Αναπόληση, παλιοί δέκτες με περιστρφικό και καντράν

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.713
Απάντηση: Αναπόληση, παλιοί δέκτες με περιστρφικό και καντράν

Άσχετο και σχετικό, γιατί δεν μπορώ να ανεβάσω επισυναπτώμενα αρχεία; (attached files NOT allowed...)

Reaction score
1

Εχω εδω και 3 χρόνια στην κατοχή μου αυτόν εδώ:

Αγορασμένος απο το Γερμανικό ebay στην κατάσταση ακριβώς που φαίνεται στην φωτό...
Πόσο το αγόρασες?

Reaction score
1

Καταπληκτικό!!!
Και φτηνό όπως είδες.
Να ρωτήσω και κάτι τώρα. Τα αναλογικά tuners όπως αυτά που βάζουμε υστερούν ή υπερτερούν σε ποιότητα λήψης από τα τωρινά ψηφιακά? Εγώ λέω μάλλον υστερούν, η γνώμη σας?

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Αναπόληση, παλιοί δέκτες με περιστρφικό και καντράν

Και φτηνό όπως είδες.
Να ρωτήσω και κάτι τώρα. Τα αναλογικά tuners όπως αυτά που βάζουμε υστερούν ή υπερτερούν σε ποιότητα λήψης από τα τωρινά ψηφιακά? Εγώ λέω μάλλον υστερούν, η γνώμη σας?
Φτηνό; Η δημοπρασία τελειώνει σε πέντε μέρες και κάνει ήδη 325 δολλάρια. κάτσε να τελειώσει και μετά τα λέμε. Αμφιβάλλω αν ο νικητής το πάρει κάτω από χιλιάρικο.

Reaction score
1.187

Και φτηνό όπως είδες.
Ετσι πίστευα κι εγώ μέχρι που είδα την αδυναμία αρκετών ψηφιακών tuners να λάβουν αξιοπρεπώς και χωρίς φύσημα κάποιο σταθμό που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι εύκολος στην λήψη....
Και μετά βάζεις το παλιό Kenwood που έχεις εδώ και 30 χρόνια και πιάνει τον ίδιο σταθμό τζάμι χωρίς καν κεραία της προκοπής, απλώς με αυτό το άσπρο συρματάκι που δίνεουν μαζί και παίζει τον ρόλο κεραίας και λες ωπ, κάτι δεν πάει καλά εδώ...

Ας μάς πει κάποιος που έχει τις γνώσεις γιατί συμβαίνει αυτό;

Reaction score
181

Ετσι πίστευα κι εγώ μέχρι που είδα την αδυναμία αρκετών ψηφιακών tuners να λάβουν αξιοπρεπώς και χωρίς φύσημα κάποιο σταθμό που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι εύκολος στην λήψη....
Και μετά βάζεις το παλιό Kenwood που έχεις εδώ και 30 χρόνια και πιάνει τον ίδιο σταθμό τζάμι χωρίς καν κεραία της προκοπής, απλώς με αυτό το άσπρο συρματάκι που δίνεουν μαζί και παίζει τον ρόλο κεραίας και λες ωπ, κάτι δεν πάει καλά εδώ...

Ας μάς πει κάποιος που έχει τις γνώσεις γιατί συμβαίνει αυτό;
Φίλε μου καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου και πολλές φορές τον ενστερνίζομαι, αλλά - αφού επισημάνω ότι οι γενικότητες δεν κάνουν καλό - να πω ότι ο ψηφιακός μου λαμβάνει πάρα... πολύ καλύτερα από τον βιντάζ μου...
Ο ψηφιακός είναι αυτός:
http://www.flickr.com/photos/euromarconl/347714555/
Ο βινταζ είναι αυτός:
http://www.hifigoteborg.se/store/description.php?id=478

Βέβαια σε λίγο καιρό και ο φίλιπς βιντάζ θα θεωρείται...

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναπόληση, παλιοί δέκτες με περιστρφικό και καντράν

Ελα όμως που αυτός εδώ πιάνει καλύτερα...

Θά 'πρεπε; Εγώ λέω ότι δεν θα 'πρεπε ύστερα από τόσα χρόνια...
Για να μην μιλήσουμε για ποιότητα ήχου γιατί εκεί είναι που "χλωμιάζουν" μπροστά του ακόμα περισσότερο πολλοί από τους σημερινούς δέκτες...

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.713

Εγγρίνω και επαυξάνω! Και εγώ έτσι νόμιζα, ότι ο ψηφιακός είναι καλύτερος ,με περισότερες ευκολίες, καλύτερη επεξεργασία σήματος, καλύτερο stereo decoding κλπ. Όταν όμως τον αντιπαράθεσα Α Β με τον Kenwood KT-7500 που απόκτησα πρόσφατα τότε όλα τα προηγούμενα πήγαν περίπατο! Ανύπαρκτος θόρυβος, εκτεταμένες δυναμικές, επιτέλους χωρίς φύσημα! διαχωρισμός καναλιών άψογος και πολλά άλλα που θα αναφέρω σε μελοντικά posts. Και όλα αυτά από ένα μηχάνημα του 1975 όπως το κυκλοφόρησε η μαμά του, χωρίς κανένα service ή μετατροπές.
Α, να αναφέρω ότι ο ψηφιακός είναι ένας Sony ST-500 SE από τα καλύτερα μοντέλα για την σειρά του και την εποχή που τον αγόρασα.
Θα επανέλθω.
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
1.187

Εγγρίνω και επαυξάνω! Και εγώ έτσι νόμιζα, ότι ο ψηφιακός είναι καλύτερος ,με περισότερες ευκολίες, καλύτερη επεξεργασία σήματος, καλύτερο stereo decoding κλπ. Όταν όμως τον αντιπαράθεσα Α Β με τον Kenwood KT-7500 που απόκτησα πρόσφατα τότε όλα τα προηγούμενα πήγαν περίπατο! Ανύπαρκτος θόρυβος, εκτεταμένες δυναμικές, επιτέλους χωρίς φύσημα! διαχωρισμός καναλιών άψογος και πολλά άλλα που θα αναφέρω σε μελοντικά posts. Και όλα αυτά από ένα μηχάνημα του 1975 όπως το κυκλοφόρησε η μαμά του, χωρίς κανένα service ή μετατροπές.
Α, να αναφέρω ότι ο ψηφιακός είναι ένας Sony ST-500 SE από τα καλύτερα μοντέλα για την σειρά του και την εποχή που τον αγόρασα.
Θα επανέλθω.
Φιλικά,
Γιάννης
Μα κι εγώ με τον Sony ST-SE700 συγκρίνω τον Kenwood. Ο Sony πιάνει με τα χίλια ζόρια τον Κόσμος στα 93,6Mhz στην Νέα Σμύρνη και σαφώς καλύτερα με λιγότερο φύσημα τον ίδιο σταθμό στα 107Mhz Αντίθετα ο Kenwood δεν προβληματίζεται με τίποτα! Πιάνει όλους τους σταθμούς "καμπάνα"!!!
Το περιέργο με τον Sony είναι ότι πιάνει κάποιους πιο αδύνατους σταθμούς πολύ καλύτερα από τον Kosmos που είναι κρατικός και θεωρητικά θα έπρεπε να πιάνει πολύ καλά.
Για να μην αναφερθώ στον Cambridge Audio με DAB που έχει φίλος μου στο κέντρο της Αθήνας... Περπατάς μέσα στο δωμάτιο και αλλάζει η λήψη στα FM.
Βέβαια από την άλλη υπάρχει και ο Accuphase T-109V που έχει φίλος μου, ο οποίος όχι μόνο πιάνει τέλεια τους πάντες χωρίς ίχνος από φύσημα, αλλά παίζει και καλύτερα από οτιδήποτε άλλο κι αν έχω ακούσει ποτέ, κι ας είναι ψηφιακός.

http://www.accuphase.com/t-109v_es.htm

Reaction score
1

Είχα την εντύπωση οτι ένας ψηφιακός δέκτης θα έχει καλύτερη διακριτική ικανότητα απ'ότι ένας αναλογικός αφού στο search των σταθμών έχει βήμα 0,05ΜΗΖ έναντι της "βελόνας" του αναλογικού που απ'όσο θυμάμαι ήταν πιο ασαφής στο ψάξιμο και έτσι πίστευα οτι ο ψηφιακός θα έχει καλύτερη διάκριση ανάμεσα στους σταθμούς (ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου ο ένας σταθμός "καβαλάει" πάνω στον άλλον). Τώρα για ποιότητα λήψης δεν ξέρω αφού δυστυχώς δεν έχω πια αναλογικό δέκτη για σύγκριση.

Υ.Γ. Πάντως το bidding δεν έχει ανέβει για τον Τ 101.

Reaction score
3

Είχα την εντύπωση οτι ένας ψηφιακός δέκτης θα έχει καλύτερη διακριτική ικανότητα απ'ότι ένας αναλογικός αφού στο search των σταθμών έχει βήμα 0,05ΜΗΖ έναντι της "βελόνας" του αναλογικού που απ'όσο θυμάμαι ήταν πιο ασαφής στο ψάξιμο και έτσι πίστευα οτι ο ψηφιακός θα έχει καλύτερη διάκριση ανάμεσα στους σταθμούς (ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου ο ένας σταθμός "καβαλάει" πάνω στον άλλον). Τώρα για ποιότητα λήψης δεν ξέρω αφού δυστυχώς δεν έχω πια αναλογικό δέκτη για σύγκριση.

Υ.Γ. Πάντως το bidding δεν έχει ανέβει για τον Τ 101.
Τώρα μόλις είδα ότι ο Accuphase έχει τιμή "Buy it now" στα 375 δολ. Είναι πραγματικά φτηνός. Έτσι μούρχεται να τον χτυπήσω εγώ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.621
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds