Τη βοήθειά σας παρακαλώ!!!

Reaction score
0
Απάντηση: Τη βοήθειά σας παρακαλώ!!!

Με μόλις λίγα λεφτά παράπάνω (που τα εξοικονόμησες από τον 2κάναλο ενισχυτή) μπορείς να πάς στο Technics 1200MKII που είναι το κορυφαίο πικαπ από ποιότητα κατασκευής αλλά και ήχο!
Μην το συζητάς. Το Technics είναι μονόδρομος. Το τελευταίο καλό πικάπ που έχει απομείνει και ευτυχώς εξακολουθεί ακόμα να παράγεται στην Ιαπωνία με την ίδια ποιότητα κατασκευής χωρίς να έχουν γίνει καθόλου "εκπτώσεις" σε αυτόν τον τομέα.
Να μην προχωρήσω δηλαδή στην αγορά του dual 455-1? Το θέμα ειναι οτι εχω μια μικρή συλλογή απο βινύλια ( γύρω στα 100 κομμάτια, η οποία μεγαλώνει ) και θέλω απλά να παίζω τα βινύλια μου με αξιοπρεπή ήχο. Αν αυτή την δουλειά την κάνει και το dual, θα προτιμήσω αυτό, που μου έρχεται και 200 ευρώ φτηνότερα...

Θα ήθελα όμως να ακούσω και εσάς πάνω στο θέμα αυτό.

Μια δεύτερη απιλογή ηχείων είναι και τα wharfedale diamond 9.6, τα οποία όμως θα ακούσω μαζί με τα roister και θα επιλέξω ανάμεσα στα 2...

Reaction score
1.188
Απάντηση: Τη βοήθειά σας παρακαλώ!!!

Για το πικαπ είναι καθαρά θέμα χρημάτων. Σίγουρα και το Dual είναι μια πολύ καλή επιλογή κατώτερων προδιαγραφών βέβαια από το Technics, αλλά θα σού κάνει μια χαρά την δουλειά σου.
Εάν καταλήξεις στον Yamaha RX-797 που είναι ένας πάρα πολύ καλός ενισχυτής θα πρέπει να ξέρεις ότι έχει είσοδο phono με προενίσχυση RIAA για πικαπ οπότε ΔΕΝ θα πρέπει να είχει προενίσχυση RIAA το πικάπ που θα επιλέξεις.

Τα Wahrfedale diamond 9.6 είναι πολύ καλή επιλογή. Απλώς δεν είναι τόσο ευαίσθητα όσο τα Roister οπότε θέλουν πιο πολλά watts για να παίξουν στην ίδια ένταση. Πάντως ο RX-797 έχει υπερεπάρκεια ρεύματος και δεν θα δυσκολευτεί να τα οδηγήσει.
Καλό είναι να τα ακούσεις και να αποφασίσεις. Επειδή τα Wharfadale τα αντιπροσωπεύει ο Νάκας όπως και τα Yamaha θα είναι εύκολο να τα ακούσεις σε συνδιασμό με τον RX-797

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Λοιπον για να έχεις μια ιδέα.
Το roister είναι πιό ''καθαρό''(ας το πούμε έτσι) και το wharfedale πιο ''γλυκό''(ας το πούμε και αυτό έτσι).
Αν και φαν της ''καθαρότητας'' ομολογώ ότι με την σειρά 9 της wharfedale θα μπορούσα να ζήσω άνετα γιατί δεν κουράζει (ούτε και το ροιστερ) και μ άρεσε πολύ σε κάτι τζαζιές που άκουσα.
Βέβαια το ρόιστερ είναι πιό ισορροπημένο ως ηχείο και περισσότερο του γούστου μου.
Επίσης μάλλον παίζει και πιο δυνατά και αν σε ενδιαφέρει το εμφανισιακό είναι πίο ωραίο το άτιμο(φαίνεται και πιο καλοκατασκευασμένο).
Πάντως είναι αυκολο να τ ακούσεις.
Το roister νομίζω παίζει σε saturn(στην Συγγρού τουλάχιστον που το είδα )

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Τη βοήθειά σας παρακαλώ!!!

Λοιπον για να έχεις μια ιδέα.
Το roister είναι πιό ''καθαρό''(ας το πούμε έτσι) και το wharfedale πιο ''γλυκό''(ας το πούμε και αυτό έτσι).
Αν και φαν της ''καθαρότητας'' ομολογώ ότι με την σειρά 9 της wharfedale θα μπορούσα να ζήσω άνετα γιατί δεν κουράζει (ούτε και το ροιστερ) και μ άρεσε πολύ σε κάτι τζαζιές που άκουσα.
Βέβαια το ρόιστερ είναι πιό ισορροπημένο ως ηχείο και περισσότερο του γούστου μου.
Επίσης μάλλον παίζει και πιο δυνατά και αν σε ενδιαφέρει το εμφανισιακό είναι πίο ωραίο το άτιμο(φαίνεται και πιο καλοκατασκευασμένο).
Πάντως είναι αυκολο να τ ακούσεις.
Το roister νομίζω παίζει σε saturn(στην Συγγρού τουλάχιστον που το είδα )
Θα συμφωνήσω κι εγώ.
Οχι μάλλον, αλλά σίγουρα παίζει πιο δυνατά το Roister. Τα έχω ακούσει και τα δύο με τον ίδιο Yamaha RX-797 οπότε το λέω μετά βεβαιότητος.
Επίσης η καμπίνα των Roister από μασίφ ξύλο είναι πολύ καλή και σίγουρα πολύ πιο πάνω σαν ποιότητα κατασκευής από οτιδήποτε άλλο στην κατηγορία τιμής τους. Ο ήχος τους είναι πεντακάθαρος και εγώ τα προτιμώ. Και η εμφάνισή τους είναι πολύ μπροστά!
http://www.roister.gr/status8.2.htm

Το Saturn στην Συγγρού τα έχει και μπορείς να τα ακούσεις, όπως επίσης και το MediaMarkt στο Φάληρο. Μόνο που και τα δύο καταστήματα έχουν αρκετή φασαρία οπότε καλύτερα να πας κάποια ώρα που δεν θα έχουν πολύ κόσμο για να ακούσεις με την ησυχία σου.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound