Κουίζ: Το βρίσκετε και κερδίζετε...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Κουίζ: Το βρίσκετε και κερδίζετε...

Θα μου πείτε τώρα τι θα κερδίσετε...
Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Την ιστορία με τις κεφαλές πικάπ που γράφονταν δοκιμές από το φυλλάδιο με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά (και ίσως και τη τιμή ή τον αντιπρόσωπο:137:) ίσως να την έχετε ακούσει.

Θα μου πείτε κεφαλή είναι...
Ξέρεις πόσος χρόνος απαιτείται για τοποθέτηση και σωστή ρύθμιση?
Άσε που αν είναι καινούρια απαιτεί και 50-60 ώρες λειτουργίας για να πάρεις μια ιδέα του τι μπορεί να κάνει.
Ποιος κάθεται να αλλάζει δίσκους μου λέτε!
Εμ βέβαια, ο χρόνος είναι χρήμα...

Μήπως κάτι πήρε το αυτί σας για ηχεία που πήγαν για δοκιμή και το ένα επέστρεψε στην αντιπροσωπεία χωρίς καν να έχει βγει από το κούτι του!!!

Νομίζεται πως τελειώσαμε εδώ?

Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται μόνο στα ηχοσυστήματα!!!
Οι γνώστες και όχι μόνο των ηχοσυστημάτων (υπάρχουν κι άλλων ειδών τεστ) είναι λίγοι, προφανώς απευθύνονται στο υπόλοιπο κοινό που είναι πιο ευρύ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re:Το βρίσκετε και κερδίζετε:Μας πουλάνε,ή...αγοράζουμε;

βρε...Bhutia... εαν σε ενδιαφερει να αντικρουσεις υπαρχει θρεντ ανοιγμενο απο εμενα. γραψε για τα μηχανακια που σου πουλησαν ακριβα και σε απαγοητευσαν. Τοτε θα σε ακουω και θα ξερω οτι δεν εισαι ενας ακομα κριτης του πληκτρολογιου. Και μην ξεχνας πως ο ιδιος ποιητης εγραψε και την ιθακη, με σκοπο το ταξιδι παρα τον προορισμο. ετσι τα αδειανο πουκαμισο, Η Ελένη, αποκτα υπόσταση...
Με άφησες έκθαμβο...Αντέγραψες αυτά που έχω πει,ή μήπως δε τα διάβασες καλά;Γιά του λόγου το αληθές:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=848778&postcount=13
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=854941&postcount=30
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=64564&page=4
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=887833&postcount=20
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=894591&postcount=317
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=948761&postcount=87
Γιά τα δε πληκτρολόγια και τα μηχανήματα,μου προσάπτεις το αντίστροφο...Μήπως είχες πιεί καμιά μπυρίτσα;:612:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=946129&postcount=160

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
εγω θελω να με πεις εαν υπαρχει καποιο δικτυακο σαιτ που η συντριπτικη πλειοψηφια κατηγορει οτι κανει πανω απο 5000ε αλλα μονο ενας δυο ειχαν στην κατοχη τους καποια τετοια συσκευη....
Προσωπικά δεν έχω κάποιο τέτοιο site υπόψην μου.

Αν, όπως υποψιάζομαι, προσπαθείς να περιγράψεις το AVSite, προσπάθησε περισσότερο γιατί πέφτεις πολύ έξω στην περιγραφή σου.
Ευτυχώς για εμάς - δυστυχώς για μερικούς άλλους - μπορούμε να δούμε λίγο πιο μακριά από τιμές (πάνω από 5000/κάτω από 5000) και στρατόπεδα ("Φίλοι του HiEnd" / "Εχθροί του HiEnd", "Άξονας του Aντι-HiEndiσμού") και γενικώς τη λογική του "άσπρο/μαύρο" και του "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας".
Αυτά τα αφήνουμε για άτομα που έχουν τη νοημοσύνη του George W. Bush...

Για να σε βοηθήσω, υπάρχουν ηχεία των 15000 ευρώ που κανείς από τους "κακούς" της υπόθεσης δεν έχει χαρακτηρίσει ακριβά ενώ αντίθετα υπάρχουν ηχεία των 2000 που έχουν θεωρηθεί πολύ ακριβά. Επίσης υπάρχει ενισχυτής των 5000 ευρώ που έχει θεωρηθεί ευκαιρία και ενισχυτής των 1000 ευρώ που έχει χαρακτηριστεί ως απάτη...
Αυτά είναι δύο χοντρά παραδείγματα που μου έρχονται άμεσα στο μυαλό..
Πραγματικά, αν θέλεις να περιγράψεις το "κλίμα" και τη νοοτροπία που επικρατεί στις Audio κατηγορίες του AVSite θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ περισσότερο...

Αν, από την άλλη, όντως μόνο το παραπάνω καταλαβαίνεις από όλα όσα έχεις διαβάσει εδώ μέσα κατά καιρούς, I hate to brake it to you, αλλά απλά δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις τι λέμε - και σίγουρα δεν έχει νόημα να προσπαθήσω να σου εξηγήσω το γιατί το λέμε...

Για το τι μηχανήματα έχουμε και την αξία αυτών, ας το αφήοσουμε γιατί ανοίγεις μεγάλη συζήτηση που θα στεναχωρήσει πολλούς..
Άσε που, αν δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη σε άλλα βασικότερα θέματα, δεν θα βγάλουμε άκρη ούτε σε αυτό..

D

deleted user 10898

Guest
πωπω ντροπη... μες την συγχηση... ο ποιητης της ιθακης ειναι φυσικα αλλος απο τον ποιητη της Ελενης...

κωστα φ δεν με εχεις σκιαγραφησει καλα....
αυτα που εχω αποκομισει εδω ειναι παααρα πολα και συνεχιζω ακαθεκτος.
απο την αλλη εδω και καιρο με ενοχλουν καποια πραγματα και τα υπογραμμιζω.
αλωστε μονο το avsite δινει αυτη την ευκαιρια!
οπως ενοχλουν καποιους τα ακριβα μηχανηματα που δεν εχουν ακουσει ετσι και εμενα με ενοχλει να μην γραφουν στο σαιτ μας καποιο για αυτο τον λογο....

βουτια μη παραπεμπεις λινκ... σε διαβαζω παντα και το ολοκληρωμενο νοημα των ποστ σου ειναι συγκεκριμενο. ισως το καταλαβαινω διαφορετικα...
ουφ, συγνωμη για μια ακομη φορα απο τον ποιητη που του τσακισα το εργο...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Vet δεν αμφιβάλω ότι πολλά ακριβά μηχανήματα θα ακούγονται εξαιρετικά.
Το θέμα ΜΟΥ είναι άλλο.Αξίζουν να είναι τόσο ακριβά?Μήπως είναι ακριβά γιατί έχουν ένα εξωφρενικό σασί σε ένα καλό κύκλωμα?Δλδ αν π.χ. ένας ενισχυτής δεν έχει 5 πόντους αλουμίνιο στην πρόσοψη αλλά 1 πόντο θα αλλάξει κάτι στον ήχο του?Δεν νομίζω...Στην τιμή του όμως αλλάζει.
Φυσικά ο μόνος τρόπος να αξιολογήσουμε πόσα απίδια πιάνει ένα μηχανάκι είναι το τυφλό τέστ(πάλι IMHO).Αν κάποιος πιστέυει ότι ο τρόπος αυτός δεν είναι αποδεκτός συγνώμη αλλά ακούει με τα ματια και όχι με τα αυτιά(από αυτό το στάδιο έχω περάσει και εγώ).
Δεν ξέρω τι εμπειρία μπορούν να έχουν τα λοιπά μέλη,να μιλήσω για εμένα.

Ξέρω ότι μ αρέσουν τα μονιτορ.Βέβαια ποτέ δεν είπα όχι στο να ακούσω κάτι διαφορετικό.Στον κωστα αυτιά έπαθα την πλάκα μου,γιατί ποτέ δεν πίστευα ότι η μεμβράνη μπορεί να παίξει έτσι.
Τα b&w δεν τα γουστάρω.Στον κορίνθιο έιδα όμως τι μπορεί να κάνει ένα σωστά στημένο.

Στον θείο μου(αυτον που με έβαλε στα μονοπάτια του ρημαδοχόμπι) άκουσα πλειστάκις τα 801 matrix με πλοιάδα ενισχυτών.Ε τα Levinson(οι σειρές μετά την εξαγορά) είναι για πέταμα.Στεγνά,χωρίς χαμηλές,δυναμικά μηδέν.Ούτε και άλλα ηχεία(xanadu/mission/spendor) άλλαζε κάτι.Οι αντίστοιχοι krell τους (μπιπ) τα ράμματα!
Οπότε για εμένα οι συγκεκριμένοι M.L. είναι χρέπια ολκής!

(μικρό διάλλειμα για φαϊ)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Πέτρο δεν θυμάμαι ακριβώς τους κωδικούς.
Νομιζω κάποια από αυτά με τον κωδικό 3 μπροστά(σε τελικούς) είναι πρίν την εξαγορά.
Η εξαγορά έγινε το 2002(βέβαια απ το 2000 βολοδερνε) οπότε η σειρες με το 2 μπρόστα είναι σίγουρα πριν την εξαγορά.Γιατί αυτή η στροφή δεν το ξέρω.
Απ ότι διαβάζω τα τελευταία μοντέλα έχουν κάτι απ την καλή παλιά εταιρία.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Part 2.
Ας μιλήσουμε για τα genelec(με την μεταλλική καμπίνα).Ακριβά.2000 το κομμάτι αν θυμάμαι καλά.Θανατηφόρα όμως(που είσαι ρε dol fon?).Bέβαια θέλουν και το σαμπάκι τους οπότε βάλε άλλα 3000 στην εξίσωση.Δεν νομίζω να είναι φθηνό σαν σετάκι.

Θες να μιλήσουμε για λάμπες?Άνετα.Όχι όμως στο τελικό στάδιο.Εκτός και να σε ενδιαφέρει να ακούς μόνο τις μισές συχνότητες.Γιατί αυτές θα ακούς σωστά.Αλλιώς θα ακούς την μπότα σαν gay dramer με σπασμένο αστράγαλο.Τώρα τί σχέση μπορεί να 'εχει αυτό με την δύναμη και την πίεση της μπότας άγνωστο.Άποψη μπορεί να είναι.HI-FI ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ!!!
Ούτε τα μονόδρομα που φτάνουν μέχρι τα 10 Khz είναι hi-hi.Πρίν 30 χρόνια μπορεί και να ήταν.Σ'ημερα όχι.Έχεις δει φαντάζομαι κάτι τιμές σε μονόδρομα φωτιά και λαύρα.Τι έχουν και κοστίζουν τόσο?R&D?Περισσότερο απο τους Ναυτίλους?Δεν νομίζω.Ή μηπως έχουν καμιά εξωτική κατασκευή?Αρχ/ έχουν.3 χιλιοστά ξύλο με 5 νευρα μέσα και μεγάφωνο απο χαρτί.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Απάντηση: Re: Κουίζ: Το βρίσκετε και κερδίζετε...

(...)

οπως ενοχλουν καποιους τα ακριβα μηχανηματα που δεν εχουν ακουσει ετσι και εμενα με ενοχλει να μην γραφουν στο σαιτ μας καποιο για αυτο τον λογο....
...
Να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ. Αν ήμουν στη θέση ενός κατασκευαστή hi-fi, θα έβγαζα κι εγώ ακριβές συσκευές. Και όταν λέω ακριβές, εννοώ ακριβές, όχι στα 5 και 6 χιλιάρικα. Εκεί υπάρχει μόνον το απλό hi-end. Άνευ πλακός...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Οπότε καλέ μου vet,τί να πώ για κάποιες εταιρίες που πουλάνε όντως φύκια?
Ααααα,δεν το άκουσα,αλλά αφού το λέει ο Μουφα-viewer θα είναι καλό.Αφού το βλέπω!!Άδεια κουτάκια,παρωχημένης τεχνολογίας,φούλ στην καλωδίωση της πλάκας.Επειδή δλδ κάποιος έβαλε ένα σασι διαστημικό ή μια NOS Electroharmonix πάει να πεί ότι θα είναι και καλό?Μπορεί και να είναι,αλλά το πιθανότερο είναι ο άνθρωπος να πουλάει άποψη(δεκτόν) και όχι hi-fi.

Nα τω πω και αλλιώς(ξανά)

Έστω ότι η RUNCO έβγαζε προβολέα με γαμώ τις κινήσεις,κορυφαίο κοντραστ,3d εικόνα αλλά με μπλέ το ανθρώπινο δέρμα.Θα έτρωγε ντομάτες ή όχι?Πιστεύεις ότι θα το πέρναγε σαν άποψη ή θα μας έλεγε:Εσεις κάνετε λάθος,οι άνθρωποι είναι μπλέ.
Ποιός θα το δεχόταν όταν το προβόλι κόστιζε καμιά 20000?

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Κουίζ: Το βρίσκετε και κερδίζετε...

Να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ. Αν ήμουν στη θέση ενός κατασκευαστή hi-fi, θα έβγαζα κι εγώ ακριβές συσκευές. Και όταν λέω ακριβές, εννοώ ακριβές, όχι στα 5 και 6 χιλιάρικα. Εκεί υπάρχει μόνον το απλό hi-end. Άνευ πλακός...
Και γιατί δεν το κάνεις??Κατα πρώτον για να ηρεμήσεις και εσυ μπαίνοντας στο κύκλωμα των εμπόρων hi-end και κατα δεύτερον...να ηρεμήσουμε και εμείς...:142::142::138:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Re: Απάντηση: Re: Κουίζ: Το βρίσκετε και κερδίζετε...

Ναι γιατί για να φτιάξεις πχ λαμπάτη πρόενίσχυση με cojones θέλει λάμπες που έχουν ένα 500αρι(υπάρχουν) η κάθε μία(για φαντάσου να σου καούν στα τεστ κανα δυο) πλακέτες smd και όχι καβλώδιο με το μέτρο και τροφοδοσία μετρημένη μεχρι κεραίας.
Φυσικά και ένα τέτοιο μηχανάκι θα κοστίσει χιλιάρικα δικαίως και θα ακουστεί ΑΡΙΣΤΑ!!!!Όχι με τιποτις 6Ν αλλά με 88άρες(δεν ήταν μαλ@κας ο συγχωρεμένος που το φώναζε,τα μάτια του είχε φάει).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Ρε Κόγια να βάλω το σασι,να βάλεις το κύκλωμα?
PR θα κάνει ο Νωε...
Θα βάλω και μια φιλολογο στη δουλειά να γράψει κανα κειμενάκι για την παρουσίαση του,καμιά ολοσέλιδη για κανα 3μηνο σε κανα περιοδικό.
Θα κάνουμε μια παρουσίαση σε καμιά ωραία κάβα.....Όλο και κάτι θα βγεί

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

Πάντως, στην έκθεση μπορώ να σας κάνω ένα δωρεάν σεμιναριάκι για το πώς ελέγχουμε αν ένας ενισχυτής έχει σωστό κύκλωμα προστασίας. Γιατί αν δεν έχει...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Κουίζ: Το βρίσκετε και κερδίζετε...

Πάντως, στην έκθεση μπορώ να σας κάνω ένα δωρεάν σεμιναριάκι για το πώς ελέγχουμε αν ένας ενισχυτής έχει σωστό κύκλωμα προστασίας. Γιατί αν δεν έχει...
Ναι,αλλα να είναι με μεθόδους μή καταστροφικού ελέγχου.Μήν κάνουν κανα μπουμ και τρέχουμε...:142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

Τί μη καταστροφικού ελέγχου και πράσινα άλογα. Ασκήσεις επί χάρτου θα κάνουμε; Όποιος αντιπρόσωπος έχει εμπιστοσύνη στον ενισχυτή του, εδώ είμαι. Και θα απαθανατίσουμε το event στο youtube. Εφ' όσον ο ενισχυτής έχει αποτελεσματικό σύστημα προστασίας, ανεβαίνει πολύ στην εκτίμηση του κόσμου. Ηλεγμένο.

Reaction score
1.845

... Δλδ αν π.χ. ένας ενισχυτής δεν έχει 5 πόντους αλουμίνιο στην πρόσοψη αλλά 1 πόντο θα αλλάξει κάτι στον ήχο του?Δεν νομίζω...Στην τιμή του όμως αλλάζει ...
Ο ήχος πράγματι δεν αλλάζει, αλλά ούτε η τιμή κόστους ανεβαίνει περισσότερο από ένα κατοστάρικο για τη νταρντάνα :137: πρόσοψη. Σιγουράντζα το λέω, ξέρω τα κόστη. :121:
... Εφ' όσον ο ενισχυτής έχει αποτελεσματικό σύστημα προστασίας, ανεβαίνει πολύ στην εκτίμηση του κόσμου. Ηλεγμένο.
Έχω την ίδια εντύπωση, η αποτελεσματική προστασία "ψαρώνει" τους υποψήφιους πελάτες. :123:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Re: Απάντηση: Κουίζ: Το βρίσκετε και κερδίζετε...

Ο ήχος πράγματι δεν αλλάζει, αλλά ούτε η τιμή κόστους ανεβαίνει περισσότερο από ένα κατοστάρικο για τη νταρντάνα :137: πρόσοψη. Σιγουράντζα το λέω, ξέρω τα κόστη. :121:
Δεν είπα το κόστος, η τιμή είπα:126:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.119
Members
38.533
Νεότερο μέλος