Το hi-end το σωστό, το γιάπικο...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Από γνωστό περιοδικό του χώρου, περιγράφεται η επίσκεψη του δημοσιογράφου στις εγκαταστάσεις hi-end εταιρίας (βιοτεχνίας) στην γείτονα Ιταλία.

Διαβάστε...

Μια hi-end βιοτεχνία λοιπόν, μπορεί να μην έχει ανηχοϊκό θάλαμο και research facilities, αλλά σίγουρα έχει μία κάβα στις εγκαταστάσεις της.

Κατά τα άλλα ο χαϊφιντελισμός είναι ένα τεχνολογικό χόμπι κλπ κλπ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Απάντηση: Το hi-end το σωστό, το γιάπικο...

Μωρέ καλά την έχω ψυλλιαστεί τη δουλειά. Παντού κάνουν κουμμάντο οι γυναίκες. :114:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Με τον κατάλληλο εξοπλισμό σε hardware και software δεν είναι απαραίτητος πλέον ο ανηχοϊκός θάλαμος.
Όχι ότι κάνει κακό αλλά μπορείς να εξομοιώσεις τις ίδιες συνθήκες σε πολύ μεγάλο ποσοστό.
Άλλωστε εξοχή είναι...
Κάνουν τις μετρήσεις σε εξωτερικό χώρο.:126:

Πάντως από το κείμενο δεν φαίνεται πουθενά το τι περιλαμβάνει ο εξοπλισμός των εν λόγω εταιριών.

Reaction score
3.581

Με τους κατάλληλους πωλητές και αντιπροσώπους δεν χρειάζονται πλέον και οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί που κοστίζουν ακριβά στη βιοτεχνία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.821

δε θυμάμαι ποιός ήταν, ήταν όμως ιταλικός ολοκληρωμένος ενισχυτής.

με διθυραμβικές κριτικές στους κύκλους των χαλιεντάδων.

κόστος περί τα 3 χιλιάρικα.

ωραία ξύλα απ'έξω.

έλεγε και τάξη Α.

όταν τον άνοιξα, κόντεψα να πνιγώ στα γέλια.
είχε μια πλακετούλα στην αριστερή άκρη του κουτιού και για τα 2 κανάλια, διαστάσεων 12χ3cm με κάτι μικρά φετ με μικρή ψύκτρα εντός του σασσιού (απ'έξω ξύλο) και η οποία ψύκτρα δεν έλεγε να ζεσταθεί με τίποτα, ένα μικροσκοπικό μετασχηματιστή που ούτε σε προ δε βλέπεις, και ποτενσιόμετρο volume και επιλογέας εισόδων αυτά που παίρνεις από τα ηλεκτρονικά με 20 λεπτά... Αντίκρυσα ένα σασί άδειο κυριολεκτικά, ενώ τα ελάχιστα υλικά που είχε μέσα ήταν εντελώς της πλάκας, συνολικό κόστος όχι πάνω από 30-40 ευρώ όλα μαζί δηλαδή.

Από τότε λέω πως τα ιταλικά είναι πολύ χάλι έντ μηχανήματα, έχουν κύρος ρε παιδί μου, και μια λάκα στο ξύλο υπεράνω πάσης κριτικής....

άκου κει 3 χιλιάρικα...

μαφία ρε! ξεπλένουν χρήμα αυτοί!

Reaction score
140
Το καλό το χαιεντ είναι το βαρύ το χαιεντ ?
Έχεις δει πιστεύω τα μηχανάκια της linn και ειδικά της σειράς klimax,:437::437::437:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.821
Απάντηση: Re: Το hi-end το σωστό, το γιάπικο...

Το καλό το χαιεντ είναι το βαρύ το χαιεντ ?
όταν μιλάμε για ενισχυτή τάξης Α, ναι, το βαρύ.

Λόγω πολύ αυξημένης κατανάλωσης οι ψύκτρες είναι μπαμπάτσικες και ζεματάνε και ο μετασχηματιστής τροφοδοσίας είναι κτήνος. Ε, αυτά από μόνα τους φτάνουν για να σου κόψουν τη μέση...

Για να είναι καλό και ταυτόχρονα να μην είναι βαρύ, η μόνη ουσιαστικά επιλογή είναι διακοπτικό ενισχυτικό με διακοπτική τροφοδοσία. Σε όλα τα υπόλοιπα, ο δείκτης κιλών είναι σχετικά ασφαλής, αρκεί να μην έχει πάχος 2,5cm το βουρτσισμένο αλουμίνιο της πρόσοψης, οπότε έχει άλλο στόχο η συσκευή.

Έχεις δει πιστεύω τα μηχανάκια της linn και ειδικά της σειράς klimax,:437::437::437:
μη μπερδεύεις τα πράγματα. Ένα DAC είναι ένα τσιπάκι συν την τροφοδοσία του. Πως διάβολο να γεμίσει ένα φούλ σάιζ σασί, ειλικρινά δε ξέρω... Η Linn εξ'άλλου σοφά έχει επιλέξει τη χρήση διακοπτικών τροφοδοτικών παντού, είτε σε τελικούς είτε σε προ είτε σε DAC, άρα το πολύ το βάρος έχει φύγει ήδη. Και δε νομίζω να ισχυρίζεται καθαρή τάξη Α σε κάποιο τελικό της....

Reaction score
11

δε θυμάμαι ποιός ήταν, ήταν όμως ιταλικός ολοκληρωμένος ενισχυτής.
To 1974 αγόρασα τον Ιταλικό HIRTEL C 90 ST POINT THREE SERIES:

Mάλλον ήταν καλύτερα τότε τα Ιταλικά... Δουλεύει έως σήμερα άψογα χωρίς ποτέ να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα!

:107:

Reaction score
11

Yπ' όψη ότι αν και φθηνής κατηγορίας μηχάνημα, συνοδευόταν από ατομική κάρτα ελέγχου! Και ήταν γνωστό ότι συνήθως ξεπερνούσε τα όρια των προδιαγραφών!

Να και τα specs:

Reaction score
11

Ευτυχώς που η εταιρεία δεν υπάρχει πλέον και άρα αποκλείεται η κατηγορία του spamming! (Άραγε τι απέγινε εκείνο το Ιταλικό πνεύμα...).

Reaction score
777
Από γνωστό περιοδικό του χώρου, περιγράφεται η επίσκεψη του δημοσιογράφου στις εγκαταστάσεις hi-end εταιρίας (βιοτεχνίας) στην γείτονα Ιταλία.

Διαβάστε...

Μια hi-end βιοτεχνία λοιπόν, μπορεί να μην έχει ανηχοϊκό θάλαμο και research facilities, αλλά σίγουρα έχει μία κάβα στις εγκαταστάσεις της.

Κατά τα άλλα ο χαϊφιντελισμός είναι ένα τεχνολογικό χόμπι κλπ κλπ.
Μην μπερδεύουμε τα πράγματα...Το οτι μία εταιρεία ανήκει στο βιοτεχνικό χώρο δέν σημαίνει οτι θα πρέπει να έχει research institute.Ουσιαστικά σκοπός της είναι μόνο το assembly και η επιλογή των προιόντων.Επίσης μία εταιρεία με λαμπάτους δέν έχει την ανάγκη τεχνολογικής μελέτης.Ουσιαστικά το μόνο που επιλέγει είναι ένα σχέδιο ενισχυτή και μετά προσπαθεί να το φτιάξει με το βέλτιστο των υλικών και ποιοτικού ελέγχου.Δέν είναι ανάγκη να έχει εργαστήρια σαν της intel.Η οποία βέβαια και αυτή συνεργάζεται με ερευνητικά κέντρα ανα τον κόσμο...ουσιαστικά τα ερευνητικά κέντρα στήνουν την τεχνολογία.Η intel μένει στο marketing,επιλογή των καινοτομιών και λοιπά οικονομικά θέματα.

Reaction score
4.289

To 1974 αγόρασα τον Ιταλικό HIRTEL C 90 ST POINT THREE SERIES:

Mάλλον ήταν καλύτερα τότε τα Ιταλικά... Δουλεύει έως σήμερα άψογα χωρίς ποτέ να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα!

Μα πως ξεπεσες εσυ στα ιταλικα. Μπας και ο πωλητης ηταν ...κινεζος? :609:

Reaction score
11

Μα πως ξεπεσες εσυ στα ιταλικα. Μπας και ο πωλητης ηταν ...κινεζος? :609:
Tότε, ('74-'75), την Κίνα την γνωρίζαμε μόνο από τις... ιστορίες του Μάρκο Πόλο...

:142:

Reaction score
777
Δεν έχει να κάνει με χώρες αλλά με συγκεκριμένες εταιρείες.
Κι αυτός ιταλικός τάξης Α είναι:

Το σίγουρο πάντως είναι οτι η ιστορία θυμίζει καρπούζι.Αν το σφάξεις δέν ξέρεις τί μπορεί να βρείς μέσα...Στο τέλος θα φωνάζουνε με το μαχαίρι όπως στις λαικές.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Απάντηση: Re: Το hi-end το σωστό, το γιάπικο...

Μην μπερδεύουμε τα πράγματα...Το οτι μία εταιρεία ανήκει στο βιοτεχνικό χώρο δέν σημαίνει οτι θα πρέπει να έχει research institute.
Μα τον τρελό πλανήτη! Ώρες - ώρες δεν πιστεύω στα μάτια μου. Θυμάμαι τί πιπιλούσαν οι έμποροι και οι ρηβιούερς στο μυαλό του κόσμου προ 10ετίας, για τις εταιρείες hi-end που ξόδευαν "εκατομμύρια δολλάρια" για έρευνα και ανάπτυξη. Τελικά δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι μου.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Το hi-end το σωστό, το γιάπικο...

Μα τον τρελό πλανήτη! Ώρες - ώρες δεν πιστεύω στα μάτια μου. Θυμάμαι τί πιπιλούσαν οι έμποροι και οι ρηβιούερς στο μυαλό του κόσμου προ 10ετίας, για τις εταιρείες hi-end που ξόδευαν "εκατομμύρια δολλάρια" για έρευνα και ανάπτυξη. Τελικά δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι μου.
Επειδή μάλλον μπέρδεψες τις λέξεις...
έχω "δείχνει" κατοχή.Σημαίνει οτι η εταιρεία έχει ένα εργαστήριο με επιστήμονες,δικηγόρους,πιανίστες και κανα ψήστη για να κάνουν έρευνα.Επίσης υλικό εξοπλισμό όπως θαλαμους,σχάρα,πολύμετρα,κομπιούτερς να τρέχουν προσωμοιώσεις κ.τ.λ.Επειδή όμως η επιστημονική φαντασία είναι ωραία...

Ξοδεύω "σημαίνει" οτι σπαταλώ μεγάλα χρηματικά ποσά.Δηλαδή δέν έχω στην κατοχή μου κάτι.Δέν έχω πληκτρολόγια δέν έχω μακς δέν έχω ειδικά studio.Όμως έχω χρήμα.Το χρήμα αυτό το δίνω στα ερευνητικά ινστιτούτα-θυμάμαι είχα πάει σε ένα που συνεργαζόταν με τη burmester που το φτηνότερο πράγμα που είχε μέσα ήταν ένας ανηχοικός θάλαμος-ετσι ώστε αυτά να μου φτιάξουν το ηχείο.Την τελική πινελιά δίνει η βιοτεχνία.Ουσιαστικά το πιο πολύ που μπορεί να κάνει είναι μία χοντρική μελέτη.
Επίσης δίπλα απο τα burmester μπορεί κανείς να δεί πεταμένα φτερά αυτοκινήτων,project αυτοκινητοβιομηχανιών και φοιτητές να κάνουν διπλωματικές πάνω σε θέματα vibrations και λοιπών φαινομενικά άσχετων θεμάτων με τους ενισχυτές.
Τώρα το οτι εμφανίστηκαν 17 άσχετοι και εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση κάνοντας meetings σε ακριβά ξενοδοχεία με καλό κρασί επ ουδενί δέν μειώνει τις 5-6 βιοτεχνίες που υπάρχουν και ανήκουν στην κορυφή.

Αυτά...όποιος τα καταλαβαίνει έχει καλώς...Όποιος θεωρεί οτι έχει ανακαλύψει το σύμπαν ας μείνει στην ανακάλυψη του...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το hi-end το σωστό, το γιάπικο...

Επειδή μάλλον μπέρδεψες τις λέξεις...
έχω "δείχνει" κατοχή.Σημαίνει οτι η εταιρεία έχει ένα εργαστήριο με επιστήμονες,δικηγόρους,πιανίστες και κανα ψήστη για να κάνουν έρευνα.Επίσης υλικό εξοπλισμό όπως θαλαμους,σχάρα,πολύμετρα,κομπιούτερς να τρέχουν προσωμοιώσεις κ.τ.λ.Επειδή όμως η επιστημονική φαντασία είναι ωραία...

Ξοδεύω "σημαίνει" οτι σπαταλώ μεγάλα χρηματικά ποσά....
Κοίταξε να δεις, τείνω να μετέρχομαι κοινοτύπων όρων της καθομιλουμένης, αφ' ενός για λόγους αμεσότητας, και αφ' ετέρου διότι μόνον έτσι με καταλαβαίνουν, κι εσύ μάλλον δεν αποτελείς εξαίρεση. Κατά τα λοιπά, λάθος νομίζεις, η έννοια του εξόδου δεν είναι αυτή που γράφεις.

Όσο για τη Burmester, άσε να μην αρχίσω τώρα. Άλλη φορά...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.531
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος