πρόταση για ηχοσύστημα 5.1

Reaction score
0
Γεια σας,

ψάχνω απεγνωσμένα στο forum εδώ και κάποιες μέρες, αλλά επειδή έχω πνιγεί λόγω έλλειψης γνώσης παίρνω το θάρρος να κάνω την πρώτη μου ερώτηση: προσανατολίζομαι στην αγορά της Samsung LE46B750 και του PS3, και θέλω να συμπληρώσω τη σύνθεση με ένα καλό σύστημα ήχου ~ 1000 ευρώ. Κατά προτεραιότητα, το σύστημα θα προορίζεται για home cinema, παιχνίδια και μουσική (όχι επαγγελματική χρήση, προφανώς...). Από τις δημοσιεύσεις που διάβασα, μου φαίνεται πως θα χρειαστώ ένα (πολυκάναλο;) ενισχυτή, 5 ηχεία (κεντρικό, L, R και 2 surround) και ενδεχομένως subwoofer, αν και ειλικρινά είμαι τελείως ανοιχτός προς κάθε πρόταση σύνθεσης. Ο χώρος είναι καθιστικό σαλοκουζίνας με διαστάσεις περίπου 3,25 x 3,50, και έχουν ήδη προβλεφθεί 2 + 2 κανάλια καλωδίωσης ήχου, απλά εκείνα των μπροστινών ηχείων έχουν μπει σχετικά ψηλά στον τοίχο (~1,5 μέτρο ύψος).

Αν υπάρχει οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση για σύνθεση και μοντέλα ενισχυτή, ηχείων κλπ, θα ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ!

Reaction score
0
Απάντηση: πρόταση για ηχοσύστημα 5.1

Γεια σας,

ψάχνω απεγνωσμένα στο forum εδώ και κάποιες μέρες, αλλά επειδή έχω πνιγεί λόγω έλλειψης γνώσης παίρνω το θάρρος να κάνω την πρώτη μου ερώτηση: προσανατολίζομαι στην αγορά της Samsung LE46B750 και του PS3, και θέλω να συμπληρώσω τη σύνθεση με ένα καλό σύστημα ήχου ~ 1000 ευρώ. Κατά προτεραιότητα, το σύστημα θα προορίζεται για home cinema, παιχνίδια και μουσική (όχι επαγγελματική χρήση, προφανώς...). Από τις δημοσιεύσεις που διάβασα, μου φαίνεται πως θα χρειαστώ ένα (πολυκάναλο;) ενισχυτή, 5 ηχεία (κεντρικό, L, R και 2 surround) και ενδεχομένως subwoofer, αν και ειλικρινά είμαι τελείως ανοιχτός προς κάθε πρόταση σύνθεσης. Ο χώρος είναι καθιστικό σαλοκουζίνας με διαστάσεις περίπου 3,25 x 3,50, και έχουν ήδη προβλεφθεί 2 + 2 κανάλια καλωδίωσης ήχου, απλά εκείνα των μπροστινών ηχείων έχουν μπει σχετικά ψηλά στον τοίχο (~1,5 μέτρο ύψος).

Αν υπάρχει οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση για σύνθεση και μοντέλα ενισχυτή, ηχείων κλπ, θα ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ!
Εγώ έχω τον Yamaha rx_v363 μαζί με τα ηχεία ns-p270 της ίδιας εταιρίας και μπορώ να σου πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τον ήχο που δίνει ο συνδυασμός αυτός.

LM

Reaction score
4

Σου προτείνω το HTiB
Onkyo HTS9100THX
με λίγο παραπάνω μπάτζετ από το δικό σου

Reaction score
0

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, το σύστημα του LM μου φαίνεται πολύ καλή περίπτωση, απλά φοβάμαι ότι θα είναι λίγο κτήνος για το (όχι φοβερά ευρύχωρο) σαλόνι μου. Θα ψάξω να το βρω σε έκθεση να το δω από κοντά!

Χτες μου κάναν επίδειξη σε μαγαζί τον ενισχυτή Onkyo TXSR506 με 5.1 σύστημα ηχείων Bose Acoustimass 6. Προσωπικά εντυπωσιάστηκα (είπαμε, δεν είμαι κανένας ειδικός), επιπλέον είναι και καλή λύση για μικρό χώρο (αν και αλμυρούτσικη...), αλλά διαβάζω πολύ ανάμικτες κριτικές για τα Bose στο φόρουμ, σε διεθνή review δε άλλοι τα αποθεώνουν, και άλλοι τα θάβουν. Έχετε καμία άποψη σχετικά;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.559

Χτες μου κάναν επίδειξη σε μαγαζί τον ενισχυτή Onkyo TXSR506 με 5.1 σύστημα ηχείων Bose Acoustimass 6. Προσωπικά εντυπωσιάστηκα (είπαμε, δεν είμαι κανένας ειδικός), επιπλέον είναι και καλή λύση για μικρό χώρο (αν και αλμυρούτσικη...), αλλά διαβάζω πολύ ανάμικτες κριτικές για τα Bose στο φόρουμ, σε διεθνή review δε άλλοι τα αποθεώνουν, και άλλοι τα θάβουν. Έχετε καμία άποψη σχετικά;
Σε Media Markt τα άκουσες;

Για μένα είναι υπερβολικά ακριβά τα Bose.

Με αυτά τα λεφτά ή και λιγότερα, παίρνεις άλλα ηχεία καλύτερα.

Προσωπικά δεν μου αρέσει ο ήχος τους, τα θεωρώ σκληρά ηχεία.

Άκου και άλλες μάρκες πριν αποφασίσεις.

Reaction score
1.188

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, το σύστημα του LM μου φαίνεται πολύ καλή περίπτωση, απλά φοβάμαι ότι θα είναι λίγο κτήνος για το (όχι φοβερά ευρύχωρο) σαλόνι μου. Θα ψάξω να το βρω σε έκθεση να το δω από κοντά!

Αν τα Bose τα θέλεις αυστηρά και μόνο για home cinema για να ακούγονται εκρήξεις μπαμ μπουμ κλπ. καλά είναι. Αν όμως τα θέλεις για να ακούς έστω και λίγη μουσική ξέχνα τα καλύτερα, είναι για κλωτσιές... Ούτως ή άλλως πάντως με την τιμή που έχουν ακόμα και για Home cinema πάλι για κλωτσιές είναι, γιατί με λιγότερα λεφτά βρίσκεις πολύ καλύτερα ηχεία.

Timaras

Reaction score
2.153
Καλώς ήρθες λοιπόν φίλε στο forum.
Για ενισχυτή δες σε Yamaha
Pioneer
Denon
Για ηχεία μπορείς να δεις στη Στοά Φέξη για αυτά,
να δεις αυτά
και σίγουρα πολλές ακόμα προτάσεις από άλλους φίλους

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.186

Εμένα τα Bose μου αρέσουν, και στη μουσική.

Αλλά ξέρεις κάτι; δεν έχει καμιά σημασία αν αρέσουν σε μένα ή αν δεν αρέσουν στον komhst, το θέμα είναι να πάρεις κάτι που να αρέσει σε σένα.

Η Bose πάντως έχει μια σημαντική τεχνολογία στην πλάτη της και τα ηχεία της τα ξέρω πολύ καλά και από πρώτο χέρι και δηλώνω φαν. Τουλάχιστον στα χρήματά τους είναι για μένα μια πολύ τίμια επιλογή.

Reaction score
1.188

Εμένα τα Bose μου αρέσουν, και στη μουσική.

Αλλά ξέρεις κάτι; δεν έχει καμιά σημασία αν αρέσουν σε μένα ή αν δεν αρέσουν στον komhst, το θέμα είναι να πάρεις κάτι που να αρέσει σε σένα.

Η Bose πάντως έχει μια σημαντική τεχνολογία στην πλάτη της και τα ηχεία της τα ξέρω πολύ καλά και από πρώτο χέρι και δηλώνω φαν. Τουλάχιστον στα χρήματά τους είναι για μένα μια πολύ τίμια επιλογή.
Κι εμένα μού άρεσαν τα Bose και τα είχα "ζήσει" πολύ σε σπίτια φίλων την 10ετία του '70 αλλά και του '80
Μιλάμε για τα μοντέλα 901 και 301 και μετέπειτα και το 201.
Γι αυτό και κάποια στιγμή όταν έψαχνα ηχεία για το home cinema είχα υπόψην μου τα Acoustimass κυρίως λόγω ευκολίας τοποθέτησης (το καταραμένο το τζάκι αριστερά...) αλλά και λόγω αναμήσεων που είχα από τα προαναφερθέντα μοντέλα. Οταν όμως τα άκουσα να παίζουν μουσική κάτι δεν μου άρεσε. Οταν αμέσως συνδέσαμε ένα αντίστοιχο σύστημα (δεν θυμάμαι μοντέλο) της Cerwin Vega με sub και 5 δορυφόρους λίγο μεγαλύτερους από της Bose τότε άκουσα μουσική! Και διέγραψα πλέον ολοκληρωτικά τα Acoustimass από το μυαλό μου.

Βέβαια το τι λέμε εμείς δεν έχει καμμία σημασία! Εκείνο που έχει σημασία είναι τι αρέσει σε αυτόν που θα τα πάρει...

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας, ειλικρινά με βοηθάτε τρομερά! Λοιπόν η σημερινή έρευνα στα μαγαζιά είχε να προτείνει ηχεία KEF KHT1005 και ενισχυτή Yamaha RX-V365, υποθέτω αντίστοιχο με αυτό που μου πρότεινε ο Timaras. Τι λέτε, πώς σας φαίνετε; Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να το ακούσω live το σύστημα....

Και μια καλοπροαίρετη απορία προς τον costas EAR: λες ότι "για τα λεφτά τους, οι Bose είναι μια πολύ τίμια επιλογή". Από τη μικρή εικόνα που σχημάτισα, νομίζω ότι πρόκειται αν μη τι άλλο για μια από τις πιο ακριβές επιλογές. Γιατί άραγε; Το (παραπάνω) σύστημα με τον ενισχυτή KEF και τα ηχεία Yamaha είναι σχεδόν 600 ευρώ φθηνότερο από το Onkyo TXSR506 + Bose Acoustimass 6, που μου είχαν προτείνει στην αρχή. Είναι άραγε το τελεταίο τόσο καλύτερο;

JL_

Reaction score
19
Στην τιμή που προσανατολίζεσαι, ρίξε μια ματιά και στον 919 της Pioneer που υποστηρίζει και τα νέα φορμά στα 450 ευρά, όπως και στα Diamond 8 & 9 της Wharfedale...

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: πρόταση για ηχοσύστημα 5.1

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας, ειλικρινά με βοηθάτε τρομερά! Λοιπόν η σημερινή έρευνα στα μαγαζιά είχε να προτείνει ηχεία KEF KHT1005 και ενισχυτή Yamaha RX-V365, υποθέτω αντίστοιχο με αυτό που μου πρότεινε ο Timaras. Τι λέτε, πώς σας φαίνετε; Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να το ακούσω live το σύστημα....
Φίλε ndros13 έχε υπ'όψιν σου ότι ο 365 δεν
υποστηρίζει τα νέα format ήχου(Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio)
οπότε καλύτερα για μένα να μην τον έχεις
σαν πιθανή αγορά

Reaction score
0

Ευχαριστώ για την επισήμανση Timara, αν λοιπόν καταλήξω σε Yamaha RX-V663 + KEF KHT-1005.2 είναι καλή σύνθεση; Πιστεύετε ότι είναι καλύτερη από Onkyo TX-SR506 + Bose Acoustimass 6;

Συγγνώμη αν σας ζάλισα, απλά προσπαθώ να καταλήξω σύντομα και είμαι λίγο ανυπόμονος :)

Timaras

Reaction score
2.153
Φίλε ndros13,

ο Onkyo TX-SR506 ΔΕΝ αποκωδικοποιεί ήχο υψηλής
ευκρίνειας.Η γνώμη μου είναι να μην τον αγοράσεις.
Δες και τον 1910 της Denon.Πιστεύω είναι πολύ καλό
μηχανάκι και έχει μικρή διαφορά τιμής από τον Onkyo.
Όσο αφορά τα ηχεία νομίζω ότι θα πρέπει να ακούσεις
κάμποσα set και να καταλήξεις σε αυτό που θα κάτσει
καλύτερα στο αυτί σου.Αφού είδες τα Kef,γιατί δεν
κοιτάς για τα 2005.3?Οικονομικότερα από τα Bose.
Ρίξε και μια ματιά και σ'αυτό το thread.Κάτι μπορεί
να βγάλεις

Reaction score
0

Θα έχω πρόβλημα αν συνδυάσω τον Pioneer VSX-919AH-K (που μάλλον προτιμάω καθότι υποστηρίζει τα καινούρια format και επιπλέον είδα ότι συμπεριλαμβάνει υποστήριξη για ipod) με KEF KHT-1005.2; Μπορεί να είναι πολύ "βαρύς" ο ενισχυτής για τα ηχεία; Ξέρετε αν μπορώ να ακούσω πουθένα τα παραπάνω;

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: πρόταση για ηχοσύστημα 5.1

Θα έχω πρόβλημα αν συνδυάσω τον Pioneer VSX-919AH-K (που μάλλον προτιμάω καθότι υποστηρίζει τα καινούρια format και επιπλέον είδα ότι συμπεριλαμβάνει υποστήριξη για ipod) με KEF KHT-1005.2; Μπορεί να είναι πολύ "βαρύς" ο ενισχυτής για τα ηχεία; Ξέρετε αν μπορώ να ακούσω πουθένα τα παραπάνω;
Μια χαρά θα είναι, σε γενικές γραμμές ένα ηχείο κινδυνεύει πολύ περισσότερο από έναν ενισχυτή ψοφίμι παρά από έναν "βαρύ".

Αν βγεις στη γύρα για ακροάσεις, προσπάθησε να ακούσεις και καμμιά τετράδα Wharfedale Diamond 8.1 ή 8.2 με το αντίστοιχο κεντρικό τους και ένα subwoofer. Μπορεί να εκπλαγείς θετικά, για τα χρήματα που κοστίζουν, ειδικά σε σχέση με τα "σετάκια" αντίστοιχης τιμής...

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: πρόταση για ηχοσύστημα 5.1

Αν βγεις στη γύρα για ακροάσεις, προσπάθησε να ακούσεις και καμμιά τετράδα Wharfedale Diamond 8.1 ή 8.2 με το αντίστοιχο κεντρικό τους και ένα subwoofer. Μπορεί να εκπλαγείς θετικά, για τα χρήματα που κοστίζουν, ειδικά σε σχέση με τα "σετάκια" αντίστοιχης τιμής...
Γενικώς ο Νάκας έχει πολύ προσγειωμένες και λογικές τιμές...

Reaction score
150
Ένα πράγμα μόνο θα σου πω! Μείνε μακριά από τα BOSE εκτός και αν σου αρέσει να σε κλέβουν!

Δες εδώ http://www.intellexual.net/bose.html πως ένα σύστημα τους που κοστίζει 100 δολλάρια το πουλάνε 1300$

Δες κι εδώ κάποια σχόλια στο Audioholics http://www.audioholics.com/reviews/...r-face-off-i-battle-of-the-budget-towers#bose

Ψάξε και σε όποιο φορουμ θες και ρώτα και θα δεις ότι μόνο κράξιμο τρώνε τα Bose.

Φυσικά και τα έχω ακούσει και τα θεωρώ απαράδεκτα για τα λεφτά τους και δε νομίζω πως μπορείς να πάρεις χειρότερα σε αυτά τα επίπεδα κόστους.

Ε δεν μπορώ θα σκάσω με τη σαβούρα που κυκλοφορεί και σ'όποιον αρέσει η άποψη μου!

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά για τις πολύ-πολύ χρήσιμες προτάσεις τους! Τελικά μετά από αρκετή βόλτα & άκουσμα, κατέληξα στην αγορά των Pioneer VSX-919AH-K και KEF KHT-1005.3, που απ' όσο άκουσα στα σχετικά μαγαζιά πιστεύω ότι θα καλύπτουν επαρκώς το σχετικά μικρό χώρο του καθιστικού μου. Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: πρόταση για ηχοσύστημα 5.1

Ένα πράγμα μόνο θα σου πω! Μείνε μακριά από τα BOSE εκτός και αν σου αρέσει να σε κλέβουν!

Δες εδώ http://www.intellexual.net/bose.html πως ένα σύστημα τους που κοστίζει 100 δολλάρια το πουλάνε 1300$

Δες κι εδώ κάποια σχόλια στο Audioholics http://www.audioholics.com/reviews/...r-face-off-i-battle-of-the-budget-towers#bose
Πολύ θάψιμο!!!!

Αλλά δεν έχουν κι άδικο. Τα ίδια συμπεράσματα είχα βγάλει κι εγώ ακούγοντας τα Acoustimass.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.286
Members
38.538
Νεότερο μέλος