Ζω μεγάλες στιγμές ξανά!

Reaction score
1.844
Απάντηση: Ζω μεγάλες στιγμές ξανά!

Το μόνο που δεν φταίει είναι ο τοίχος.
Στο επόμενο βάψιμο δοκίμασε το μπεζ χρώμα, εγγυημένο.
Σιμπιζάκ' ιέχει; :119:

Reaction score
4

Eντάξει παιδιά... Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην εικόνα απο προβολή σε τοίχο με προβολή σε πανί. Όμως δεν είναι και τραγική. Αν δεν σε πειράζει να χάσεις λίγο σε φωτεινότητα και ευκρίνεια κάνεις και στον τοίχο. Δεν είναι αποτρεπτική η διαφόρα. Σαφώς και υπάρχει όμως... Εξαρτάται πόσο ψείρας και maniac είσαι με την εικόνα.

Όταν δώσεις 2-3 χιλιάρικα για προβολέα λογικό είναι να τον ρίχνεις στο πανί. Ζητάς το καλύτερο αποτέλεσμα...
Εγώ με τον Z4 θέστηκα... Καλα ειναι και στον τοίχο... Είδα και σε πανί τόσα χρόνια... Δεν ξετρελάθηκα, και ήταν και καλό πανί.

Αν πάρω 1080p η μάλλον όταν πάρω, εννοείται πως θα ρίξω την εικόνα στο πανί.

Έτσι κι αλλιως τωρα πια έχω ηρεμήσει. Δεν είμαι τοσο ψείρας όπως παλιά. Δεν έχω και τα μηχανήματα για να απαιτω να δω τρελές διαφορές.
Όπως είμαι μια χαρά είμαι, μέχρι να πέσουν και άλλο οι τιμές στους 1080.

Πάντως εξακολουθώ να μην είμαι ευχαριστημένος απο το HD στις ταινίες. Δεν ξέρω πια είναι η γνωμη σας για αυτό... Ναι μεν τωρα πια έχουμε καθαρές εικόνες αλλα αυτό το ανάγλυφο του ΗD λείπει απο τις περισσότερες...
Δεν ξέρω. Ίσως στους 1080p να φαίνεται καλύτερα.

Reaction score
6
Θα έλεγα ότι γενικώς ο κόσμος συνεχίζει να υποτιμάει τις οθόνες. Κατά τη γνώμη μου κακώς.
Η οθόνη είναι μέρος τους οπτικού συστήματος της μηχανής προβολής. Μόνο έτσι αν το δει κανείς θα μπορέσει να καταλάβει την αξία της.
Ισχύει και εδώ το ότι πληρώνεις παίρνεις. Φυσικά σε μια απλή οθόνη (μα εντελώς απλή) δεν θα περίμενε κάποιος να δει τρομερή βελτίωση, αλλά όσο ανεβαίνει κάποιος, τόσο βοηθάει το μηχάνημά του.

Ο τοίχος για μένα έχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα. Αυτό των χρωμάτων. Ένας μπεζ τοίχος θα δείχνει υπερβολικά ζωντανά το κόκκινο χρώμα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Γενικώς θα υπάρχει μια έφεση στο κόκκινο χρώμα. Θα πρέπει λοιπόν να τον ρυθμίσουμε έτσι τον προβολέα ώστε οι αποχρώσεις να είναι σωστές, δηλαδή θα μειωθεί το κόκκινο gain κατά πολύ. Αυτό αμέσως μας μπλέκει τα πράγματα. Άντε να τον "φέρεις" τον προβολέα μετά.

Στο θέμα του HD ready και του Full HD έχω να πω πως το επιχείρημα του ότι δεν έχει και καμιά μεγάλη διαφορά, ισχύει μέχρι ένα μέγεθος. Μόνο που το μέγεθος αυτό απαντάται συνήθως σε τηλεοράσεις και όχι σε προβολείς. Θυμηθείτε εδώ μιλάμε για τη μεγάλη εικόνα. Κάθε λεπτομέρεια, κάθε τεχνούργημα πολλαπλασιάζεται. Και μάλιστα ένα "μυστικό" που διαφεύγει από τους περισσότερους είναι το εξής:

Μία εικόνα των 50 ιντσών είναι διπλάσια από μία εικόνα των 100 ιντσών; Εδώ σας θέλω.
Το μάτι δεν βλέπει διαγώνιο, αλλά αντιλαμβάνεται την εικόνα ως εμβαδόν. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Σημαίνει ότι κάθε επιπλέον ίντσα διαγωνίου στο επίπεδο έχει μήκος και πλάτος, άρα είναι στο τεράγωνο.
Βλέπουμε λοιπόν ότι κάθε επιπλέον ίντσα μετράει δύο φορές.
Δεν έχετε παρά να κάνετε το εξής. Φτιάξτε ένα παραλληγραμμο που η κάτω αριστερή γωνία απέχει από την πάνω δεξιά 10 πόντους. Τώρα φτιάξτε άλλο ένα με ίδια αναλογία πλευρών αλλά με διαγώνιο 20 πόντους. Πόσα παραλληλόγραμμα των 10 πόντων χρειάζονται για να καλύψουν ένα των 20 πόντων; Bingo! Χρειάζονται τέσσερα! Η εικόνα των 100 ιντσών λοιπόν είναι τετραπλάσια εκείνης των 50 ιντσών.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η ανάλυση σε αυτά τα μεγέθη.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ζω μεγάλες στιγμές ξανά!
Εγραψε ο φιλος μας ο HCM , κατα κοσμον Τερης!

Χαιρομαι που επανεκαμψες.
ΑΛΛΑ...
Μεγαλη εικονα προυποθετει μεγαλο ηχο.
Δεν ταιριαζει, κατα την γνωμη μου, 110'' οθονης με μικρα ηχειακια.

Reaction score
4

Ζω μεγάλες στιγμές ξανά!
Εγραψε ο φιλος μας ο HCM , κατα κοσμον Τερης!

Χαιρομαι που επανεκαμψες.
ΑΛΛΑ...
Μεγαλη εικονα προυποθετει μεγαλο ηχο.
Δεν ταιριαζει, κατα την γνωμη μου, 110'' οθονης με μικρα ηχειακια.
Δεν διαφωνώ αλλά...
Έλα να ακούσεις ταινία μια μέρα και πές μου ξανα την γνώμη σου.
Τα ηχεία τα πήρα με την σκέψη να ακούω ταινίες και ήξερα οτι μπορεί να έβγαιναν και μούφες. Αλλα παίζουν αρκετά συμπαθητικά. Δεν το περίμενα. Έχουν καλο ηχο στις ταινίες. Άνετα σου λεω πως παίζουν και καλύτερα απο τα Roister που είχα που ηταν μεγαλύτερα ηχεία.

Ειμαι απο τους ανθρώπους που δεν υπερασπίζομαι τις αγορές μου για να μην παραδεχτώ πως πέταξα τα χρήματα μου.
Το έγραψα άλλωστα πως στη μουσική είναι μάπα. Το καταλαβαίνεις αμέσως.

Στις ταινίες όμως για μικρά σαλόνια τα προτείνω ανετα. Εμένα με άφησαν ικανοποιημένο στα 25τμ.
Σοβαρα τα Plasma της audio crystal για παρακολουθηση ταινίας είναι αρκετά καλα για τα λεφτά τους φίλε. Δεν το περίμενα...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Οτι πεις .
Αλλα, δεν συμφωνω.
Ειναι σαν να εχεις 5/7.1 με μαγαλα ηχεια και να βλεπεις σε μια 14αρα τηλεοραση.

Reaction score
4

Οτι πεις .
Αλλα, δεν συμφωνω.
Ειναι σαν να εχεις 5/7.1 με μαγαλα ηχεια και να βλεπεις σε μια 14αρα τηλεοραση.
Όπως το λες και όπως το φαντάζεσαι συμφωνώ και γώ. Τα ίδια θα έλεγα μέχρι που τα άκουσα στις ταινίες.
Το ξαναλέω όμως. Είναι για μικρα σαλόνια. Εκει τα καταφέρνουν μια χαρά.

Μην ξεχνάς πως η μεγάλη εικόνα μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε μικρό χώρο. Ο μεγάλος ήχος όμως όχι. Θέλει χώρο και πολλά άλλα...

Reaction score
3

Πριν απαντήσεις λέω : λες, θα γλυτώσω και το πανί...
Βλέπω σε τοίχο μπεζ. Αν και έχω οθόνη, έχω δει 2-3 φορές στην αρχή και μετά δεν ξαναέβαλα.
Πριν πάρεις οθόνη, δοκίμασε σε τοίχο.
Όσο για το κόκκινο, σ΄εμένα το δείχνει κανονικά, όπως και τα άλλα χρώματα.
Τοίχος + Toshiba= το αχτύπητο δίδυμο!

Reaction score
164

Βρε παιδιά... λίγη λογική δεν βλάπτει... Πώς θα δούμε λευκό σε μπεζ τοίχο; Είναι δυνατόν; Δεν καταλαβαίνεις ότι όλα τα χρώματα θα έχουν μια μπεζ τίντα; Έχεις δει ποτέ να πουλάνε μπεζ ή άλλο χρώμα οθόνες;

Reaction score
0

Βρε παιδιά... λίγη λογική δεν βλάπτει... Πώς θα δούμε λευκό σε μπεζ τοίχο; Είναι δυνατόν; Δεν καταλαβαίνεις ότι όλα τα χρώματα θα έχουν μια μπεζ τίντα; Έχεις δει ποτέ να πουλάνε μπεζ ή άλλο χρώμα οθόνες;
Με την ίδια λογική που βλέπουμε λευκό σε γκρί οθόνες :D :D :D :p :p :p

Reaction score
164

Με την ίδια λογική που βλέπουμε λευκό σε γκρί οθόνες :D :D :D :p :p :p
Το πολύ ελαφρύ γκρι, σε συνδυασμό με το λευκό φως δεν ενοχλεί.
Άλλο αυτό, άλλο το να τα βλέπεις... μπεζ.

Reaction score
1

Το πολύ ελαφρύ γκρι, σε συνδυασμό με το λευκό φως δεν ενοχλεί.
Άλλο αυτό, άλλο το να τα βλέπεις... μπεζ.

με την σωστή δόση χρώματος , και ο μπλε τοίχος γίνεται άσπρος...

Reaction score
6
Μόνο με ειδικές μπογιές.

Μα αν χρησιμοποιήσετε ένα μέρος του τοίχου και (λέμε τώρα) καταφέρετε να πετύχετε το συνδιασμό contrast και φωτεινότητας που έχει μια οθόνη με συγκεκριμένο gain, το κομμάτι αυτό του τοίχου θα είναι σαν σταθερή οθόνη και διαφορετικό από τον υπόλοιπο τοίχο ή τους άλλους τοίχους.

Για εφαρμογές όπως κρυσταλιζέ οθόνες με μεγάλο gain για εικόνα σε φωτεινό περιβάλλον για παράδειγμα, το βρίσκω κομματάκι δύσκολο να γίνει στον τοίχο. Επίσης δεν ξέρω πως θα φαινόταν ένας τοίχος μετά από λίγο καιρό από τις επικαθίσεις της ατμόσφαιρας επάνω του. Σίγουρα δεν μπορείς να τον καθαρίσεις όπως μια οθόνη. Οπότε πάλι βάψιμο.

Reaction score
164

με την σωστή δόση χρώματος , και ο μπλε τοίχος γίνεται άσπρος...
Δηλαδή μπορείς σε μπλε τοίχο να προβάλεις εικόνα χωρίς χρωματικές αποκλίσεις;

Reaction score
1

Δηλαδή μπορείς σε μπλε τοίχο να προβάλεις εικόνα χωρίς χρωματικές αποκλίσεις;

χωρίς χρωματικές αποκλίσεις όχι ... εκτός άμα είναι κάποιος προβολέας με εξαιρετικά ακραίες ρυθμίσεις ... Το παράδειγμα είναι ακραίο , αλλά εφόσον το χρώμα είναι κατουσίαν φως και ο συνδιασμός χρωμάτων φέρνει άλλα χρώματα , ίσως ένας ζωγράφος ή ειδικός πάνω στα χρώματα και στο φως , πρίσματα κλπ , θα μπορούσε να το εξηγήσει κι όλας ...

Reaction score
164

χωρίς χρωματικές αποκλίσεις όχι ... εκτός άμα είναι κάποιος προβολέας με εξαιρετικά ακραίες ρυθμίσεις ... Το παράδειγμα είναι ακραίο , αλλά εφόσον το χρώμα είναι κατουσίαν φως και ο συνδιασμός χρωμάτων φέρνει άλλα χρώματα , ίσως ένας ζωγράφος ή ειδικός πάνω στα χρώματα και στο φως , πρίσματα κλπ , θα μπορούσε να το εξηγήσει κι όλας ...
Θεωρητικά, αν προβάλεις εικόνα χωρίς μπλε, μπορείς να το πετύχεις.
Πρακτικά, δεν θα γίνει ποτέ.

Reaction score
49

Όπως το λες και όπως το φαντάζεσαι συμφωνώ και γώ. Τα ίδια θα έλεγα μέχρι που τα άκουσα στις ταινίες.
Το ξαναλέω όμως. Είναι για μικρα σαλόνια. Εκει τα καταφέρνουν μια χαρά.

Μην ξεχνάς πως η μεγάλη εικόνα μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε μικρό χώρο. Ο μεγάλος ήχος όμως όχι. Θέλει χώρο και πολλά άλλα...

Τα slim ηχεία της Crystal Audio είναι αρκετά καλά για χρήση Home Cinema. Το μειονέκτημά τους είναι πως χάνουν πολύ στο φάσμα 80-90hz ως 250-300hz. Οπότε χάνουν την γεμάτη αίσθηση που σου δίνουν τα μεγάλα ηχεία εμπρός (με καμπίνα ικανών λίτρων και μεγάλες μονάδες mid-bass.)
Οι μεγάλες στήλες της CA είναι πολύ καλές για περιφερειακά (Rear Surround) αφού εκεί οι πληροφορίες είναι σημαντικά λιγότερες.
Θα σου πρότεινα το εξής Τέρη:
Ευχαριστήσου τα ηχεία σου για πολλές ώρες/μέρες/μήνες και όταν σου δωθεί η ευκαιρία βάλε τις στήλες πίσω και πάρε ένα καλό σετ εμπρός (ηχεία πατώματος + αντίστοιχο κεντρικό) και σε συνδυασμό με έναν προβολέα HD (οικονομικό) θα ευχαριστηθείς ακόμη περισσότερο.

Reaction score
49

Βλέπω σε τοίχο μπεζ. Αν και έχω οθόνη, έχω δει 2-3 φορές στην αρχή και μετά δεν ξαναέβαλα.
Πριν πάρεις οθόνη, δοκίμασε σε τοίχο.
Όσο για το κόκκινο, σ΄εμένα το δείχνει κανονικά, όπως και τα άλλα χρώματα.
Τοίχος + Toshiba= το αχτύπητο δίδυμο!

Ένα σταθερό πανί, λευκό ή γκρι (γκρι αν ο προβολέας σου θέλει βοήθεια στην απόδοση του μαύρου), θα δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην χρωματική ισορροπία και πιο ξεκούραστη θέαση.

Το να βλέπεις σε μπεζ τοίχο και να δέχεσαι την εικόνα είναι καθαρά δική σου επιλογή. Το να λες όμως πως είναι σωστό, οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα τους υπόλοιπους.
Οι ρυθμίσεις των προβολέων γίνονται πάντα σε λευκό πανί και επιλέγουμε γκρι μόνο αν ο προβολέας μας θέλει βελτίωση στο μαύρο του (πχ παλιότερης γενιάς LCD).
Πχ....Το να οδηγούμε ένα αυτοκίνητο που θέλει ευθυγράμμιση (γιατί τραβάει δεξιά ή αριστερά) αλλά το έχουμε συνηθήσει, δεν σημαίνει πως μπορούμε να προτείνουμε σε όλους να οδηγούν έτσι. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του με βάση τις ανάγκες του ή τα γούστα του. Που όμως δεν είναι πάντα σωστά.....:126:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7