Sony STR-DE597 + whaferdale diamond 8.4

Reaction score
0
Ως άσκετος, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω τον Sony STR-DE597 και το σετ ηχείων ROISTER HT2000 μαζί με ένα κεντρικό ηχείο B&W VM1. Τα Roister έχουν ισχύ 80W και το B&W 100W, ενώ όλα έχουν αντίσταση 8Ω. Θέλω να αγοράσω τώρα ένα ζεύγος whaferdale diamond 8.4 και έχω προβληματιστεί γιατί γράφουν ότι έχουν αντίσταση 6Ω. Διάβασα κάποια σχετικά θρεντς στο φορουμ αλλά δεν έβγαλα άκρη. Τελικά τι ισχύει?? Θα έχω πρόβλημα σε κάτι??
Σημειωτέον ότι τα ηχεία αυτά θέλω να τα βάλω ως alternative ηχεία front και τα θέλω για μουσική πιο πολύ, δηλαδή θα παίζουν μόνα τους πιο πολύ. Για ταινίες θα δουλεύω το υπάρχον σετ.
Τα φώτα του κάποιος????

Reaction score
50
Κάποια παραπάνω στοιχεία για τον ενισχυτή σου; Επίσης σε τι χώρο θα τα τοποθετήσεις;

Reaction score
0
Κάποια παραπάνω στοιχεία για τον ενισχυτή σου; Επίσης σε τι χώρο θα τα τοποθετήσεις;
Ο χώρος είναι περί τα 25 τετραγωνικά, ίσως και λίγο παραπάνω. Τώρα για τον ενισχυτή τι να πω? Είναι από αυτούς τους φθηνούς πολυκάναλους (6.1) που έχει η σονυ με ονομαστικη ισχή 7χ100watt.
Περισσότερα για τον ενισχυτή εδώ:
http://reviews.cnet.com/av-receivers/sony-str-de597/1707-6466_7-30788123.html
Εγώ σαν άσκετος πάντως έχω μείνει ευχαριστημένος από το σύστημα και μαζί με τα ηχειάκια τις Roister HT-2000, δεν έχω κανένα παράπονο. Το θέμα είναι αν τα wharfedale θα μπορεί να τα οδηγεί ο ενισχυτής μου και αν παίζει κάποιο πρόβλημα με τις διαφορετικές αντιστάσεις.

Reaction score
1
Θα μπορεί να τα οδηγήσει ο ενισχυτής σου τα wharfedale, χωρίς πρόβλημα λόγω εμπέδισης. Ο κατασκευαστής αναφέρει πως τα ηχεία είναι συμβατά με ενισχυτές 8Ω. Επίσης, κυκλοφορούν πολύ πιο δύσκολα ηχεία από τα wharfedale, επομένως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το μόνο κακό είναι η χαμηλή ευαισθησία των ηχείων (86db), που σημαίνει πως πρέπει να γυρίζεις αρκετά το ποτενσιόμετρο για να ακούσεις δυνατά.

edit: Νομίζω πως και τα roister που έχεις είναι 6 Ω...

Reaction score
50
Πάντως μην περιμένεις τρελές εντάσεις, λόγω της ευαισθησίας που αναφέρει ο sapphire. Επίσης καλό είναι να μην πολυπιέσεις τον ενισχυτή για μεγαλύτερες εντάσεις αν δεις ότι τον φέρνεις στα όριά του...

Reaction score
0
Πάντως μην περιμένεις τρελές εντάσεις, λόγω της ευαισθησίας που αναφέρει ο sapphire. Επίσης καλό είναι να μην πολυπιέσεις τον ενισχυτή για μεγαλύτερες εντάσεις αν δεις ότι τον φέρνεις στα όριά του...
Και τι εννοούμε ακριβώς ότι τον φέρνω στα όρια του??
Δηλαδή αν μάξιμουμ η κλίμακα της έντασης φτάνει στα 74, είναι καλά να τον δουλεύω στα 50-55?

Reaction score
2
Απάντηση: Sony STR-DE597 + whaferdale diamond 8.4

Εννοούμε ότι αν ακούς σημάδια παραμόρφωσης στον ήχο να το χαμηλώνεις.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Sony STR-DE597 + whaferdale diamond 8.4

Εννοούμε ότι αν ακούς σημάδια παραμόρφωσης στον ήχο να το χαμηλώνεις.
Το ότι καίει ο ενισχυτής μου ειναι ανησυχητικο?

Reaction score
1
Και τι εννοούμε ακριβώς ότι τον φέρνω στα όρια του??
Εννούμε ότι ο ενισχυτής αναγκάζεται να προσφέρει περισσότερη ισχύ απ' ότι μπορεί, κι έτσι παραμορφώνεται το σήμα που βγάζει στην έξοδό του. Αυτό αν είναι αρκετά παρατεταμένο, ή αν είναι πολύ απότομο και έντονο, μπορεί ακόμη και να κάψει ένα μεγάφωνο (σε ακραίες περιπτώσεις)...

Δηλαδή αν μάξιμουμ η κλίμακα της έντασης φτάνει στα 74, είναι καλά να τον δουλεύω στα 50-55?
Η κλίμακα της έντασης είναι λογαριθμική. Δηλαδή κάθε +3 μονάδες που ανεβάζεις, διπλασιάζεται και η ισχύς. Στο δικό μου Sony, η κατανάλωση του 1watt σε 6Ω φορτίο έρχεται με το ποτενσιόμετρο στη θέση 42 (2,2volt). Άρα, μέχρι το 62, οι κορυφές της τάσης έχουν φτάσει τα 24,8volt, κάτι που οδηγεί σε κατανάλωση 102,5watt από 6Ω ηχείο. Μετά το 66, ο ενισχυτής παραμορφώνει, αφού καλείται εφαρμόσεις στους ακροδέκτες τάση υψηλότερη από 40 volt...

Απλά ο ενισχυτής φτάνει μέχρι και το 74, για τις περιπτώσεις που το ηχητικό σήμα έχει πολύ χαμηλή στάθμη.

Οι μετρήσεις έχουν γίνει με χρήση της ψηφιακής εισόδου (ομοαξονική), σε σήμα PCM (44,1kHz/16bit) και με όλες τις ενδιάμεσες εντάσεις (κάρτας ήχου και cool edit) στο 100%.

Το ότι καίει ο ενισχυτής μου ειναι ανησυχητικο?
Όχι, το αναφέρει και το εγχειρίδιο αυτό. Αλλά καλό θα είναι να φροντίσεις να αερίζεται καλά, κυρίως από πάνω...

Reaction score
0
Εννούμε ότι ο ενισχυτής αναγκάζεται να προσφέρει περισσότερη ισχύ απ' ότι μπορεί, κι έτσι παραμορφώνεται το σήμα που βγάζει στην έξοδό του. Αυτό αν είναι αρκετά παρατεταμένο, ή αν είναι πολύ απότομο και έντονο, μπορεί ακόμη και να κάψει ένα μεγάφωνο (σε ακραίες περιπτώσεις)...

Η κλίμακα της έντασης είναι λογαριθμική. Δηλαδή κάθε +3 μονάδες που ανεβάζεις, διπλασιάζεται και η ισχύς. Στο δικό μου Sony, η κατανάλωση του 1watt σε 6Ω φορτίο έρχεται με το ποτενσιόμετρο στη θέση 42 (2,2volt). Άρα, μέχρι το 62, οι κορυφές της τάσης έχουν φτάσει τα 24,8volt, κάτι που οδηγεί σε κατανάλωση 102,5watt από 6Ω ηχείο. Μετά το 66, ο ενισχυτής παραμορφώνει, αφού καλείται εφαρμόσεις στους ακροδέκτες τάση υψηλότερη από 40 volt...

Απλά ο ενισχυτής φτάνει μέχρι και το 74, για τις περιπτώσεις που το ηχητικό σήμα έχει πολύ χαμηλή στάθμη.

Οι μετρήσεις έχουν γίνει με χρήση της ψηφιακής εισόδου (ομοαξονική), σε σήμα PCM (44,1kHz/16bit) και με όλες τις ενδιάμεσες εντάσεις (κάρτας ήχου και cool edit) στο 100%.

Όχι, το αναφέρει και το εγχειρίδιο αυτό. Αλλά καλό θα είναι να φροντίσεις να αερίζεται καλά, κυρίως από πάνω...
Σε ευχαριστώ πολύ sapphire! Πολύ διαφωτιστικό για την ασχετοσύνη μου!

Reaction score
1
Και κάτι ακόμη: σε μουσικό πρόγραμμα, το οποίο λόγου χάρη έχει κορυφές 100watt, η μέση ισχύς που απαιτείται μπορεί να είναι το 1/4 (ένα τέταρτο, 25watt) ή ακόμη και λιγότερη, καθώς η μουσική (πρέπει να) έχει πολύ μεγάλη διακύμανση στην έντασή της και ανάλογη διακύμανση θα έχει η ισχύς που καταναλώνεται από το ηχείο...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.298
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale