Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
1.213
Απάντηση: Συν-αίσθημα

Tα αρνητικά συναισθήματα είναι άχρηστα γιατί δρουν σαν δηλητήριο όχι μόνο για το σώμα μας αλλά και για την ψυχή μας...ιδίως όταν αυτά γίνονται επικίνδυνα για την ψυχική και σωματική ακεραιότητα των άλλων ανθρώπων....:121:

Επίσης συναισθηματικά κατάλοιπα μιας εποχής η κατάστασης που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε.... άχρηστα και αυτά:142:

Mηπως δεν θα επρεπε να θυμωνω , να θλιβομαι ,να μισω ? Ποιανης εποχης καταλοιπα ειναι ολα αυτα τα συναισθηματα ...να το ξερω να την ξεπερασω πια και να ξανανιωσω ποτε ξανα τετοια πραγματα..:138:

Αλλα επειδη δεν το βλεπω ρεαλιστικο και επειδη νιωθω οτι καπου εχουν και αυτα την δικη τους χρησιμοτητα λεω να προσπαθησω απλως να πετυχω μια εξισορροπηση.:137:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση:Τίποτε δεν πάει χαμένο στη...χαμένη μας Ψυχή

Tα αρνητικά συναισθήματα είναι άχρηστα γιατί δρουν σαν δηλητήριο όχι μόνο για το σώμα μας αλλά και για την ψυχή μας...ιδίως όταν αυτά γίνονται επικίνδυνα για την ψυχική και σωματική ακεραιότητα των άλλων ανθρώπων....:121:
Επίσης συναισθηματικά κατάλοιπα μιας εποχής η κατάστασης που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε.... άχρηστα και αυτά:142:
Η θωράκιση του εαυτού μας είναι το εμβόλιο που δεν επιτρέπει τους συναισθηματικούς ιούς των άλλων να τον τρώσουν...Όλα τ'άλλα ακούγονται σα φωνές κολασμένων αγγέλων που προσπαθούν να βρουν ακόμα το ρυθμιστή της κακοδαιμονίας τους στα συναισθήματα των άλλων.
Θα ήταν δύσκολο ν'απαριθμήσει κανείς τα έργα τέχνης που έμειναν αθάνατα και των οποίων το έναυσμα υπήρξαν αρνητικά συναισθήματα(π.χ. η λογοτεχνία του Edgar Allan Poe,η Guernica του Picasso,το ΄΄Θωρηκτό Ποτέμκιν΄΄ του Αϊζενστάϊν κ.α.) επειδή είναι...αμέτρητα.:612:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Meletov...άση

[youtube]jF5G0qufBcE[/youtube]
Χτύπησες φλέβα...χρυσού.Και εις ανώτερα να διασχίσεις την αρτηρία των διαμαντιών(βρε:142:)

Reaction score
1.213
Απάντηση: Meletov...άση

Και εις ανώτερα να διασχίσεις την αρτηρία των διαμαντιών(βρε:142:)

Την διασχιζω προ πολλου...τωρα κοιταω απλως ποιο θα κλεψω..:137:

[YOUTUBE]p_MajCI6AiE[/YOUTUBE]

Reaction score
8
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Παλι καλα που ξεπερασαμε το σταδιο του λουκουμα, γιατι νομιζα οτι διαβαζα το σαιτ της κουζινας της μαμας.

τα αρνητικα συναισθηματα σε κανουν να ζεις και να σκεφτεσαι
Θανασης

[YOUTUBE]bU0DxJVWhGw[/YOUTUBE]

Aληθεια Λουκα, ποσο παει η καινουργια κασετινα με τα βινυλια των ντορς - στειλε πιεμ

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Aν μάθεις πόσο πάει,φοβάμαι πως θα θες να φύγεις από τα...Windowς:116:

Reaction score
8

ωχ. προκαταβολικα

Reaction score
40

Mηπως δεν θα επρεπε να θυμωνω , να θλιβομαι ,να μισω ? Ποιανης εποχης καταλοιπα ειναι ολα αυτα τα συναισθηματα ...να το ξερω να την ξεπερασω πια και να ξανανιωσω ποτε ξανα τετοια πραγματα..

Kανονικά όχι αλλά είναι λίγο δυσκολάκι για σένα όπως καταλαβαίνω. Ποιας εποχής κατάλοιπα είναι όλα αυτά?
Μιας άλλης εποχής τόπου και χρόνου
:143:

Αλλα επειδη δεν το βλεπω ρεαλιστικο και επειδη νιωθω οτι καπου εχουν και αυτα την δικη τους χρησιμοτητα λεω να προσπαθησω απλως να πετυχω μια εξισορροπηση.:137:
Κάποιος κάπου κάποτε ονόματι Έμμετ Φοξ είχε πει τα εξής:
-''Υπάρχουν στ' αλήθεια δύο συναισθήματα που μπορεί ένας άνθρωπος να νιώσει: η αγάπη και ο φόβος. Υποτίθεται βέβαια πως είναι πολύ περισσότερα, αλλά αυτό είναι αυταπάτη. Όλα τα άλλα, αν αναλυθούν, θα αποδειχτεί ότι αντιστοιχούν είτε στην αγάπη είτε στο φόβο''- Ο θυμός από την άλλη είναι ένας μεταμφιεσμένος φόβος (δεν θα αναλύσω τα αυτονόητα Μελέτη)ενώ η ζήλια, η κατάκριση, ο εγωισμός είναι αλλοτροπικές μορφές του θυμού δηλ του φόβου....
Από την άλλη η χαρά, το ενδιαφέρον, η αίσθηση της επιτυχίας και της εκπλήρωσης, η εκτίμηση της τέχνης, είναι αλλοτροπικές μορφές της αγάπης.

Τώρα τα αρνητικά συναισθήματα σε κάνουνε να ζεις και να σκέφτεσαι αυτό που έγραψε ο Θανάσης δεν συμφωνώ γιατί αυτά επηρεάζουν την σκέψη και τη λογική..

Επίσης αυτό που είπε ο Bhutia ότι δηλαδή ''Θα ήταν δύσκολο ν 'απαριθμήσει κανείς τα έργα τέχνης που έμειναν αθάνατα και των οποίων το έναυσμα υπήρξαν αρνητικά συναισθήματα(π.χ. η λογοτεχνία του Edgar Allan Poe,η Guernica του Picasso,το ΄΄Θωρηκτό Ποτέμκιν΄΄ του Αϊζενστάϊν κ.α.) θέλω να πω πως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα....
Η τέχνη γενικότερα είναι μια μορφή έκφρασης η λύτρωση των συναισθημάτων, η σκιαγράφηση και δικαίωση των σκέψεων, ιδεών. Στην πραγματικότητα γίνεται ένας ξορκισμός όλου αυτού του αρνητικού συναισθηματικού φορτίου.
Είναι η ανάγκη του ανθρώπου να ξεπεράσει τον εαυτό του και να κινηθεί από την αισθητική-ορατή-υλική μορφή της προς το συμβολικό-μη υλικό περιεχόμενό της και το αντίθετο....
Η αγάπη από την άλλη που είναι εξ ορισμού καλό συναίσθημα είναι παραγωγική που μέσω αυτής έχουν δημιουργηθεί τα μεγαλύτερα έργα τέχνης.

Ακόμα και ο Edgar Allan Poe δημιούργησε τέχνη από αγάπη που είχε για την λογοτεχνία ο Picasso από την αγάπη που είχε για την ζωγραφική κλπ.
Φυσικά όλα τα έργα τέχνης περνούν από το φίλτρο της προσωπικής εμπειρίας του καλλιτέχνη και την ανάγκης του να δημιουργήσει έναν φανταστικό κόσμο με σύμβολα μια άλλη μορφή γλώσσας....

Μελέτη γι'αυτό που έγραψες πιο πάνω..
Mηπως δεν θα επρεπε να θυμωνω , να θλιβομαι ,να μισω ? Ποιανης εποχης καταλοιπα ειναι ολα αυτα τα συναισθηματα ...να το ξερω να την ξεπερασω πια και να ξανανιωσω ποτε ξανα τετοια πραγματα..
http://www.youtube.com/watch?v=hQfUfJQR4Vk

Τα ρούχα μου παλιώσανε και πέφτουν
σαν χρεοκοπημένες κυβερνήσεις...
Γέρασα μ' ένα παιδικό παντελονάκι
και το πλοίο δε φάνηκε ακόμη...
Σε σφίγγω πιο πολύ γιατί κρυώνω
το κορμί μου δρόμος, που εκτελούνται δημόσια έργα
κομπρεσέρ μ' ανοίγουν και με κλείνουν...
Τράβα λίγο τη κουρτίνα να με δεις
έγινα διάδρομος για στρατιωτικά αεροπλάνα
Και το μυαλό μου, αποθήκη, για ραδιενεργά κατάλοιπα...
:138:
Μέτρα ασφαλείας πήρανε, για την αναπνοή μου
και σε πολυεθνικό μονόδρομο, το μέλλον μου δώσαν αντιπαροχή

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα...

Έτσι ζω προκαταβολικά το παρελθόν μου
και με δυο γυμνά καλώδια για χέρια
αγκαλιάζω τα ψηλά σου volt για στερνή φορά

Φοβάμ (σ)αι

Reaction score
1.213

Πω , πω τι σεντονι ειναι αυτο....Και quote σε δικο μου μηνυμα ?

Χαθηκε να κανεις στον bhutia....... ?:138:

Για να δουμε....μμμμμμμ.....

Reaction score
1.213

- Ο θυμός από την άλλη είναι ένας μεταμφιεσμένος φόβος (δεν θα αναλύσω τα αυτονόητα Μελέτη)

Αναλυσε το λιγο αν θες γιατι εγω ειμαι ανθρωπος απλοικος...και τα αυτονοητα δεν τα πιανω ευκολα...:138:

Βλεπω καποιον στο δρομο που χτυπαει ενα σκυλο , η που παρκαρει σε μια θεση για αναπηρικα αμαξακια .Θυμωνω....

..... θες να μου πεις τι ειναι αυτο που ενδομυχα φοβαμαι ? :142:

Ειναι καποια βαθυστοχαστη αναλυση ψυχοκοινωνικουτετοιου περιεχομενου...(του στυλ νιωθω αδυναμια κλπ κλπ.. :138:) η κατι με τα παιδικα μου χρονια...?.:137:

Reaction score
1.213

Τώρα τα αρνητικά συναισθήματα σε κάνουνε να ζεις και να σκέφτεσαι αυτό που έγραψε ο Θανάσης δεν συμφωνώ γιατί αυτά επηρεάζουν την σκέψη και τη λογική..
Εξαρταται σε ποιο βαθμο τα αφηνεις να σε επηρεαζουν.

Μηπως τα θετικα συναισθηματα δεν επηρεαζουν την λογικη και την σκεψη ?

Reaction score
1.213

Η τέχνη γενικότερα είναι μια μορφή έκφρασης η λύτρωση των συναισθημάτων, η σκιαγράφηση και δικαίωση των σκέψεων, ιδεών. Στην πραγματικότητα γίνεται ένας ξορκισμός όλου αυτού του αρνητικού συναισθηματικού φορτίου.
Είναι η ανάγκη του ανθρώπου να ξεπεράσει τον εαυτό του και να κινηθεί από την αισθητική-ορατή-υλική μορφή της προς το συμβολικό-μη υλικό περιεχόμενό της και το αντίθετο....
Η αγάπη από την άλλη που είναι εξ ορισμού καλό συναίσθημα είναι παραγωγική που μέσω αυτής έχουν δημιουργηθεί τα μεγαλύτερα έργα τέχνης.

Ναι...τοτε γιατι θεωρειται τεχνη το να δεσεις ενα σκυλο και να τον αφησεις να πεθανει ? Η μηπως δεν θεωρειται..? :121:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση:Mία είναι η ουσία,δεν υπάρχει...αθανασία

Πω , πω τι σεντονι ειναι αυτο....Και quote σε δικο μου μηνυμα ?
Χαθηκε να κανεις στον bhutia....... ?:138:
Για να δουμε....μμμμμμμ.....
Χαίρομαι ειλικρινά που γίνεται αυτή η συζήτηση κι επειδή καταλαβαίνω εκ προοιμίου ότι δε μπορώ να πείσω κανέναν,πείθω τον εαυτό μου σε όσα έχω υποστηρίξει...
Ότι δηλαδή δεν υπάρχει νοήμον ον στην ψυχή του οποίου να μην συνυπάρχουν αδιαίρετα τα θετικά και τ'αρνητικά συναισθήματα.Κι ο Ιησούς Χριστός ακόμα δε μπόρεσε ν'αποφύγει τη διαπάλη μεταξύ τους των δύο αυτών αντίθετων συναισθημάτων(΄΄...Απελθέτω απ'Εμού το ποτήριον τούτο...΄΄κλπ).
Όλοι μας λοιπόν θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι από καταβολής κόσμου κάδοι άχρηστων απορριμάτων υπάρχουν,αλλά γιά κάδους άχρηστων συναισθημάτων πρώτη φορά διαβάζω...
Αν ήταν τόσο εύκολο,θα χε ο καθένας έναν έξω από το σπίτι του και θα ζούσε μιά...ρομποτική ζωή.Στο χέρι μας είναι όχι να πετάμε τ'αρνητικά ως άχρηστα,μα να τα μετουσιώνουμε σαν χρήσιμα...:612:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση:Mία είναι η ουσία,δεν υπάρχει...αθανασία

.Κι ο Ιησούς Χριστός ακόμα δε μπόρεσε ν'αποφύγει τη διαπάλη μεταξύ τους των δύο αυτών αντίθετων συναισθημάτων(΄΄...Απελθέτω απ'Εμού το ποτήριον τούτο...΄΄κλπ).
Που να διαβασεις και τον "τελευταιο πειρασμο" του κυρ Νικου...

Reaction score
8

αν και εκτος θεματος, αφηνω την συζητηση να συνεχιστει, για να δουν οι οχτροι μας, ποσο φιλοσοφημενα ειναι τα ατομα που ασχολουνται με το βινυλιο

Reaction score
40

Εξαρταται σε ποιο βαθμο τα αφηνεις να σε επηρεαζουν.

Μηπως τα θετικα συναισθηματα δεν επηρεαζουν την λογικη και την σκεψη ?
Ναι αλλά δημιουργικά:138:

Reaction score
40

Ναι...τοτε γιατι θεωρειται τεχνη το να δεσεις ενα σκυλο και να τον αφησεις να πεθανει ? Η μηπως δεν θεωρειται..? :121:
ΟΧΙ δεν θεωρείται...

Reaction score
1.213

ΟΧΙ δεν θεωρείται...
Ετσι λες εσυ.Αλλοι υποστηριζουν το αντιθετο.Ποια ευκολα θα συμφιλιωθουν βινυλιακηδες και ψηφιακοι παρα θα οριστουν τα ορια της Τεχνης.Τελος , περασε η ωρα.:137:

Reaction score
59
Re: Απάντηση:Mία είναι η ουσία,δεν υπάρχει...αθανασία

Που να διαβασεις και τον "τελευταιο πειρασμο" του κυρ Νικου...
Πού να διαβάσεις και "Το Θέατρο της Σωτηρίας" του φίλου μου Μ.Καλόπουλου!!! Λ.Σ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef