Τη βοήθειά σας παρακαλώ!!!

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι ένα νέο μέλος σε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο και ομολογώ οτι έχω μείνει έκπληκτος απο την πληθώρα πληροφοριών και προτάσεων που έχω συναντήσει μέχρι στιγμής στα θέματα περι ήχου ( σε σημείο βραχυκυκλώματος :105: )
Επειδή βλέπω λοιπόν πως υπάρχουν πολλά μέλη με άριστες γνώσεις στο θέμα των συστημάτων ήχου, θα επιθυμούσα μια μικρή βοήθεια στην αγορά ενός ηχοχυστήματος, αποτελούμενο απο πικαπ, ενισχυτή και ηχεία ( και αργότερα κάποιο cd player)
Απο έναν γνωστό πήρα μια πρώτη συμβουλή σχετικά με το θέμα αυτό. Μου πρότεινε τα εξής κομμάτια, με κόστος που φτάνει γύρω στα 1500€:

1) STANTON T92 πικάπ
2) YAMAHA RX-V663 ενισχυτή
3) ROISTER STATUS 8.2 ηχεία

Θα ήθελα να ακούσω την άποψή σας πριν πάρω την τελική απόφαση για την αγορά τους. Επίσης θα χρειαστεί να αγοράσω επιπλέον περιφερειακά; ( π.χ ειδικά καλώδια, κεφαλή για το πικάπ κτλ ) (ΝΑΙ!!! ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ :116: )

Επίσης θα ήθελα κάποια πρόταση για την αγορά ενός cd player στο μέλλον ( μέ κόστος εως 300 € )

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Κωνσταντίνος

Υ.Γ 1: Μήπως αντί για τα roister να αγοράσω τα yamaha soavo 01?
Υ.Γ 2: Εάν η ερώτηση μου δεν έχει τοποθετηθεί στο κατάλληλο σημείο, παρακαλώ κάποιον απο τους διαχειριστές να την μετακινήσει. Ευχαριστώ!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Εκ πρώτης η διαφωνία μου είναι για το πικάπ.
Πιστεύω πως υπάρχουν καλύτερες επιλογές σε αυτά τα χρήματα.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρεις ενισχυτή πεντακάναλο.
Θα σου πρότεινα τον RX-797.

Για ποια ακριβώς χρήση θέλεις το σύστημα?
Υψηλές εντάσεις σε απασχολούν?
Τι χώρο θα καλύψει?

Reaction score
0
Απάντηση: Τη βοήθειά σας παρακαλώ!!!

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Έχεις δίκιο, θα έπρεπε να δώσω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα....
Κατ'αρχήν το θέλω για οικιακή χρήση, σε ένα χώρο περίπου 25 τετραγωνικών. Καθώς μένω σε πολυκατοικία, η ένταση δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλή, χωρίς ομώς αυτό να αποκλείεται ορισμένες φορές.
Επίσης το θέλω για αναπαραγωγή βινυλίων και cd κυρίως ηλεκτρονικής και rock μουσικής.
Σχετικά με το πικάπ, τι θα μου πρότεινατε? Μου αρέσει η ιδέα του usb sto Τ92...
Επίσης για τον επτακάναλο, μάλλον μου τον πρότεινε για να τον έχω διαθέσιμο σε περίπτωση που θέλω να φτιάξω home cinema, αλλα και ο δικάναλος που πρότεινες μαι χαρούλα φαίνεται και ρίχνει και το κόστος, πράγμα που σημαίνει οτι θα διαθέσω τα χρήματα στο πικάπ.
Για τα soavo τι γνώμη έχετε?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Λοιπόν,
τα ηχεία είναι εξαιρετικά για τα χρήματα τους.
Εδώ: http://209.85.229.132/translate_c?h...le.com&usg=ALkJrhjHtfB_fsnf6A_6ZWGnFfFnzUUz7Q υπάρχει και ένα review για αυτά.

Στο θέμα ενισχυτή και εγώ θα επέλεγα δικάναλο(όπως είπε ο Πέτρος) μιας και κατα πλειοψηφία είναι καλύτεροι απ τους αντίστοιχους 5 κάναλους.Εκτός και αν όντως το σύστημα επεκταθει σε 5.1 οπότε.....

Όσον αφορά το θέμα της πηγής το αφήνω ασχολίαστο γιατί δεν είμαι υπερ του πικαπ οπότε δεν θα είμαι αντικειμενικός.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Αν ζητούμενο είναι η ύπαρξη εξόδου USB οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Βέβαια μπορείς να επιλέξεις προενισχυτή πικάπ με έξοδο USB όπως ο μικρός της NAD pp3 (για σχετικά εδώ
http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/PP-3-Digital-Phono-Preamplifier) που πιστεύω πως θα αποδίδει καλύτερα από τον ενσωματωμένο προενισχυτή του Stanton.

Στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις πικάπ προσωπικά θα επέλεγα κάποιο Dual.

Για τον ολοκληρωμένο ενισχυτή δεν το συζητάω πως ο 797 είναι πολύ καλύτερη επιλογή από τον πεντακάναλο.

Reaction score
0

Οκ, κλείσαμε τουλάχιστον στον δικάναλο ενισχυτη! :105:
Όσον αφορά το πικάπ, εφόσον ο ενισχυτής πάει περίπου 100 ευρώ φτηνότερα, θα διαθέσω τα χρήματα αυτά στο πικάπ, συνολικά γύρω στα 400 ευρώ δηλαδή. Με ένα γρήγορο googling δεν βρήκα να πωλείταi τίποτα απο dual ( τουλάχστον στην Ελλάδα και δεν θα ήθελα να κάνω παραγγελία απο το εξωτερικό ), Επίσης, η ύπαρξη usb είναι απλά μια ενδιαφέρουσα ιδέα και όχι το ζητούμενο!
Τώρα όσον αφορά τα ηχεία να πάω για τα roister ή τα yamaha??

Reaction score
0

Περίπου 50 ευρώ ακριβότερα απο τα roister status 8.2 :105: (γύρω στα 750 δηλαδή )

Reaction score
0

ΟΚ γράψτε λάθος... δεν είδα τα μικρά γραμματάκια που έλεγαν 750 το τεμάχιο :105:
οπότε πίσω ολοταχώς στα roister :116:
(Πωπωωωω ρεζίλι γίναμε.... )

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Re: Απάντηση: Τη βοήθειά σας παρακαλώ!!!

Όσον αφορά το πικάπ, εφόσον ο ενισχυτής πάει περίπου 100 ευρώ φτηνότερα, θα διαθέσω τα χρήματα αυτά στο πικάπ, συνολικά γύρω στα 400 ευρώ δηλαδή. Με ένα γρήγορο googling δεν βρήκα να πωλείταi τίποτα απο dual ( τουλάχστον στην Ελλάδα και δεν θα ήθελα να κάνω παραγγελία απο το εξωτερικό )
http://www.akoustiki-kritis.gr/imports.html

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.160

Όσον αφορά το πικάπ, εφόσον ο ενισχυτής πάει περίπου 100 ευρώ φτηνότερα, θα διαθέσω τα χρήματα αυτά στο πικάπ, συνολικά γύρω στα 400 ευρώ δηλαδή.
Αν μπορείς να ανέβεις 200 - 300 ευρώ ακόμα, δύο εξαιρετικές λύσεις είναι αυτό με αυτή, ή το Dual 505, που περιλαμβάνει και κεφαλή, και τιμάται 710 ευρώ. Ό,τι από τα δύο και να διαλέξεις, θα μείνεις κατευχαριστημένος. Αν τα 600 ευρώ για το Technics ή τα 700 ευρώ για το Dual είναι πολλά, τότε πάρε το 455-1.

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας!
Με λίγο ψάξιμο και τις συμβουλές που μου δώσατε θα πάω τελικά για :
1) ΥΑΜΑΗΑ RX797 ενισχυτή
2) TECHNICS SL 1200 πικαπ ( που το αντέχει η τσέπη μου, για κεφαλή βλέπουμε στο μέλλον... )
3) Για ηχεία είμαι ανάμεσα σε wharfedale 9.6 diamond και roister status 8.2 . Μάλλον θα πρέπει να τα ακούσω και να αποφασίσω μετα.

Και πάλι, σας ευχαριστώ πολύ για τισ απαντήσεις σας!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.160

Τί λες παιδάκι μου! Θα πάρεις το πικάπ μισό, και θα το κοιτάς βουβό χωρίς κεφαλή; Κρίμα είναι. Πάρε το 455-1 που έχει και κεφαλή, ή πάρε το 1200ΜΚ2 αργότερα με κεφαλή, μια και καλή.

Reaction score
3.606

Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι ένα νέο μέλος σε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο και ομολογώ οτι έχω μείνει έκπληκτος απο την πληθώρα πληροφοριών και προτάσεων που έχω συναντήσει μέχρι στιγμής στα θέματα περι ήχου ( σε σημείο βραχυκυκλώματος :105: )
Επειδή βλέπω λοιπόν πως υπάρχουν πολλά μέλη με άριστες γνώσεις στο θέμα των συστημάτων ήχου, θα επιθυμούσα μια μικρή βοήθεια στην αγορά ενός ηχοχυστήματος ...
Τελευταία γίνεται πολύς ντόρος με το audioaffair Αγγλίας.
Δες απλώς τα προϊόντα που διαθέτει και τις τιμές. Μην ξεχάσεις να δεις τις τιμές για τους ενισχυτές της Audiolab :109:

Η απόφαση για αγορά μηχανήματος είναι όλη δική σου.

http://www.audioaffair.co.uk/index.php?page=4&act=viewCat&catId=38

Reaction score
0

Μισό λεπτό, γιατί όντας παντελώς άσχετος, νομιζα οτι απλά μου πρότεινες να αλλάξω κεφαλή στο πικάπ, κατι καλύτερο απο αυτή που υπάρχει...να υποθέσω λοιπόν οτι δεν υπάρχει καθόλου κεφαλή? Η μοναδική μου εμπειρία με πικάπ είναι απο ένα που είχαν οι γονείς μου, τίποτα ιδιαίτερο σε μαρκα κτλ, και το θεωρούσα σαν ολόκληρο κομματι...
(παιδιά δωστε λινκ να διαβάσω, ειμαι πλήρως ασχετος... )

Reaction score
2.243
Αφού το budget παίζει χαμηλά δεν θα ήταν μια λύση και τα βασικά μοντέλα της Project; Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά από ότι έχω καταλάβει από εδώ μέσα πρέπει να είναι αξιοπρεπή μηχανήματα και με πολύ καλή σχέση τιμής/αξία. Ρίξε μια ματιά και εδώ
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=57485

Reaction score
0

Τελικά θα αγοράσω το dual 455-1, το οποίο είναι μέσα στο budget μου, και αποτι κατάλαβα του τρέφετε μεγάλη εκτίμηση...
Δεν έχω καταλάβει όμως τι παίζει ακριβώς με την προενίσχυση RIAA... Να το παραγγείλω με την προενίσχυση η οχι?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Αν ο ενισχυτής δεν έχει ενσωματομένο ενισχυτή phono(δλδ προενισχυση RIAA) τότε αγορ'αζεις έναν για να μπορέσεις να ενισχύσεις τα volt που βγάζει το πικαπ και να κούς σε φυσιολογικές εντάσεις και όχι ψυθιριστα.

Reaction score
1.188

Καλησπέρα σε όλους!
Επειδή βλέπω λοιπόν πως υπάρχουν πολλά μέλη με άριστες γνώσεις στο θέμα των συστημάτων ήχου, θα επιθυμούσα μια μικρή βοήθεια στην αγορά ενός ηχοχυστήματος, αποτελούμενο απο πικαπ, ενισχυτή και ηχεία ( και αργότερα κάποιο cd player)
Απο έναν γνωστό πήρα μια πρώτη συμβουλή σχετικά με το θέμα αυτό. Μου πρότεινε τα εξής κομμάτια, με κόστος που φτάνει γύρω στα 1500€:

1) STANTON T92 πικάπ
2) YAMAHA RX-V663 ενισχυτή
3) ROISTER STATUS 8.2 ηχεία
Λοιπόν αρχίζουμε ανάποδα:

3) Τα ηχεία αυτά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και αξίζουν και με το παραπάνω τα λεφτά τους. Ο.Κ. Προχώρα.

2) Αφού βασικά το σύστημα το θέλεις για μουσική μην πάς σε πολυκάναλο ενισχυτή. Ενας δικάναλος όπως ο Yamaha RX-797 και πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου έχει και πιο φθηνός θα σού έρθει.

1) Το Stanton είναι επιεικώς για κλωτσιές. Τελείως πεταμένα λεφτά. Και κάνει και 339€ από ότι βλέπω εδώ:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502712 Ξέχνα το!
Με μόλις λίγα λεφτά παράπάνω (που τα εξοικονόμησες από τον 2κάναλο ενισχυτή) μπορείς να πάς στο Technics 1200MKII που είναι το κορυφαίο πικαπ από ποιότητα κατασκευής αλλά και ήχο!
Μην το συζητάς. Το Technics είναι μονόδρομος. Το τελευταίο καλό πικάπ που έχει απομείνει και ευτυχώς εξακολουθεί ακόμα να παράγεται στην Ιαπωνία με την ίδια ποιότητα κατασκευής χωρίς να έχουν γίνει καθόλου "εκπτώσεις" σε αυτόν τον τομέα.
http://www.thomann.de/gr/technics_sl1200_mk_ii_silver.htm

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.159
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound