με το χερι στην καρδια.

Reaction score
28
ειμαι στο τελικο σταδιο αποφασης για να ταιριαξω ηχεια στον yamaha s-2000 μου το θεμα πρεπει να κλεισει στους επομενους 1-2 μηνες ,λοιπον κατ'ευθειαν στο ψητο ,μετα απο ενα χρονο συμβιωσης με το μηχανημα, μου επιτρεπεται πλεον να εκφρασω την γνωμη μου και τα συμπερασματα μου . το μηχανημα τοσον οσον αφορα την ποιοτητα-αποδοση με κριτηρια της κατηγοριας τιμης στην οποια ευρισκεται ( 1500-1600) ευρω οσον και με απολυτα κριτηρια (ναι μην σας φαινεται παραξενο<με απολυτα κριτηρια>)
ειναι κελεπουρι .τα λογια ειναι περιτα να μην πολυλογω αποδοση -κατασκευη-ευκολιες. οπως εχω γραψει και παλαιοτερα η πιο προσιτη και πιθανη λυση ειναι κατευθειαν στα <ομοσταυλα> soavo-1 με τα οποια και ειχα την ευκαιρια να τον ακουσω επανειλλημενως ταιριαζει 150% ισσοροπια-ομοιογενεια -καθαροτητα-μεταβατικα-απολυτη συνεργασια,αλλα παρ'ολα αυτα εστω και την τελευταια στιγμη καπου στο πισω μερος του μυαλου μου κατι με γαργαλαει
? μηπως καπου εκει εξω υπαρχει κατι αλλο .κατι τελος παντων ενα κλικ πιο πανω?? και μη μου πειτε να τον κουβαλαω περα δωθε 23 κιλα ειναι αυτα ,δεν εχω αμαξι αυτην την στιγμη και στο φιναλε δεν εχω χρονο για τετοια τωρα, εαν κανεις καλος χριστιανος συμφορουμιτης εχει καποια εμπειρια θα του ημουν ευγνωμων.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: με το χερι στην καρδια.

Για μας που εχουμε το μικροβιο παντα υπαρχει κατι αλλο, εξου κ η φαγουρα:105:, αλλα αν θες πες μας για το χωρο σου, αν θες οποσδηποτε βασης ή κοιτας και δαπεδου, και το ευρος τιμης που θελεις να κινηθεις.. Ο ενισχυτης σου παντως ειναι τετοιου ηχητικου χαρακτηρα που το ταιριαγμα δεν θα ειναι δυσκολο.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: με το χερι στην καρδια.

Για μας που εχουμε το μικροβιο παντα υπαρχει κατι αλλο, εξου κ η φαγουρα:105:, αλλα αν θες πες μας για το χωρο σου, αν θες οποσδηποτε βασης ή κοιτας και δαπεδου, και το ευρος τιμης που θελεις να κινηθεις.. Ο ενισχυτης σου παντως ειναι τετοιου ηχητικου χαρακτηρα που το ταιριαγμα δεν θα ειναι δυσκολο.
ο χωρος μου ειναι 15τμ τα ηχεια που θελω και ψαχνω ειναι δαπεδου, λατρης γαρ του βαθεως χαμηλου και ογκου μουσικης (βλεπε εκκλησιαστικο οργανο -βαθης metal ηχος και τα λοιπα)
budget γυρω στα 1500-1700 euros.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.923

Δε με λες; Πόσο απέχεις από τα ηχεία; Πάνω από 3 μέτρα;

Ωπ, τώρα το είδα το μήνυμα. Άκυρον...

Reaction score
28

Δε με λες; Πόσο απέχεις από τα ηχεία; Πάνω από 3 μέτρα;

Ωπ, τώρα το είδα το μήνυμα. Άκυρον...
παντως η εμπειρια που ειχα οσον αφορα την συνεργασια με τα soavo ηταν στον νακα εκει στον χωρο επιδειξης στην ιπποκκρατους νομιζω σε χωρο παραπλησιο σε διαστασεις με τον δικο μου ,ηταν ακρως ικανοποιητικη λαμβανομενου υπ'οψιν και των σχετικων περιορισμων με την υπολοιπη βαβουρα του καταστηματος ,δειχνει να δενουν απολυτα τα δυο μηχανηματα σαν σετ ,ομως δεδομενου του οτι ο ενισχυτης δειχνει να ειναι ενα μηχανημα πολυ συνεργασιμο και οτι μπορει να χειριστει ανετα πολλα ειδη ηχειων και σαν φιλοσοφια και σαν φορτιο (μαλλον λογω του σταδιου τροφοδοσιας με το τετραπλο συστημα τροφοδοτικων fully balanced γαρ εχω την πεπειθηση οτι μπορει και με αλλα πολλα ηχεια.

Reaction score
28
παρεπιπτωντως η αποσταση ακροασης ειναι περι τα 2.5 μετρα καθ'οτι το συστημα λογω περιορισμων χωρου παιζει στον μικρο αξωνα του σαλονιου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.923

Πάρε τα Soavo. Θα μείνεις ευχαριστημένος.

Με το χέρι στην καρδιά, στήσε καραούλι για κανένα μεταχειρισμένο ζευγάρι 802Ν με κάπου τρία - τριάμισυ χιλιάρικα, και βάλτα να παίξουν στο μεγάλο άξονα του σαλονιού. Αν η συμβία αρχίσει τις γκρίνες, στείλ' τη στη μάνα της.

Reaction score
28
καλα τα λες αλλα ειναι εξω απο το μπατζετ και τα τρια χιλιαρικα και η πεθερα ,εχει αποδημισει ες Κυριον ,μαλλον θα καταληξω εκτος απροοπτου στα soavo γιατι εκτος απο καλα εχουν και πολυ ανεβασμενο waf ειναι οντως πανεμορφα .!!!!

Reaction score
11

To μόνο που μπορώ να προσθέσω στα προαναφερόμενα, είναι ότι σε ακρόαση στο studio του Νάκα στο Κορωπί, έπαιζαν, (τα soavo), πολύ καλύτερα από τα τρέχοντα ηλεκτροστατικά της QUAD! Είχα την ευτυχία για μιά τέτοια σύγκριση που μου απέδειξε, για άλλη μιά φορά, κάτι: μην πιστεύεις ποτέ τίποτα και κανένα!

:107:

Reaction score
11

Eπίσης, να μην ξεχάσω να προσθέσω ότι, από τα αντίστοιχα JBL, B & W και MONITOR AUDIO, (ασημένια), τα soavo ακούγονταν σαφώς καλύτερα. Βέβαια σε άλλο studio και με άλλα συνοδά.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

θα σου λεγα να δεις τα Monitor Audio RS8 για entry level, καθως κ καποια αλλα, αλλα στο δικο μου χωρο ακριβως 16τμ, τα Dynaudio Audience 42 που ειναι βασης μπουμαρουν.. Κ οι βασεις ειναι ιδιοκατασκευη, μασιφ γεμισμενες με αμμο κ ακιδες πανω κατω (περιπου 10 κιλα εκαστη). Τα καλα floorstander θελουν χωρο για να αναπνευσουν για να ακουσεις το μπασσο κ τη στερεοφωνικη εικονα την οποια μπορουν να δημιουργησουν κ που περιμενεις. Ειχα δοκιμασει στο χωρο μου τα Tannoy F4 custom 3 δρομων κ οι χρωματισμοι κ ο συντονισμος απο το μπασσο τα χαλαγε ολα. Εχω ακουσει πιο slim κολωνες απο την καλη σειρα της Kef (που μας υπενθυμιζει το banner που σκαει μυτη καθε φορα που ανοιγω τη σελιδα του avsite :433:), που οι χαμηλες τους ειναι πιο περιορισμενες με καλη ατακα κ ογκο ομως.

Reaction score
11

Επίσης απαραίτητο είναι το subaki το soavo! Παραθέτω απόκριση με και χωρίς sub για να δεις την διαφορά!

Η απάνω καμπύλη είναι για τα SOAVO 1 και στην αρχή της καμπύλης είναι η απόκριση του sub. (Mπλε για το sub και μωβ για τα 1). (Οι κάτω καμπύλες είναι για τα 2 & 3). Δες τι ωραία που συμπληρώνει το sub τα ηχεία!
Αλλά και ακουστικά επιβεβαιώνεται αυτή η εικόνα, όπου τα soavo αν και σχετικώς μικρά, ακούγονται με την συνοδεία του sub πολύ ολοκληρωμένα! Κάνε σύγκριση με in και out το sub να δεις την μεγάλη διαφορά!

Reaction score
4.250

Πειραζει που ακουσα κι εγω το στου Νακκα Θεσ/νικη το SOAVO με το QUAD295?
Καμμια συγκριση μεταξυ των 2. Το Quad ειναι ηχειο πραγματικο hi end και το SOAVO ενα καλο ηχειο στα χρηματα της κατηγοριας του, αλλα μεχρι εκει.

Reaction score
28

Καμμια συγκριση μεταξυ των 2. Το Quad ειναι ηχειο πραγματικο hi end και το SOAVO ενα καλο ηχειο στα χρηματα της κατηγοριας του, αλλα μεχρι εκει.
μα τι σχεση μπορει τελικα να εχει το ενα με το αλλο 1ον απο πλευρας τιμης και 2ον απο θεμα οδηγησης και ματσαρισματος με τον ενισχυτη μου ?

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: με το χερι στην καρδια.

μα τι σχεση μπορει τελικα να εχει το ενα με το αλλο 1ον απο πλευρας τιμης και 2ον απο θεμα οδηγησης και ματσαρισματος με τον ενισχυτη μου ?
Aπλά σαν παραλειπόμενο το ανέφερα! Δεν σου πρότεινα QUAD ηλεκτροστατικά! Νομίζω πως ήμουν σαφής!

Άλλωστε, και αν ακόμα δεν ελάμβανα υπ' όψην το οικονομικό, πάλι τα soavo θα προτιμούσα σε σχέση με τα QUAD! Aπλά με την ευκαιρία σου ανέφερα τι άκουσα, τονίζοντας την αξία των soavo! Kαι επειδή άλλο πράγμα είναι η άμεση γνώση, άκου όσο μπορείς! Κυκλοφορούν, είτε από λανθασμένη εκτίμηση είτε σκόπιμα, άφθονες πλάνες, ψεύδη η απλά λάθη!

Για να εξηγήσω ακόμα καλύτερα αυτό που έχω μέχρι σήμερα βιώσει, φεύγοντας λίγο από το χόμπυ μας, αν και η έκπληξη της σύγκρισης soavo vs quad, ήταν για μένα τεράστια, θα σου πω και το εξής:

κάποτε που φτιαχνόταν η Αττική οδός, ο ΣΚΑΪ, στο ύψος του Χολαργού, φύτεψε δενδρύλια πάνω στο οδόστρωμα που ήταν ακόμα χώμα. Κάποιο καλοκαίρι η περιοχή έπιασε φωτιά. Ο ΣΚΑΪ ωρυόταν ότι καίγονται τα δενδρύλια που φυτέψαμε τότε όλοι μαζί! Έτρεξα και εγώ από πολύ μακριά να βοηθήσω και τελικά η φωτιά ήταν αλλού, 200 μέτρα παραπάνω!

Εύχομαι να έγινα κατανοητός!

Reaction score
11

Σε συνδυασμό με το sub της σειράς soavo τα άκουσες;

:111:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: με το χερι στην καρδια.

Eπίσης άλλη μία πλάνη: "όσο ακριβότερο τόσο καλύτερα παίζει!"

Αν δεν έχεις ήδη κάνει, κάνε ακροάσεις να δεις πόσο λάθος είναι!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Τούτο?

Ένα απ τα καλύτερα βάσης(κατ εμε) και σε όχι εξωφρενικό κοστολόγιο.
Αν μάλιστα κάνετε και καμιά 15αριά μέρες υπομονή,θα μπορέσετε να δείτε την σειρά στην έκθεση.
Αλλιώς ένα τηλ στον κο. Θέμη

Βέβαια καλό θα ήταν να το ακούσετε πρώτα.
Πάντως βάση κατασκευής και τύπου δύσκολα θα μπουμάρει έστω και σε μικρούς χώρους.
Αν το δει και ο κος Θέμης θα μας πεί και αυτός.

Reaction score
11

Mε μόνη έλλειψη το ribbon tweeter μπορεί, με τον συνδυασμό του sub, να συγκριθεί με οτιδήποτε! Η YAMAHA έχει ρίξει πολύ μυαλό!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.796
Members
38.495
Νεότερο μέλος