Ζω μεγάλες στιγμές ξανά!

Reaction score
4
Μετα απο 2 χρόνια στέρησης και αποχής απο τα του HOME CINEMA επανήλθα Δημήτριος και σήμερα άκουσα την πρώτη μου DTS TRUE HD ταινία.

Ο ήχος στην ταινία ΄΄Σκοτεινός κώδικας 2009΄΄ ήταν κορυφή. Τώρα μπορω να πω πως άκουσα surround και το ευχαριστήθηκα.

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω πως ευχαριστήθηκα και HD εικόνα. Ναι μεν καθαρή η εικόνα, αλλα δεν μπόρεσα να διακρίνω πουθενά το hd σε καμια σκηνή της ταινίας. Ίσως ο παλιός μου SANYO Z4 720p (420 ωρες) να μην τα καταφέρνει καλα. Την ίδια ταινία την έβαλα για λίγο στην plasma 42΄΄ και εκεί είδα κάποιες σκηνές που μπορούσες να τις πείς HD.

Πάντως οταν κάνω προβολή απο το pc στον προβολέα διαφημιστικά ΗD spot, εκει την βλέπω την διαφορά και το High definition.
Ίσως παίζει μεγάλο ρόλο η λήψη. Άλλωστε τα διαφημιστικά spot είναι τραβηγμένα απο τέτοιες γωνίες που παίζουν πολύ με το τρισδιάστατο και βοηθά ακόμα περισσότερο το HD να φανεί if u catch my drift.

Προβολή κάνω στον τοίχο (χρώματος κρέμ) χωρίς να τον έχω βάψει με ειδικά χρώματα.
Ίσως να φταίει και αυτό αλλα η εικόνα μου και πάλι είναι αρκετά καλή.
Το 120'' ηλεκτρικό πανί μου κείτεται στο πάτωμα. Δεν νομίζω να το βάλω γιατι αν μπει θα προεξέχει απο τον τοίχο και θα μου μειώσει την ήδη μικρή απόσταση θέασης που έχω και απο υποφερτή, αν βγεί και 20cm προς τα έξω (για να καλύψει και την plasma) θα γίνει μη υποφερτή.

Ξέθαψα λοιπόν τον Σκαφατοενισχυτή Marantz SR7002
Πήρα ένα Sony BluRay. Xτύπησα και τα plasma ηχεία της Αudio Crystal και επανήλθα Δημήτριος. :138:

Τι κρίμα που δεν είναι ο Yoda στο forum να ανεβάσω φωτό του νεου cinema μου όπως τον παλιο καλο καιρό... :142:

Καλές μου θεάσεις.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.579
Απάντηση: Ζω μεγάλες στιγμές ξανά!

Καλέ σου θεάσεις!

Την ηλεκτρική οθόνη πες μου πότε και που θα την πετάξεις:410:

Όσο για το HD μάλλον φταίει ο βιντεοπροβολέας!

Reaction score
6
Εύγε νέε μου! Μπράβο. Τελικά το Home Cinema φυγείν αδύνατον! :138:

Λοιπόν στο θέμα του ήχου θα εντυπωσιαστείς ακόμα περισσότερο όταν το DTS είναι HD Master Audio και το Dolby είναι True HD. :143:

Επίσης μεγάλη βελτίωση στην εικόνα θα δεις αν το μέρος εκείνο της εικόνας που τώρα πέφτει επάνω στην plasma ενωθεί με το υπόλοιπο κομμάτι. :142:

:116:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Ζω μεγάλες στιγμές ξανά!

Εύγε νέε μου! Μπράβο. Τελικά το Home Cinema φυγείν αδύνατον!

Λοιπόν στο θέμα του ήχου θα εντυπωσιαστείς ακόμα περισσότερο όταν το DTS είναι HD Master Audio και το Dolby είναι True HD.

Επίσης μεγάλη βελτίωση στην εικόνα θα δεις αν το μέρος εκείνο της εικόνας που τώρα πέφτει επάνω στην plasma ενωθεί με το υπόλοιπο κομμάτι.
Με πέθανες ρεεεεεεε !!! :142::142:

Έχεις δίκιο. Ηταν DTS HD Master Και οχι DTS TRUE HD.
Όσο για την εικόνα η plasma κάθεται πανω στο έπιπλο και η εικόνα ξεκινάει πάνω απο την τηλεόραση και όχι πάνω στην τηλεόραση. :116:

Απλά το κεφάλι πιάνεται λίγο γιατι κοιτάει ψηλά και ο σβέρκος μετά χρειάζεται μασάζ ...

Reaction score
4

Καλέ σου θεάσεις!

Την ηλεκτρική οθόνη πες μου πότε και που θα την πετάξεις:410:

Όσο για το HD μάλλον φταίει ο βιντεοπροβολέας!
Το πανί θα στο πετάξω αν μου πετάξεις πρώτος 300 ευρώ. :143:
520 πέταξα εγώ πριν 2 χρόνια περίπου... Είναι της e-screen.

Όσο για την εικόνα... Μάλλον παίζει ρόλο όπως είπα το τρικ που κάνουν στις λήψεις με τις κάμερες. Όταν παρακολουθείς αυτά τα HD σποτάκια που κατεβάζαμε πριν 3 χρόνια (τα θυμάστε?) για να δούμε τις πρώτες HD εικόνες, το HD εμφανίζεται παντού.
Στις bluray ταινίες δεν το βλέπεις πολλές φορές.
Ναι μεν έχει καθαρότατη εικόνα αλλα καμία σχέση η αίσθηση του HD με αυτή που αφήνουν τα σποτάκια που σας αναφέρω...

Πάντως η Plasma παίζει καλύτερα απο τον προβολέα μου. (και τα δύο ειναι 720p)

Reaction score
6
Λοιπόν εδώ θα είμαστε και δεν θα γλυτώσεις τώρα που ξαναματα μπλέχτηκες. :137:

Προβλέπω νέο προβόλι και ίσως και νέα οθόνη.

Μια καλή λύση θα ήταν ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα που θα κρύβει την plasma και θα κατεβάζει την οθόνη (και θα έκανε και μασάζ :142:).

Αν δεν παρακολουθείς ξαπλωτός δύσκολα θα καταφέρεις να βγάλεις ταινία. Ακόμα κι έτσι όμως χάνεις το surround, άσε που σίγουρα θα σε πάρει ο ύπνος. Πρέπει τα μάτια να πέφτουν περίπου εκεί που είναι οι υπότιτλοι ή αλλιώς στο 1/3 του ύψους της οθόνης, όταν είσαι σε φυσική στάση καθιστός.

Reaction score
4

Πρέπει να πάρω βάση τοίχου για την Plasma να τρυπήσω τοίχους, να ξανατρυπήσω τοίχους για να κρεμάσω το πανί, να περάσω καναλάκι για να μην φαίνεται το καλώδιο του ρεύματος του πανιού ... ΟΥΦ κουράστηκα και μόνο που το σκέφτηκα... (και θα μου έρθει και πιο κοντά η εικόνα.)

Και στο τοίχο μια χαρά παίζει. Όντως είναι κουραστικό όμως που κάνω προβολή ψηλά και απο τοσο κοντινή απόσταση θέασης.

Όταν βρω την όρεξη ίσως να το κάνω το σκηνικό με το πανί. Τώρα βαριέμαι...

Εκτός και αν κατεβάζω την Plasma στο πάτωμα καθε φορά που βάζω προβολέα. :142:

Όσο για το προβόλι φίλε είναι αρκετά καλό για LCD. Εχει και λίγες ώρες λειτουργίας. Δεν αξίζει να πάει χαμένο για να αλλάξω. Θα το κρατήσω μέχρι να παραδώσει πνεύμα η λαμπα του...

Reaction score
4

Το ταβάνι είναι ελεύθερο; :143:
Ελεύθερο ελεύθερο αλλα τώρα μου έδωσες ιδέα.
Να κρεμάσω plasma απο ταβάνι για να κάνω προβολή χαμηλά? :142:

Reaction score
6
Είναι το πρόβλημα που έχουν όλοι βασικά αυτό.

Η μεγάλη εικόνα που τη θέλουμε όλοι αλλά πιάνει χώρο και η TV που δεν γίνεται και χωρίς αυτή.
Εγώ θα κοίταζα να αλλάξω θέση στην TV αφού ο ρόλος της είναι πιο επικουρικός από εκείνον του προβολέα στις ταινίες.
Είναι θέμα επιλογής και προτεραιοτήτων.
Εγώ την plasma θα την ψιλοθυσίαζα από το μέρος του οπτικοακουστικού μου συστήματος να σου πω την αλήθεια. Άμα έχεις προβόλι, την TV την έχεις για τα κανάλια μόνο, οπότε δε χάθηκε και ο κόσμος.

Ρε συ το πάτωμα δεν το σκεφτήκαμε καθόλου... :142::143:

Reaction score
4

Είναι το πρόβλημα που έχουν όλοι βασικά αυτό.

Η μεγάλη εικόνα που τη θέλουμε όλοι αλλά πιάνει χώρο και η TV που δεν γίνεται και χωρίς αυτή.
Εγώ θα κοίταζα να αλλάξω θέση στην TV αφού ο ρόλος της είναι πιο επικουρικός από εκείνον του προβολέα στις ταινίες.
Είναι θέμα επιλογής και προτεραιοτήτων.
Εγώ την plasma θα την ψιλοθυσίαζα από το μέρος του οπτικοακουστικού μου συστήματος να σου πω την αλήθεια. Άμα έχεις προβόλι, την TV την έχεις για τα κανάλια μόνο, οπότε δε χάθηκε και ο κόσμος.

Ρε συ το πάτωμα δεν το σκεφτήκαμε καθόλου... :142::143:
Τσάμπα τόσος χώρος στο πάτωμα. Έλα μου ντε...
Την τηλεόραση δεν την θυσιάζω. Ταιριάζει με το μαύρο έπιπλο και τα μαύρα ηχεία μου. Τόσο κόπο έκανα για να ταιριάξω τα πράματα και θα το χαλάσω? :142:

Reaction score
4

Πάντως τώρα που είπες μεγάλη εικόνα... Τι μου θύμισες.
Ενα βράδυ που βαριόμουν σπίτι έκανα χαβαλέ... Πήρα τον προβολέα (τοτε στις αρχές) και έκανα προβολή απο το δωμάτιο έξω στο δρόμο πάνω στον τοίχο ενος παλιου διατηρητέου. Ισα με 300'' προβολή και το θέμα ηταν hardcore.

Aφού άκουγα στο δρόμο απο κάτω φωνές.
Πρίν βγούν στα μπαλκόνια να ψάξουν απο που γινεται η προβολή έκλεισα τα ρολά και πέθανα στα γέλια!:135:

Φαντάσου να περπατάς στο δρόμο 2 η ώρα το βράδυ και ξαφνικά να βλέπεις τσόντα στον τοίχο ενός κτηριου.:142:

Reaction score
6
Όταν λέω να τη θυσιάσεις δεν εννοώ να τη βάλεις στο πατάρι. :138:

Έλεγα μήπως μπορεί να κάτσει αλλού στον ίδιο χώρο. Μπα δύσκολο ε;

Μετακόμιση σε άλλο σπίτι ίσως; :616:

Reaction score
4

Όταν λέω να τη θυσιάσεις δεν εννοώ να τη βάλεις στο πατάρι. :138:

Έλεγα μήπως μπορεί να κάτσει αλλού στον ίδιο χώρο. Μπα δύσκολο ε;

Μετακόμιση σε άλλο σπίτι ίσως; :616:
Αυτό είναι το όνειρο του κάθε πικραμένου. Το πρώτο πραμα που θα κάνω οταν μπω σε δικό μου σπίτι είναι η μελέτη του home cinema.
Εκει θα γίνει σωστή δουλειά... Τώρα την βγάζουμε όπως μπορούμε.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Ζω μεγάλες στιγμές ξανά!

Πάντως τώρα που είπες μεγάλη εικόνα... Τι μου θύμισες.
Ενα βράδυ που βαριόμουν σπίτι έκανα χαβαλέ... Πήρα τον προβολέα (τοτε στις αρχές) και έκανα προβολή απο το δωμάτιο έξω στο δρόμο πάνω στον τοίχο ενος παλιου διατηρητέου. Ισα με 300'' προβολή και το θέμα ηταν hardcore.

Aφού άκουγα στο δρόμο απο κάτω φωνές.
Πρίν βγούν στα μπαλκόνια να ψάξουν απο που γινεται η προβολή έκλεισα τα ρολά και πέθανα στα γέλια!

Φαντάσου να περπατάς στο δρόμο 2 η ώρα το βράδυ και ξαφνικά να βλέπεις τσόντα στον τοίχο ενός κτηριου.
Αχαχαχα, έχω κάνει το ίδιο σε απόσταση 30-40 μέτρα στον πλαινό τοίχο μιας πολυκατοικίας.
Αυτό που δεν περίμενα ήταν ότι το focus δούλευε κανονικότατα.
Η εικόνα ήταν σκοτεινή αλλά μόλις ξεκίνησε το θέαμα ξαφνικά άκουγες παρατεταμένα ωωωω, ααααα, και μετά από κανά δεκάλεπτο που το έκοψα μπιιιιζζζ, βάλε κι άλλο μεγάλε, χασάπηηηηη :143:

Βασικά το σταμάτησα γιατί βγήκε ένας από την πολυκατοικία προβολής :609: και φώναζε κάτι σε στύλ άμα σε πιάσω κ...παιδο θα σου πω εγώ!!! :204:

Λοιπόν. Μεγάλη εικόνα uber alles. Plasma go home!:611:

Reaction score
4

Οντως.. Και σε εμένα το focus ήταν άριστο απο 20 μέτρα απόστασης περιπου...
Δεν φανταζόμασταν τέτοια πράματα πριν λίγα χρόνια. Οτι οι προβολείς θα γινόντουσαν τόσο καλοί και πως θα μπορούσαμε να τους βάλουμε και στα σπίτια μας...

Αυτό το μέγεθος όμως ρε παιδί μου... Δεν το χορταίνεις ποτέ και το μάτι το συνηθίζει γρήγορα.

Θυμάμαι πως ξεκίνησα με την εικόνα. Είχα μια VOXON 28'' crt το 1992.
Μετά πήρα μια 29'' Το 2002 πήρα μια philips 32'' widescreen crt.
Η 32΄΄ με εντυπωσίασε για ένα μήνα σε σύγκριση με την 4:3 29'' crt μου και μετα την συνήθισα και μου φαινόταν μικρή.

Αργότερα βγήκαν οι plasma. Δύσκολο να αγοράσει στις αρχές. Περιμενα 3 χρόνια να πέσουν οι τιμές και πήρα μια 42΄΄ Στις αρχές μου φαινόταν μεγάλη η οθονη της τεράστια.
Φυσικά την συνήθισα και αυτην μεσα σε δυο μήνες.

Με τον προβολέα ξεκίνησα στις 92΄΄. Μετα αλλαξα το πανι και πηρα ηλεκτρικο στις 120΄΄
Μετα το έβγαλα και παίζω στις 130΄΄ στον τοίχο.

Εδω για χαβαλέ (γιατι η εικόνα χαλάει αν ανοιξεις περισσοτερο τον φακό) βαζω στις 200΄΄ λίγο πριν βγει η εικονα στο πάτωμα και στο ταβανι δηλ :142: και παλι μου φαίνεται λίγο.

Αυτο που κατάλαβα λοιπόν είναι πως συνηθίζει εύκολα το μάτι.
Αφού η 42'' plasma μου φαίνεται πως είναι οθόνη απο pc τωρα πια...

Reaction score
6
Διακόσιες μέσα στο σπίτι; Ουάου. Για χαβαλέ σίγουρα. Νομίζω μια φορά είχα φτάσει τις 150 σε 4:3 με προβολέα data απλά για να δω μπάλα (και μετακινώντας κάτι έπιπλα :116:).

Άλλη φάση, πίτσες μπύρες, αντροπαρέα γενικώς... burp (sorry :612:).

Πάντως στην αρχή ήσουν συντηρητικός πολύ. Από 28 ανέβηκες στις 29; Θα τυφλώθηκες από τη διαφορά ε; :142:

Reaction score
3

......... Προβολή κάνω στον τοίχο (χρώματος κρέμ) χωρίς να τον έχω βάψει με ειδικά χρώματα.
Ίσως να φταίει και αυτό αλλα η εικόνα μου και πάλι είναι αρκετά καλή.........
Το μόνο που δεν φταίει είναι ο τοίχος.
Στο επόμενο βάψιμο δοκίμασε το μπεζ χρώμα, εγγυημένο.

Reaction score
164

Ναι μεν καθαρή η εικόνα, αλλα δεν μπόρεσα να διακρίνω πουθενά το hd σε καμια σκηνή της ταινίας. Ίσως ο παλιός μου SANYO Z4 720p (420 ωρες) να μην τα καταφέρνει καλα.
Στον ίδιο προβολέα είχα δει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε SD και HD.

Καλώς μας ξαναήρθες! :138:

Reaction score
164

Το μόνο που δεν φταίει είναι ο τοίχος.
Στο επόμενο βάψιμο δοκίμασε το μπεζ χρώμα, εγγυημένο.
Καλά, μην λέμε και ό,τι θέλουμε...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv