high end φυκια....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Όσον αφορά το Artemis φίλου (ελαφρά βελτιωμένο), που γνωρίζω πολύ καλά, σου δείχνει την οποιαδήποτε αλλαγή κάνεις στο σύστημα.
Αυτό δείχνει πως είναι ένα ηχείο εργαλείο, που είναι και το ζητούμενο σε ένα σύστημα αναφοράς.

Το πανάκριβο σούπερ-ντούπερ ηχείο με τα κεραμικά μεγάφωνα που κοστίζει 50000 ευρώ και έχει 3 Ω αντίσταση δεν έχει νόημα για να κρίνεις τον ενισχυτή των 1000 και 1500 ευρώ.

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: high end φυκια....

Πιστεύω πως θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για τα παραπάνω ηχεία...
φυσικα. Προσωπικες αποψεις εκφραζουμε...

Reaction score
4
Απάντηση: high end φυκια....

.....
.....
Οσον αφορα το θεμα με τις καλες μεσαιες τι να πω? Προτιμω τα ηχεια με τα οποια ακους απο Jazz εως Death metal και οχι αυτα τα οποια παιζουν πολυ καλα καποια ειδη μουσικης και καποια αλλα οχι. Σε τετοια ηχεια δε λεμε οτι παιζουν καλα σε καποιες περιοχες αλλα απλα οτι αποδιδουν πιστα οτι ειναι γραμμενο...
Γιατί το λέμε όμως..; :137:

Τα παραπάνω τα έγραψα επειδή είπες "χαρακτήρας μόνιτορ" :126:

Ηχείο που να παίζει τα πάντα καλά δεν γνωρίζω.
Όπως και ποδοσφαιριστής καλός σε όλες τις θέσεις, δεν υπάρχει..
ανάλογα την 'κατασκευή' του και τα χαρακτηριστηκά του, αποδίδει καλύτερα σε συγκεκριμένη θέση. π.χ. δεν μπορείς να περιμένεις ταχύτητα από ένα μεγαλόσωμο=βαρύ παίχτη..

Reaction score
684

Γιατί το λέμε όμως..; :137:

Τα παραπάνω τα έγραψα επειδή είπες "χαρακτήρας μόνιτορ" :126:

Ηχείο που να παίζει τα πάντα καλά δεν γνωρίζω.
Όπως και ποδοσφαιριστής καλός σε όλες τις θέσεις, δεν υπάρχει..
ανάλογα την 'κατασκευή' του και τα χαρακτηριστηκά του, αποδίδει καλύτερα σε συγκεκριμένη θέση. π.χ. δεν μπορείς να περιμένεις ταχύτητα από ένα μεγαλόσωμο=βαρύ παίχτη..
εδω θα διαφωνησω εγω μαζι σου. Υπαρχουν ηχεια τα οποια παιζουν τα παντα καλα... Απλα δεν ειναι η πλειοψηφια...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

κ.Κώστα Φ., ΚΑΤΑΡΧΑΣ μην διαστρεβλώνετε τα γραφόμενά μου, και μην βγάζετε λάθος συμπεράσματα.
Δηλαδή πρέπει να καθήσει κάποιος να διαβάσει όλα τα threads που να έχει σχολιάσει το κάθε μέλος για να πάρει θέση? Αυτό μου λέτε??? ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ότι πολλά threads φαίνονται απλά ως threads αντιπαραθέσεων. Αν αυτό δεν μπορείτε να το καταλάβετε, τότε ναι, "απογειώνω" την επικοινωνία... Έγραψα πουθενά ότι οι συντονιστές "την πέφτουν" στα νέα μέλη??? Γιατί προσθέτετε προτάσεις και συμπεράσματα δικά σας? Μήπως εσείς δημιουργείτε τις λανθασμένες εντυπώσεις?
ΚΑΤΑΡΧΑΣ μην τα "παίρνεις".
Συζήτηση κάνουμε (ναι, στο AVSite έχουμε αυτήν την "πολυτέλεια" :116:).

Για να το κλείσουμε εδώ, γιατί το thread είναι πολύ ενδιαφέρον, θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω τι εννοώ με ένα παράδειγμα:

Γυρνώντας από τη δουλειά βλέπεις δύο αυτοκίνητα που φαίνεται να έχουν τρακάρει πριν λίγα λεπτά και τους οδηγούς, έναν 25άρη κι έναν 45άρη, να έχουν βγει και να συζητούν.
Δεν ήσουν μπροστά την ώρα που έγινε το τρακάρισμα αλλά προφανώς κανείς δε σου απαγορεύει να σταματήσεις δεξιά και να κατέβεις..
Επίσης, αφού κατέβεις και πλησιάσεις, κανείς δε σε υποχρεώνει να αρχίσεις να μετράς τα σημάδια από τα λάστιχα, να ρωτήσεις τους οδηγούς και τους αυτόπτες μάρτυρες κλπ ώστε να σχηματίσεις πλήρη εικόνα για το τι έγινε.
Πιστεύεις όμως πραγματικά ότι βοηθάς την κατάσταση με το να κατέβεις και, χωρίς να εξετάσεις τίποτα από τα παραπάνω, να απευθυνθείς στον νεώτερο οδηγό και να του πεις "Δεν είδα τι έγινε αλλά εσείς οι νέοι οδηγάτε γρήγορα και απρόσεκτα ρε παιδί μου!" - ειδικά στο υποθετικό σενάριο που την ευθύνη την έχει ο άλλος οδηγός;
Επίσης θεωρείς ότι το κλίμα είναι το κατάλληλο, στο συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, να συζητηθούν τα προβλήματα οδηγικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας ("χάλια οι δρόμοι παιδιά", "οι πινακίδες είναι κρυμμένες πίσω από δέντρα" κ.ο.κ.);
Food for thought, που λένε.. :126:

Άσε τώρα γιατί αφήνουμε τον Κόγια να τη σκαπουλάρει και να μη μας εξηγήσει γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα θωρακισμένα καλώδια ρεύματος.. :136:

Άσχετο, αλλά την Love or Hate κατάσταση που επικρατεί για την Audio Spectrum ποτέ δεν την κατάλαβα..
Για το Artemis που μπορώ να έχω άποψη θα έλεγα ότι ήταν πάντα άριστο value for money στην κατηγορία της (κι ας τσίριζε το tweeter σε κάποιες παλιότερες εκδόσεις).
Για τον καινούργιο Ερμή διαβάζω και ακούω πολύ καλά λόγια.
Αυτό που με ενοχλεί στα ελληνικά προϊόντα είναι οι τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ των τιμών καταλόγου και των πραγματικών τιμών αγοράς... Πραγματικά δε βρίσκω νόημα, εκτός αν θέλουμε να το παίζουμε HiEnd κατασκευαστές..

D

deleted user 10898

Guest
καλα ρε παιδια 7 σελιδες και μονο 2 ειχαν το θαρρος να που 2 λογια για συσκευες που δεν τους αρεσαν? μαλιστα οι αναφορες και για συσκευες σε χαμηλο επιπεδο τιμης που ουσιαστικα δεν εμπιπτει στην κατηγορια τιμης που συζηταμε....
ειστε ολοι τοσο ενημερωμενοι που δεν αγορασατε ποτε κατι απαραδεκτο?
για να πω την μικρη μου εμπειρια οι αγορες μου ξεκινουσαν παντα με προτροπη απο διαφορα σαιτ (ενημερωση...). στην συνεχεια ακουγα τις συσκευες και μαλιστα καποιες στο σπιτι μου. γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τις αγορες μου και θα αλλαξω κατι μονο λογω αλλαγης χωρου.
υπαρχει ομως μια διαρκης ταση απαξιωσης ακριβων μηχανων στο σαιτ. πολλα απο αυτα την αξιζουν την απαξιωση. βλεπω ομως με μεγαλη απορια πως κανεις δεν ειχε μια ακριβη μηχανη που να τον απαγοητευσε.
τι γινεται ρε παιδια?
μονο σε εκθεσες ακουμε και μετα λεμε πχ το dacmagic στακισε το weiss?
γραφτε εστω αμπειριες για ακριβες μηχανες που ακουσατε συγκριτικα με αλλες φθηνες εστω και εαν δεν τις αποκτησετε...
νομιζω θα βοηθηθουμε...

Reaction score
684
Απάντηση: Re: high end φυκια....

καλα ρε παιδια 7 σελιδες και μονο 2 ειχαν το θαρρος να που 2 λογια για συσκευες που δεν τους αρεσαν? μαλιστα οι αναφορες και για συσκευες σε χαμηλο επιπεδο τιμης που ουσιαστικα δεν εμπιπτει στην κατηγορια τιμης που συζηταμε....
ειστε ολοι τοσο ενημερωμενοι που δεν αγορασατε ποτε κατι απαραδεκτο?
για να πω την μικρη μου εμπειρια οι αγορες μου ξεκινουσαν παντα με προτροπη απο διαφορα σαιτ (ενημερωση...). στην συνεχεια ακουγα τις συσκευες και μαλιστα καποιες στο σπιτι μου. γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τις αγορες μου και θα αλλαξω κατι μονο λογω αλλαγης χωρου.
υπαρχει ομως μια διαρκης ταση απαξιωσης ακριβων μηχανων στο σαιτ. πολλα απο αυτα την αξιζουν την απαξιωση. βλεπω ομως με μεγαλη απορια πως κανεις δεν ειχε μια ακριβη μηχανη που να τον απαγοητευσε.
τι γινεται ρε παιδια?
μονο σε εκθεσες ακουμε και μετα λεμε πχ το dacmagic στακισε το weiss?
γραφτε εστω αμπειριες για ακριβες μηχανες που ακουσατε συγκριτικα με αλλες φθηνες εστω και εαν δεν τις αποκτησετε...
νομιζω θα βοηθηθουμε...

ωραια να πουμε και για κατι ποιο ακριβο. Ειχα ενα Bryston τελικο 4BSST ο οποιος νομιζω οτι για τα λεφτα που πουλιεται ειναι απαραδεκτος. Εαν ομως πουλιοταν γυρω στα 1500-2000 Ευρω το συζηταμε...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
νομιζω θα βοηθηθουμε...
Προσωπικά μπορώ να γράψω αρκετά και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους, όμως: θα μας την πέσουν οι αντιπρόσωποι, θα μας βγάλουν κουφούς και "ασχετίλες" και εχθρούς του HiEnd οι γνωστοί-άγνωστοι ενώ τα θύματα που αγοράζουν φύκια θα είναι πάντα θύματα και δε θα αλλάξει τίποτα στις επιλογές τους γιατί το πρόβλημα είναι στη νοοτροπία τους και όχι στην πρόσβαση σε καταγεγραμμένες εμπειρίες τρίτων...

Από αυτούς που τα έχουν χρυσοπληρώσει δύσκολα θα πάρεις πληροφορίες (εγώ μόνο "off the record" και με πολύ πίεση τα έχω καταφέρει) και σου εξήγησα τους λόγους...

Reaction score
684

παντως πιστευω οτι η μεγαλη σφαγη εχει γινει με τα καλωδια και οχι τοσο με τα μηχανηματα. Ειχα την ευκαιρια να δοκιμασω παρα πολλα απλα και μονο αγοραζοντας μεταχειρισμενα ωστε να μπορω τουλαχιστον εαν κανω μ....α να απεγκλωβιστω χωρις να χασω χρηματα (αν και αυτα που χρησιμοποιω τωρα τα πηρα καινουργια). Μιλαμε οτι κυκλοφορει πολλη σαβουρα και δυστυχως εκει πρεπει να γραφουμε ποια νομιζουμε οτι ειναι καλα και οχι ποια δεν ειναι για πρακτικους λογους....

Πραγματικα δε περιμενα ποτε να ακουσω καλωδια ρευματος τα οποια να αλλοιωνουν τον ηχο προς το χειροτερο αλλα δυστυχως υπαρχουν πολλα. Τωρα πως το κανουν αυτο δε ξερω...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: high end φυκια....

παντως πιστευω οτι η μεγαλη σφαγη εχει γινει με τα καλωδια και οχι τοσο με τα μηχανηματα. Ειχα την ευκαιρια να δοκιμασω παρα πολλα απλα και μονο αγοραζοντας μεταχειρισμενα ωστε να μπορω τουλαχιστον εαν κανω μ....α να απεγκλωβιστω χωρις να χασω χρηματα (αν και αυτα που χρησιμοποιω τωρα τα πηρα καινουργια). Μιλαμε οτι κυκλοφορει πολλη σαβουρα και δυστυχως εκει πρεπει να γραφουμε ποια νομιζουμε οτι ειναι καλα και οχι ποια δεν ειναι για πρακτικους λογους....
Όταν οι πελάτες δεν απαιτούν να αναφέρονται αναλυτικά τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά των καλωδίων κι όταν ο ειδικός τύπος δεν μετράει τα ηλεκτρικά αυτά χαρακτηριστικά στις δοκιμές του (όπως κάνουν στο audioholics για παράδειγμα), ποιός μας φταίει;

Reaction score
684

Όταν οι πελάτες δεν απαιτούν να αναφέρονται αναλυτικά τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά των καλωδίων κι όταν ο ειδικός τύπος δεν μετράει τα ηλεκτρικά αυτά χαρακτηριστικά στις δοκιμές του (όπως κάνουν στο audioholics για παράδειγμα), ποιός μας φταίει;
δηλαδη εσυ πιστευεις οτι αυτο μονο φτανει? εαν σου δωσουν τα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα μπορεις να ξερεις τι θα ακουσεις?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: high end φυκια....

δηλαδη εσυ πιστευεις οτι αυτο μονο φτανει? εαν σου δωσουν τα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα μπορεις να ξερεις τι θα ακουσεις?
Προσωπικά το καλώδιο δεν το βάζω στο σύστημα για να το ακούω... Το βάζω για να κάνει τη δουλειά του.
Και, ναι, από τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του μπορώ να κρίνω, να συγκρίνω και να ξεχωρίσω το καλώδιο που κάνει τη δουλειά του κι αυτό που βγήκε στην τύχη...
Αν κάποιοι δεν γνωρίζουν ας ψάξουν να μάθουν ή να ρωτήσουν άλλους που ξέρουν. Στην τελική, γι'αυτούς δεν θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με την υπάρχουσα (χύμα) κατάσταση.
Εκτός αν μου πεις ότι θα τους ενοχλεί αν υπάρχουν κάποια extra στοιχεία γραμμένα πάνω στη συσκευασία ή ένα extra κουτάκι στις δοκιμές των περιοδικών με κάποια ηλεκτρικά χαρακτηριστικά, που δεν το νομίζω..
Επίσης κανείς δεν θίγει το δικαίωμα σου να μην πιστεύεις σε αυτά τα χαρακτηριστικά που θα διαβάζεις πάνω στο κουτάκι (όπως τώρα πολλούς δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το THD ενός ενισχυτή)...

Οι μόνοι που έχουν σοβαρό λόγο να ενοχληθούν (γιατί έχουν πολλά να χάσουν) από την αναγραφή και τη μέτρηση των χαρακτηριστικών αυτών είναι όλοι όσοι θησαυρίζουν από τα καλώδια (και προφανώς δεν αναφέρομαι μόνο στους "κατασκευαστές")...
Αν δεν ανήκεις σε αυτούς δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενοχλεί η πρότασή μου.

Αλλιώς ας μην αναγράφουν χαρακτηριστικά ΠΟΥΘΕΝΑ, βρε αδερφέ...

Γιατί μου χρειάζεται να ξέρω αν ο Χ ενισχυτής φοράει λάμπα ή τρανζίστορ, αν είναι τάξη Α ή τάξη ΑΒ, αν βγάζει 20, 30 ή 500 watt κι αν έχει πυκνωτές 10.000 ή 100.000 uF;;;...
Και σε αυτή την περίπτωση αρκετοί δεν μπορούν να κατανοήσουν/αξιολογήσουν τα παραπάνω..
Τελικά όλα αυτά είναι περιττά αφού θα τον ακούσουμε τον ενισχυτή!

Να καταργηθούν τα specs σε όλα τα audio προϊόντα άμεσα..
Βρήκαμε τη λύση. :136:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.925

yes!:145:

you?:126:

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: high end φυκια....

Προσωπικά το καλώδιο δεν το βάζω στο σύστημα για να το ακούω... Το βάζω για να κάνει τη δουλειά του.
Και, ναι, από τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του μπορώ να κρίνω, να συγκρίνω και να ξεχωρίσω το καλώδιο που κάνει τη δουλειά του κι αυτό που βγήκε στην τύχη...
Δυστυχως δε μπορεις να το κρινεις με βαση την χωρητικοτητα και την αυτεπαγωγη. Εαν μπορουσες εσυ και ολοι μας θα ειχαμε interconnect DNM Reson και καλωδια ηχειων Goertz...

Ασε που πολλα καλωδια δεν βγαινουν στην τυχη οπως βγαινουν. Βγαινουν επιτηδες. Δεν ειναι ολοι οι καλωδιαδες τοσο ασχετοι οσο νομιζετε. Απλα εξυπηρετει το κυκλωμα του High End να βγαζουν καλωδια που ΔΕΝ αποκαλυπτουν τις αδυναμιες των συνοδων αλλα αντιθετα τις καλυπτουν...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: high end φυκια....

......
......
Ασε που πολλα καλωδια δεν βγαινουν στην τυχη οπως βγαινουν. Βγαινουν επιτηδες. Δεν ειναι ολοι οι καλωδιαδες τοσο ασχετοι οσο νομιζετε. Απλα εξυπηρετει το κυκλωμα του High End να βγαζουν καλωδια που ΔΕΝ αποκαλυπτουν τις αδυναμιες των συνοδων αλλα αντιθετα τις καλυπτουν...
Η πιο χάηέντ κουβέντα που έχω ακούσει έβερ !!! :137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.925

Ζητώ πάραυτα την κατάργηση όλων των τεχνικών προδιαγραφών σε όλες τις Χάι-Ενδ συσκευές ήχου, όπως προενισχυτές, ενισχυτές, ηχεία, σι-ντί-πλέιερς κλπ κλπ κλπ, διότι οι κατασκευαστές των χάι-ενδ αυτών συσκευών εσκεμμένα και εξεπίτηδες τα βγάζουν έτσι, ώστε να καλύπτουν το ένα τις ατέλειες του άλλου. Ξέρουν αυτοί, δεν είναι τόσο άσχετοι όσο νομίζουμε.

πιστεύω.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: high end φυκια....

Δυστυχως δε μπορεις να το κρινεις με βαση την χωρητικοτητα και την αυτεπαγωγη. Εαν μπορουσες εσυ και ολοι μας θα ειχαμε interconnect DNM Reson και καλωδια ηχειων Goertz...

Σε όλα αυτά μαζί και δικαίωμά σου να έχεις την άποψή σου...
Αλλά το θέμα είναι αλλού:
Εσένα σαν gpol, χομπίστα, με τις συγκεκριμένες απόψεις και εμπειρίες, για ποιό λόγο σε ενοχλεί η αναγραφή των χαρακτηστικών;

Πάλι θα μπορείς να τα αγνοείς αν πιστεύεις ότι δε σε βοηθάνε στην επιλογή σου και πάλι θα μπορείς να δοκιμάζεις 200 καλώδια τη μέρα.
Άρα που ακριβώς είναι το πρόβλημα;

Φαντάζομαι μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να πιστεύω σε αυτά τα χαρακτηριστικά (δε θα σου πω για την επιστημονική προσέγγιση του ζητήματος αλλά πες ότι πιστεύω γιατί είμαι παραπλανημένος ή άσχετος ή άπειρος)...
Δεν έχω λοιπόν το δικαίωμα ως καταναλωτής να τα γνωρίζω, ειδικά από τη στιγμή που δεν θίγονται πουθενά τα δικά δικαιώματα όσων έχουν διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα;

Μόνο ως θετικό μέτρο για την προστασία του καταναλωτή θα μπορούσε να θεωρηθεί από τον οποιονδήποτε δεν έχει συμφέροντα σε αυτό το "industry"...

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: high end φυκια....

Σε όλα αυτά μαζί και δικαίωμά σου να έχεις την άποψή σου...
Αλλά το θέμα είναι αλλού:
Εσένα σαν gpol, χομπίστα, με τις συγκεκριμένες απόψεις και εμπειρίες, για ποιό λόγο σε ενοχλεί η αναγραφή των χαρακτηστικών;

Πάλι θα μπορείς να τα αγνοείς αν πιστεύεις ότι δε σε βοηθάνε στην επιλογή σου και πάλι θα μπορείς να δοκιμάζεις 200 καλώδια τη μέρα.
Άρα που είναι το πρόβλημα;

Φαντάζομαι μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να πιστεύω σε αυτά τα χαρακτηριστικά (δε θα σου πω για την επιστημονική προσέγγιση του ζητήματος αλλά πες ότι πιστεύω γιατί είμαι παραπλανημένος ή άσχετος ή άπειρος)...
Δεν έχω λοιπόν το δικαίωμα ως καταναλωτής να τα γνωρίζω, ειδικά από τη στιγμή που δεν θίγονται πουθενά τα δικά σου δικαιώματα;

απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι με ενοχλει οταν αναγραφονται αυτες οι τιμες? Ισα ισα οσο πιο πολλα γραφονται για τα χαρακτηριστικα ενος καλωδιου η μιας συσκευης τοσο το καλυτερο...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: high end φυκια....

απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι με ενοχλει οταν αναγραφονται αυτες οι τιμες? Ισα ισα οσο πιο πολλα γραφονται για τα χαρακτηριστικα ενος καλωδιου η μιας συσκευης τοσο το καλυτερο...
Δεν το παίρνω δεδομένο ότι σε ενοχλεί. Άσε που επί της ουσίας βάζω όλους τους χομπίστες που δεν πιστεύουν στα ηλεκτρικά αυτά χαρακτηριστικά πίσω από το nickname σου (για την ευκολία της συζήτησης). :116:

Σωστός και στη δεύτερη πρόταση.
Άρα ως χομπίστες συμφωνούμε ότι είμαστε οι περισσότεροι θετικοί και κάποιοι άλλοι αδιάφοροι ως προς αναγραφή των χαρακτηριστικών αυτών.
Γιατί δεν το ζητάμε, λοιπόν; Πού κολλάει το πράγμα; (Ρητορική ερώτηση)

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: high end φυκια....

Δεν εννοώ εσένα προσωπικά.. Βάζω όλους όσους δεν πιστεύουν στα ηλεκτρικά αυτά χαρακτηριστικά πίσω από το nickname σου. :116:

Σωστός και στη δεύτερη πρόταση.
Άρα ως χομπίστες συμφωνούμε ότι είμαστε οι περισσότεροι θετικοί και κάποιοι άλλοι αδιάφοροι ως προς αναγραφή των χαρακτηριστικών αυτών.
Γιατί δεν το ζητάμε, λοιπόν; Πού κολλάει το πράγμα; (Ρητορική ερώτηση)
Τι εννοεις δε το ζηταμε? Προφανως αρκετοι πελατες το ζητανε και αλλες εταιριες τα γραφουν μονες τους ενω αλλες στα δινουν εαν τα ζητησεις....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead