BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Reaction score
8
Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

οχι

Two aligned opposing magnetic fields are perfectly aligned one on top of the other, thereby rejecting each other. The magnetic fields are completely shielded from the outside through the careful application of very sophisticated materials.

Reaction score
8

α και μια και μιλαμε για μετρησεις, αν και αυτο δεν μου λεει τιποτα, η κλιαροντιο αναφερει ακριβεια περιστροφης του μοτερ 0.05%, οποιος εχει γνωσεις καταλαβαινει οτι απλα δεν υπαρχει θεμα συγκρισης

G60

Reaction score
0
Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

α και μια και μιλαμε για μετρησεις, αν και αυτο δεν μου λεει τιποτα, η κλιαροντιο αναφερει ακριβεια περιστροφης του μοτερ 0.05%, οποιος εχει γνωσεις καταλαβαινει οτι απλα δεν υπαρχει θεμα συγκρισης
http://www.vinylengine.com/library/sansui/sr-525.shtml
Wow and flutter: less than 0.03% WRMS

Eτος κατασκευής,μεταθανάτια εποχή του Νώε:605:
Το "μηδενικό" αποτέλεσμα που ισχυρίστηκε κάποιος απέχει πολύ απ το 0.03%.

Reaction score
8

ουφ

Speed Accuracy
Speed accuracy will usually be specified in percent %. Broadcast standards accuracy is 0.3% and this is a good figure to expect. to get an idea of the impact of speed accuracy, a 3.3% change in speed will alter pitch one half step. 6% is a full sharp or flat. So, 0.3% is a good margin. Most hi quality turntables will beat this figure

Wow and Flutter
Speed Stability is specified as Wow and Flutter. Wow being slow variations in speed and Flutter being fast variations. The measurement is in % and is an average or weighted value. Good numbers for a belt drive design are less than 0.1% and for a direct drive 0.05%. Inexpensive direct drive systems are more apt to have higher flutter. This can be audible as a shimmering to the sound, most noticeable in piano recordings. A good additional measurement for direct drive systems is a peak wow and flutter measurement. This can reveal the sonically audible variations that don't show in the average measurement. Hi Peak Flutter levels cause a smearing of hi frequency detail.

Reaction score
8

ακριβεια περιστροφης =Speed Accuracy

Broadcast standards accuracy is 0.3% and this is a good figure

clearaudio = 0.05%

Reaction score
8

καταλαβατε τωρα μιας και το αναφερετε εδω και τοσες σελιδες οτι η μετρηση Wow and Flutter ειναι ψιλομαπα;

Οπως και ψιλομαπα ειναι και η μετρηση της κλιαροντιο και γενικα οι μετρησεις -αυτακια εχετε και ακουτε

Ξερω κατι μαρκες ανισχυτικων που μετρανε τελεια, αλλα για μενα ειναι τελειως μαπες σαν ακουσμα.

Ειναι σαν να μου λετε οτι ενα ηχειο επειδη εχει σουπερ τουιτερ και μετραει περισσοτερο φασμα στις ψηλες ακουγεται οπωσδηποτε καλυτερα απο ενα αλλο που φτανει μεχρι τους 18.000, αμ δε...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

http://www.vinylengine.com/library/sansui/sr-525.shtml
Wow and flutter: less than 0.03% WRMS

Eτος κατασκευής,μεταθανάτια εποχή του Νώε:605:
Το "μηδενικό" αποτέλεσμα που ισχυρίστηκε κάποιος απέχει πολύ απ το 0.03%.
G60 επειδή σε βλέπω να επιμένεις, τι έχεις σπουδάσει αν επιτρέπεται, γιατί οι δικές μου σπουδές δεν μου επιτρέπουν να παρασύρομαι από γελοίες μετρήσεις των διαφόρων εταιριών (που φτιάχνουν καρφίτσες μέχρι αυτοκίνητα...) :143:

Μόνον ένας ΗΛΙΘΙΟΣ θα κατασκεύαζε πλατώ 15 kg που θα είχε wow & flutter μεγαλύτερο από ένα πλατώ 3 kg...

G60

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

G60 επειδή σε βλέπω να επιμένεις, τι έχεις σπουδάσει αν επιτρέπεται,
Βοηθός σκουπιδιάρη....:605:

γιατί οι δικές μου σπουδές δεν μου επιτρέπουν να παρασύρομαι από γελοίες μετρήσεις των διαφόρων εταιριών (που φτιάχνουν καρφίτσες μέχρι αυτοκίνητα...) :143:
Κάτι αυτοκίνητα που έβγαζε η sansui τα στμάτησε εε?:616:
Μπράβο,καιρός να ασχοληθεί με το hifi μπας και ανταγωνιστεί τη linn:135:

Μόνον ένας ΗΛΙΘΙΟΣ θα κατασκεύαζε πλατώ 15 kg που θα είχε wow & flutter μεγαλύτερο από ένα πλατώ 3 kg...
Στα 15kg το ζύγισες εσύ?
Για δοκίμασέ το και με αναλογική ζυγαριά....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Το κακό με σένα είναι ότι δεν αντιλαμβάνεσαι και τι λέω... :108:

Reaction score
777
Με έχει μπερδέψει και εμένα η διαφορά του wow & flutter με του speed accuracy...Θα το ψάξω....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Χοντρικά W&F είναι μικρομεταβολές ταχύτητας (που είναι ακουστές γιατί εμπίπτουν στο ακουστικό φάσμα) ενώ speed accuracy είναι ένα απόλυτο νούμερο 33,33 rpm (το οποίο και 33,1 να είναι, μόνον με ακουστικό τονο η ορισμένα μουσικά όργανα ακούγεται)

Σε ένα βαρύ πλατώ το w&f λογικά και επιστημονικά και τεχνοκρατικά και θεωρητικά είναι πάντα μικρότερο από ένα ελαφρύ πλατώ, εκτός αν κάποιος ηλίθιος κατασκευαστής η χρήστης τρίψει με γυαλόχαρτο τα bearings (λέω μιά περίπτωση... :142:)

ΥΓ: Μιλάμε εννοείται πάντα για ένα αξιόπιστο τροφοδοτικό και για ένα αξιόπιστο μοτερ...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

...Σε ένα βαρύ πλατώ το w&f λογικά και επιστημονικά και τεχνοκρατικά και θεωρητικά είναι πάντα μικρότερο από ένα ελαφρύ πλατώ, εκτός αν κάποιος ηλίθιος κατασκευαστής η χρήστης τρίψει με γυαλόχαρτο τα bearings (λέω μιά περίπτωση... :142:)
Και εδώ παίζει ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ το στρώσιμο, το ροντάρισμα του πλατώ (των bearings και του άξονα) το οποίο θέλει τις ωρίτσες του για να φτάσει στη σωστή απόδοση του...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.987

Χοντρικά W&F είναι μικρομεταβολές ταχύτητας (που είναι ακουστές γιατί εμπίπτουν στο ακουστικό φάσμα) ...
Γιατί; Θα μπορούσαν και να μην εμπίπτουν;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Γιατί; Θα μπορούσαν και να μην εμπίπτουν;
Ας πούμε (αν και δεν έχει σχέση με αυτή καθ' αυτή την κατασκευή του πικάπ) αν ο δίσκος έχει μια αραιή κυμάτωση, ουσιαστικά η συχνότητα της είναι 33 κύκλοι στα 60 sec - δηλ. 0,55Ηz (μη εμπίπτουσα στο ακουστικό φάσμα...)

Reaction score
968
Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

0.01% speed accuracy:

http://integratedhome.co.za/ImportedAudioEquipment/Opera/Turntables/tabid/104/Default.aspx

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Με έχει μπερδέψει και εμένα η διαφορά του wow & flutter με του speed accuracy...Θα το ψάξω....
Το Wow & Flutter θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως "τρεμούλιασμα" της περιστροφής.

Αντίθετα το speed accuracy είναι αυτό που λέει η λέει απόκλιση από το ιδανικό των 33,33 rpm

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Το Wow & Flutter θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως "τρεμούλιασμα" της περιστροφής.

Αντίθετα το speed accuracy είναι αυτό που λέει η λέει απόκλιση από το ιδανικό των 33,33 rpm
Νομίζω το πιό βασικό είναι το wow & flutter....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.878
Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

ακριβεια περιστροφης =Speed Accuracy

clearaudio = 0.05%
για το τεκνίκς 1200-1210 αντίστοιχα:

Speed Accuracy 0.003%

δυστυχώς ή ευτυχώς, από το κλιαρόντιο βγάζει ακριβέστερες τιμές...

και σε Speed Accuracy και σε wow & flutter το τεκνίκς το σκίζει το clearaudio.

Δεν έχει άδικο ο μεσιέ ΚΑΒ που λέει το εξής:

The Frequency Generator Servo Control on the '1200 produces the most consistent rotational accuracy of any known drive system.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

για το τεκνίκς 1200-1210 αντίστοιχα:

0.003%

δυστυχώς ή ευτυχώς, από το κλιαρόντιο βγάζει ακριβέστερες τιμές...

και σε Speed Accuracy και σε wow & flutter το τεκνίκς σκίζει το clearaudio.
:446:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef