Οι Έλληνες στρέφονται στα παιχνίδια

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.501
Μία πολύ καλή ανάλυση για την αγορά των video games στη χώρα μας από το Capital.gr .
Η κρίση δεν άγγιξε την αγορά παιχνιδιών γιατί η οικιακή διασκέδαση αποτέλεσε το καταφύγιο της "φτηνής" εναλλακτικής.

Το "Shirley Temple effect" τονώνει την αγορά των videogames

Reaction score
3
Απάντηση: Οι Έλληνες στρέφονται στα παιχνίδια

Γιατί το λένε "Shirley Temple effect";;;

Reaction score
0

Γιατί το λένε "Shirley Temple effect";;;
Σύμφωνα με το άρθρο οι ταινίες της σημείωναν μεγάλη επιτυχία κατά την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης σαν μια μορφή φθηνής δισκάδασης. Αν και δεν είμαι βέβαιος ότι τα περισσότερα βιντεοπαιχνίδια των 60-70 ευρώ είναι ακριβώς φθηνή διασκέδαση.

Reaction score
152

1.δεν ειναι εγχωριο φαινομενο. και περαν του Ατλαντικου το ιδιο εγινε.
2.γιατι να τα αγοραζουμε εδω 60-70ε οταν στο e-bay εχουν 40ε το πολυ?

Reaction score
0

2.γιατι να τα αγοραζουμε εδω 60-70ε οταν στο e-bay εχουν 40ε το πολυ?
Και εγώ από το web αγοράζω συνήθως αλλά σχολιάζω το άρθρο που μιλάει για αύξηση πωλήσεων στην ελληνική αγορά.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.501

Αν και δεν είμαι βέβαιος ότι τα περισσότερα βιντεοπαιχνίδια των 60-70 ευρώ είναι ακριβώς φθηνή διασκέδαση.

Φτηνά δεν είναι σίγουρα, αλλά αν αναλογιστείς πως τόσα περίπου χρειάζεται ένα ζευγάρι για μια έξοδο λίγων ωρών (φαγητό ή σινεμά + ποτό κλπ), δεν είναι και κλοπή.
Από την άλλη τα περισσότερα παιχνίδια γραμμικής εξέλιξης τα τελειώνεις σε λιγότερο από 15 ώρες και συνήθως δεν ξαναπαίζεις. Ειδικά δε, αν είσαι σαν κι εμένα, που δε μου αρέσει καθόλου το online gaming, η τιμή είναι πράγματι ανασταλτικός παράγοντας. :107:

Πάντως έτσι όπως περιγράφεται η κατάσταση, το gaming παίρνει τη μορφή της κατάντιας επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για να κάνεις αυτό που θα ήθελες...:114:

Reaction score
5
Για παράδειγμα, όλοι θα ήθελαν ένα γρήγορο ή/και πολυτελές αυτοκίνητο, έστω και ολίγων χρονών μεταχειρισμένο. Δυστυχώς στην ψωροκώσταινα, ακόμα και τα ελαφρώς μεταχειρισμένα είναι πανάκριβα, ενώ αλλού πάμφθηνα. Αλλού το μέσο εισόδημα φτάνει για ένα καλό/ασφαλές/γρήγορο/πολυτελές αυτοκίνητο, εδώ φτάνει για ένα μίνι πόλης.
Οπότε καταλήγουν να 'οδηγούν' τα αυτοκίνητα αυτά από τον καναπέ, επειδή ποτέ δεν πρόκειται να τα αποκτήσουν.

Reaction score
0

Φτηνά δεν είναι σίγουρα, αλλά αν αναλογιστείς πως τόσα περίπου χρειάζεται ένα ζευγάρι για μια έξοδο λίγων ωρών (φαγητό ή σινεμά + ποτό κλπ), δεν είναι και κλοπή.
Από την άλλη τα περισσότερα παιχνίδια γραμμικής εξέλιξης τα τελειώνεις σε λιγότερο από 15 ώρες και συνήθως δεν ξαναπαίζεις. Ειδικά δε, αν είσαι σαν κι εμένα, που δε μου αρέσει καθόλου το online gaming, η τιμή είναι πράγματι ανασταλτικός παράγοντας. :107:
Ναι, κι εγώ έτσι είμαι.

Reaction score
152

ασε που μπορουμε να καταστρεψουμε με ανεση απειρα super-cars........

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Πριν αρκετα χρονια ειχα φαει κι εγω το κολλημα μου με τα driving simulation games.
Τελικα καταλαβα πως η ακροαση μουσικης μου ''δινει'' περισσοτερα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.501
Re: Απάντηση: Οι Έλληνες στρέφονται στα παιχνίδια

Τελικα καταλαβα πως η ακροαση μουσικης μου ''δινει'' περισσοτερα.
Ναι, αλλά η αγορά των hi-end μηχανημάτων υποστήριξης είναι για λίγους. :144:

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι Έλληνες στρέφονται στα παιχνίδια

Ναι, αλλά η αγορά των hi-end μηχανημάτων υποστήριξης είναι για λίγους. :144:

Ετσι καλα τα λες :137:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members