Ποιο sub στην κατηγορία 500+ ευρω για Home Cinema

Reaction score
8
Απάντηση: Ποιο sub στην κατηγορία 500+ ευρω για Home Cinema

το βελο μετρητοις 700

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

θες το τι εγραψαν αμερικανικα περιοδικα που το μετρησαν
παρε μερικα
http://www.earthquakesound.com/test_reports.htm

γιατι στην ελλαδα δεν εχει παει σε περιοδικο μεχρι τωρα
6 βραβεια εχει μαζεψει απο το 2003

simply the most amazing subwoofer I ever teated

there might be better subwoofers on earth but I do not heard them

for the ultimate in gut wrencing bass

prepare to rattle your bones
αυτα τα λιγα απο εκει οξω

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

το βελο μετρητοις 700
και το ερθ μια απο τα ιδια
το 12ιντσο βεβαια
και το βασικοτερο
δεν χαλαει

Reaction score
0
Αλήθεια γιατί δε συμμετείχε το earthquake στο συγκριτικό;
Φαντάζομε πολύ κόσμος θα ήθελε να το δει διπλά στο spl τις velo.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ελειπαν πολλα σαμπακια
καλο θα ειναι να τα ακουμε με τα αυτια μας
και σε σωστους χωρους

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

οσο αφορα τις δοκιμες
μεχρι το προηγουμενο τευχος του χαιτεκ
πρωτο ακριβο μπλε ηταν το ντενον και δευτερο το παιονιρ
στο τρεχον τευχος πρωτο βγηκε το παιονιρ και δευτερο το ντενον
αληθεια τι αλλαξε τωρα ?
και το 91 εγινε ο βασιλιας ?

Reaction score
0
Μπορεί να το σκεφτήκαν καλυτέρα ποιος ξέρει , πάντως πέρα από την πλακά πιστεύω ότι καμιά φορά άθελα τους θέλω να πιστεύω γίνονται ψιλό μπερδέματα.

Reaction score
0
Όσον αφορά τις δοκιμές των sub καταλάβω ότι καμιά φορά είναι αδύνατον συμμετέχουν όλες οι εταιρίες ωστόσο κορυφαίες μάρκες όπως earthquake θα έπρεπε να είναι μέσα σε όλα τα συγκριτικά. Από την άλλη αν το δεις απλά όταν δε συμμετέχουν όλες οι κορυφαίες εταιρίες πολύ απλά δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα με αποτέλεσμα να ευνοούνται κάποια μοντέλα. Και το σίγουρο είναι ότι πoλυ κόσμος επηρεάζετε από τα συγκριτικά των περιοδικών.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Αυτη ειναι η δουλεια των περιοδικων να κανουν καποιους να αισθανονται ευτυχισμενοι
με τις αγορες που τους προτειναν τα περιοδικα
Καλο ακουγεται
Κακο ακουγεται να αρχισεις τις δοκιμες Α-Β
και να βλεπεις οτι τα περιοδικα λενε -
και εσυ αλλα ακους
Επι των σαμπ τωρα.
Αν πω ποσα μπορουσαν να λαβουν μερος θα δουμε οτι το εργο
οχι μονο το εχουμε ξαναδει
αλλα λειπουν και πολλοι απο τους πρωταγωνιστες
και απο τους κομπαρσους

Reaction score
8

Δηλαδη για να καταλαβω

ολοι αυτοι οι χιλιαδες που εχουν παρει τα βελονταιν, τα απειρα βραβεια και οι διακρισεις ειναι ολα μουφες και ολα τα τεστ παγκοσμιως που βγαζουν τα βελο κορυφια ειναι μουφες και τα βελο αχρηστα και ζημιαρικα - μονο που ολων εδω τα σαμπ δουλευουν μια χαρα.

Στο site της earthquake λέει ότι το frequency response είναι από 17Hz έως 120Hz και οχι απο 10 χερτζ, αρα το βελο καταιβαινει χαμηλοτερα.

Οι νομοι της φυσικης λενε οτι ενα 15αρι και με μεγαλυτερο ενισχυτη και με σερβο, θα δουλεψει απειρως καλυτερα απο ενα δωδεκαρι σκετο και με μικροτερο ενισχυτη.

Το Earthquake λοιπον μπορει να παιξει 98db στα 18Hz εν αντιθεση με το Velodyne που μπορει να παιξει 100db στα 15Hz, πραγμα που σημαινει οτι το βελο παιζει πολυ δυνατοτερα

Δεν ειναι λοιπον καθολου τυχαιο που η βελο ειναι εκει που ειναι και η ερθ επισης το ιδιο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

συμπαθεστατε θαναση για ευνοητους λογους διαβασε ΟΛΟ το πμ και μετα το ξανασκεφεσαι
ολο

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

και επειδη απο βραβεια εχουμε χορτασει
να κι στον αερα η απαντηση του τεχνικου

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά αφού αναφέρθηκε το όνομα μου νομίζω οτι πρέπει να πω και εγώ τη γνώμη μου .
Κατά εμέ τα velo (τα μεγάλα μοντέλα και μονό )παίζουν πραγματικά πολύ καλά .
Όμως εξίσου καλά και καλυτέρα παίζουν πολλά αλλά με πολύ μικρότερο κόστος και αν έχεις τον τρόπο να κάνεις άμεση σύγκριση με αλλά όπως έχω κάνει αρκετές φορές στο χώρο μου θα δεις ότι δεν είναι ούτε ιδιαιτερα δυνατά αφού κροταλίζουνε για πλάκα αλλά και ούτε ιδιαίτερα γρήγορα .
Άρα το επιχείρημα <εμένα στο σπίτι μου παίζουν τρομερά > δεν ευσταθει αφού δεν μπορείς να ξέρεις πως παίζουν κάποια αλλά …
Μιλήσατε για το θέμα της αξιοπιστίας .εδώ νομίζω ότι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι δεν είναι αξιόπιστα αφού αργά ή γρήγορα καίγονται .
Το θέμα είναι άλλο .ότι όταν καίγονται συνήθως καίγονται ολοσχερώς .επίσης γιατί μιλάτε για επισκευή ?
Εγώ ξέρω ότι επισκευή είναι :
Παίζεις τσίτα το καις μου το φέρνεις του αλλάζω τα εξόδου πχ που έχουν καεί ή το basket του μεγαφωνου ή και το μεγάφωνο . πληρώνεις 10 - 30 – 40- 100 ε και το πας σπίτι σου και είμαστε και οι δυο χαρούμενοι.
Επισκευή δεν είναι :
Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει που δεν δουλεύει η πλακέτα (γιατί η μαμά εταιρία δεν στέλνει σχέδια και ανταλλακτικά) στην αλλάζω σου αλλάζω και το μεγάφωνο αφού καίγονται πακέτο πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλα σου (όχι εγώ γιατί δεν έχω) και πας σπίτι σου με ένα πόνο πίσω χαμηλά και με την απορία γιατί καρβούνιασε ενώ δεν έπαιζες ούτε καν δυνατά.
Αυτό δεν είναι επισκευή αλλά κοροϊδία με το μπαρδον.

Reaction score
8

Aργυρη διαβασα το πι εμ σου και σε ευχαριστω - αλλωστε οραγματικα πιστευω οτι και καλη θεληση εχεις και πραγματικα πιστευεις αυτα που γραφεις και να βοηθησεις τον κοσμο που διαβαζει θελις.

Ασφαλως και για μενα τα βραβεια και τα λογια δεν μετρανε και περισσοτερο μετρανε οι ακουστικες εμπειριες.
Ετσι λοιπον θα σου αναφερω, οτι εκτος ολων των αλλων σαμπ που εχουν περασει απο τα χερια μου, αυτη την στιγμη βρισκονται στην κατοχη μου αυτα που εχω καταληξει, το VELODYNE DD-12 λογω της ταχυτητας του ογκου του κλπ, καθως επισης και του πολυ καλου δεσιματος με ηχεια μεβρανης, που σε αυτο δεν μπορει να το φθασει κανενα αλλο υπογουφερ. Οπως κανενα αλλο υπογουφερ δεν μπορει να φτασει το συστημα ψηφιακης ισοσταθμισης που διαθετει.
Επισης βρισκονται στην κατοχη μου δυο B&W PV1, εξαιρετικα σαμπ σε ταχυτητα και ελεγχο με μονο μειον την ελειψη εντυπωσιασμου, που κυριολεκτικα, απογειωσαν το χαμηλο των DUEVEL BELLA LUNA και ενα REL STRATA -ιδανικο για μουσικη και στο να συνδευει ηχεια βασης αξιωσεων. Αρα δεν μπορεις να πεις οτι στερουμε πειρας, συγκρισεων κ.λπ.
Επισης θα ηθελα να σου πω, οτι το συστημα μου στεγαζεται σε εναν χωρο συνολου 90 τετραγωνικων, πραγμα που ειναι πολυ βασικο - ο μεγαλος χωρος - για να μπορεσει ενα σαμπ να ξεδιπλωσει ολες της ικανοτητες του και κυριως τις πολυ χαμηλες συχνοτητες. Γι αυτο συγκρισεις σαμπ σε μικρους σχετικα χωρους, παντα επιδεχονται τον κινδυνο λανθασμενων εντυπωσεων.
Τελος για να σου πω και το πως στεινω ενα σαμπ στον χωρο μου, απλα βρισκω το σημειο στον χωρο που αποδιδει πιο επιπεδη καμπυλη, μεσω τριων συστηματων ισοσταθμισης - του βελο με απεικονιση στην τιβι, που ειναι και το πιο ακριβες, του οντιτσι του DENON και του ψηφιακου ισοσταθμιστη της Μπερυ - και ο οποιος αναμεναιται να αντικατασταθει απο τον LYNGDORF DP-1.Κατοπιν με την ισοσταθμιση μειωνω και τα οποια μικρα προβληματα παραμενουν σε αυτην την καμπυλη και ετσι στο τελος αυτη ειναι τελειως ομαλη, πραγμα που βοηθαει στην καλυτερη αξιολογηση των μοναδων.
Eτσι πιστευω οτι τα συμπερασματα που αποκομιζω, ειναι καπως ασφαλη.

Reaction score
150
Προσπαθώ ειλικρινά τόσο καιρό να δω κατα ποσο αξιζουν αυτά τα earth αλλά δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

Α) Συνομοτεί το σύμπαν εναντίον τους και στα 5 φόρα που γυρνοβολάω δεν ασχολείται κανείς μαζί τους

Β) Μάλλον δεν αξίζουν τελικά και τόσο μιας και σε πωλήσεις η SVS τους έχει πάρει και τα σώβρακα.

Επισκευτείται π.χ. το AVS όπου γράφουν και όλοι οι κατασκευαστές, και ρώτείστε αν δεν με πιστεύεται.
Αλλά για να μην λέμε και ότι θέλουμε και τα Velodyne πλεόν δεν θεωρούνται τίποτα σπουδαίο ενώ το DD-18 πλεόν το υποσκελίζουν sub με το 1/4 των χρημάτων ειδικά σε output.

Οι κορυφαίες επιλογές που βλέπω να παίζουν είναι:

- Danley (για 130-140db) που είναι τερατώδη

- Mike Seaton Submersive

- SVS PB-13Ultra

-JL LABS (υπερτιμημένα αλλά ολοκληρωμένη λύση και κομψή)

- EPIC

-ELEMENTAL Designs

Και φυσικά τα custom που παίζουν χωρίς όρια σε δική τους κατηγορία γιατί αν φέρει ο Αμερικάνος DIY τα sub του στην Ελλάδα και τα βάλει να παίξουν μάλλον θα φύγει σούμπητος για την εξορία.

Επειδή το ψάχνω καιρό όμως μου έκανε εντύπωση πως κανείς δεν προτείνει Velodyne πλέον στο εξωτερικό και τα θεωρούν ξεπερεσμένα πλέον ειδικά για τα λεφτά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίζουν καλά απλά πλέον υπάρχουν καλύτερα με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα που έβγαλα και ειλικρινά γελάω με αυτά που γράφουν τα περιοδικά.

Υπάρχει μια βάση κατάταξης sub από τον Craig http://www.tweakcityaudio.com/forum/showthread.php?t=11 που θεωρείται η πιο αντικειμενική κατάταξη που υπάρχει και είναι αποδεκτή σε όλα τα φορα. Δεν έχει βέβαι όλα τα sub αλλά έχει αρκετά.

Και προς κάθε ενδιαφερόμενο θα πρότεινα να κάνει εκτενή έρευνα στο θέμα sub γιατί παίζουν πολλά ρόλο και τα sub έχουν εξελιχθεί και αυτά καθώς και οι τιμές τους.

-

Reaction score
8

φιλε JargonGR εχεις δικιο σε αυτο που αναφερεις - ειναι πεον ακριβα γι αυτα που προσφερουν

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

θαναση το εξωτερικο συστημα φτιαξιματος της βελο ηταν το πρωτο
ως εδω καλα
απο εκει και μετα ο χρονος οπως ειναι αναμενομενο ειναι απλα εις βαρος της
Το audyssey sub eq ειναι πολλες κλασεις ανωτερο
ξερω οτι το ενα εχει περιπου 500 και το αλλο τα διπλα
Αλλα αν μιλαμε για το καλυτερο συστημα για σαμπ το οντισι για την ωρα ειναι εκει που ηταν το βελο πριν καποιους μηνες
Τωρα σαμπ σαφως και υπαρχουν και καλυτερα τα jl audio ας πουμε
αλλα η τιμη ειναι αλλου
Οσο αφορα το αν τα ξερει ο κοσμσος ή οι ριβιουερς με αφηνει αδιαφορο
Και ακομα κατι
η αξιοπιστια δεν σε συγκινει
Αν θες το τηλεφωνο του τεχνικου θα σου πει ποσα βεο φτιαχνει την βδομαδα
Μετα την πρωτη κρυαδα θα το αναβεις και θα λες βαλτο να παει.
Θα το πουλησεις? για να μην φας αλλη κρυαδα
Δυστυχως θα προτιμουσα κατι χειροτερο αν δεν υπηρχε το ερθ απο το να αδειαζω την τσεπη μου
Σορι αλλα ο καθενας εχει διαφορετικες επιλογες-προτραιοτητες
Και για εμενα το να δουλευει κατι για χρονια απροβληματιστα ειναι πρωτευον φιλικα αρτζι

Reaction score
1.153

...Αν θες το τηλεφωνο του τεχνικου θα σου πει ποσα βεο φτιαχνει την βδομαδα...

Σαν πόσα δηλαδή?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

δεν υπαρχει ταριφα
εχω πετυχει και 3 σε μια μερα
εχω παει καποιες φορες και δεν εχω δει
Δεν ειναι στανταρντ το ποτε θα χαλασει

Reaction score
150
Τα Velo πριν 2-3 χρόνια ήταν όντως κορυφή και το SMS-1 που το έχω είναι καταπληκτικό. Επίσης να σημειώσω ότι πολλά από τα sub που "βαράνε" τα απύμενα ντιμπια είναι ported με ότι αυτό συνεπάγεται (κάποιοι δεν τα προτιμούν).

Αργύρη, το SMS έχει πέσει κάπου στα 400-500 Ευρώ και το Audyssey SUB EQ μπορείς να το πάρεις από την SVS στα 733 Ευρώ με παράδοση στο σπίτι σου από Ευρώπη.

Ένα μειονέκτημα που είχε το SMS ήταν ότι δεν είχε ρυθμιστικά για συχνότητες χαμηλότερες από 15ΗZ αλλά είδα ότι στο τελευταίο update πάει μέχρι 5Hz οπότε δεν έχουμε κοψίματα.

Το Audyssey όμως είναι σαφώς πιο σύγχρονο και εκτός του ότι δουλεύεις μέσα από PC (ας γκρινιάζουν κάποιοι) διαχειρίζεσαι ξεχωριστά ΔΥΟ sub με ξεχωριστές ρυθμίσεις. Στο SMS απλά περνάς τις ίδιες ρυθμίσεις και στα 2-3 sub κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι έχει απλά ένα Y cable connector μέσα του.

Επίσης το Audyssey λαμβάνει υπ'όψιν του και απόσταση και χρόνικές παραμέτρους κάτι που δεν το κάνει το SMS (μόνο απόσταση?).

Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του SMS-1 αλλά σκοπεύω να πάρω το Audyssey κάποια στιγμή εκτός κι αν πάρω ολόκληρο Pro Kit και τελειώνω με τα Room EQ.

Εγώ πρόσφατα από το πολύ ψάξιμο τζαζεψα και τελικά προχώρησα σε αγορά ΔΥΟ custom sub από έναν Αμερικάνο (θεωρείται πολύ γνώστης :135: τρομάρα του) τα οποία θα έχουν 2Χ 15" drivers το καθένα (από αλουμίνιο και άλλες παπαρ....) και χρειάζοντα από 3,000 Watt το καθένα σύνολο 6ΚW!
Είναι passive φυσικά και παίζουν με
επαγγελματικούς.

'Οταν λοιπόν έρθουν ή θα κλαίω 7-8 χιλιάρικα ή θα γκρεμίσω το σπίτι!

Πάντως ευχαρίστως αν κανονίσετε συγκριτικό ποτέ να πάρω ένα στην πλάτη και να έρθω. Απλά να έχετε 25Amp πρίζα!

Εγώ πάντως ψηφίζω να κανονίσουμε συγκριτικό για SUB γιατί πολύ μπέρδεμα έχει πέσει στον κόσμο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ψαχνοντας το,
θελω
1 αξιοπιστια (αν δεν την εχω δεν παιρνω )(velodyne)
2 ελεγχο
3 να βουτας βαθεια
4 ατακα
5 χροια (κωνος να εχει και χαρτι)
6 δυνατοτητα αποκτησης(να μην ειναι JL)
Oσο για το να παιζει 2 σαμπ το sms πρεπει να ειναι σε ιση αποσταση απο την θεση ακροασης για ευνοητους λογους

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.273
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale