...και για μισό λεπτό...οι πιο διάσημοι dj χρησιμοποιούν mk2.Τί μου λέτε άλλη φιλοσοφία???Μήπως οι dj είναι audiophile????:142::123:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIREC

Καλά κρασιά...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.904

Επίσης, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κατήργησαν τις 78 στροφές του ΜΚ4, αλλά μικρό το κακό. Έχω ένα Garrard γι' αυτή τη δουλειά.
link

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIREC

o.k?

Ρε συ το πρόβλημα είναι ότι μοιάζουν....δεν το καταλαβαίνεις ; !!!

Άμα δεν ξεχωρίζει το πικάπ μου.....τι να το κάνω ;!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.904

Όσο καλά και να είναι, παρέχουν υψίσυχνη απόσβεση, είναι σκληρά, κάτι απαραίτητο για τη δουλειά που το θέλουν οι επαγγελματίες. Εντονα προβλήματα ανάδρασης δεν έχει...
link1

link2

Reaction score
8
Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

costas EAR

να κι ένα EAR πικάπ!

Να το πάρω?

EAR Disc Master Turntable
επ ευκαιρια το κορυφαιο μοντελο του δεν ειναι ντιρεκτ ντραιβ και εχει δυο βραχιονες

The Disc Master uses an arrangement of opposing magnets to drive the platter, virtually eliminating any motor noise from the record/stylus interface. With no belt between the platter and the motor, there is no way for vibrations to travel through to the stylus

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Αγνωστο παραμένει εντούτοις, η ροπή που εξασκείται με την μέθοδο αυτή των opposing magnets και αν αυτή είναι ικανοποιητική, καθ΄οτι το πλατώ το κόβω για... κατηγορίας φτερού στον άνεμο... :121:

JL_

Reaction score
19
Τα ισχυρά μαγνητικά πεδία που δημιουργούνται από τέτοιες διατάξεις και μαγνητικά πηγάδια, δεν επηρεάζουν τις κεφαλές, μόνο τα μοτέρ το κάνουν αυτό;

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef