Γιατι ΟΛΑ τα Ελληνικά ηχεία απουσιάζουν από τα τεστ?

Reaction score
51
Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ότι πολλές αξιόλογες μονάδες ελληνικών προιόντων απουσιάζουν από τα τεστ των ελληνικών περιοδικών........

Έχω να δω τεστ πχ σε ηχεία της Crystal Audio εδώ και κάτι αιώνες......
Ομοίως και της AUDIO SPECTRUM.......

Ξέρει κανείς τι φταίει γι αυτό?
Δεν ενδιαφέρονται τα περιοδικά ή οι εταιρείες δεν "σπρώχνουν" τα προιόντα τους.......?????

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751
Ειναι πολλα που μπορει να συμβαινουν παιδια .Να σας πω μερικα που μπορω να σκεφτω.Δεν υπαρχει ανθρωπος σε αυτες τις εταιρειες που να ασχολειτε με την επικοινωνια με τα περιοδικα.Τα περιοδικα δεν στελνουν τα φαξ που λενε ποτε γινεται το τεστ που αφορα και δικα τους προιοντα η στελνουν τα φαξ και αδιαφορουν οι εταιρειες για τα τεστ η δεν εχουν προιον για την κατηγορια τιμης που κυμαινεται η δοκιμη των ηχειων.Τωρα λαδια ξυδια κ.λ.π.δεν υπαρχουν γιατι τα περιοδικα θελουν οσο το δυνατον περισσοτερα προιοντα να τεσταρουν και δεν προκειτε να σνομπαρουν κανενα απο οσα φτασουν στα χερια τους.Οσο για το αποτελεσμα πρεπει να θυμομαστε οτι διαβαζουμε την υποκειμενιμη κριση του reviwer.Παιζει ακομα και το σκηνικο να εστειλαν μια φορα και να κακομεταχειριστηκαν τα μηχανηματα π.χ. οι αποθηκες των περιοδικων-ΣΥΧΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ-και να στραβωσαν οι υπευθυνοι των εταιρειων.

Reaction score
7
................Παιζει ακομα και το σκηνικο να εστειλαν μια φορα και να κακομεταχειριστηκαν τα μηχανηματα π.χ. οι αποθηκες των περιοδικων-ΣΥΧΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ-και να στραβωσαν οι υπευθυνοι των εταιρειων.
Μια και δυο?.....

Εχω να σου πω τετοια.....

Reaction score
0
αν πω τι γνωμη μου κινδυνευει η εικονικη δημοκρατια στο χωρο του ηχου και εικονας αλλα ετσι κι αλλιως δυσκολα αλλαζει το κατεστημενο στο συγκεκριμενο χωρο

Reaction score
5
αντίθετα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατίας να λες τη γνώμη σου...για λέγε, για λέγε :lol:

Reaction score
51
αν πω τι γνωμη μου κινδυνευει η εικονικη δημοκρατια στο χωρο του ηχου και εικονας αλλα ετσι κι αλλιως δυσκολα αλλαζει το κατεστημενο στο συγκεκριμενο χωρο
Αργύρη, και βέβαια περιμένουμε την γνώμη σου.............
Πόσο μάλλον τώρα που μας έβαλες ιδέες...... :idea:

Reaction score
1
Πράγματι λείπουν κριτικές για Ελληνικά Ηχεία και το διαπίστωσα ψάχνοντας κριτικές για το νέο σετ plasma Crystal Audio...
Στο Hitech μάλιστα υπήρχε στην τελευταία σελίδα του περιοδικού διαφήμιση του συγκεκριμένου σετ αλλά εντός του περιοδικού κουβέντα... :(
Αλήθεια συμβαίνει μόνο στα Ελληνικά περιοδικά ή ακόμα και σε αυτά του εξωτερικού?

Reaction score
5
εχμ...δεν νομίζω... :lol:
Είναι και θέμα marketing budget βέβαια, δεν έχουν οι ελληνικές εταιρείες...
Άσε που δεν 'παίζουν' και εύκολα σε αγγλόφωνα περιοδικά, γιατί έχουν να αναμετρηθούν με κάτι natives του στύλ B&W (την μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο των speakers) κλπ...
Βέβαια δεν είμαι σχετικός με τις ελληνικές εταιρείες, αλλά αν ξεκινήσουμε από το R&D budget της B&W π.χ., δεν πιστεύω ότι μπορεί να φτιάξει κανείς κάτι πολύ καλύτερο (εκτός αν έχει επιφοίτηση...) Μιλάμε βέβαια για παραγωγή, όχι για custom ή πολύ εξεζητημένα κομμάτια...IMHO...

Reaction score
51
Πρέπει όμως να συνυπολογίσουμε και την διαφορά κόστους........

Πάντως εξακολουθώ να θεωρώ τα AUDIO SPECTRUM ARTEMIS εκπληκτικά και άμεσα συγκρίσιμα με τις περισσότερες υλοποιήσεις μεγάλων κατασκευαστών του εξωτερικού.
Και δυστυχώς τέστ τους έχω δει ΜΟΝΟ στον Ήχο................ :roll:

Reaction score
2
H ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ...

Ακόμα πάντως περιμένω με ενδιαφέρον να ακούσω (διαβάσω) την γνώμη του Αργύρη.

Αργύρη, go on please...ενημέρωσε μας.

Reaction score
51
Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι τα τελευταία χρόνια, στο εσωτερικό του οπισθόφυλλου του HITECH υπάρχει πάντα διαφήμιση της CrystalAudio η οποία όμως απουσιάζει χαρακτηριστικά από ΟΛΑ τα τεστ του περιοδικού..........
Δεν είναι ΠΟΛΥ περίεργο?????? :roll: :? :? :?

Reaction score
4
Απάντηση: Γιατι ΟΛΑ τα Ελληνικά ηχεία απουσιάζουν από τα τεστ?

Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ότι πολλές αξιόλογες μονάδες ελληνικών προιόντων απουσιάζουν από τα τεστ των ελληνικών περιοδικών........

Έχω να δω τεστ πχ σε ηχεία της Crystal Audio εδώ και κάτι αιώνες......
Ομοίως και της AUDIO SPECTRUM.......

Ξέρει κανείς τι φταίει γι αυτό?
Δεν ενδιαφέρονται τα περιοδικά ή οι εταιρείες δεν "σπρώχνουν" τα προιόντα τους.......?????
Σήμερα θα μου έρθουν τα Crystal audio plasma.
Θα οδηγηθούν με σκαφατοενισχυτή Marantz SR 7002.

Ξέρω ξέρω... μικρά ηχεία για τέτοιο ενισχυτή. χαραμίζεται ο ενισχυτάκος αλλα αυτά τα φράγκα είχα. Τα πήρα σε πολύ καλή τιμη. 550 ευρω απο 900.

Θα γράψω την κριτική μου όταν τα ακούσω.

Εγω παντα είχα Ελληνικα ηχεια. Πριν ειχα Roister και τωρα audio crystal.
(τι κερδίζω που στηρίζω παπούτσι απο τον τόπο μου) :142:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.148

Θα οδηγηθούν με σκαφατοενισχυτή Marantz SR 7002.
Τον ενισχυτή γιατί θα τον βάλεις μέσα στη σκάφη;:137:

JL_

Reaction score
19
Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι τα τελευταία χρόνια, στο εσωτερικό του οπισθόφυλλου του HITECH υπάρχει πάντα διαφήμιση της CrystalAudio η οποία όμως απουσιάζει χαρακτηριστικά από ΟΛΑ τα τεστ του περιοδικού..........
Δεν είναι ΠΟΛΥ περίεργο?????? :roll: :? :? :?
Και η οποία Crystal Audio μαζί με την Roister ήταν κάποτε από τις αγαπημένες του HiTech, με διακρίσεις και υψηλές θέσεις στην κατάταξη, πάντα, σε οποιαδήποτε δοκιμή...

Reaction score
4

Τα σύνδεσα τα ρύθμισα και τα άκουσα...

Ο ήχος τους είναι κάπως ξερός. Για μουσική δεν θα μιλήσω. Στο direct σε stereo ακρόαση είναι για τα μπάζα και λογικό είναι. Μικρά woofer.

Αν το βάλεις να παίξει μουσική σε κάποιο 5.1 πρόγραμμα του ενισχυτή ο ήχος αλλάζει. Βοηθάει και το subwoofer. Αλλα και πάλι τα ηχεία δεν είναι για μουσική.

Στις ταινίες τώρα.

Απο τα Roister Που είχα ειναι πολύ καλύτερα.
Άκουσα απλό dolby digital και ο ήχος είχε μεγάλη ευκρίνεια. Κάπως ξυρίζει βέβαια ο ήχος. Είναι κάπως ''λεπτός'' Είπαμε... Τα wooferακια του είναι μικρά.

ΌΜΩΣ...

Και πάλι με την βοήθεια του subwoofer ο ήχος μπαλώνεται. Το sub ειναι 10αρι και αρκετά δυνατό.
Στις ταινίες λοιπόν παίζουν αρκετά καλά... Λείπει κάπως το μπάσο απο τα ηχεία αλλα παίζουν μέχρι και το μυρμήγκι που περπατάει στο φύλλο. Με την χμμ.. συμπαθητική 90αρα ευαισθησία ΄΄νιώθουν΄΄ και παίζουν αρκετά σωστα τις δύσκολες συχνότητες.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν τα ηχεία είναι συμπαθητικά. Και αν σκεφτούμε τα χρηματά τους 600 ευρώ ειναι μια καλη λύση για μικρούς χώρους.

Τα περίμενα χειρότερα αλλα με κάλυψαν στις ταινίες.

Όταν μεγαλώσω και κάνω λεφτά θα πάρω καλύτερα ηχεία.
Τώρα μπορείτε να με κοροιδεύετε.

Ευχαριστώ. :137:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.213
Members
38.669
Νεότερο μέλος
Andreas79