Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
40
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

OK στείλε σε μένα:107: Timbre

Reaction score
4

OK στείλε σε μένα:107: Timbre
Σε τι θέλεις να 'δοκιμαστείς' ; :137:

Δηλαδή πες μου τι είναι αυτό που θα ξεχωρίσεις σίγουρα.

Μια που είπατε για τον Ruben Gonzales και σας αρέσει, είναι ψηφιακή ή αναλογική ηχογράφηση ;

Μπορείτε να απαντήσετε και ως: "ζωντανή" ή "ψόφια" :137:

Reaction score
10
Είμαι στη δουλειά, αλλά από ότι θυμάμαι παρόλο που είναι καλή ηχογράφηση είναι "ψόφια" ! :137:

Reaction score
4

.....

Μπορείτε να απαντήσετε και ως: "ζωντανή" ή "ψόφια" :137:
Γιαυτό σε λέω όλα είναι στο μυαλό....., θα σου πει ένας :
- "Είδες την υπεροχή της αναλογικής ηχογράφησης" !
- "Χμ...Ναι !!! φαίνεται καθαρά ότι είναι καλύτερη"

:137:

Θέλετε και άλλη ερώτηση ;

Ακούστε δύο-τρία cds του και πείτε μου, παίζει με το ίδιο πιάνο πάντα ;

ακόμα μια :
Θέλετε να ορίσουμε ένα κομμάτι και να μου πείτε πόσα όργανα ακούτε ;

Reaction score
10
Άρα το βρήκα?

Πάντως εγώ νομίζω ότι σχετικά εύκολα μπορώ να ξεχωρίσω αναλογική ηχογράφηση. Έχει πιο πολύ θόρυβο. :137:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008

[youtube]O1r7aB-ukA0&NR=1[/youtube]
:612:

Reaction score
4

Δεν είμαι σίγουρος ποιο είναι ποιο, αλλά το βινύλιο μου αρέσει περισσότερο ! :138:

Reaction score
40

Ρε δεν είστε 'άνθρωποι' εσείς..... !
Μιλάμε για πολύ επιστήμη !!! (τρελή επιστήμη)

Το χειρότερο απ'όλα όμως είναι, που μερικοί νομίζουν ότι το καλύτερο είναι αυτό που τους αρέσει ή αυτό που έχουν συνηθίσει.

Aυτό που μας αρέσει πολλές φορές είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει
To ζητούμενο είναι η .......παράκαμψη
Το έγραψε καθαρά το μέλος Bhutia πιο καθαρά δεν γίνεται....

Όσο πιό μικροί σε ηλικία έχουμε αποκτήσει συγκεκριμένες ακουστικές/μουσικές εμπειρίες,τόσο εντονώτερα αυτές αποτυπώνονται στο υποσυνείδητό μας.Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι,καθότι ο εγκέφαλος ΄΄εκπαιδεύεται΄΄ να ευχαριστιέται με όλα τα παραπλήσια προς αυτά κι ακολούθως ν'απορρίπτει νιώθοντας πως κάτι βαίνει ΄΄λάθος΄΄ σε οτιδήποτε αλλότριο προς αυτά.Αποτελεί ακόμα έναν μηχανισμό ΄΄επιβίωσης΄΄ διαμορφωμένο από την αρχή του ανθρώπου.
Όμως τα ανώτερα κέντρα του εγκεφαλικού φλοιού είναι πάντα σε θέση να κάνουν παράκαμψη,αρκεί να υπάρχει η συνειδητοποίηση και η θέληση.Και τότε ίσως να μαγευτούμε και από τους καρπούς μιάς ΄΄μεταχαιενδικής ΄΄ κατάστασης
.

Βλέπουμε πάλι να συγκρίνονται τα δύο μέσα αναπαραγωγής και να μιλάμε για "φυσικότητα" - "ζωντάνια"
και "χροιές" και 'αρμονικές'...., αλλά να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε αν πρόκειται για την ίδια ηχογράφηση ή όχι !!!

Ίδια ηχογράφηση? Από την ίδια δισκογραφική εταιρία φαντάζομαι να εννοείς και από την ίδια χώρα?
Στα ίδια ηχοσυστήματα?

ΠΠσσσσσ....!.... και μετά θέλετε να μιλήσουμε για ασφαλή συμπεράσματα..

Μιλάμε για αναλογικές ηχογραφήσεις, με αναλογικά όργανα και πόσο καλά το βινύλιο τα αναπαράγει.
Και ρωτώ λοιπόν τους "ζωντανούς":
  • Μπορείτε να καταλάβετε ένα πιάνο που θα ακούσετε αν είναι φυσικό ή midi (αναπαραγωγή)
-Μια drums ?

Όσοι έχουν διάφορα ακούσματα ίσως
  • Μπορείτε να καταλάβετε ακούγοντας, μια αναλογική ηχογράφηση (ζωντανή) και μια ψηφιακή (ψόφια) ?
Άλλο το κάποτε, άλλο το καλοκαίρι του '76 και τι μου είπε ο Μπεκεμπάουερ στο Μόναχο και άλλο το ψόφιο ψηφιακό.

Αποδείξεις σε όσα ισχυρίζεστε ζητώ !
Λοιπόν, ποιος θέλει να δοκιμάσει ;

Ο noizmaker θα κάνει την αρχή.....χαχαχαχα
Θα του στείλω δείγματα και θα μας πει τι ακούει.....

Να μια φυσική μπότα και να μια ψηφιακή....θα τα βρεις ρε ?
Αχ Timbre έχεις όρεξη για παιχνίδια

http://www.youtube.com/watch?v=pu6MB1KUq74

http://www.youtube.com/watch?v=w1At6SnvoOM

και Kick drum

http://www.youtube.com/watch?v=2MHjqHFT6_Y
http://www.youtube.com/watch?v=k327f2UCykY&feature=PlayList&p=5B6938556610AF12&index=0&playnext=1

Γαλότσες δεν έχει το κατάστημα :142:

Συγκρίσεις υπάρχουν πάρα πολλές αναλογικό με αναλογικό ψηφιακό με ψηφιακό αναλογικό με ψηφιακό και ο Θεός βοηθός.

Reaction score
40

[youtube]O1r7aB-ukA0&NR=1[/youtube]
:612:
α=εντάξει
b= ελαφρώς εντάξει
c= αυτό μου άρεσε
d= κλάψτα Χαράλαμπε:138:

:114:

παίζει το a και to c να είναι από την ίδια ηχογράφηση? δεν ακούω καλά μέσω pc H d πάντως δεν...
b και d? κατι δεν μου πάει καλά λες να θέλω γιατρό? :)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Απάντηση:Οι αλήθειες είναι sexy και όποιος αντέξει...

Το χειρότερο απ'όλα όμως είναι, που μερικοί νομίζουν ότι το καλύτερο είναι αυτό που τους αρέσει ή αυτό που έχουν συνηθίσει.

Αχ Timbre έχεις όρεξη για παιχνίδια
http://www.youtube.com/watch?v=pu6MB1KUq74
http://www.youtube.com/watch?v=w1At6SnvoOM
και Kick drum
http://www.youtube.com/watch?v=2MHjqHFT6_Y
http://www.youtube.com/watch?v=k327f2UCykY&feature=PlayList&p=5B6938556610AF12&index=0&playnext=1
Γαλότσες δεν έχει το κατάστημα :142:
Συγκρίσεις υπάρχουν πάρα πολλές αναλογικό με αναλογικό ψηφιακό με ψηφιακό αναλογικό με ψηφιακό και ο Θεός βοηθός.
H μουσική παράγει συναισθήματα κι επιπλέον συντελεί στο να χαράσσονται ανεξίτηλα συγκεκριμένες στιγμές της ζωής μας-ιδιαίτερα στην περίοδο της παιδκής ηλικίας και της εφηβείας όπου είμαστε και πιό δεκτικοί και τα πάντα τα εκλαμβάνουμε ως πολύ σημαντικά-μιά και ανταποκρινόμενοι σε ό,τι βιώνουμε απελευθερώνονται στα κέντρα μνήμης νευροχημικές ΄΄ετικέττες΄΄ που προσκολλώνται στις αποθηκευόμενες αναμνήσεις που εμείς εκτιμούμε ως πιό σημαντικές.Σε δεύτερο χρόνο,αναπαράγοντας τις συγκεκριμένες μουσικές ανασύρουμε τις αντίστοιχες αναμνήσεις ανατροφοδοτώντας αυτές και τα συναισθήματα που συνεπάγονται.
Όσο πιό πολύ μάλιστα ανταποκρινόμαστε στη μουσική με κίνηση,τόσο περισσότερο ενεργοποιούνται τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου που με τη σειρά τους διεγείρουν την απελευθέρωση ντοπαμίνης.Η κίνηση κλείνει τον κύκλο ανατροφοδότησης προκαλώντας με τη σειρά της περισσότερα συναισθήματα.
Η παραγόμενη απόλαυση είναι ο τρόπος που η φύση έχει διαμορφώσει ώστε να μας δείχνει πότε φτάνουμε σε κατάσταση ισορροπίας(λχ να φάμε όταν πεινάμε,να ντυθούμε περισσότερο όταν κρυώνουμε) την οποία και βιώνουμε ως ΄΄ευχαρίστηση΄΄.
Με τη διαδικασία της ΄΄εξάσκησης΄΄(entrainment), παρασυρόμαστε όχι μονάχα σε συναισθήματα αλλά και σε πράξεις.Είμαστε οι άνθρωποι το μοναδικό είδος που μπορεί να συγχρονιστεί ομαδικά στο ρυθμό της μουσικής.Πρόκειται γιά την ικανοποίηση μιάς ακόμα εξελικτικής ανάγκης,ώστε να επιβιώσουμε εντασσόμενοι σε ομάδες-΄΄φυλές΄΄ με κοινά τελετουργικά και κώδικες επικοινωνίας-αναγνώρισης που ενισχύουν τους αναγκαίους δεσμούς ανάμεσα στα μέλη προκειμένου να υπερασπίσουν τα κεκτημένα απέναντι στις προκλήσεις που η ζωή(ή...άλλες ΄΄φυλές΄΄) παρουσιάζει.Kατά την συνακρόαση μουσικής μάλιστα παράγεται και η ορμόνη ωκυτοκίνη που συντελεί στην ενίσχυση των ομαδικών δεσμών.
Κάτι τέτοιο όμως συγχρονίζει αυτόματα και την επιθετικότητα θέτοντας τα άτομα σε κατάσταση εγρήγορσης και δράσης(αδρενεργικοί υποδοχείς του εγκεφάλου και του σώματος).Στην ήπια μορφή εκδηλώνεται ως αποφασιστικότητα και...μαζική μέθεξη στο σκληρό ροκ,χιπ χοπ,electronica/dance,κλπ.Στην οξεία μορφή εκδηλώνεται ως βία(Ραδιοφωνικοί σταθμοί,εμβατήρια εμψύχωσης και οι τυμπανιστές με τους τρομπετίστες των συγκρούσεων του παρελθόντος)
(...)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

Χμ, ναι. Προ καιρού, ένας γιατρός μου είχε πει, μεταξύ χταποδιού και τσίπουρου, πως ένας τρόπος αποτελεσματικής ψυχοθεραπείας είναι να βάζει τον ασθενή να ακούει τη μουσική που άκουγε όταν ήταν έφηβος.

Reaction score
40

Πραγματικά Bhutia συμφωνώ μαζί σου με το παραπάνω κείμενο.

Όμως αν από την παιδική ηλικία έχει κάποιος άμεση επαφή με κάποια μουσικά όργανα και μιλάω μόνο για το ηχόχρωμά τους -φυσικά δεν μιλάω για ήχους φτιαγμένους μέσω της τεχνολογίας -
θα βοηθούσε πιστεύεις στην μετέπειτα αισθητικής τους ακόμα και στην επιλογή τους ανάμεσα σε βινύλιο ή cd να πούμε για παράδειγμα? Η και αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι όπως πριν μερικά posts ανέφερες?

Μήπως τελικά θα πρέπει να εξοικειωθούμε σε όλων των ειδών τα ακούσματα οικιοθελώς?:121:

Θα ήθελα να μάθω πραγματικά τι πιστεύεις ή τι έχεις ερευνήσει:107:

Reaction score
40

Χμ, ναι. Προ καιρού, ένας γιατρός μου είχε πει, μεταξύ χταποδιού και τσίπουρου, πως ένας τρόπος αποτελεσματικής ψυχοθεραπείας είναι να βάζει τον ασθενή να ακούει τη μουσική που άκουγε όταν ήταν έφηβος.
Δεν γνωρίζω κατά πόσο ευσταθεί αυτό γιατί παίζουν ρόλο α) Η ψυχολογική κατάσταση του στην εφηβεία β) Η μουσική που μπορεί να μην γνώριζε η δεν άκουγε τότε και ίσως σε άλλη ηλικία του έκανε καλό γ) Κατά το πόσο θα μπορούσε να προσκολληθεί στην τότε εποχή και να μην μπορούσε να ενταχθεί στην σημερινή κοινωνία φυσιολογικά.............δεν ξέρω.

Νομίζω υπάρχουν ειδικές μουσικές ψυχοθεραπείας διαφορετικών ειδών με ανάλογα έγχορδα κρουστά και ήχους παρμένους από την φύση :121:

Reaction score
1.213
Απάντηση: Οι αλήθειες είναι sexy και όποιος αντέξει...

H μουσική παράγει συναισθήματα κι επιπλέον συντελεί στο να χαράσσονται ανεξίτηλα συγκεκριμένες στιγμές της ζωής μας-ιδιαίτερα στην περίοδο της παιδκής ηλικίας και της εφηβείας όπου είμαστε και πιό δεκτικοί και τα πάντα τα εκλαμβάνουμε ως πολύ σημαντικά-μιά και ανταποκρινόμενοι σε ό,τι βιώνουμε απελευθερώνονται στα κέντρα μνήμης νευροχημικές ΄΄ετικέττες΄΄ που προσκολλώνται στις αποθηκευόμενες αναμνήσεις που εμείς εκτιμούμε ως πιό σημαντικές.Σε δεύτερο χρόνο,αναπαράγοντας τις συγκεκριμένες μουσικές ανασύρουμε τις αντίστοιχες αναμνήσεις ανατροφοδοτώντας αυτές και τα συναισθήματα που συνεπάγονται.
Ναι αλλα τα συναισθηματα πολλες φορες αλλαζουν , ξεθωριαζουν ,αλλοιωνονται με το χρονο.

Ομοιως αλλαζουν και οι μουσικες μας προτιμησεις.Μουσικες που τοτε μας συγκινουσαν μπορει τωρα να μην μας λενε τιποτα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

(...)
Ομοιως αλλαζουν και οι μουσικες μας προτιμησεις.Μουσικες που τοτε μας συγκινουσαν μπορει τωρα να μην μας λενε τιποτα.
Κάποιες. Όχι όλες...

Reaction score
40

Ναι αλλα τα συναισθηματα πολλες φορες αλλαζουν , ξεθωριαζουν ,αλλοιωνονται με το χρονο.

Για να αλλάξεις κάποιο συναίσθημα δεν θα πρέπει να το έχεις βιώσει να έχει κάνει τον κύκλο του , να σου έχει αφήσει και καλές στιγμές?......Το ξεθωριασμένο κόκκινο χρώμα δεν ήταν κάποτε κόκκινο? Έτσι δεν.....το θυμάσαι....έτσι δεν θα το προτιμούσες? Για να μην πω για συναισθήματα...τώρα... Απλή εικόνα σου έδωσα για παράδειγμα μπας και κάνεις τους συνειρμούς σου.

Τώρα οι μουσικές προτιμήσεις εμπλουτίζονται από διάφορα είδη μουσικής διαφόρων περιοχών και κρατών ε και? Εσύ θες να μας πεις ότι δεν έχεις αγαπημένα άσματα:138: από την εφηβεία σου ας πούμε?

Reaction score
4

Fedra θα συμφωνούσα μαζί σου αν μίλαγες για την μουσική και όχι τα μηχανήματα.

Πολλά απ΄όσα αναφέρεις, είναι δυνάμεις της μουσικής και όχι του βινυλίου.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

"Για εμένα προσωπικά δεν είναι καλύτερο αυτό που μου αρέσει, γιατί πολλές φορές θεωρώ καλύτερο και κάτι διαφορετικό.
Το πώς αρέσει και γιατί αρέσει κάτι το συγκεκριμενο σε κάποιον είναι το ζητούμενο.
Ποιοι οι λόγοι;
Πώς κατέληξε κάποιος κάπου;
Επίσης δεν μπορώ να *συνηθίσω* ό,τι νάναι ή κάτι συγκεκριμένο, έτσι από *συνήθεια*, αν δεν συνάδει με την όλη διαδικασία που με έχει κάνει να καταλήξω στο να προτιμώ κάτι από κάτι άλλο.
Αν με ποτίζεις αναγκαστικά ένα χαμηλής ποιότητας κόκκινο κρασί ή τσίπουρο, ποτε δεν θα καταλήξω στο να μου αρέσει έτσι από
*συνήθεια*. Η προτίμησή μου είναι καταστάλλαγμα μιας παιδαγωγικής-εκπαιδευτικής διαδικασίας."Λ.Σ.

Reaction score
3.497

Αυτό που ισχύει για τα παιδικά μας χρόνια είναι ότι τότε δεν είχαμε ιδέα για τις βελτιώσεις που μπορούν να προσφέρουν σε ένα σύστημα τα καλώδια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης