TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

Reaction score
11
Θα ήθελα να σας αναφέρω κάτι μήπως και κάποιος φίλος γλυτώσει και δεν περάσει την ταλαιπωρία που τράβηξα εγώ!

Τα ηχεία με ribbon και πολύ περισσότερο αυτά με tweeter & ribbon, (π.χ. DALI, CAV), πρέπει να τοποθετούνται ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ προς τον τοίχο που είναι τοποθετημένα και χωρίς κλίση ή με ελάχιστη κλίση μεταξύ τους, ανάλογα και με το πόσο κοντά ακούμε. Εάν τοποθετηθούν με την συνηθισμένη λογική του να "βλέπει" το tweeter περίπου το αυτί μας, υπάρχει μεγάλη μείωση στην ποιότητα του ήχου! Το λέει η DALI, το λένε, (πλέον), reviewer τέτοιων ηχείων, και δεν το έλεγε ο δικός μου κατασκευαστής, (CAV), αλλά πιστέψτε με ισχύει.

Επειδή δεν θα επανέλθω στο θέμα, όποιος θέλει ας το ψάξει!

:107:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τα ηχεία με ribbon και πολύ περισσότερο αυτά με tweeter & ribbon, (π.χ. DALI, CAV), πρέπει να τοποθετούνται ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ προς τον τοίχο που είναι τοποθετημένα και χωρίς κλίση ή με ελάχιστη κλίση μεταξύ τους, ανάλογα και με το πόσο κοντά ακούμε. Εάν τοποθετηθούν με την συνηθισμένη λογική του να "βλέπει" το tweeter περίπου το αυτί μας, υπάρχει μεγάλη μείωση στην ποιότητα του ήχου!
Δηλαδή παίζει χάλια, σου 'ρχεται να το πετάξεις; Λ.Σ.

...

Reaction score
11
Φίλε Κώστα, δες κατ' αρχήν τις φωτό:

http://www.dali.dk/display_content.php/UK/

ψάχνω και για το κομμάτι "FAQ" που το εξηγεί με λόγια. Μισό... (αν και είπα να μην ασχοληθώ άλλο. Τέλος πάντων για το καλό της επιστήμης...)

Reaction score
11
Δηλαδή παίζει χάλια, σου 'ρχεται να το πετάξεις; Λ.Σ.

...
(Eάν τελικά παρά το Λ.Σ. αυτό απευθύνεται σε μένα).

Έχω την εντύπωση πως θα ήσουν ευτυχής εάν δήλωνα κάτι τέτοιο, αλλά πάλι ... μάλλον λάθος θα κάνω...

Reaction score
11
Το συνάντησα και σε reviews ηχείων της DALI και άλλων κατασκευαστών, (π.χ. VON SCHWEIKERT http://www.abouthifi.com/review.php?s=tmQ), και το επιβεβαίωσα με τα δικά μου.

Μην με βάλετε να ποστάρω όλα τα links! Σας λέω την αλήθεια!

:142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.981
Απάντηση: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

Πάντως, ως προς την κλίση του ηχείου, άλλο πράγμα λέει η Dali, και αλλιώς το κατάλαβες:

My speakers have a bright sound - what can be done to avoid that?

1) Do not toe-in the speakers towards the listening position. The front of the speaker must be parallel with the rear wall.

2) Avoid positioning the speakers too close to reflecting side walls that will cause strong reflection of the midrange- and tweeter sound.

3) Avoid using cables and electronic equipment in your music system with a bright sound character.

Reaction score
1.772

εδω ομως τι λεει;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

IMHO το τουίτερ (και ειδικά το ρίμπον) πρέπει να "κοιτάει" το αντίθετο αυτί σου... δε ξέρω αν με εννοείς....

δλδ το τουίτερ από το R ηχείο να κοιτάει το L αυτί σου.

δλδ λίγη περισσότερη "κλίση" προς τα έσω, σα να θες να συγκεντρώνονται τα "πυρά" των δυο ηχείων σου λίγο πιο μπροστά από σένα....

Στα magnepan το ηχείο στο σύνολό του πρέπει να έρχεται εντελώς εστιασμένα-κεντραρισμένα στη "μύτη" του ακροατή. τα ρίμπον από την εσωτερική σε μικρούς χώρους και από την εξωτερική σε μεγάλους.

καλημέρα στην παρέα....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

εδω ομως τι λεει;
"μαμουνιά" για να "κόψουν" πρίμα....:138:

Reaction score
4

Επειδή βαριέμαι να διαβάζω εξηγεί κάπου το γιατί ;

Δηλαδή οι υψηλές συχνότητες δεν συμπεριφέρονται το ίδιο αν παράγονται από ribbon ? :121:

Reaction score
11
Re: Απάντηση: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

Επειδή βαριέμαι να διαβάζω εξηγεί κάπου το γιατί ;

Δηλαδή οι υψηλές συχνότητες δεν συμπεριφέρονται το ίδιο αν παράγονται από ribbon ? :121:
Την αρχή λειτουργίας δεν την εξηγούν. Ωστόσο σε άλλο review αναφέρεται ότι τα ηχεία, (κάποιο από τα μοντέλλα της DALI πάλι, συγνώμη δεν συγκράτησα ποιό), ενώ απέδωσε εξαιρετικά με τον τρόπο τοποθέτησης που προτείνει ο κατασκευαστής, (παράλληλα), με toe in ήταν δυσάρεστα και σε καμμία περίπτωση δεν απέδιδαν σωστά! (Κάπου είδα και ένα polar dispersion όπου φαινόταν ότι ο ήχος, μίξη dome και ribbon, ήταν σωστός, (θέματα φάσης;). μόνο στις γωνίες του ηχείου. (Διαγώνια δηλαδή, όπως γίνεται όταν ακούμε με τα ηχεία παράλληλα)).

:121:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και ολίγον off topic

Magnepan δεν έχω ακούσει, αλλά, (τα παρεμφερεί), ANALYSIS OMEGA και QUAD τα έχω!

Υπάρχουν ribbon και... ρίμπον. Παρεμφερές ribbon με του magnepan λίγο δύσκολο να ακούσεις. Τα quad είναι ηλεκτροστατικά βρε.

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef