Fallout 3

Reaction score
1
Το τριτο μερος της γνωστης σειρας RPG της Bethesda ερχεται αυτο το μηνα φυσικα, με gameplay που υποσχεται ατελειωτες ωρες customization και αναζητησης μεσα σε ενα αχανες περιβαλλον. Η εξελιξη της ιστοριας θα βρισκεται στα χερια του καθε παικτη, ο οποιος με τις επιλογες του και τη προσωπικοτητα του θα την διαμορφωνει στα μετρα του!

Για PS3, Xbox360 και PC

[youtube]rg9t7uXkLyA[/youtube]

Reaction score
0
Απάντηση: Fallout 3

Το έχει παιξει κανείς; Το ξεκίνησα προ ημερών και είναι καταπληκτικό. Η προσοχή στη λεπτομέρεια κατά την δημιουργία του κόσμου που περιμένει να τον ανακαλύψεις είναι κάτι το πολύ εντυπωσιακό.
Έχω χάσει λίγο τη μπάλα με όλα τα primary & secondary stats που πρέπει να παρακολουθείς αλλά... νομίζω πως είμαι σε καλό δρόμο :138:

Πραγματικά με το που αντικρύζεις τη wasteland (γύρω στη μία ώρα μετά το ξεκίνημα) ξέρεις ότι πρόκειται για κάτι πολύ ιδιαίτερο ενώ το παιχνίδι διαθέτει επίσης πολύ & έξυπνο χιούμορ.

Reaction score
4

Το προσπαθησα αλλα τα μενου μου εβγαλαν τα ματια.
Μου εβγαλε και την ψυχη μεχρι να βγω στον εξω κοσμο και τελικα το παρατησα.
Σιγουρα θα ειναι καλο αλλα θελει την υπομονη του.
Οποτε ξεκινησα ενα πιο native και χαλαρο RPG το Sacred 2 και το Fallout ισως το ξαναπιασω στο μελλον.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Εξαιρετικό!!!
Αν και με δραματικό τέλος...
Αρκετές διαφορές κατα το storyline αν παίξεις τον ανδρικό ή τον γυναικείο ρόλο και διαφορετική συμπεριφορά των υπολοιπων χαρακτήρων προς τον πρωταγωνιστή

Reaction score
0

Το προσπαθησα αλλα τα μενου μου εβγαλαν τα ματια.
Μου εβγαλε και την ψυχη μεχρι να βγω στον εξω κοσμο και τελικα το παρατησα.
Σιγουρα θα ειναι καλο αλλα θελει την υπομονη του.
Οποτε ξεκινησα ενα πιο native και χαλαρο RPG το Sacred 2 και το Fallout ισως το ξαναπιασω στο μελλον.
Δεν είναι τίποτα σπουδαίο τα menu, μετά από 2 ώρες περίπου τα έχω συνηθίσει εγώ που παίζω RPG μια φορά τη δεκαετία :138: Status (health, radiation, SPECIAL, skills, perks κλπ.) / items (ό,τι κουβαλάς πάνω σου, η κατάστασή του, το βάρος του και η αξία του) / data (χάρτες κλπ.)

Από τα στατιστικά, τα S.P.E.C.I.A.L. λειτουργούν απ' ό,τι έχω καταλάβει μόνο ως προϋποθέσεις για να πάρεις ορισμένα perks όταν ανεβαίνεις level άρα δε χρειάζεται να σε απασχολούν πολύ συχνά. Οπότε εστιάζεις μόνο στα διάφορα skills που δεν είναι και τίποτα τρομερό.

Ελπίζω να βοήθησα γιατί πραγματικά νομίζω ότι αξίζει να το ξαναπιάσεις όταν έχεις χρόνο.

Εξαιρετικό!!!
Αν και με δραματικό τέλος...
Αρκετές διαφορές κατα το storyline αν παίξεις τον ανδρικό ή τον γυναικείο ρόλο και διαφορετική συμπεριφορά των υπολοιπων χαρακτήρων προς τον πρωταγωνιστή
Ναι, παίζω ως άνδρας και προς το παρόν διατηρώ καλό κάρμα. Ήθελα να κάνω ένα save πριν αποφασίσω αν θα ανατινάξω το χωριό Megaton ή όχι αλλά ξεχάστηκα :120: Είμαι εντελώς στην αρχή ακόμα όπως βλέπεις. Φαντάζομαι όμως ότι θα έχει αρκετά τέτοια διλήμματα στη συνέχεια.

Reaction score
4

Δεν είναι τίποτα σπουδαίο τα menu, μετά από 2 ώρες περίπου τα έχω συνηθίσει εγώ που παίζω RPG μια φορά τη δεκαετία :138: Status (health, radiation, SPECIAL, skills, perks κλπ.) / items (ό,τι κουβαλάς πάνω σου, η κατάστασή του, το βάρος του και η αξία του) / data (χάρτες κλπ.)

Απλα αμα εχεις την στραβωμαρα μου τοτε απο τα μενου δεν βγαζεις ακρη :142:
Παντως θα το ξαναπιασω σιγουρα οταν ξεκολλησω απο το Sacred 2.

Reaction score
0

Ουφ, τελείωσα. :116: Μου μένουν 3-4 side quests και ένα εναλλακτικό τέλος αλλά λέω να κάνω ένα διάλειμμα γιατί την τελευταία εβδομάδα το έχω λιώσει.

Παιχνιδάρα 9,5/10.

Reaction score
4

Αφού είναι :116:

Δεν μπορείς να το "πάρεις" για το Xbox 360?
To εχω ηδη....καπου.
Εχω να το ανοιξω πανω απο 6 μηνες το 360 και να σου πω την αληθεια δεν θελω να το ξανανοιξω :114:
Θα παω να το παρω για το ps3 να τελειωνουμε.
Σκεφτομαι μονο τα μενου του με την στραβωμαρα μου και κατι με πιανει. :140:

Reaction score
0

To εχω ηδη....καπου.
Εχω να το ανοιξω πανω απο 6 μηνες το 360 και να σου πω την αληθεια δεν θελω να το ξανανοιξω :114:
Εγώ πρακτικά έχω να το χρησιμοποιήσω από το Δεκέμβριο που έπαιζα το Gears 2. Μετά έκανα ολόκληρη ιστορία για να κατεβάσω το expansion του GTA4 γιατί η MS δεν έπαιρνε την πιστωτική μου και έπρεπε να αγοράσω πόντους από το Amazon - τελικά το πήρα και το έχω και το κοιτάω :116:

Θα παω να το παρω για το ps3 να τελειωνουμε.
Σκεφτομαι μονο τα μενου του με την στραβωμαρα μου και κατι με πιανει. :140:
Λοιπόν τώρα που έχω παίξει αρκετά μπορώ να βοηθήσω.

Τα μενού επιμένω ότι δεν είναι τίποτα και σε 2-3 ώρες θα τα έχεις συνηθίσει.

Η πρώτη καρτέλα του Pip-boy είναι το stats. Εδώ δεν χρειάζεται να το πολυχρησιμοποιείς παρά μόνο για να δεις τα skills σου, τα perks που έχεις διαλέξει ή το κάρμα σου. Την ώρα της δράσης το μόνο χρήσιμο που μπορείς να βρεις εδώ είναι το status όπου μπορεις να δεις αν έχεις κάποιο crippled limb (αλλά το παιχνίδι σου βγάζει ειδοποίηση) αν έχει ανέβει πολύ το επίπεδο της ραδιενέργειας που έχεις απορροφήσει (σχετικά σπάνιο, πάλι σου βγάζει ειδοποίηση) και τα effects που έχουν τα αντικείμενα που φοράς (ρούχα κλπ.) ή κάποιο φάρμακο/ναρκωτικό που έχεις χρησιμοποιήσει. Επίσης εδώ βλέπεις πόσο XP σου μένει για να ανέβεις level.

Η δεύτερη καρτέλα είναι το items και εδώ γίνεται πρακτικά όλο το micromanagement του παιχνιδιού. Τα items χωρίζονται σε weapons - apparel (ρούχα, πανοπλίες, κράνη κλπ) - aid (φάρμακα, medipacks, φαγητό), ammo (δε χρειάζεται εξήγηση) και misc (όλα τα υπόλοιπα, συνήθως αντικείμενα που απλά πουλάς ή μπορείς να χρησιμοποιοήσεις για να κατασκευάσεις home made όπλα.) Εδώ επίσης βλέπεις πόσο health σου μένει (έχεις και μπάρα βέβαια αλλά εδώ βλέπεις το ακριβές νούμερο), μπορείς να δεις ακόμη το βάρος που κουβαλάς σε σχέση με το maximum που μπορείς αλλά και να επιδιορθώσεις όπλα και άλλα αντικείμενα.

Η τρίτη καρτέλα είναι το data. Εδώ έχεις τους χάρτες - ο world map είναι πολύ βολικός αν και όχι τόσο μέσα στην πόλη γιατί πολλά σημεία είναι αποκλεισμένα και πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις σύρραγγες του μετρό. Στον world map επίσης έχεις την επιλογή για fast travel που μάλλον το θυμάσαι από το Oblivion. Ο local map είναι εντυπωσιακά άβολος αλλά η ιδέα είναι μάλλον να εξερευνήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο παρά να πηγαίνεις απλά από το σημείο Α στο Β. Τέλος εδώ έχεις το quests όπου μπορείς να δεις το objective σου αλλά και να επιλέξεις ποιο quest θέλεις να έχεις active (συνήθως θα έχεις 2-3 μαζί, κάνοντας κάποιο active του δίνει προτεραιότητα στα markers του χάρτη).

Αυτά για τα μενού, δεν έχει κάτι άλλο σημαντικό.

Btw αν το σηκώνει το PC σου έχω ακούσει ότι είναι κλάσεις καλύτερο, συν το ότι έχει και mods.

Reaction score
4

Βρε εσυ Marvin τι να πω :624:
Τα βασικα μαλλον θα τα βρω σχετικα ευκολα αν μοιαζει οπως λες με το Oblivion και για τα υπολοιπα σε ενημερωνω :137:

Thanks για το κουραγιο και παω να το κτυπησω.

Reaction score
0

Επίσης γράφεις πιο πάνω ότι σου έσπασαν τα νεύρα για να βγεις από το Vault, μην ανησυχείς γιατί μου έσπασαν κι εμένα. Μάλιστα και αργότερα που ξαναπήγα στο Vault 101 για μια αποστολή πάλι χάθηκα :138: - είναι περίεργος ο σχεδιασμός του και άβολες οι πινακίδες, ελάχιστα μέρη στο παιχνίδι είναι έτσι.

Ακριβώς πριν βγεις από το vault σου δίνει την επιλογή να αλλάξεις ό,τι θέλεις στον χαρακτήρα σου (S.P.E.C.I.A.L. και Tag skills, νομίζω και φύλο/εμφάνιση αλλά δε θυμάμαι σίγουρα.) Αξίζει να κάνεις ένα save εκεί για να μπορείς να φτιάξεις ό,τι χαρακτήρα θες χωρίς να πρέπει να ξανακάνεις το "Escape" quest.

Μερικά tips (περιέχουν μικρά spoilers):
1) το πιο σημαντικό SPECIAL stat είναι το Intelligence. Κάθε επιπλέον πόντος σου δίνει ένα ακόμα skill point κάθε φορά που κάνεις level up. Ακούγεται λίγο αλλά μέχρι να φτάσεις στο lvl 20 μαζεύονται.

2) Τα πιο χρήσιμα tag skills (δηλαδή ένα bonus 15 πόντων στην αρχή) είναι α) το Small guns: δεν είναι μόνο πιστόλια κλπ. όπως νόμιζα στην αρχή, είναι τα πάντα μέχρι assault & sniper rifles. Πρακτικά αυτά είναι τα μόνα όπλα που βρίσκεις νωρίς στο παιχνίδι και αν δεν ανεβάσεις το small guns skill το combat θα είναι αρκετά εώς πολύ δύσκολο στην αρχή, και β) το repair: τα περισσότερα όπλα & πανοπλίες που βρίσκεις είναι σε μέτρια ή κακή κατάσταση, με ψηλό repair η αποτελεσματικότητά τους ανεβαίνει κατακόρυφα. Καλή επιλογή για τρίτο tag είναι το lockpick (παραβίαση πορτών ή χρηματοκιβωτίων) ή το science (hacking υπολογιστών).

3) Τα καλύτερα perks δεν είναι αυτά που σου δίνουν skill points αλλά τα σχετικά με το VATS, αυτά που σου αυξάνουν το damage resistance και κάποια που σου δίνουν διάφορες βελτιώσεις στο χαρακτήρα σου, όπως π.χ. τη δυνατότητα να κουβαλάς επιπλέον βάρος κλπ.

4) Όταν κάνεις το side-quest "The Replicated Man" διάλεξε την επιλογή για good karma που σου δίνει ως reward ένα special Plasma Rifle. Δε σου χρειάζεται κανένα άλλο όπλο στο παιχνίδι, enough said. :109:

Reaction score
4

Μεχρι να σβησουμε τα κερακια στο Vault ειχαν γινει τα νευρα μου κουρελια :137:
Αντε ξεκιναω....

Thanks thanks thanks !!!!

Reaction score
4

@Marvin θα το σπασω και θα το πεταξω απο το μπαλκονι :114:

Ειμαι σχετικα στην αρχη και εξω απο την γιατρο Li που εχει εναν τυπο που μου ζηταει νερο.
Στο ιδιο σημειο και λιγο αριστερα ο χαρτης λεει πως παραδιδω quest αλλα δεν υπαρχει πουθενα :141:

helpppp !!!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Fallout 3

Aτου δώσεις νερό θα σου ανεβάσει το kharma.Σε ποιό quest είσαι?
Μα προσπαθησα να του δωσω και δεν γινοταν γιατι ελεγε οτι δεν εχω νερο μαζι μου. Πηγα ηπια απο το ποταμι (γεμισα και ραδιενεργεια) αλλα μεχρι εκει.
Μεχρι και τον κουβα πηγα να παρω μπας και το γεμισω και του τον παω αλλα τζιφος.

Βασικα το quest ειναι για "delivery message to ταδε" και μου βγαζει το βελακι παραδοσης διπλα αριστερα σε ενα κτιριο απο τον τυπο με το νερο και το καραβανι με τους 2 τυπους ακριβς απο κατω.
Εξω απο την doctor Li.
Δεν με νοιαζει τοσο ο τυπος οσο να δωσω το message.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Ε,πρέπει να του δώσεις καθαρό νερό,δλδ εμφιαλωμένο(κοστίζει και δεν σε συμφέρει να το δώσεις γιατί σε γεμίζει ενέργεια ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ.).Αστο για πιό μετά που μπορεί να σου έχει ανέβει το κακό κάρμα και ίσως να θές να το χαμηλώσεις.
Κοίτα και τον οδηγό για την αποστολή.

Καλά ξενύχτια:116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.081
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo