Γνώμες για ταίριασμα PMC FB1i+KRELL S-300

Reaction score
26
Καλησπέρα σε όλους.
Θάθελα απόψεις σχετκά με το ταίριασμα PMC FB 1i+ Krell S 300.
Για το ηχείο εχω καταλήξει και ο KRELL μου κάνει κλικ :107:αλλά μήπως είναι too much η ισχύς του εν λόγω "κυρίου":138:
Πρατάσεις για άλλο ενισχυτή στα 2.500 που κατα τη γνώμη σας θα συνεργάζονταν με τα PMC?
Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους όσους κάνουν τον κόπο να απαντήσουν.:145:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Έχω ακούσει το παλιο Fb.
Αν δεν άλλαξε κάτι δραματικά,τότε καλό θα είναι να τα ακούσετε μαζί.
Γιατί το ηχείο ήταν ωμό,ό,τι έριχνες στο έδινε.Οπότε προσοχή.Δεν θα καλύψει ελλατώματα σε κανένα στάδιο της αναπαραγωγής.
Πάντως είναι ένα απ τα λίγα παθητικά ηχεία που θα έπαιρνα( ή κάποιο άλλο της εταιρίας) ανεξαρτήτου τιμής.

Τον κρελλ αυτόν δεν τον ξέρω.

Πάντως ο συνδιασμός (βάση χαρακτήρα κάθε εταιρίας) λογικά δεν προσφέρει φρου-φρου κι αρώματα.

Υ.Γ.
Σε αυτά τα κοστολόγια θα πρότεινα να ακούσετε και κάποιο απ τα ενεργά της μοντέλα.

Reaction score
70
Τα πολλά και καλά watt είναι πάντα καλοδεχούμενα,τα λιγα watt δημιουργούν περισσότερα προβλήματα...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Καλησπέρα σε όλους.
Για το ηχείο εχω καταλήξει και ο KRELL μου κάνει κλικ :107:αλλά μήπως είναι too much η ισχύς του εν λόγω "κυρίου":138:
Πρατάσεις για άλλο ενισχυτή στα 2.500 που κατα τη γνώμη σας θα συνεργάζονταν με τα PMC?
Στα 2600 υπάρχει και ο ATC SIA2-150. Έχει, δοκιμασμένα από τότε που αντiπροσώπευα τα PMC, τον αναγκαίο έλεγχο στα χαμηλά
για transmission line ηχεια όπως τα FB1.

Gio

Reaction score
185
Απάντηση: Γνώμες για ταίριασμα PMC FB1i+KRELL S-300

Με τα PMC ταιριαζουν απολυτα οι Bryston και οι Plinius 9100i και 9200ι.
Προσπαθησε να ακουσεις τους συνδυασμους αυτους, και θα με θυμηθεις.

Reaction score
26
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Οσο για τον ATC, εξαιρετικός ενισχυτής αλλά η εμφανισή του είναι πολύ ιδιαίτερη και "out of my tastes".:108:

Reaction score
26
Re: Απάντηση: Γνώμες για ταίριασμα PMC FB1i+KRELL S-300

Τον Krell τον εχεις ακουσει;
Οχι δεν τον εχω ακούσει...
Ειμαι απο επαρχία και ειναι πολύ δύσκολο κατι τέτιο.

Reaction score
784
Τα πολλα watts δεν ειναι προβλημα. Παρε ομως και συγκρινε τις καμπυλες αποκρισης, εμπεδυσης του ηχειου και του ενισχυτη για να εισαι σιγουρος.

Reaction score
26
Τον KRELL τον θεωρώ πολύ καλύτερο τόσο κατασκυαστικά όσο και ηχιτικά απο τον Musical Fifelity.
Αν δεις τα εσωτερικά τους θα καταλάβεις......Ferrari vs Nissan

Reaction score
140
Αγαπητέ didorsi ,

Πες μου σε παρακαλώ πως προέκυψε να δεις το εσωτερικό του krell s-300i αλλά και του musical fidelity a5.5 όπως επίσης και εάν είσαι σχεδιαστής ενισχυτών η έστω τεχνικός αυτών,

Reaction score
26
Αγαπητέ Αντώνη
Το εσωτερικό το είδα απο φωτογραφίες και ουτε τεχνικός είμαι ούτε σχεδιαστής....(γιατι η αυτή η πίκρα??)(ποσοστά έχειw από την MFidelity???)
Και επιμένω
Αλλο Krell αλλο Musical Fidelity
Αλλο Mark Levinson αλλο Creek
Αλλο Jeff Rowland αλλο Mission
Αλλο Genesis αλλο Proac
Το πιάνεις το "υπονοούμενο" φαντάζομαι
Καλή η Μfidelity αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ KRELL

Reaction score
140
Καλησπέρα σε όλους.
Και καλά αφού ο ΗΧΟΣ λέει ότι το s300i είναι μηχανηματαρα που εσύ δεν έχεις ακούσει ούτε έχεις δει από κοντά πόσο μάλλον το εσωτερικό του που στο κάτω κάτω δεν μας λες τι θα καταλάβαινες και αν το έβλεπες , γιατί θέλεις να σου κάνουμε προτάσεις στα 2500 ?
Τώρα αν νομίζεις ότι το s300i είναι FBI φαντάζομαι και η Mercedes A CLASS είναι το ίδιο με την CLS

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.924
Απάντηση: Re: Γνώμες για ταίριασμα PMC FB1i+KRELL S-300

Αγαπητέ Αντώνη
Το εσωτερικό το είδα απο φωτογραφίες και ουτε τεχνικός είμαι ούτε σχεδιαστής....(γιατι η αυτή η πίκρα??)(ποσοστά έχειw από την MFidelity???)
Και επιμένω
Αλλο Krell αλλο Musical Fidelity
Αλλο Mark Levinson αλλο Creek
Αλλο Jeff Rowland αλλο Mission
Αλλο Genesis αλλο Proac
Το πιάνεις το "υπονοούμενο" φαντάζομαι
Καλή η Μfidelity αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ KRELL
Καλά, είσαι σοβαρός τώρα; Ούτε το PMC είναι Lumen White. Ένα απλό ταπεινό hi-fi ηχειάκι είναι. Κι εσύ πας να πάρεις Krell; Πώς να ματσάρει ένας hi end ενισχυτής με ένα hi-fi ηχειάκι; Ούτε καλημέρα δε θα του λέει... :114: :114:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.924

Και συγγνώμη δηλαδής, από πού κι ως πού δεν είναι high end τα Musical Fidelity! Αφού ο Ήχος τους δίνει πράσινα αστέρια! :114: :114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.659
Απάντηση: Re: Γνώμες για ταίριασμα PMC FB1i+KRELL S-300

Τον KRELL τον θεωρώ πολύ καλύτερο τόσο κατασκυαστικά όσο και ηχιτικά απο τον Musical Fifelity.
Αν δεις τα εσωτερικά τους θα καταλάβεις......Ferrari vs Nissan

μάστα. Αριστούργημα. Δε λέω. σχεδόν 20.000mf για κάθε κανάλι (λιγότερα από τον NAD) κι ένα μεγάλο καπάκι μετασχηματιστή που κρύβει ένα αρκετά μικρό μετασχηματιστη μέσα (μαξ 750 VA).

τα εσωτερικά interconnect καταλήγουν πάνω στην πλακέτα με τα βύσματα τα άσπρα, αυτά τα πλαστικά που έχουν και τα ανεμιστηράκια στο PC μου που καταλήγουν πάνω στην μητρικιά μου. Άριστης πχιότητας βύσματα, ειλικρινά εντυπωσάστηκα, όπως καιαπό την πχιότητα των καλωδίων των ηχείων, με τις κλέμες στην άκρη.

Οι καλωδιωταινίες βέβαια είναι πχιοτικές.

ιζ δισ φεράρι? ε?

βρε άι πάρε ένα μπελ-κάντο....:137::138:

D

deleted user 10898

Guest
ρε το παιδι ειναι καινουργιο στο σαιτ μην το τσιγκλατε...

didorsi τα "παιδια εδω" εχουν μαθει να μην παρασυρονται απο το καθε περιοδικο/reviewer παρα μονο απο τις τεχνικες προδιαγραφες ενος προιοντος.

το "ματσαρισμα" ειναι μια πολυ ταλαιπωρημενη ενοια... απο την στιγμη που ενας ενισχυτης εχει τα βατ να οδηγησει ενα αναισθητο ηχειο (μικρης ευαισθησιας) και τα ρευματα να οδηγησει ενα "δυσκολο" (οπως συνηθως ονομαζονται αυτα που πεφτει η αντισταση τους αρκετα) το ταιριασμα με τα ηχεια ειναι δεδομενο. τωρα εαν εισαγει παραμορφωσεις που αλληλεπιδρουν με τις αλλες παραμορφωσεις του ηχειου αυτο ειναι λιγοτερο σημαντικο απο την αλληλεπιδραση ηχειου-χωρου. αρα παρε ενα "βαρβατο" ενισχυτη και ασχολησου πχ με την τοποθετηση των ηχειων. οι λιγες μοιρες συγκλισης παιζουν ποιο πολυ ρολο στο ηχητικο αποτελεσμα απο το εαν ο ενισχυτης ειναι κρελλ η μφ.
Φιλικα
Νικος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.659

κοίτα να δεις, αυτό είναι το εσωτερκό του κρελ, και μια χαρά ειναι, αλλά να μην ακούω για φεράρι, βγάζω σπυριά.

και να μην αρχίσω τις κακίες για τους βίμα πυκνωτές του κρελ, ή για την καλωδίωση των ιντερκονέκτ που είναι ίδια με αυτή ενός σι-ντι-ρομ που πάει στην κάρτα ήχου.... ή για την πχιότητα των πυκνωτών τροφοδοσίας...

ή να συγκρίνω όλα τα παραπάνω με τα βε-μπε-τε βύσματα ηχείων, καθώς αυτά φαίνονται απ'έξω, ενώ τα από μέσα δε φαίνονται απ'έξω...

τες πα, συμφωνώ με την "άποψη" του gstriftos, στο ποστ 7. όχι τίποτε άλλο, αλλά θα καίει και λιγότερο ρεύμα! (άσε που έχει 10-πλάσιο ντάμπινγκ φάκτορ και πολύ μικρότερες ολικές αρμονικές παραμορφώσεις από τον κρελ....)

Βέβαια, υπάρχει κι άλλη λύση: να πάρει τον ATC και να τον βάλει μέσα σε ένα πιο όμορφο σασσί! να στείλω λινκς από "μουράτα" σασσιά?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός