προβλημα με ηχεια heco 500

Reaction score
0
παιδια έχω εναν ενισχυτή της pioneer 5x110 watt 6/8ohm.τα ηχεια μου ειναι heco 500 4-8ohm.Όταν δυναμώνω τον ενισχυτή μου κλεινει αυτόματα και γράφει overload.μπορει να μου εξηγήσει κανεισ γιατί συμβαίνει αυτο???ευχαριστώ πολύ

Reaction score
2
Απάντηση: προβλημα με ηχεια heco 500

Ποιον ενισχυτή συγκεκριμένα?
Όταν δυναμώνεις πολυυυυύ ή λίγο?

Ένα παλικάρι παλιότερα, δεν είχε προσέξει τα καλώδια και του κανε βραχυκύκλωμα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177

παιδια έχω εναν ενισχυτή της pioneer 5x110 watt 6/8ohm.τα ηχεια μου ειναι heco 500 4-8ohm.Όταν δυναμώνω τον ενισχυτή μου κλεινει αυτόματα και γράφει overload.μπορει να μου εξηγήσει κανεισ γιατί συμβαίνει αυτο???ευχαριστώ πολύ
To φαινόμενο είναι φυσιολογικό και οφείλεται στη χαμηλή αντίσταση που παρουσιάζουν τα ηχεία, που σαν 4ωμα μπορεί να κατεβαίνουν ακόμη και λίγο κάτω από τα 3Ω, ενώ δεν αποκλείεται να πέφτουν ακόμα και στα 2.5Ω. Παίζοντας τα ηχεία σε υψηλή στάθμη, αυτά καταναλώνουν ισχύ μεγαλύτερη από όση έκρινε ως ασφαλή ο κατασκευαστής για τον ενισχυτή του, και εκεί ρύθμισε το σύστημα προστασίας να αποσυνδέει τα ηχεία.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Κατ αρχην πρεπει να ελεγξεις τις συνδεσεις σου.
Μετα ,συνδεοντας ενα ενα τα ηχεια ανεβασε την ενταση να δεις αν κοβει ο ενισχυτης παλι.
Μπορει να εχεις πεσει σε ενα προβληματικο ηχειο.
Η ωμικη αντισταση του ηχειου 4-8 ohm , τι θελει να πει?
Ειναι 4 , ειναι 8 η ειναι 8 και δεν κατεβαινει κατω απο 4?

Δωσε αν θελεις τα χαρακτηριστικα του Pioneer.
Iσως να μην μπορει να παιξει με πεντε 4ωμα ηχεια.

Reaction score
0

μαλλον φτανε τα ηχεια γιατι μετρησα την αντισταση των ηχειων και ηταν στα 3.8 για την ακριβεια.μπορω να αλλαξω εγω αντιστασεις?

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177

Όχι φυσικά. Μπορείς όμως να τα αλλάξεις (δε στο συνιστώ), ή να αλλάξεις ενισχυτή με κάποιον ισχυρότερο, ή να τα οδηγήσεις με κάποιον πρόσθετο τελικό ενισχυτή, αν ο υπάρχων Pioneer έχει ανάλογη έξοδο.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Αυτα ειναι , γραφουν στα χαρτια 5χ110 w και νομιζει ο κοσμος οτι μπορει να οδηγησει και λιγο δυσκολα ηχεια.

Reaction score
0

ειναι κριμα να αλλαξω ηχεια γιατι τα ειχα ακουσει πως παιζουν και ειναι παρα πολυ καλα αναλογικα βεβαια με την τιμή τους...οταν εννοεις ισχυρότερο ενισχυτη εννοεις με μικρότερη αντισταση??

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177

Νίκο, τα 110 βατ πρέπει να τα παίρνει το ηχείο. Απλά ζητάει παραπάνω. Εντάξει, κολώνα με δύο γούφερ έχει πάει κατ' ευθείαν στα 3.5Ω, και μάλιστα στα χαμηλά, εκεί που είναι τα πολλά αμπέρ. Η Pioneer τον κόβει πολύ αυστηρά για να αποφύγει βλάβες, και καλά κάνει. Σάμπως τί ψυγεία να έχει μέσα;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

ειναι κριμα να αλλαξω ηχεια γιατι τα ειχα ακουσει πως παιζουν και ειναι παρα πολυ καλα αναλογικα βεβαια με την τιμή τους...οταν εννοεις ισχυρότερο ενισχυτη εννοεις με μικρότερη αντισταση??
Oxi , εννοει να εχει περισσοτερο ρευμα ωστε να μπορει να παιξει καλα με 4ωμα ηχεια.

Reaction score
0

μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο ενισχυτή??ευχαριστω πάρα πολυ για τις συμβουλές και το ενδιαφερον

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177

Όχι, εννοώ ενισχυτή που να μπορεί να δώσει περισσότερη ισχύ σε χαμηλό φορτίο, και να έχει επαρκή ψύξη, ή καλύτερα "ψηφιακό", class D, όπως αυτός ο τελικός.

cbk

Reaction score
5
επιτρέψτε μου παρακαλώ λίγο off-topic:
η κλάση "D" δικαιολογεί την κατανάλωση μόνο 130W από τον RC-1072, ενώ είναι 2Χ100 ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177
Απάντηση: Re: προβλημα με ηχεια heco 500

επιτρέψτε μου παρακαλώ λίγο off-topic:
η κλάση "D" δικαιολογεί την κατανάλωση μόνο 130W από τον RC-1072, ενώ είναι 2Χ100 ?
Πολύ καλή ερώτηση! Ανοιξε νέο θέμα εδώ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale