Simaudio MOON 750D DAC/Transport (Sabre-powered)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

The world's first true 32-bit digital source component has arrived! The MOON 750D DAC/Transport features our new MAJiC-32 circuitry (an asynchronous jitter elimination system) built around the ESS Sabre32 Reference Stereo DAC.

The conversion process uses 8 DAC’s per channel working in 32-bit Hyperstream™. The final result is previously unattainable musical reproduction from digital media, be it a CD, computer, music server, etc.

Other features include our revolutionary M-Quattro 4-point floating suspension and, in 2010, an optional outboard power supply will be made available.
Simaudio.com

To πρώτο εμπορικό προϊόν που γνωρίζω με το νέο 32άρι Sabre.
Επέλεξαν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν δύο τσιπάκια σε mono mode (ένα για κάθε κανάλι) ώστε να πάρουν τα μέγιστα (θεωρητικά πάντα) από τη συγκεκριμένη υλοποίηση. :126:

Θα περιμένω τα reviews με ενδιαφέρον.
Αν έχουν προσέξει την τροφοδοσία θα είναι killer...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Ενώ φυσικά μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η τιμή που θα βγει....
Είμαι περίεργος να δώ αν θα είναι 4ψήφια ή 5ψήφια.

Η περιέργεια μου δεν έγκειτε στο ποσοστό κέρδους που μπορεί να έχει hi end εταιρία(και δεν μπορώ να το ξέρω απ την στιγμή που μου είναι άγνωστο πόσο της έχει κοστίσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ) αλλά στο πόσο μπορεί να κοστίσει ό,τι πιό συγχρονο έχει να επειδήξει ο καταναλωτικός τομέας στο θέμα dac όταν μπει σε εμπορική τροχιά(εκτος diy)

Reaction score
1.772
Απάντηση: Simaudio MOON 750D DAC/Transport (Sabre-powered)

δυο 32αρια;

ο ηχος θα ειναι απιστευτος και η τιμη επισης.

Reaction score
10

δυο 32αρια;

Εγώ νομίζω ότι όλοι εδώ κάτω (τοπική Ηρακλείου) έχουμε απίστευτο ήχο και σε απίστευτη τιμή επίσης. :126:

Βέβαια αν τα λένε καλά, μιλούν για 8xES9012 κάτι που μπορεί
να γίνει πιο εύκολα με 2xES9018. Δεν νομίζω η διαφορά να είναι
τόσο δραματική που να αξίζει την πολυπλοκότητα.
Πάντα βέβαια η δοκιμή θα δείξει...

D

deleted user 10898

Guest
βλεπω τα "σπρωχνουν" αρκετα και ως τρανσπορτ.
τι ειναι αυτο το MAJiC-32 τζιτερομειωτηρας?

Reaction score
684

δυο 32αρια;

ρε παιδια δε διαφωνω οτι αυτο το DAC μπορει να ειναι οτι καλυτερο μπορει να υπαρχει απο αποψη chip αλλα μηπως ξεχναμε λιγο την ποιοτητα του αναλογικου σταδιου? Δηλαδη εαν εχει τελεστικους στην εξοδο πως μπορει να συγκριθει με DAC τα οποια εχουν super duper αναλογικα σταδια?

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Simaudio MOON 750D DAC/Transport (Sabre-powered)

Εγώ νομίζω ότι όλοι εδώ κάτω (τοπική Ηρακλείου) έχουμε απίστευτο ήχο και σε απίστευτη τιμή επίσης. :126:

Βέβαια αν τα λένε καλά, μιλούν για 8xES9012 κάτι που μπορεί
να γίνει πιο εύκολα με 2xES9018. Δεν νομίζω η διαφορά να είναι
τόσο δραματική που να αξίζει την πολυπλοκότητα.
Πάντα βέβαια η δοκιμή θα δείξει...
απίστευτος ήχος σε απίστευτη τιμή στο Ηράκλειο; ενδιαφέρον ακούγεται, για κάντο μας λιανά.

Reaction score
10
Απάντηση: Re: Απάντηση: Simaudio MOON 750D DAC/Transport (Sabre-powered)

απίστευτος ήχος σε απίστευτη τιμή στο Ηράκλειο; ενδιαφέρον ακούγεται, για κάντο μας λιανά.
Τα μηχανάκια που έχουμε είναι DIY χαμηλού κόστους, που
συγκρίνονται άνετα με άλλα με τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη τιμή.

Θα βρεις και στο site παρουσιάσεις.

Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόσκληση για σύγκριση ή
απλή ακρόαση. Τα συμπεράσματα μετά είναι δικά σας. Νομίζω ότι
μέχρι τώρα δεν έχουμε αφήσει κάποιον παραπονεμένο...

Reaction score
10

ρε παιδια δε διαφωνω οτι αυτο το DAC μπορει να ειναι οτι καλυτερο μπορει να υπαρχει απο αποψη chip αλλα μηπως ξεχναμε λιγο την ποιοτητα του αναλογικου σταδιου? Δηλαδη εαν εχει τελεστικους στην εξοδο πως μπορει να συγκριθει με DAC τα οποια εχουν super duper αναλογικα σταδια?
Παράδειγμα ενός super duper αναλογικού σταδίου;
Γιατί τέτοια απαξίωση στους τελεστικούς;

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Κώστα, το σημαντικό δεν είναι ο καλός ήχος αλλά η καλή παρέα. :109:

Κάθε Σάββατο πάμε για καφεδάκι και γίνεται χαβαλές. Εννοείται είσαι ευπρόσδεκτος να έρθεις όταν βρεις χρόνο.
Απλά στείλε ένα ΠΜ κάποια στιγμή να σου πω που θα μας βρεις.

Τα μηχανάκια που έχουμε είναι DIY χαμηλού κόστους...
Ένα χιλιάρικο για ιδιοκατασκευή DAC είναι λίγο, μωρή;!
Εντάξει, για τους παπάδες που παίζει λίγο είναι αλλά φθηνό δεν το λες...

Ενδιαφέρον το oversized, over-engineered PCM1704 του Borberly.

Πραγματικά δε μου φαίνεται περίεργο που ποτέ δεν είχαν τα σχέδιά του ιδιαίτερη αποδοχή από την DIY κοινότητα παρά το ότι δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο ψεγάδι.
Απλά κάποιοι σχεδιαστές κατάφερναν επίσης να μην έχουν ψεγάδι αλλά με ένα κλάσμα της πολυπλοκότητας και του κόστους (Nelson Pass, John Broskie κ.α.)... Πιο elegant, αν θέλετε...

Αλήθεια, αντίστοιχης πολυπλοκότητας (και κόστους υλικών) μηχανάκια υπάρχουν σε έτοιμες HiEnd συσκευές, DAC ή CDplayer, και πόσο κοστίζουν αυτές;
Ή ας το πάμε αλλιώς (γιατί σιγά μη σου βάλει 10 shunt τροφοδοτικά ο άλλος και ψήνεται το μηχάνημα με αποτέλεσμα να έχει άλλους μπελάδες όπως υψηλό failure rate): το συγκεκριμένο πόσο θα κόστιζε αν έβγαινε ως εμπορικό προϊόν από κάποια HiEnd εταιρεία;
Να πω 20 χιλιάρικα αν έκανες υπομονή ώστε να αγοράσεις το demo κομμάτι που θα γυρίσει όλα τα περιοδικά; :121:

Ρωτάω γιατί έχω ένα περίεργο προαίσθημα ότι αυτό, ή ακόμα κι αυτό, παρόλο που δεν έχουν ξεχωριστό τροφοδοτικό, 20 μετασχηματιστές και 1000 πυκνωτές, θα σκουπίζουν το πάτωμα με(wipe the floor with - για τους αγγλομαθείς) τη δημιουργία του κ. Borbely.
Ελπίζω να είναι καθαρό που το πάω... :144:

Από την άλλη, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα παίζει πολύ ευχάριστα το εργαλείο που έβαλες.
Μπορεί αρκετοί να το προτιμήσουν από τα παραπάνω γιατί τόσα πολλά υλικά με τις ανοχές τους, τις μικρο-μεγαλο-διαφοροποιήσεις στις τιμές τους, τις αλληλεπιδράσεις των τροφοδοτικών που σφικταγκαλιάζονται στην μεγάλη διαδρομή μέχρι τη στενή είσοδο του ρεύματος που ενώνει το τροφοδοτικό με το DAC και άλλες τέτοιες μικρές λεπτομέρειες δημιουργούν πολλές φορές ένα μαγευτικό ηχητικό "χαρμάνι"...

Reaction score
1.772

οταν αλλαξαν τα παιδια εδω κατω το buffalo 24 για το 32 εγω

ημουν επιφυλακτικος γιατι δεν ηθελα να χασω τα διακριτα.

αφου το ακουσα το 32αρι το αποφασισα.

αλλο ομως δυο ωρες ακροαση και αλλο να το εχεις.

τωρα παιζη δυο μερες και ακομα να συνελθω απο το σοκ και

ας εχει τελεστικους.

διαβασε και εδω αν εχεις ορεξη.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=71232

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Simaudio MOON 750D DAC/Transport (Sabre-powered)

ηρακλειωτης;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.828

σε λυπάμαι ρε back, μα είναι δυνατό να ακούς από τελεστικούς? πέτα το!

(πες μου μόνο που θα το πετάξεις να πάω να το μαζέψω...)

Reaction score
684

Παράδειγμα ενός super duper αναλογικού σταδίου;
Γιατί τέτοια απαξίωση στους τελεστικούς;
Δυο παραδειγματα με μηχανηματα που δεν εχουν τελεστικους στο αναλογικο τμημα και που παιζουν φοβερα ειναι το Weiss Medea και το Stylos SYS HAD.

Καμια απαξιωση απλα εαν κανει το Simaudio 10.000 Ευρω τοτε υπαρχει θεμα. Για την ιδιοκατασκευη που δε την πληρωνεις χρυσαφι εννοειται οτι δεν τιθεται θεμα. Πολλα αλλωστε σοβαρα DAC χρησιμοποιουν τελεστικους. Απλα δεν μπορει να τα πληρωνεις χρυσαφι.

Δεν ειμαι κατα των τελεστικων αλλωστε και αυτο που εχω εγω τον 2134 χρησιμοποιει (και τα τσιπακια της Anagram). Αλλα το συγκρινα και με το Stylos που δεν εχει τελεστικους και μου ηρθε να πεταξω το δικο μου απο το παραθυρο... Ηταν για γελια μπροστα στο αλλο...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ούτε όλες οι υλοποιήσεις με opamps είναι άριστες ούτε όλες οι υλοποιήσεις με διακριτά καλύτερες από οποιαδήποτε υλοποίηση με opamps... Εξετάζουμε κατά περίπτωση.
To θέμα δεν είναι και πολύ απλό γιατί λίγο να το σκαλίσεις θα καταλάβεις ότι βρίσκονται άλλα ζητήματα από πίσω (όπως feedback/zero-feeback, μετρήσεις και συσχέτιση αυτών με το "perceived audio quality" κ.ο.κ.), που πάντα δίχαζαν τον κόσμο του audio (τους ακροατές κι ακόμα περισσότερο τους σχεδιαστές).

Το βέβαιο είναι πως θέλει πολύ προσπάθεια να βγάλεις πατάτα με opamps ενώ αντίθετα στα διακριτά θέλει πολύ προσπάθεια για να βγάλεις κάτι καλό και απροβλημάτιστο, πόσο μάλλον εφάμιλλο και καλύτερο από σοβαρές υλοποιήσεις με τελεστικούς...

Μία άκρως επιμορφωτική συζήτηση βρίσκεται εδώ.
Δύσκολο να το διαβάσει κάποιος όλο αν δεν το παρακολουθούσε τότε, αλλά διαβάστε στα γρήγορα μερικές σελίδες να πάρετε μία ιδέα..
Πέταξε μία μπούρδα ο Charles Hansen στο Stereophile κι έγινε το έλα να δεις... Έστειλε επιστολές μετά ο Cordell που τον ψιλο-χοντρο-έβριζε και γενικώς είχε χαβαλέ.. :138:

Reaction score
3

Κώστα, το σημαντικό δεν είναι ο καλός ήχος αλλά η καλή παρέα. :109:

Κάθε Σάββατο πάμε για καφεδάκι και γίνεται χαβαλές. Εννοείται είσαι ευπρόσδεκτος να έρθεις όταν βρεις χρόνο.
Απλά στείλε ένα ΠΜ κάποια στιγμή να σου πω που θα μας βρεις.

.
Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, αλλά μένω Λάρισα, οπότε μου είναι λίγο δύσκολο να πεταχτώ στο Ηράκλειο για καφέ. Βέβαια, αν με φέρει ποτέ ο δρόμος μου απο κει, γιατί όχι; Νάσαι καλά.

Reaction score
1.772

δυστυχως συγκρινης μηλα με πορτοκαλια.

οπως ειπε και ο κωστας φ. υπαρχουν οι καλές και οι κακες

υλοποιησεις και απο τις δυο κατηγοριες.

οσο για το 32αρι αν εννοεις οτι αφου δεν κανη ενα σκασμο

ευρα δεν πειραζη ας μην παιζη και τοσο καλα ετοιμασου για

μεγαλη εκπληξη.

γιατι δεν μπορη καποια στιγμη θα το ακουσης.

Reaction score
684

δυστυχως συγκρινης μηλα με πορτοκαλια.

οπως ειπε και ο κωστας φ. υπαρχουν οι καλές και οι κακες

υλοποιησεις και απο τις δυο κατηγοριες.

οσο για το 32αρι αν εννοεις οτι αφου δεν κανη ενα σκασμο

ευρα δεν πειραζη ας μην παιζη και τοσο καλα ετοιμασου για

μεγαλη εκπληξη.

γιατι δεν μπορη καποια στιγμη θα το ακουσης.
sorry θελω να διευκρινισω οτι δεν εννοουσα οποιαδηποτε υλοποιηση με διακριτα αλλα μονο τις κορυφαιες υλοποιησεις με διακριτα. Αλλο πραγμα το Weiss Medea και αλλο το PS Audio και το AQVOX (ολα διακριτα εχουν αλλα καμια σχεση).

Αρα με λιγα λογια εαν ξεπερασει το Weiss Medea το οποιο ναι μεν ειναι παλιο αλλα ακομα ειναι απο τα κορυφαια στον πλανητη σε αποδοση τοτε ναι θα μιλαμε για αποκαλυψη και τεχνολογικο breakthrough....

Και ξαναλεω μιλαω για απολυτες επιδοσεις και οχι value for money. Εννοειται οτι σε value for money και μονο που ειναι DIY εαν το αποτελεσμα ειναι ορθο θα ξεφτιλιζει οποιοδηποτε εμπορικο προιον..

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.848
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss