XTZ Room analyser

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Ενημερώνω για την άφιξη του ROOM ANALYSER της XTZ.
Η τιμή του είναι 190 ευρω.
(Εκτος από τα ηχεία 99.26 υπάρχουν προς ακρόαση και τα 99.36)
__________________________________________________ ________
*Room Analyzer An analyzing tool for everyone to analyse your room and system.

Complete set with microphone, sound card, cables and software. Take only minutes to install. User friendly with very high accuracy of measurement.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: XTZ Room analyser

Τα ηχεία 99.26 (η τα 99.36) δίνονται μαζί με το room analyser? :138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.803

από σεπτέμβρη που επιστρέφουμε στα θρανία, λέω να πάρω ένα ROOM ANALYSER, να συμπληρώνω τη συλλογή μου δηλαδή...

κράτα μου ένα τεμάχιο σε παρακαλώ....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

από σεπτέμβρη που επιστρέφουμε στα θρανία, λέω να πάρω ένα ROOM ANALYSER, να συμπληρώνω τη συλλογή μου δηλαδή...

Ακουσα ότι μπορεί να μην ανοίξουν τα σχολεία λόγω γρίπης!

Τυχερέ!!!

Reaction score
6
Re: Απάντηση: XTZ Room analyser

Ευχαριστως Κωστα . Σου κραταω αν θελεις ενα αναλογικο μαλιστα :107:σε καλη κατασταση τωρα που πηρα φορα:113:

http://www.youtube.com/watch?v=DPyCd202F8E

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Εδώ και μερικές ημέρες έχω στη κατοχή μου το Room Analyzer.

Το βρήκα πολύ εύχρηστο και φιλικό στο χειρισμό του. Μάλιστα χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά εξοικείωσης για τις λειτουργίες του, από τη στιγμή που έχει διαβαστεί το εγχειρίδιο χρήσης του.

Εγκατέστησα το πρόγραμμα σε τέσσερις υπολογιστές, εκ των οποίων ο ένας είναι ένα Laptop που τρέχει Vista, ενώ οι υπόλοιποι υπολογιστές είναι επιτραπέζιοι με ΧΡ.

Με τα Vista έχω πρόβλημα καθώς το πρόγραμμα του Room Analyzer δεν αναγνωρίζει την κάρτα του ενώ αντίθετα ο υπολογιστής την <<βλέπει>> σαν εξωτερική κάρτα ήχου.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Όταν ανέφερα ότι το βρήκα εύχρηστο και φιλικό, για εντυπώσεις μιλούσα.

Ένα από τα πολλά θετικά του είναι πως έχει ρυθμιστεί για να συνεργάζεται με το συγκεκριμένο μικρόφωνο.
Αυτό αυτομάτως καταργεί και την ανάγκη για ρυθμίσεις ευαισθησίας και αντιστάθμισης, θέματα που δυσκολεύουν όσους δεν έχουν σχετική πείρα και εργαλεία, αλλά και την ανάγκη απόκτησης ενός ακριβού μικροφώνου αναφοράς.

Είναι στη κυριολεξία ένα εργαλείο που απευθύνεται και στο χομπίστα που επιθυμεί να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα στην εξοικείωση του με το μεγάλο θέμα <<ο χώρος και τα προβλήματα του>>, αλλά και στον επαγγελματία σαν ένα εύχρηστο, ευέλικτο και πρόχειρο εργαλείο δουλειάς.

Δεν απαιτεί από το χρήστη του πολλές τεχνικές γνώσεις και χωρίς πολύπλοκες ρυθμίσεις και περιττές, ίσως, δυνατότητες δίνει μια πολύ καλή εικόνα του <<αληθινού κόσμου>>.

Reaction score
4.274

Οι οδηγιες χρησης σε τι γλωσσα ειναι?
Αυτο με τα βιστα πολυ παραξενο μ ακουγεται.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Στα Αγγλικά είναι οι οδηγίες χρήσης.

Πολύ παράξενο το βρήκα και εγώ με τα Vista.
Έστειλα και σχετικό e-mail στην εταιρία εδώ και τέσσερις ημέρες αλλά ακόμα δεν πήρα απάντηση.

Reaction score
11.790
Για πες, τι ειδες για τον χωρο σου? Σου συγκεκριμενοποιησε-οπτικοποιησε συγκεκριμενες συμπεριφορες του χωρου σου που ειχες εντοπισει;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Το Room Analyzer (έτσι το θέλει η Xtz και όχι analyser) το τοποθέτησα (κυρίως) για μέτρηση στο δεύτερο σύστημα που έχω στο πατρικό μου σπίτι.

Τον συγκεκριμένο χώρο τον γνωρίζω αρκετά καλά και δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Λέγοντας ιδιαίτερο πρόβλημα να διευκρινίσω πως μια απόκλιση, στης χαμηλές συχνότητες, της τάξης του +- 4,5 db θεωρείται αποδεκτή.

Για να γίνει κατανοητό αυτό θα πω πως αποκλίσεις των +-8 db ή και μεγαλύτερες είναι πολύ συνηθισμένες για έναν οικιακό χώρο ενώ παρατηρούνται ακόμα και της τάξης των +-15 db.

Στις πολύ χαμηλές συχνότητες όμως, κάτω από τους 80 κύκλους, η ικανότητα του αυτιού να εντοπίζει, ακόμα και μεγάλες, διαφορές απόκρισης είναι πολύ μειωμένη και έτσι αυτά τα περνάμε στα ψιλά γράμματα.

Για το ΧΤΖ τώρα... η λειτουργία που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γιατί εκεί εντοπίζονται μεγάλες αποκλίσεις, είναι η Room Analyzer όπως την ονομάζει η ΧΤΖ.

Εκεί γίνεται ανάλυση του χώρου επικεντρωμένη στο φάσμα από τους 16 κύκλους μέχρι τους 300.
Επιπλέον μπορεί να σου δείξει τους συντονισμούς του δωματίου σου αλλά και μια υπολογισμένη απόκριση του χώρου.

Να συμπληρώσω εδώ πως στην ιστοσελίδα της εταιρίας απεικονίζεται παλαιότερη έκδοση και όχι η ποιο πρόσφατη και πλήρης.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Το Room Analyzer (έτσι το θέλει η Xtz και όχι analyser)
Και τα δύο spelling είναι σωστά.
H κατάληξη -yse είναι αγγλική και η -yze αμερικάνικη. :126:
Δες εδώ κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Το ρεζουμέ είναι ότι οι Αμερικάνοι έχουν διαλύσει (και) την αγγλική γλώσα.

Ευχαριστούμε για την πλήρη περιγραφή Πέτρο.
Είναι εύκολο να μας βάλεις 1-2 screenshots από το νέο software;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Όπως και να την κάνουν τη λέξη η ρίζα της θα είναι πάντα Ελληνική.

Κάτι θα γίνει για τις σελίδες του νέου προγράμματος.
Οι βασικές αρχές είναι ακριβώς ίδιες.
Απλά έχουν προσθέσει κάποια πράγματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.803

λογικά σε λίγο καιρό θα ακούσετε και τα δικά μου συμπεράσματα....

(με μετρήσεις εδώ, δημοσίως που λένε....)

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Καταλαβαινω (και απο την τιμη) οτι κανει μονο "διαγνωση", οχι και "θεραπεια" ε???

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Ακριβώς έτσι. Αλλά το να γνωρίζεις είναι μια καλή αρχή για να διορθώσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.803

Λοιπόν, το έχω στα χέρια μου και δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον....

με έκανε πάντως να γελάσω: τα RCA του είναι απλά βύσματα, δεν είναι επίχρυσα. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το βύσμα του USB όμως είναι επίχρυσο! μπουαααααχαχαχαχαχαχαχα!!!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67