XLR/RCA & RCA/XLR ADAPTERS

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους. Πριν από λίγες μέρες έμαθα ότι υπάρχουν οι adaπτορες που γράφω στον τίτλο. Η πρώτη μου αντίδραση για να πω την αλήθεια ήταν να ενθουσιαστώ, και αυτό γιατί έχω στην κατοχή μου ένα balanced καλώδιο, αξίας μερικών εκατοντάδων €, το οποίο είναι παροπλισμένο εδώ και 2 χρόνια. Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό άρχισα να προβληματίζομαι ποια είναι η πραγματική τους χρήση(αφού τουλάχιστον τα single ended καλώδια δεν μπορούν να μεταφέρουν balanced σήμα) και αν στην δική μου περίπτωση(XLR/RCA) το καλώδιο θα αποδόσει στον ίδιο βαθμό που αποδίδει ως balanced. Το καλώδιο αυτό θα ήθελα (χρησιμοποιόντας τους adaπτορες) να το συνδέσω μεταξύ μιας single ended πηγής που έχω, και του προενισχυτη που έχει και τις 2 ειδών εισόδους. Ποιά θα ήταν η προτιμότερη συνδεσμολογία? RCA σε RCA ή RCA σε XLR?
Ευχαριστώ.

Reaction score
0
Απάντηση: XLR/RCA & RCA/XLR ADAPTERS

Δραττοντας την ευκαιρια του τοπικ, ρωτω εαν ενα καλωδιο XLR θα διατηρησει αναλλοιωτα τα ηχητικα χαρακτηριστικα του εαν τοποθετηθουν ανταπτορες μετατροπης των ακρων του σε rca. Περισσοτερο μαλλον με ενδιαφερουν οι διαφορες που επιφερουν (αν επιφερουν) οι ανταπτορες.

ΥΓ Δεν εκανα μονος μου τη δοκιμη διοτι δεν κατεχω συσκευες με ισρροπημενες εισοδους - εξοδους...............να γλυτωνατε κι εσεις.

Reaction score
24
Όπως τα λέει ο συμφορίτης Coyas,επίσης έχε υπόψη ότι στη balanced σύνδεση η φάση του σήματος βρίσκετε υπο 180 μοίρες αν για κάποιο λόγο χάσει την ακρίβεια αυτών των μοίρων εισάγεις προβλήματα πολλά στο ηχο σου,γιαύτο μείνε στην απλή συνδεση.

Reaction score
0
Απάντηση: XLR/RCA & RCA/XLR ADAPTERS

RCA σε RCA.
Κώστα καλησπέρα, μήπως θα μπορούσες να μου πεις αν το συγκεκριμένο καλώδιο θα αποδίδει το 100% που αποδίδει σε ισορροπημένη συνδεσμολογία και στην συνδεσμολογία που σκοπεύω να κάνω χρησιμοποιόντας τους adaptoρες?
Ευχαριστώ.

Reaction score
10
ADA : XLRX-8 8-Channel Unbalanced to Balanced Converter

• Eight Balanced XLR Inputs
  • Eight RCA Unbalanced Outputs
  • Transformerless Design
  • Maximum Input Signal: 8.4V RMS; +20.7 dBu (@100kHz)
  • Maximum Output Signal: 18.19V RMS; +27.8 dBu (@100kHz)
  • Dynamic Range: 125 dB
  • Frequency Response: +/- .05 dB (10Hz - 200kHz)
  • Noise: -101 dBu (A-Weighted)
  • THD + Noise: < .001% (@10Hz - 20kHz; +15 dBu Output)
  • Crosstalk: -104 Db
  • Gain: +6 Db
  • Input Impedance: 10k ohm
  • Output Impedance: 50 ohm
  • AC Power Consumption: 3 watts
  • 10lbs 1.75"H x 19"W x 8"D

Reaction score
10
Όπως τα λέει ο συμφορίτης Coyas,επίσης έχε υπόψη ότι στη balanced σύνδεση η φάση του σήματος βρίσκετε υπο 180 μοίρες αν για κάποιο λόγο χάσει την ακρίβεια αυτών των μοίρων εισάγεις προβλήματα πολλά στο ηχο σου,γιαύτο μείνε στην απλή συνδεση.
Μπορεί να επεξηγηθεί πιο αναλυτικά? Ή υπάρχει κάτι να διαβάσω (προτιμότερο στα ελληνικά) για αυτό? Και πως μπορείς να χάσεις αυτές τις μοίρες? Δηλώνω άσχετος...!!!:120:

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: XLR/RCA & RCA/XLR ADAPTERS

μια balanced συνδεση περιεχη 3 καλωδια.

το ενα ειναι η γειωση το αλλο ειναι το σημα και το τριτο ειναι το

σημα ανεστραμενο κατα 180 μοιρες.

τι θα πη να χασης τις μοιρες;

Reaction score
11
Απάντηση: Re: XLR/RCA & RCA/XLR ADAPTERS

ADA : XLRX-8 8-Channel Unbalanced to Balanced Converter

• Eight Balanced XLR Inputs
  • Eight RCA Unbalanced Outputs
  • Transformerless Design
  • Maximum Input Signal: 8.4V RMS; +20.7 dBu (@100kHz)
  • Maximum Output Signal: 18.19V RMS; +27.8 dBu (@100kHz)
  • Dynamic Range: 125 dB
  • Frequency Response: +/- .05 dB (10Hz - 200kHz)
  • Noise: -101 dBu (A-Weighted)
  • THD + Noise: < .001% (@10Hz - 20kHz; +15 dBu Output)
  • Crosstalk: -104 Db
  • Gain: +6 Db
  • Input Impedance: 10k ohm
  • Output Impedance: 50 ohm
  • AC Power Consumption: 3 watts
  • 10lbs 1.75"H x 19"W x 8"D

Δηλαδή με αυτή την συδκευή, από RCA έξοδο δίνω το μη balanced σήμα σε είσοδο balanced; Kαι σε αυτή την περίπτωση το μηχάνημα αυτό εισάγει τον δικό του χαραχτήρα; (Βλέπω κάποιες προδιαγραφές. Άρα κάποιους περιορισμούς-αλλοιώσεις).

Τιμή;

:111:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.521
Members
38.709