behringer uca202 πρόβλημα με 5.1

Reaction score
0
αγόρασα μια εξωτερική κάρτα ήχου σε usb με την ελπίδα να πάρω από την optical 5.1. Το μόνο που έχω καταφέρει είναι να ακούσω μόνο στερεοφωνικό ήχο σε ταινίες. Αν επιλέξω ac3 δεν ακούγεται τίποτα. Έχω χρησιμοποιήσει διάφορα προγράμματα αναπαραγωγής αλλά τίποτα. Έχω απογοητευτεί

Reaction score
0
Απάντηση: behringer uca202 πρόβλημα με 5.1

Γενικά χρησιμοποιεί κανένας usb κάρτα ήχου;

Reaction score
1.153

Δεν χρησιμοποιώ USB κάρτα ήχου αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος πως από καμία USB κάρτα δεν θα πάρεις πολυκάναλο σήμα,από τη BEHRINGER δε,σίγουρα ΔΕΝ θα πάρεις ασχέτως που έχει SPDIF έξοδο.Για περισσότερα ίσως θα ήταν καλύτερο να απευθύνεις τις ερωτήσεις σου στην PC AUDIO κατηγορία.Και εννοείται πως ΔΕΝ θα δεις ερυθρό φως στην mini jack έξοδο του laptop σου,το σήμα θα είναι σε coaxial αν βέβαια το υποστηρίζει το εν λόγω laptop.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Φυσικά και μπορείς να πάρεις πολυκάναλο ήχο από κάρτα USB, δεν αρκεί όμως η κάρτα πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες ρυθμίσεις στο λειτουργικό και το πρόγραμμα αναπαραγωγής.
Φίλε panosrekou τι λειτουργικό και ποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής χρησιμοποιείς;

Reaction score
6

Kαι βέβαια μπορείς να πάρεις AC3 ήχο από usb κάρτα, εξαρτάται βέβαια από την κάρτα... Συνήθως όσες έχουν ψηφιακή έξοδο (είτε οπτική spdif, είτε ηλεκτρική coaxial), μπορούν να κάνουν AC-3 passthrough (και DTS passthrough) !
Θα πρέπει επίσης οι drivers της κάρτας να το υποστηρίζουν, αλλά και το λειτουργικό (Vista) θα πρέπει να είναι κατάλληλα ρυθμισμένο για να "βγάζει" ήχο από την spdif !

Reaction score
0

Έχω λειτουργικό σύστημα Vista 32. Από ότι έχω διαβάσει στο internet αν χρησιμοποιήσεις Output spdif as pcm από το ac3filterμπορείς να πάρεις 5.1 όμως μέχρι τώρα εγώ δεν το έχω καταφέρει. Θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος αν έχει καταφέρει να λύσει το πρόβλημα και να χρησιμοποιεί Usb κάρτα ήχου

Reaction score
1.188

Έχω λειτουργικό σύστημα Vista 32. Από ότι έχω διαβάσει στο internet αν χρησιμοποιήσεις Output spdif as pcm από το ac3filterμπορείς να πάρεις 5.1 όμως μέχρι τώρα εγώ δεν το έχω καταφέρει. Θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος αν έχει καταφέρει να λύσει το πρόβλημα και να χρησιμοποιεί Usb κάρτα ήχου
Για να πάρεις 5.1 έξοδο χρειάζεσαι μια τέτοια κάρτα:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702257

Η Behringer είναι πάρα πολύ καλή για ακρόαση μουσικής αλλά είναι 2κάναλη. Δεν θα πάρεις 5.1 ήχο ποτέ από αυτήν.

Reaction score
0

Από ότι έχω διαβάσει και η Asus Xonar u1 βγάζει 5.1

Reaction score
1.188

Αφού θες ψηφιακή γιατί δεν την παίρνεις κατευθείαν από την motherboard;
Δεν έχει αυτή την δυνατότητα η m/b σου;

Reaction score
0

Όχι δεν βγάζει το laptop. Τελικά πήρα την asus xonar u1 και λειτουργεί κανονικά χωρίς καμιά ιδιαίτερη ρύθμιση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.557
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος